ποιος θα ρίξει ένα κλείδωμα γιατί θα παρεκτραπούμε πάλι;;;;;![]()
ποιος θα ρίξει ένα κλείδωμα γιατί θα παρεκτραπούμε πάλι;;;;;![]()
για την κουκούλα δεν μιλάμε? Αυτος ο κουκουλοφόρος στο attachment διώκεται αλήθεια?Αρχική Δημοσίευση από The Undertaker
μπα..αυτός κυνηγάει.δεν τον κυνηγάνε.
όπως λέει κι ο papashark, η δράση δημιουργεί αντίδραση...
πχ κάποιοι εμπνέονται απο την δράση της παρακολούθησης, και αντιδρούν καλλιτεχνικά, δημιουργώντας μουσική![]()
http://methismenaxotika.gr/audio/Syllog ... 0Kafao.mp3
Δεν έχεις πάρει γρι τι είναι δημοκρατία...Αρχική Δημοσίευση από freenet
Τα ίδια δικαιώματα που έχεις εσύ, τα ίδια πρέπει να έχω και εγώ.
Αν εσύ ως φοιτητής έχεις παραπάνω δικαιώματα από ότι έχω εγώ, τότε ο κανόνας είναι φασιστικός υπέρ σου.
Αν το άσυλο υπάρχει για την ελευθερία λόγου και διακίνησης ιδεών, σημαίνει αυτόματα ότι εκτός ασύλου απλά δεν υπάρχει αυτό το δικαίωμα, άρα αφενώς δεν υπάρχει δημοκρατία λόγο της αδυναμίας ασκησης του συγκεκριμένου δικαιώματος αφενώς, αφετέρου δεν υπάρχει δημοκρατία γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια απρόσκοπτη δυνατότητα ασκήσεως δικαιωμάτων.
Μήπως είναι πολύ δύσκολα να τα καταλάβεις όλα αυτά λόγο της εμπάθειας σου ? Οχι τίποτα άλλο, να μην λες ότι τσάμπα κάνουμε κουβέντα μετά.
Βγάλε τα δήθεν αγωνιστικά γυαλιά σου, γιατί τα πραγματικά δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνεις εσύ σήμερα, άλλοι τα κατέκτησαν χωρίς κουκούλες, και όχι απλά έχει γραφτεί το όνομα τους στην ιστορία, μέχρι και προτομές τους έχουν στήσει... Και που 'σαι, όλοι αυτοί τα στήνανε προς όφελος ενός λαού και ενός κράτους, κάτι που εσύ σήμερα αποκηρύσσεις επειδή δεν τους γουστάρεις.Αρχική Δημοσίευση από freenet
Τώρα αυτό που έγραψες για δικαιώματα που άμεσα μπορείς να προσβηθούν από το κράτος, για να καταλάβεις πόσο βλακεία είναι για το άσυλο, ότι ώρα και στιγμή θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση, περνάει καινούργιο νόμο που καταργεί το άσυλο, οπότε δώρο άδωρο η ύπαρξη του. Αλλωστε και γι' αυτό φώναζαν οι φοιτητές πέρσυ ? Για την δήθεν κατάργηση του δήθεν ασύλου ?
Σήμερα λοιπόν το δικαίωμα της απεργία είναι συνταγματικά κατεχυρωμένο, αλλά όπως έχεις εσύ δικαιώματα ως εργαζόμενος, έτσι έχει και το αφεντικό σου. Δεν μπορείς εσύ να εκβιάζεις διαρκώς για να πάρεις παραπάνω λεφτά, είτε μια μέρα θα σε απολύσει, είτε θα πρέπει να σταματήσει η απεργεία. Δεν μπορεί ο ΔΕΗτζής να κατεβάζει τους διακόπτες για να εκβιάσει την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ενα μίνιμουμ σκέψης ? Πολύ ευχαρίστως.Αρχική Δημοσίευση από freenet
Θεωρώ ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει την περιουσία μου. Θεωρώ ότι είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό, δημοκρατικό δικαίωμα, να έχω περιουσία είτε αυτό είναι ένα παπάκι, είτε είναι 200 μέτρα κότερο, και κανένας να μην μου το σπάει/καίει.
