PDA

View Full Version : (North) BGP απορίες

nkladakis
26/09/2004, 14:51
Παρακαλώ μην το αγνοήσετε, μόλις τελειώσει η φάση του migration θα προτείνω να βάλουμε filter που θα κόβει τα subnets μικρότερα (και γιατί όχι, μεγαλύτερα;) από /24 (ip prefix-list permit 10.0.0.0/8 ge 24 le 24).

Ευχαριστώ.

O andreas και ο apoikos δεν έχουν 2 ΒΒ κατα συνέπεια δεν έχουν c class δικό τους αλλά κομμάτι απο το δικο μου. Έχουν όμως AS δικό τους στο bgp. θα έχουμε πρόβλημα.?

Achille
26/09/2004, 14:53
Όχι, αφού έχουν μοναδική έξοδο.

Αν και αφού έχουν APs, δικαιούνται Class-C, και καλό είναι να το πάρουν ;)

paravoid
26/09/2004, 15:04
Παρακαλώ μην το αγνοήσετε, μόλις τελειώσει η φάση του migration θα προτείνω να βάλουμε filter που θα κόβει τα subnets μικρότερα (και γιατί όχι, μεγαλύτερα;) από /24 (ip prefix-list permit 10.0.0.0/8 ge 24 le 24).

Ευχαριστώ.

O andreas και ο apoikos δεν έχουν 2 ΒΒ κατα συνέπεια δεν έχουν c class δικό τους αλλά κομμάτι απο το δικο μου. Έχουν όμως AS δικό τους στο bgp. θα έχουμε πρόβλημα.?

Όχι, σε σένα κάνουμε ήδη το aggregation και στέλνεις μόνο το C-class. Δεν φαίνεται το AS τους πουθενά στο routing table βέβαια και δεν θα δουλέψουν άλλα πραγματάκια καθώς εξελισσόμαστε (π.χ. dampening). Τίποτα το φοβερό προς το παρών.

Όπως είπε και ο Αχιλλέας όμως, δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να κάνουν 2ο BB αν χρειαστεί - δεν θα δουλέψει.
Έχουμε C-class να βάλουμε και στα πλυντήρια, μην τσιγκουνεύεστε :P

Cha0s
26/09/2004, 15:12
Βλέπω συζητάμε ακριβώς τα προβλήματα του Νότου :lol:

paravoid
26/09/2004, 15:29
Βλέπω συζητάμε ακριβώς τα προβλήματα του Νότου :lol:

Δίκιο έχεις. Α ρε Κλαδάκη, μας παρέσυρες :P
koki, όρμα!

mindfox
26/09/2004, 17:14
Α ρε Φαίδωνα...

Η ειρωνία να έλειπε, καλά θα ήτανε.

Αλλά όπως λες κι εσύ, τι να κάνουμε... :roll:

andreas
30/09/2004, 18:45
Τι εννοειται δεν θα δουλεψει το 2ο ΒΒ?
Ηδη τρεχω bgp και με apoiko και με ablaz3r και φαινεται να δουλευει... (περναει καποια (ελαχιστη) κινηση αναμεσα μας)
Ψηνεται και το 3ο (με ΣΕΛΕΤΕ).
Για πιο προχωρημενα πραγματα δεν ξερω... Ακομα διαβαζω :p

Δεν εχουμε , εχει ο αποικος!
Τι εννοουμε μοοναδικη εξοδο?

apoikos
01/10/2004, 10:59
Τι εννοειται δεν θα δουλεψει το 2ο ΒΒ?
Ηδη τρεχω bgp και με apoiko και με ablaz3r και φαινεται να δουλευει... (περναει καποια (ελαχιστη) κινηση αναμεσα μας)
Ψηνεται και το 3ο (με ΣΕΛΕΤΕ).
Για πιο προχωρημενα πραγματα δεν ξερω... Ακομα διαβαζω :p

Δεν εχουμε , εχει ο αποικος!
Τι εννοουμε μοοναδικη εξοδο?

Είναι αυτό που προσπαθούσα να σου πω χτες. Πριν σηκώσεις το link με ablaz3r βγαίναμε προς το awmn μόνο από τον Κλαδάκη. Ως εκ τούτου ήταν λογικό να γίνεται aggregation στο router του Κλαδάκη και να στέλνει ένα μόνο Class-C στους υπόλοιπους routers. Τώρα όμως που παίζει το bgp μεταξύ μας κάποιοι μακρινοί κόμβοι θα βλέπουν ενδεχομένως το δικό σου και το δικό μου subnet advertised από το path andreas-ablaz3r και όλο το Class C (10.19.141.0/24) advertised από τον Κλαδάκη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση (αν υπερισχύουν τα subnets ή το Class C ή αν είναι απλά θέμα κόστους), αλλά προφανώς πρέπει να το διορθώσουμε. Επιπλέον είναι βλακώδες το να περνάει bb-traffic μέσα από το AP μου... Είναι αυτό που σου λέω, δε χρειάζεται βιασύνη. Ούτως ή άλλως μόλις γυρίσω πάλι θα τα ξηλώσουμε όλα, θα αλλάξουμε IP's (ήδη έκανα αίτηση για Class C) και ενδεχομένως να σηκώσω 2ο BB ;).

andreas
01/10/2004, 12:10
Bρηκα τον paravoid σημερα στην σχολη και μου ειπε οτι εχεις κανει αιτηση.
Μαλλον πρεπει να κανω και εγω σιγα σιγα....
Ειπαμε περιμενουμε να γυρισεις για να τα διορθωσουμε :p Μην βιαζεσαι :p