View Full Version : Μια σκέψη...
Έχω παρατηρήσει πως τα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης, στου Ζωγράφου, και πιο συγκεκριμένα το κτίριο της Φιλοσοφικής , στο οποίο τυχαίνει να εργάζομαι φέτος, έχουν καταπληκτική και ανεμπόδιστη θέα προς το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.
Επειδή , αν έχω καταλάβει καλά, χρειαζόμαστε μια τέτοια τοποθεσία με την οποία θα είχαμε όλοι οπτική επαφή, σκέφτηκα ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να ζητήσει άδεια από το Πανεπιστήμιο ΑΘΗΝΏΝ για να στήσει μια κεραία που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του δικτύου.
Τι λέτε; Είναι εφικτό;
papashark
21/01/2003, 02:24
1) Ναι είναι εφικτό. Ειδικά αν υπάρχει κάποια πρόσβαση μέσα στο πανεπιστήμειο (δηλαδή εσύ ! :D )
2) Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα μέλη στα πέριξ του πανεπιστημείου, να κάνουν ένα ρεφενέ να μαζέψουν 300 ευρώ και να βάλουν έαν ΑΡ με μια κεραία, έστω και χωρίς σύνδεση στο δίκτιο του πανεπιστημείου, αν και αυτό θα βοηθούσε αργότερα όχι τόσο για παροχή ίντερνετ αλλά για διασύνδεση με άλλα ΑΡ με VPN επάνω στο GRNET.
3) Από ότι θυμάμαι υπάρχει ήδη ένα ΑΡ που δουλεύει μέσα στο πανεπιστήμειο, αλλά δεν έχω ακούσει τα παιδιά που το στήσανε να μιλάνε γι' αυτό. Οπότε δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακόμα, δουλεύει, δεν δουλεύει, ή απλά το κρατάνε μόνο για την πάρτι τους..... :wink:
Που είσαι DIT (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/view.php?nodeid=179) :?: :lol:
Η ταράτσα της Φιλοσοφικής πρέπει να έχει καταπληκτική θέα.
Εχω επισκεφθεί το διπλανό κτίριο (Φυσικό) και είδα οτι υπάρχει ελεύθερη θέα προς ένα μικρό κομμάτι της παραλιακής, Λυκαβηττό, Χαλάνδρι, Μαρούσι και τον ιστό του Δημοκρίτου στην Αγ. Παρασκευή. Προς τα νότια γενικά μας έκοβε η Φιλοσοφική που ήταν 30 μέτρα δίπλα μας. Οπότε λογικά από την ταράτσα της Φιλοσοφικής δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο προς πάρα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.
Pablo αν μπορείς να επηρεάσεις καταστάσεις και να στήσουμε backbone links εκεί πάνω, θα ήταν πολύ καλό!
Δυστυχώς δεν έχω οργανική-υπαλληλική σχέση με το Πανεπιστήμιο.Απλά εργάζομαι εκεί σαν αποσπασμένος.
Ο σύλλογος όμως, σαν φορέας μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ερευνητικά ενδιαφέροντα, θα μπορούσε να υποβάλλει επίσημη πρόταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το στήσιμο ενός ap, με το επιχείρημα ότι η τεχνολογία της ασύρματης δικτύωσης ενδιαφέρει και το ίδιο το Πανεπιστήμιο (πχ εναλλακτικός τρόπος παροχής internet στα μέλη του).
Εναλλακτικά θα μπορούσαν να το προτείνουν κάποιοι φοιτητές , μέλη του AWMN, στο πλαίσιο μιας ερευνητικής εργασίας τους.
Προσωπικά, θα προσπαθήσω να μάθω (ανεπισήμως) τι πιθανότητες αποδοχης θα μπορούσε να είχε μια τέτοια πρόταση απο ένα σύλλογο σαν το AWMN.
Εγώ είμαι εργαζόμενος για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα για το τμήμα του NOC που ασχολείται με το Edunet... (Και, btw, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνει το logo του Edunet στην κεντρική σελίδα του AWMN...!).
Πιστεύω ότι, δεδομένου του ενδιαφέροντος για τον AWMN από πολλούς που δουλεύουν στο NOC (συμπεριλαμβανομένου εμού), δεν θα ήταν αδύνατο να δοθεί μία τέτοια υπηρεσία προς το AWMN... Αλλά πρέπει να έχετε υπόψη ότι το NOC υπηρετεί βασικά την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τους φοιτητές, και φαντάζομαι ότι δε μπορεί να δίνει "τζαμπέ Internet" από δω κι από κει. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει επίβλεψη από το NOC για λόγους ασφαλείας.
Αλλά ναι, μία *επίσημη* πλέον πρόταση δε θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα.
Υπάρχουν πολλά μέλη του AWMN που είναι εκπαιδευτικοί. Επίσης είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ο ερευνητικός χαρακτήρας του project.
To AWMN μπορεί να πάρει bandwith από το edunet, και με τη σειρά του να το "ξεπληρώσει" δεσμευόμενο να παράσχει πολύτιμη τεχνογνωσία στο Edunet.
Δε νομίζω να ήταν άσχημο deal για το edunet, το οποίο έχει εμπλακεί σε πιλοτικό wireless project στα Ιωάννινα.
Πιστεύω ότι η γνώση που συσσωρεύει το AWMN δεν μπορεί να αποκτηθεί εύκολα από κανένα μικρής έκταση πιλοτικό πρόγραμμα
Εγώ δουλεύω επίσης στο Πανεπιστήμιο (τομέας EDUnet) και απ'όσο ξέρω μια παρόμια πιλοτική προτοβουλία για την wireless διασύνδεση επελεγμένων δημοτικών σχολείων έχει ήδη εγκριθεί. Η κεραία και σε αυτή την περίπτωση θα τοποθετηθεί στην Φιλοσοφική
Μήπως ξέρεις ποια είναι αυτά τα δημοτικά και με ποια κριτήρια επιλέχθησαν;
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΜΑ ΧΩΘΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
95% ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Εντάξει, αν μας δώσει ιντερνετ το δημόσιο μην πάρεις...
Εγώ λέω να πάρω :)
ggeorgan
04/02/2003, 14:03
Σύμφωνοι να λέμε τις απόψεις μας με ευγλωττία, αλλά θα ήταν καλύτερα να μην γράφουμε με κεφαλαία (στα forums τα κεφαλαία σημαίνουν ότι ο γράφων κραυγάζει).
Επί της ουσίας, το δημόσιο και οι φορείς του δεν μπορούν να αναμιχθούν στις υποθέσεις των χρηστών. Μπορούν να αναμιχθούν στις υποθέσεις του σωματείου (=νομικό πρόσωπο), μόνο κατά την έκταση και σύμφωνα με τις διαδικασίες που επιτρέπει το καταστατικό του σωματείου. Γι' αυτόν τον λόγο κυρίως έγινε το σωματείο, ώστε να μείνουν οι χρήστες απερίσπαστοι και μόνο μέσω αυτού να προσεγγίζουν και να προσεγγίζονται από τις αρχές.
Πρόκειται για δύο αποφάσεις :
Πρώτα, γίνεσαι χρήστης του δικτύου, αν σε ενδιαφέρει.
Δεύτερον, γίνεσαι μέλος του σωματείου και πάλι αν σε ενδιαφέρει.
Τον λογαριασμό τον κάνει ο καθένας για τον εαυτό του.
AWMN 2010