Σταμάτα να παίζεις λοιπόν με την νοημοσύνη μας, υπερασπιζόμενος πράξεις κατά των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.
Σταμάτα να παίζεις λοιπόν με την νοημοσύνη μας, απαιτώντας να έχεις παραπάνω δικαιώματα ως μειοψηφία από την πλειοψηφία.
Αν σήμερα έχουμε δημοκρατία, είναι γιατί έχουμε κανόνες που ισχύουν το ίδιο για όλους. Αν πιστεύεις ότι δεν εφαρμόζονται ενάντια όλων το ίδιο, πάλεψε για την εφαρμογή τους. Αν όμως παλεύεις κατά των κανόνων απαιτώντας άλλους κανόνες για σένα (βλέπε άσυλο), και άλλους για μένα, τότε ρίχνεις μολότοφ στο θεμέλιο της δημοκρατίας που είναι η ισότητα.
Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε όλοι το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και της διακίνησης ιδεών (αρκεί να μην καταπατούν τις ελευθερίες των άλλων, κοινώς δεν μπορώ εγω να λέω ότι η ιδέα μου είναι ότι εσύ είσαι αδερφή και έχω την ελευθερία λόγου να το λέω στις εφημερίδες) . Οι μόνοι που μπορούν να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη αυτού του δικαιώματος είναι κάτι άρρωστοι παιδεραστές κλπ. Εσύ μια χαρά τις γράφεις εδω μέσα.
Αν θες να παλέψεις για αυτό το δικαίωμα, μαζί σου. Ομως εσύ παλεύεις για το δικαίωμα μιας συγκεκριμένης ομάδας, όχι του κοινωνικού συνόλου.
Σιγά τα ωά για τα 3.000€, στο δικό μου μαγαζί να έρθουν γιατί δεν έχω ταμπελίτσα "ο χώρος καταγράφετε με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης" ποιο πολλά θα μου ρίξουν.Αρχική Δημοσίευση από freenet
Δυστυχώς δεν υπάρχει νομοθετημένη και σοβαρή καταγραφή, εάν υπήρχε, θα έβλεπες και κασέτες στα δικαστήρια, και έτσι θα ησυχάζαμε από όλους τους μακάκες δήθεν προοδευτικούς που τρέχουν να ψευδομαρτηρίσουν σε κάθε ευκαιρία, θα τελείωνε και η ιστορία με τους φοβισμένους μπάτσους και δικαστές που φοβούνται οι μεν να καταθέσουν, και οι δε να καταδικάσουν (γιατί βλέπεις δεν είναι λίγοι που τις έχουν φάει σε εντελώς άσχετες φάσεις, ενώ οι μπόμπες στα σπίτια των δικαστικών δεν είναι καθόλου τυχαίες).
Πάντως είσαι απίστευτος, σε μια ομάδα που είναι πεντακάθαρα φασιστική, που δρα με βάση την βία και μόνο, προσπαθείς να βρεις άλλοθι και να κατηγορήσεις την άλλη πλευρά...
Εχεις αναρωτηθεί γιατί οι κουκουλοφόροι είναι λίγες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι υποστηρικτές τους είναι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού (μαζί με τους μακάκες του ΣΥΡΙΖΑ) ?
Το άλλο 99% είμαστε βλάκες ?
