+ Απάντηση στη συζήτηση
Αποτελέσματα 1 μέχρι 6 από 6

Συζήτηση: Σωκράτης ο "αθόρυβος"

1. Προεπιλογή Σωκράτης ο "αθόρυβος"

Το δίκτυο και περισσότερο το forum διαθέτει αρκετούς "σαματατζήδες"

Βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Σαν "σαματατζής" λοιπόν, κοιτάω συχνά-πυκνά τον ανταγωνισμό που ομολογουμένως είναι άφθονος και υψηλοτάτου επιπέδου.

Στις αναζητήσεις μου αυτές έχω εδώ και χρόνια εντοπίσει έναν στους αντίποδες:

Τον Σωκράτη τον "αθόρυβο"

Δείτε τι σκάρωσε πάλι, για να μου δώσετε δίκιο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...02/2010_392396
    Still a man hears what he wants to hear
    And disregards the rest.
    -The Boxer 1975
    mauve-gr.blogspot.com mauve.forumer.com www.mauve.gr

2. Προεπιλογή

Αγαπητέ φίλε MAuVe καλησπέρα,
    έχοντας καιρό να γράψω στο φόρουμ για διάφορους προσωπικούς λόγους, αν και το παρακολουθώ, θα μπορούσες να γίνεις πιό συγκεκριμένος.
    Γιατί πιστεύεις δηλαδή οτι ο "κάποιος Σωκράτης", "σκάρωσε" κάτι και πολύ δε περισσότερο γιατί το θεωρείς "σαματατζίδικο" το Χ γεγονός όπως το λίνκ του άρθρου που αναφέρεις ανωτέρω ;
    Θα σου απαντήσω στην συνέχεια, εφόσον κάνεις γνωστά τα κριτήρια με τα οποία έκρινες το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για να σου πώ και πόσο δίκιο έχεις.
    Last edited by klarabel; 28/02/2010 at 21:38.
    If there is righteousness in the heart, there will be beauty in the character. If there is beauty in the character, there will be harmony in the home. If there is harmony in the home, there will be order in the nation. If there is order in each nation, there will be happiness in the world.

3. Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από klarabel Προβολή Δημοσίευσης
    Γιατί πιστεύεις δηλαδή οτι ο "κάποιος Σωκράτης", "σκάρωσε" κάτι και πολύ δε περισσότερο γιατί το θεωρείς "σαματατζίδικο" το Χ γεγονός όπως το λίνκ του άρθρου που αναφέρεις ανωτέρω ;
    Φίλε klarabel ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα, γιατί έχεις καταλάβει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίστροφο από αυτό που λέει το κείμενο.

Βρίσκεσαι, όπως λέμε, στους αντίποδες (hint).

Και δεύτερο hint:

Το ρήμα σκαρώνω δεν έχει αρνητική χροιά σαν λέξη.

Παράγεται από το σκαρί που είναι ο σκελετός των πλοιαρίων.

Το σκαρώνω σηματοδοτεί την ναυπήγηση πλεούμενου.

Από τη φύση του δηλαδή παραπέμπει σε μία άκρως δημιουργική εργασία, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Το πλεούμενο θα μεταφέρει επιβάτες και είδη σε τόπους μακρινούς (θυμήσου τους στοίχους της Jamaica: "Κάθε πρωί σκαρώναµε µαζί µε τον Μηνά ταξίδια µακρινά ως τη Τζαµάικα...") .

Γι' αυτό εσύ το έβαλες εντός εισαγωγικών, ενώ εγώ όχι.
    Last edited by MAuVE; 28/02/2010 at 23:59.
    And disregards the rest.
    -The Boxer 1975

4. Προεπιλογή

Καλημέρα και καλό μήνα.
    Κλείνοντας την παρέμβασή μου στο συγκεκριμένο άρθρο, θα ήθελα να ενημερώσω λοιπόν για όσους δεν γνωρίζουν ότι η δημοσίευση στην Κυριακάτικη Καθημερινή έγινε κατόπιν αιτήματος του αρθρογράφου Κώστα Δελληγιάννη με e-mail στο AWMN, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σωκράτης.
    Ετσι απλά, χωρίς να κάνει κανείς σαματά και πάνω απο όλα χωρίς να σκαρώσει κάτι.
    Ξέρεις, όταν ένας απλός αναγνώστης διαβάσει το αρχικό post που έκανες, δεν πιστεύω ότι συνειρμικά βγάζει το συμπέρασμα ότι το ρήμα "σκαρώνω" παραπέμπει σε δημιουργική εργασία, και για αυτό το λόγο ζήτησα να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Προσωπικά τουλάχιστον δεν το εξέλαβα έτσι.
    Εν πάση περιπτώσει καλό είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
    Last edited by klarabel; 01/03/2010 at 09:13.
    If there is righteousness in the heart, there will be beauty in the character. If there is beauty in the character, there will be harmony in the home. If there is harmony in the home, there will be order in the nation. If there is order in each nation, there will be happiness in the world.

