View Full Version : Deadline αλλαγής routing protocol σε BGP
Acinonyx
19/09/2004, 02:09
Για την αλλαγή από OSPF σε BGP...
Ataraxos
19/09/2004, 02:12
Στις 26/10 (σε μιά βδομάδα) :? :? :?
Καλή ιδέα η παρούσα αλλά μάλλον άκαιρη .... τα "Σαινιά" αποφάσισαν την αλλάγη με τα δικά τους κριτίρια , σαν να αποφάσιζαν πότε θα πάνε για καφέ ....
xaotikos
19/09/2004, 04:18
Και τα υπόλοιπα σαΐνια σκίστηκαν στην βοήθεια όπως πάντα...
lambrosk
19/09/2004, 08:32
Η επιλογή : "Δεν με ενδιαφέρει να απαντήσω πλέον ... δεν υπάρχει;"
Η επιλογή "είπαμε να οργανωθούμε μεν, είμαστε χομπίστες και ερασιτέχνες δε, συνέλθετε αμφότεροι" ?
καλύτερα να μην γίνει καμία αλλαγή μέχρι να βρεθεί σίγουρη και μόνιμη λύση για τα windows μηχανήματα.
Έως τότε απλά τρέχουν είτε παράλλημα OSPF & BGP η μόνο OSPF.
Έτσι είναι πιο δίκαιο εν μέρη.
Παρόλαυτα λόγω της γνωστής Ελληνικής Νοοτροπίας για πολύ καιρό δεν πρόκειται να γίνει κάτι οπότε θα πρέπει ίσως να δημιουργηθεί μία ομάδα που έχει χρόνο, όρεξη και φυσικά (αλλά όχι τελείως απαραίτητα) γνώσεις για να ψαχτούν με το θέμα και να βγει ένα τελικό αποτέλεσμα-λύση να ξεμπερδέυουμε.
Προσωπικά είτε γίνει τώρα η αλλαγή είτε σε ένα χρόνο δεν αλλάζει κάτι για μένα.
Έτοιμος, για όποιο προτόκολλο νάναι, είμαι καθώς και οι γύρω μου (γείτονες). Διαφορά δεν θα δω εφόσον τα προβλήματα μας εδώ είναι σε φυσικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο software οπότε...
socrates
19/09/2004, 10:18
Δεν ξέρω αν πρέπει να επισημαίνουμε τα αυτονόητα αλλά εγώ είδα μια ομάδα να δουλεύει (σημαντική παράμετρος) και να δημιουργεί (ακόμα πιο σημαντική) ένα project που λίγοι από μας θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν. Αν μη τι άλλο πρέπει να σεβαστούμε την δουλειά τους και να δοκιμάσουμε αυτό που προτείνουν πριν το κατακρίνουμε. Η μετάβαση στο μεγαλύτερο μέρος είναι επιτυχής (εγώ είμουν από τους πρώτους και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα), και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχής και στο υπόλοιπο μέρος. Χρονόμετρο ούτε εμένα μου αρέσει να μου βάζουν, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έχουν λόγο που το κάνουν και δεν είναι κάποιο δικό τους καπρίτσιο.
middle_EAST_WEST
19/09/2004, 10:27
1. Η ομάδα bgp καλά θα έκανε αφού δοκίμαζε να έδινε λύση για τους windows routers πριν κάνει roll out και όχι να κατηγορούν τους άλλους ότι δεν πράξανε τα αναμενόμενα.
2. Προτάσεις του στυλ βάλε linux είναι παιδικές.
3. Το να γράφεις 3 γραμμές για το configuration δεν είναι τίποτα. Πάω στοίχημα ότι το configuration σε συγκεκριμένα μηχανήματα είναι παραπάνω από 3 γραμμές!
Σήμερα ή σε μία εβδομάδα, το ίδιο μου κάνει...
Το θέμα είναι έχουμε λύση για Windows;
Αν ναι ποιά είναι αυτή; Σε ποιές εκδώσεις έχει δοκιμαστεί; Δεν είναι πολύ, τρείς γραμμές με οδηγίες χρειάζονται. πχ έχει λειτουργήσει (δοκιμασμένα όμως) και αν ναι σε κάποιον? με τι configuration? Αν έχει λειτουργήσει κάπου στην πράξη όμως, να στέλνει αλλα και να δέχεται routes κάτε post to configuration και την Version/SP που δοκιμάστηκε.
Ετσι δεν θα χρειαστεί όλοι να ξαναανακαλύπτουμε κάτι, όσο απλό και άν είναι (εκ των υστέρων) αυτό.
Σε εμένα άν και δέιχνει να δουλεύει (το mrtd) στην πράξη στέλενει ρούτες και λαμβάνει (το mrtd) αλλα τα Windows δεν χαμπαριάζουν και όταν λείνω το OSPF δεν παίζει τίποτα.
Αυτό είναι το (μάλλον λάθος) configuration μου.
!
! debug norm stdout
!
line vty
login
password skata
port 5674
!
!
router bgp 302
neighbor 10.20.216.31 remote-as 2331!
!redistribute static
bgp router-id 10.20.217.1
bgp cluster-id 10.20.217.1
!network 10.20.217.0/24
!
route 10.20.217.0/24 10.20.217.1
!
ip route 222.222.222.222/25 10.20.216.50
!aggregate-address 10.20.217.0 summary-only
!
Για Linux έχω στήσει ένα μηχάνημα πού δεν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει την δουλειές που τώρα κάνει το 2003 server μηχάνημα που χρησιμοποιώ για το οποίο εχω δώσει χρήματα για licences, applications κλπ.
Πρίν φτάσω στο σημείο να τα αντικαταστήσω ή να βάλω και δεύτερο PC και να πάρω και άλλο μεγαλύτερο UPS θέλω να βεβαιωθώ για το αν παίζουν οσα χρειάζομαι η όχι.