Επαγωγικά το πας καλά αλλά ο αρχικός ισχυρισμός είναι αναληθής και εσφαλμένος οπότε μαθηματικά μάντεψε τι είναι όλη αυτή η επαγωγική σκέψη...Πολύ σωστά το σκέφτηκες...Αναληθής. Γιατί είναι λάθος ο αρχικός ισχυρισμός? Γιατί βασίζεται στην απλοϊκή λογική ότι εφόσον υπάρχει άσυλο για ελευθερία διακίνησης ιδεών τότε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το τι καθεστώς ισχύει εκτός ασύλου.Αρχική Δημοσίευση από papashark
Σου θυμίζω ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το υπάρχον καθεστώς εκτός ασύλου, το άσυλο ίσχυε. Μου κάνει εντύπωση πώς δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό το απλό, πάρε για παράδειγμα τη χούντα κατά την οποία το άσυλο όπως προανέφερα είχε κάποιου είδους αναγνώριση αλλά όχι και σεβασμό. Προφανώς και μέσα και έξω από αυτό υπήρχε η χούντα (ρώτα να μάθεις τι ήταν το σπουδαστικό της ασφάλειας) αλλά μέσα στο άσυλο κατά κοινή ομολογία λειτουργούσαν θεσμοί και κανόνες που επέτρεπαν δημοκρατικότητα και ελευθερία. Μετά τη χούντα ήρθε η "δημοκρατία" αλλά το άσυλο παρέμενε εκεί ακλόνητο, δεν αμφισβητήθηκε όταν το καθεστώς έξω είχε νομιμοποιήσει ακόμα και το κκε...Το άσυλο παρέμεινε με το ευρύτερο νόημα του της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όπως ανέφερα σε άλλο ποστ σε μια φαντασιακή περίπτωση αν είχαμε καθεστώς σοβιετικού κομμουνισμού τότε οι ελεύθερες ιδέες που θα προστατεύονταν από το άσυλο θα ήταν ακόμα και ο νεοφιλελευθερισμός (εντάξει μην το πάρεις τοις μετρητοίς αλλά σου εξηγώ ότι το άσυλο υπάρχει για να διακινούνται ακόμα και οι εξώφθαλμα εχθρικές προς το καθεστώς ιδέες).
Γενικό συμπέρασμα? Αν πρόκειται να φτάσεις σε μια πρόταση που να περιλαμβάνει τις λέξεις άσυλο, κατάργηση,άχρηστο σου σημειώνω ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το άσυλο όσο αυτό υπάρχει για το καθεστώς εκτός ασύλου μιας και έχεις την ιστορική ατυχία να ζεις σε ένα τόπο που το άσυλο υπήρξε και επί χούντας και επί δημοκρατίας (αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο δυσδιακριες πλέον...)
ωραία τελείωσανε τα επιχειρήματα και αρχίσαμε τις προσωπικές επιθέσεις? Σε προκαλώ να μου δώσεις τον ορισμό του αγωνιστή για να μπορέσω να δω κι εγώ και όλοι οι άλλοι ποιος είναι ο αγωνιστής και ποιος δεν είναι (εγώ δεν τον έχω για αγωνιστή τον εαυτό μου βέβαια για άλλους λόγους αλλά αυτό θα μου επιτρέψεις να το πω εγώ και όχι εσύ για μένα)! Για να καταλάβουμε βρε αδερφέ τι μας συμβαίνει και επιτέλους να πάψουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε και να ετεροκαθοριζόμαστε σύμφωνα με τις φαντασιώσεις του καθενός.Αρχική Δημοσίευση από papashark
κοίτα ότι δεν γουστάρω τους ταγματασφαλήτες που μετέπειτα κυβερνήσανε την χώρα αν και συνεργάτες των γερμανων αυτό ισχύει, ότι δεν γουστάρω τους λαοπλάνους αλεξιπτωτιστές που εξαπατήσανε τον λαό για του υφαρπάξουν την ψήφο του και να ανακόψουν το ρεύμα της αριστεράς αυτό ισχύει, ότι δεν γουστάρω το σταλινικό κομμουνιστικό κόμμα που υποταγμένο στην λογική της ήττας και της πειθαρχίας στο σοβιετικό συνθηκολόγησε με το κράτος και εξαπάτησε το λαό αυτό ισχύει. Δεν ισχύει για τον ελάς-εαμ που αγωνίστηκε για απελευθέρωση, δεν ισχύει για τον κολοκοτρώνη που έκοψε λαιμούς ελλήνων και τούρκων για την απελευθέρωση (πολύ γρήγορα ξεχάσαμε το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" και μάντεψε δεν το είπε για τούρκους...), δεν ισχύει για τον αγωνιστή που πάλεψε για ιδέες και απελευθέρωση και δεν το αντάλλαξε με φράγγα και θώκους.Αρχική Δημοσίευση από papashark
