View Full Version : awmn :: Τα έχει 400!!!
Συμπληρώσαμε ήδη τις 400 καταχωρίσεις στη nodedb (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens)!
Με 23 ενεργούς κόμβους και με την προοπτική αυτοί να υπερδιπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες, το Athens Wireless Metropolitan Network δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών για την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/map2b.php?w=150&h=150&s=0.003&lat=38.0755&long=23.773585 (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/?lang=en)
Η κίνησή μας όμως έχει εξίσου τεράστια απήχηση σε όλη την Ελλάδα (http://www.nodedb.com/europe/gr):
18 ακόμη πόλεις με άλλoυς 300 κόμβους συμμετέχουν στην ασύρματη επανάσταση :!: ..
http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/map4b.php?w=1000&h=600&s=0.025&t[210]=X&nodeid=210
xaotikos
20/01/2003, 17:09
Μόλις το ειδα και εγω.....
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΟΥΜΕ (και όσο πιο πάνω γίνετε βέβαια)!!!!!!!!!!
Καλα ολα αυτα παιδια αλλα στη πραξη τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα...στην πραξη να δουμε τι θα δουλεψει τελικα
Ηδη, αυτά που έχουμε πετύχει είναι πολύ σημαντικά!
Στην πράξη τώρα, αν είχαν εξοπλισμό όλοι όσοι έχουν κάνει καταχώριση στη node db, οι μεταξύ μας συνδέσεις θα ήταν παιχνιδάκι σχεδόν παντού.
Σίγουρα είναι δύσκολο να αποκτήσουν εξοπλισμό τόσα άτομα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να υπάρχει διαθεσιμότητα του hardware στις περισσότερες περιπτώσεις... Επιπλέον, από πολύ κόσμο λείπει και η γνώση, οπότε τα πράγματα περιστασιακά δυσκολεύουν. Ολοι όμως είναι πρόθυμοι να πειραματισθούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Μέχρι τώρα, καταφέραμε να κινητοποιήσουμε πολύ κόσμο και ήδη, αρκετοί απολαμβάνουν τις δυνατότητες που προσφέρει η ασύρματη δικτύωση.
Πέρα από όλα τα παραπάνω, στον ιδιαίτερα θετικό απολογισμό που έχουμε μέχρι στιγμής, εγώ θα διακρίνω:
- Τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει γύρω από τα δίκτυα ενσύρματα και μή
- Την προώθηση της ιδέας του open source λογισμικού
- Τις νέες γνωριμίες και φιλίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα μέλη του awmn
- Την ανείπωτη χαρά που νοιώθουμε κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα νέο link :)
CyberFreak
20/01/2003, 23:19
- Τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει γύρω από τα δίκτυα ενσύρματα και μή
- Την προώθηση της ιδέας του open source λογισμικού
- Τις νέες γνωριμίες και φιλίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα μέλη του awmn
- Την ανείπωτη χαρά που νοιώθουμε κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα νέο link :)
Paidia ta logia tou dti einai pera gia pera ali8ina!!! Mesa sto AWMN grwrisame neo kosmo nees filies kai atoma pou exoun thn idia trela me mas!
Epishs exoume kai kapia 8lipsh otan kanoume anepityxes Link alla h xara mas den perigrafete otan kanoume stable links!!
telos na anaferw oti apo ayrio prwi 8a leitourgrei ena akoma Full AP sthn perioxh tou Aigalew - Xaidari. Sygekrimena ston CyberAngel
CamClone
22/01/2003, 00:20
Pragmatika einai megalo to katorthwma kai makari na kanoume prwties se oli tin eurwpi , an erthei kai to DSL tote sigoura kapoioi estw kai parees se geitonies tha kanoun pragmata kai thaumata ,
Ade na ta 1000asoume!
Αν όμως καθένας βάζει τώρα από 30 καταχωρήσεις στο Nodedb... τι νόημα έχει?!?!?! (Βλ. flatliner κλπ).