5. Προεπιλογή

Αν ήμουν άτομο που εκφράζεται με 500 λέξεις θα είχα γράψει: "Μπράβο Σωκράτη, πολύ καλό άρθρο" και θα είχα προσθέσει και μερικά emoticons "respect" και παρόμοια.

Δεν το έκανα για δύο λόγους:

α) Δεν είμαι άτομο που εκφράζεται με 500 λέξεις
    β) Θα αδικούσα τον Σωκράτη (στη συνέχεια το γιατί)

Εχρησιμοποίησα ένα κλασσικό εκφραστικό τέχνασμα της αντικατάστασης της θέσης για ένα θέμα με την αντίθεση στο αντίστροφο.

Στη λογική λέμε ότι δύο αρνήσεις εκφράζουν μία κατάφαση.

Θα έχετε παρατηρήσει πόσες φορές κάποιος ξεκινάει μία πρόταση με την έκφραση "Σε αντίθεση με ..." Κοινό, κοινότατο.

Που βρίσκεται η αντίθεση;

Σαματατζήδες vs αθόρυβος

Σαματατζής = θορυβοποιός

Γιατί οι πολλοί κάνουν θόρυβο;

5 φορές στις 10 για να προβάλουν το εγώ τους και τις υπόλοιπες 5 για να υπερασπίσουν το εγώ τους από επιθέσεις που δέχεται από τους υπόλοιπους σαματατζήδες.

Την έκφραση "Δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά του" την γνωρίζετε.

Πως διαφέρει ο αθόρυβος από τον σαματατζή;

Κλισέ: "προτάσσει το εμείς του εγώ"

Τι στο διάολο ήθελε να πεί ο MAuVE;

Στην συνέντευξη ο Σωκράτης θα μπορούσε πολύ εύκολα να προβάλει κάποια πρόσωπα.
    Κάτι τέτοιο θα έκαναν οι περισσότεροι, αν βρισκόντουσαν στην θέση του.
    Δεν το έκανε, προέβαλε τους πολλούς αντί τους λίγους.
    Γι' αυτό του αξίζει έπαινος.

Και γιατί ρε MAuVE δεν τα έγραψες έτσι και μας μπέρδεψες;

Γιατί αυτό το είδος της γραφής είναι κατάλληλο μόνο όταν αναφέρεται κανείς σε σαματατζήδες: "Μπράβο μεγάλε, έσκισες" Πάρε και καμιά 10αριά emoticons.

Είναι κραυγαλέο, όταν στην περίπτωση αρμόζει κάτι χαμηλόφωνο ("σότο βότσε" το αποκαλούν στο λυρικό θέατρο).

Το πήγα μία κλίμακα πιό κάτω, το έκανα υπαινικτικό: "Δείτε τι σκάρωσε πάλι", δηλαδή "δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει αθόρυβα".

Και γιατί μας τα γράφεις τώρα όλα αυτά;

Έχετε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να πείτε σε μία παρέα ένα ανέκδοτο και να μην γελάσουν όλοι;

Αν δεν γελάσει κανένας, τότε το ανέκδοτο ήταν σαχλαμάρα.

Αν γελάσουν όλοι εκτός ενός, τότε αυτός είναι ο βλάκας της παρέας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν σώζεται η κατάσταση προσπαθώντας να εξηγήσεις το ανέκδοτο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από μία:

Σ' αυτή που θα πεί κάποιος και θα το εννοεί: "Μήπως αναφέρεσαι στην γυναίκα μου;"
    Last edited by MAuVE; 01/03/2010 at 10:46.
    And disregards the rest.
    -The Boxer 1975

Περιοχή
    Βριλήσσια
    Κείμενα σε Blog
    1

Προεπιλογή

Ωπ! Παραλίγο να μου ξεφύγει αν και ήξερα ότι θα είναι σε κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας.

Νίκο, δεν έχει τόσο σημασία το ποιος ήταν στην συνάντηση με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής όσο ότι το περιεχόμενο είναι στα μέτρα του AWMN. Πραγματικά μου έφυγε ένα άγχος όταν το διάβασα αφού γνώριζα ότι δεν υπήρχε χρόνος για ρετουσάρισμα. Την ίδια μέρα που μίλησα με τον δημοσιογράφο στο τηλέφωνο κανονίστηκε η συνάντηση και το κείμενο έπρεπε να δοθεί στον εκδότη την επόμενη μέρα το πρωί. Αν και το κείμενο δεν είναι τεχνικό (απευθύνεται στους πολλούς) πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό.
    socrates #979 | VoIP:09791 (και τα Hobbit έχουν ψυχή!)

"...99% of the problems lie between the keyboard and the chair"

+ Απάντηση στη συζήτηση

Παρόμοιες Συζητήσεις

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταία Δημοσίευση: 05/02/2010, 23:34
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταία Δημοσίευση: 25/11/2007, 08:58
  3. Omni GP24S, "radials" και "Power feed section
    Από dkounal στο forum Troubleshooting
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία Δημοσίευση: 22/03/2003, 23:17
  4. Neo "Trelo" Link Me Tin "Treli" 9ara omn