Και είμαι σίγουρος πως αν ο ανώνυμος αγωνιστής είχε να αντιμετωπίσει κάμερες ρουφιάνους και φωτογραφίες θα φόραγε κι αυτός κουκούλα. Είναι σαν να ακούω τον γέρο του μοριά να φωνάζει "ή με τις κουκούλες ή με τους τουρκαλάδες"!!![]()
![]()
Δεν χρειάζεται να το κάνει και να ρίξει τόσο άκομψα το μανδύα της δημοκρατικότητας που φοράει όταν έχει τις προϋποθέσεις να μπουκάρει στο άσυλο!Αρχική Δημοσίευση από papashark
όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά κάποιοι έχουν πιο πολλά δικαιώματα από άλλους...Τυπική κατάσταση μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας. Έλα όμως που οι απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές ακόμα και όταν διανύουν τις πρώτες μέρες τους πριν δηλαδή φανούν οι πρώτες επιπτώσεις μιας κινητοποίησης. Είναι τα μέτρα που παίρνουν τα αφεντικά πριν ακόμα τις κινητοποιήσεις. Όπως και ο δύστυχος ο Μυλωνάς που έκανε μείωση μισθού ο καημένος στον εαυτό του πριν κόψει τους μισθούς των εργατών του (δεν τον ενδιαφέρει και το κέρδος όπως είπε ο ίδιος...) και διαμαρτυρόταν πως έκαναν διαμαρτυρία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έξω από το εργοστάσιο του.Αρχική Δημοσίευση από papashark
αυτό σου λέω κι εγώ, αυτό το πρόστιμο είναι εξευτελιστικό και καθόλου δεν απαξιώνει την πράξη οπότε είναι ουσιαστικά το κλείσιμο του ματιού προς την αστυνομία που της λέει, "κάντο εσύ να παρακολυθείς κι εμείς για ταμάτια του κόσμου θα σου ρίξουμε ένα προστιμο"...Αρχική Δημοσίευση από papashark
Μάλλον δεν γνωρίζεις καθόλου την πρακτική στα δικαστήρια, όχι ότι τη γνωρίζω εγώ βέβαια αλλά δεν ξέρω αν έχεις πάει σε δίκες φοιτητών,αγωνιστών κτλ... Θα διαπιστώσεις πολύ έντονα ότι οι δικαστές επιμόνως ζητάνε να μάθουν αν ο κατηγορόυμενος είναι αναρχικός (η καταδίκη του σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν δεδομένη) και εφόσον δεν προκύψει αυτό βασίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες των μπάτσων ή σε συνδυασμό αυτών. Έτσι συμβαίνει σε όσες δίκες έχω παρακολυθήσει και πίστεψε με ήταν σοκαριστικό το γεγονός ότι οι μπάτσοι ΔΕΝ έχουν κανέναν μα απολύτως κανέναν ενδοιασμό να ορκιστούν και να πουν τα χειρότερα ψέμματα προκειμένου να σου καταστρέψουν τη ζωή και να σε οδηγήσουν σε καταδίκη.Αρχική Δημοσίευση από papashark
Υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας σε δίκη όπου έναν θηριώδης ματατζής εμφανίστηκε με δεμμένο το χέρι και βεβαίωνε το δικαστήριο ότι ένας από τους κατηγορούμενους του προκάλεσε θλάση στο χέρι (ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ένα παιδί στο μισό το ύψος και κυριολεκτικά τα μισά του κιλά). Με έκπληξη διαπίστωσε το δικαστήριο την ψευδομαρτυρία όταν ο κατηγορούμενος αναγνώρισε άλλο παιδί ως τον υπαίτιο...Τρελά γελια και επιτόπου εκεννώνεται η αίθουσα από τους συναδέλφους του και πριν προλάβει να εκκενωθεί ακούμε την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει "πάτε απο εκεί που ήρθατε κύριε τάδε"... Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα αναρχικά φυλλάδια και άλλα φυλλάδια από αριστερές οργανώσεις που είχε στο σάκο του το παιδί ήταν τα επιβαρυντικά στοιχεία...Το κορυφαίο της ιστορίας είναι οτι πετύχαμε το ματατζή σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια με το χέρι χωρίς το δέσιμο....Δεν ήταν γύψος αλλά ήταν κάτι σαν ελαστική ταινία που την κρατούσε και στον λαιμό...Από ότι φαίνεται έγειανε γρήγορα και το στήσιμο της ιστορίας ήταν τόσο κραυγαλέο αλλά τους είχε ξεφύγει μια σημαντική λεπτομέρεια...Είμαι σίγουρος ότι σε πολλές άλλες περιπτώσεις θα ήταν πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες...