Why flatliner?!
Μάλλον τα προβλήματα που παρουσιάζει η nodedb φταίνε.
Οι διπλές καταχωρήσεις θα διαγραφούν.
Flatline
09/02/2003, 04:01
Μάλλον τα προβλήματα που παρουσιάζει η nodedb φταίνε.
Οι διπλές καταχωρήσεις θα διαγραφούν.
Χθες ειχε οντως ειχε προβλημα να κανεις node endry εβγαζει καποιο λαθος στην sql και διαφορα αλλα περιεργα... :(
Σημερα το μεσημερι εκανα κανονικα το entry χωρις προβλημα. :wink:
Δεν ξερω αν εχω σχεση με το παραπανω (αν και δεν εκανα ποτε διπλο entry) :?: ή ειναι καμια συπτωματικη ομοιωτητα, παντως για το nickname flatline ειναι παρμενο απο το Βιβλιο sci-fi του Gibson "Neuromantis" ηταν ενας απο τους
Hacker ηρωες του...
Kαμια σχεση με το flatliner ή flatliners απο την ταινια που διαφοροι φοιτητες γιατροι παιζουν με το θανατο. (Eκτος αν ηταν καποιος αλλος..)
Το βιβλιο sci-fi που αναφερω το προτεινο ειναι καλο.
Ελπιζω να τα χιλιασουμε και να καλυψουμε ολη την Αττικη.:D
Μεχρι.. τοτε καλα να περνατε.. :wink:
Χρηστος
Flatline. Node 583 [/i]
Mou aresei ayth h kinhsh giati telika to thema twn ypshlwn diadiktyakwn prodiagrafwn ston elladiko xwro exei analifthei apo emas tous aplous users. O OTE xronia oloklhra mas tazei xDSL etc. alla apo tote pou ginan psifiaka ta thl. o mesos user deinopathei me thn xronoxrewsh... Xairomai pragmatika an h xwra mas exei thn prwtia se enan tetoio shmantiko tomea pou proypothetei aristh synergasia, meraki kai deipsa gia gnwsh.
An kai den kserw pws tha ta ferei h moira giati eimai foithths sthn Agglia kai eimai apo Ptolemaida (voreia ellada), opote den kserw kata poso yparxei pithanothta na mpw kai praktika sthn olh diadikasia (sto AWMN). Pantws proswpika sthrizw thn olh prospatheia sas me opoiondhpote tropo. To kalokairi tha prosferw o,ti mporw sthn koinothta sas :)
Ayta paides... Eyxomai na pan ola kala, kai mhn masate... Ola ginontai arkei na yparxei thelisi. ;)
Εγώ πάντως πιστεύω πως για να πάνε τα πράγματα πιο γρήγορα προς το καλύτερο, θα πρέπει αυτοί που έχουν αποκομίσει εμπειρίες να τις "μοιραστούν" με άλλους και στην πράξη και όχι μόνο μέσα από το Forum.
Εγώ αν και δεν έχω ξαναστήσει Wireless, θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και προτίθομαι στον ελεύθερό μου χρόνο να βοηθήσω όποιον θέλει να "στήσει" τη δική του υποδομή. Από το σχεδιασμό (με ποιο κόμβο να γίνει σύνδεση κλπ) έως και την επιλογή του εξοπλισμού.
Και τελικά στο στήσιμο και στα τελικά tests. Θα βοηθήσει και η ύπαρξη των VHF μου (ναι ακόμα στα VHF βρίσκομαι...) με τον απέναντι προς σύνδεση κόμβο.
Επίσης μη ξεχνάμε πως και η προσωπική επαφή κάνει καλό. Άρα:
Off Topic: Για πότε η επόμενη συνάντηση για καφέ βρε παιδιά;
Σκάει μύτη ο ήλιος σιγά-σιγά. Να μην τον υποδεχτούμε όπως πρέπει;
AWMN 2010