2331! ?
Γιατί με θαυμαστικό;
Ξεκινώντας θα τονίσω για όποιους δεν ξέρουν πως είμαι υπερ των Windows συστημάτων κλπ
Το θέμα είναι ότι στο BB δεν είναι ικανά να μας εξυπηρετήσουν... όπως και να το κάνουμε δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμα όπως το linux, όπως το linux δεν είναι τόσο εύκολο στις ρυθμίσεις και το στήσιμο.
Αν θέλετε να κρατήσετε τους windows servers σας, επειδή έχετε αναντικατάστατα Services πρέπει να στραφείτε σε λύση linux με νέο μηχάνημα ή vmware, αλλιώς μετατρέψετε το παλιό. Για να το φτιάξετε βρείτε κάποιον κοντινό που θα έχει χρόνο να σας βοηθήσει να το στήσετε και μην προσπαθήσετε μόνοι σας... και το χρόνο σας θα χάσετε και δε θα καταφέρετε πολλά...
Δυστυχώς η λύση του bgp ήταν μονόδρομος και τα windows δεν μπορούν ακόμα να ακολουθήσουν, εφόσον υποστηριχθεί θα μπορείτε πάλι να γυρίσετε εκεί... μέχρι τότε θα φορτώνεστε αριστερά και δεξιά όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα... δείτε το θετικά... θα μάθετε κάτι παραπάνω...
Σταματήστε την γκρίνια και προσανατολιστείτε προς τα εκεί, ψήφισα σε μια εβδομάδα γιατί είναι αρκετός ο χρόνος για να δουμε και πως τα πάει το bgp και να γίνει η αλλαγή windows->linux
Στεφανέ αν χρειαστείς Live Support στο στήσιμο του Linux σου όποτε θες κανονίζουμε να περάσουμε να σε βοηθήσω :)
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος εδώ στα Νότια που χρειάζεται αλλαγή...
Ο Max, Gpalik ? Αυτοί τι τρέχουν;
Αν χρειάζονται βοήθεια μπορώ να πάω εγώ. (Καθημέρινές μετά τις 6 καθώς εργάζομαι)
2331! ?
Γιατί με θαυμαστικό;
Για να δώσει έμφαση, και να παίξει καλύτερα!
Chaos τo ! ξέφυγε με τις τόσες αλλαγές που έκανα και μέχρι να βγάλω άκρη με ποιά σειρά θέλει τις εντολές.
Φυσικά και θα ασχοληθείς με το μηχανάκι, απλά θέλω να έτοιμάσω πρώτα ότι μπορώ και να έχει και μερικές κάρτες ουάϊφάϊ χωρίς να λείψουν απο το τωρινό router.
Επίσης αυτό που θέλω εγώ -και σίγουρα και οι υπόλοιποι με win- είναι να έχω επαρκείς γνώσεις πάνω στον πιγκουίνο έτσι ώστε να τον χαλάω μόνος μου και να μή ζαλίζω τον άτυχο γείτονα που ξέρει την Linuxική.
Ειναι πολλά τα commands Αρη..
Πολλά τα λεφτά Άρη!
χαχαχαχα
Όταν είσαι ready μου ρίχνεις call και περνάω :wink:
Τι κάρτες λες να βάλεις;
Τις D-Link πάντως δεν τις συμβουλέυω καθώς οι drivers είναι ακόμα Alpha και δεν δουλέυουν πάντα τέλεια...
Πέραν από τις απλές οδηγίες του Achille στο tutorial του Debian χρειάζεται κάτι άλλο; :?
Sorry, απλά τόσο καιρό διαβάζω άπειρα posts από bgpήτες και αντιbgpήτες και δεν έχω καταλάβει γιατί να μη χρησιμοποιούνται OSPF και BGP μαζί για λόγους συμβατότητας... :roll:
Μια κουλή ερώτηση. Οί internet routers ανά τον κόσμο BGP δεν παίζουν; Όλοι linux είναι; Δεν υπάρχει υλοποίηση tou BGP για Windows routers; :?
Oi routers στους μεγάλους ISPs δεν θα είναι Linux Windows Mac η δεν ξέρω και γω τι!
Πρόκειται για Hardware Routers που εκεί περνάμε σε άλλο κλάδο...
Oi routers στους μεγάλους ISPs δεν θα είναι Linux Windows Mac η δεν ξέρω και γω τι!
Πρόκειται για Hardware Routers που εκεί περνάμε σε άλλο κλάδο...
(...den exw ellhnika... - ...den exete mods...)
Oi routers se ISP alla kai se pelates me dika tous subnets trexoun austhra BGP kai sunhthws eina cisco mhxanhmata.
Apo thn allh bebaia, sto subnet tou pelath mporei na trexei antetotata OSPF 'h IS-IS ;-)
Σωστά.
Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα για ένα Cisco Router ειδικά όταν πρόκειται για το Hobby και όχι για κάτι από το οποίο θα βγάλουμε λεφτά.
Και αν αύριο προταθεί ένα νέο routing πρωτόκολλο, εξειδικευμένο για wireless ... καταστάσεις, κανένα cisco ή misco δε θα μπορέσει να ακολουθήσει. Άρα η λύση είναι προς τα πιο ανοιχτά, όχι προς τα πιο κλειστά.
BGP σε windows? Ε, είναι και λίγο ανέκδοτο, αν σκεφτούμε ποιος θα χρειαζόταν να βάλει bgp, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία των windoze. Δε μπορεί, δεν έκανε κάποιος κανά port; (συγνώμη αν υπάρχουν ήδη, δεν τα παρακολουθώ και πολύ στενά αυτά)
Φιλικά,
mxou
AWMN 2010