Για τον χαφιέ κουκουλοφόρο μπάτσο που καταγράφει με την κάμερα μούγγα στη στρούγγα?
Αρχική Δημοσίευση από Mick Flemm
σημαντική τοποθέτηση πάνω στις νέες διατάξεις και πιο χαρακτηριστική η θέση της που έχει διατυπωθεί σε προηγούμενο ποστ ότι η χρήση κουκούλας ΔΕΝ κάνει πιο επιβαρυντική την πράξη για να τιμωρείται με παραπάνω ποινή.
Tο καραγκιοζιλίκη της κυρίας φαίνετε στις τελευταίες γραμμές :Αρχική Δημοσίευση από Mick Flemm
Αναρωτιέμαι που στην σχολή την μάθανε ότι μπορεί να εμποδίσει την σύλληψη υπόπτων από την αστυνομία.Αν αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση η χρήση κουκούλας, να βγάλουνε τα κράνη τους και να αποκτήσουνε διακριτικά τα ΜΑΤ! Δεν είναι κουκούλα δηλαδή η στολή και το κράνος του πάνοπλου αστυνομικού στο δρόμο μου; Αυτούς τους αστυνομικούς που ρίχνουν κάτω τους συλληφθέντες και τους χτυπάνε αλύπητα, που πυροβολούνε στον αέρα, που συλλαμβάνουν δικηγόρους ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ, Ε;
Αναρωτιέμαι που στην σχολή την μάθανε ότι με την επίδειξη της συνδικαλιστικής της ταυτότητας (γιατί οι ταυτότητες τους που λένε είναι απλά οι ταυτότητα μέλους του συλλόγου), μπορεί να αποφύγει την σύλληψη της.
Η ιστορία με τους και καλά 40 δικηγόρους που στο τέλος τσουβάλιασαν και 14 αυτούς στην ΓΑΔΑ, αποτελεί ντροπή για το νομικό μας σύστημα και τον ΔΣΑ. Μίλα με κάνα σοβαρό δικηγόρο που έχει ξεπεράσει τα κομματικά του κόμπλεξ, και ετοιμάσου να ακούσεις χοντρές παρόλες.
Πήγαινε να δεις και τα βιντεάκια στο tvxs που δείχνουν 8 λεπτά από το θέμα, να δεις πόσο κάναν σαν ιστερικοί οι δικηγόροι, και πόσο άνετοι και χαλαρή ήταν οι αστυνομικοί. Δες και πες μου ποιος ούρλιαζε χωρίς λόγο, και πόσο καλά φερόντουσαν οι αστυνομικοί.
Μετά έλα να μου πεις για την κυρία...
Ο κάθε δημόσιος λειτουργός υπογράφει τις πράξεις του και παίρνει την ευθύνη τους.Αν αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση η χρήση κουκούλας, να βγάλουνε τα κράνη τους και να αποκτήσουνε διακριτικά τα ΜΑΤ! Δεν είναι κουκούλα δηλαδή η στολή και το κράνος του πάνοπλου αστυνομικού στο δρόμο μου; Αυτούς τους αστυνομικούς που ρίχνουν κάτω τους συλληφθέντες και τους χτυπάνε αλύπητα, που πυροβολούνε στον αέρα, που συλλαμβάνουν δικηγόρους ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ, Ε;
Γιατί οι αστυνομικοί να αποτελούν εξαίρεση ?
Μήπως γιατί πίσω απο την ανωνυμία εκτελούν πιό εύκολα αμφισβητούμενες εντολές ?
Κάποτε πρέπει να γίνουμε σοβαρό κράτος με υπεύθυνους επαγγελματίες σε κάθε τομέα.
Σελιδοδείκτες