PDA

View Full Version : Διακοπή του OSPF, σύνδεση όλων στο BGP

Achille
17/09/2004, 06:48
Η πτήση αναβάλλεται.

billias
17/09/2004, 08:52
Και με του windows Routers, τη θα κάνουν όσοι έχουν; To MRTD σε πολλούς server δεν λειτουργεί σωστά!
Αυτοί οι κόμβοι τι θα κάνουν;

Μη μου πείτε να βάλουν Linux! Αυταρχικό θα ακούγεται! (και θα είναι στα βήματα της Microsoft)

Billias

Philip
17/09/2004, 09:04
Εάν κατάλαβα όλοι όσοι έχουν ospf θα είναι εκτός awmn από δευτέρα.

Υπάρχει κανένα καλό παλικάρι να βάλει ένα χεράκι σχετικά με το BGP ( MRTD) σε windows server 2003 ?

Linux τι είναι αυτό πώς δουλεύει τι κάνει? Και γιατί να βάλω Linux?

Achille
17/09/2004, 09:05
Να πάνε να αγοράσουν BGP Implementation για Windows ή να βάλουν οποιοδήποτε free Unix Clone που έχουν όλα support για BGP.

Μπορείτε να βάλετε και κανένα WRT να σας κάνει routing αν δεν έχετε εσωτερικά Interfaces.

Αν έχετε εσωτερικά Interfaces ΚΑΙ Windows router ΚΑΙ δεν παίζει το mrtd, είστε άξιοι της μοίρας σας, τα παράπονά σας στη Microsoft :)

ngia
17/09/2004, 09:07
To MRTD σε πολλούς server δεν λειτουργεί σωστά!

Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του bliz, χωρίς να υπάρχει κάτι κοινό (λειτουργικό, υπολογιστής, ..) σε μερικά pc , ενώ μιλά BGP με τους γείτονες, δεν περνά τις διαδρομές στον πυρήνα.
Ζητούνται ιδέες και δοκιμές αφού αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή (για τη μετάβαση).

α. ειναι κάτι χοντρό που μας διαφεύγει και κάποια συνθήκη δεν ικανοποιείται οπότε δεν παιρνούν οι διαδρομές στον πυρήνα;
b. Αν είναι bug, τι κάνουμε;
--Αναδιανομή BGP-OSPF και το ανάποδο ώστε να υπάρχει μια μικρή νησίδα OSPF;
--Κάποιο άλλο πρόγραμμα;
--EBGP multihop; (δεν το βλέπω)
--άλλο λειτουργικό (δεν το βλέπω)

!!HELP!!

Achille
17/09/2004, 09:09
billias μιλάμε πάντα για backbone routing έτσι; Αν είσαι πελάτης, θα βάλεις static routes και θα συννενοηθείς με το AP σου για λεπτομέριες.

Philip
17/09/2004, 09:34
Αχιλλέα εάν κατάλαβα λες όσοι έχουν windows router και δεν λειτουργεί το BGP να πάνε να αγοράσουν κάποιο εξοπλισμό για να δουλέψει (δεν μου ακούγεται καλό)
Εγώ πάντως πιστεύω ότι κάποιοι που έχουν ασχοληθεί με BGP και δίκτυα πρέπει να δώσουν ένα χεράκι και να βρεθεί μια λύση για το τι φταίει και σε κάποιους δεν λειτουργεί το BGP.
Δεν είναι λύση αγοράστε αυτό για παίξει η βάλτε linux
Ο δικός μου windows router δείχνει να δουλεύει άλλα δεν γνωρίζω τόσα πολλά για να πω ότι είναι εντάξει, (προσωπικά εγώ θα βάλω linux αλλά περιμένω τον Σπύρο που το παλικάρι δεν μπορεί να είναι παντού)

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Cha0s
17/09/2004, 09:42
Στην περίπτωση που κάποιοι δεν γυρίσουν, λείπουν, βαριούνται δεν γουστάρουν κλπ τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

Achille
17/09/2004, 10:09
Στην περίπτωση που κάποιοι δεν γυρίσουν, λείπουν, βαριούνται δεν γουστάρουν κλπ τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

Χαμός. Ότι γίνεται και τώρα δηλαδή.

Αν δεν γυρίσουν οι ενδιάμεσοι, θα βάλουμε multihop, ώστε όσοι γυρίσουν, να βλέπουν κανονικά τους BGP, ακόμα και αν περνάνε από OSPF δίκτυο.

Όσοι δεν γυρίσουν πάντως, δεν θα βλέπουν, αυτό είναι σίγουρο.

Cha0s δεν χρειάζεται να περιμένεις τον απέναντι για να ενεργοποιήσεις το BGP. Ενεργοποίησέ το εσύ από το δικό σου άκρο, και όταν το ενεργοποιήσει και ο απέναντι, θα παίξει.

Ad-Hoc
17/09/2004, 10:16
Αχιλλέα εάν κατάλαβα λες όσοι έχουν windows router και δεν λειτουργεί το BGP να πάνε να αγοράσουν κάποιο εξοπλισμό για να δουλέψει (δεν μου ακούγεται καλό)

Εάν έχεις Windows τότε θα αναγκαστείς να αγοράσεις Microsoftiko/Windowειδές προιόν.
Εάν δεν θες Microsoftiko/Windowειδές προιόν πάρε κάποιον cisco router ή WRT.
Εάν και πάλι δεν θές τίποτα από τα παραπάνω τότε βάλε linux.

3 λύσεις...θες και άλλες? Ίσως έτσι ακούγεται καλύτερα :wink:

Ad-Hoc
17/09/2004, 10:26

Δεν νομίζω οτι αρμόζει και πολύ καλά το "δεν γουστάρω ή βαριέμαι".
Τόσο επίπονο είναι πλέον?
Δηλαδή τί? Φτιάξαμε κάτι και τώρα επαναπαυτήκαμε και τέλος?
Chaos με λίγα λόγια δεν νομίζω οτι θα ειπωθεί αυτό από κανέναν :wink:

Achille
17/09/2004, 10:28
Παιδιά, δεν φταίμε εμείς αν η Microsoft δεν έχει βγάλει BGP implementations για τα λειτουργικά της.

Το BGP-4 είναι well established standard, και υπάρχουν implementations για όλους τους σοβαρούς hardware routers, και όλα τα σοβαρά OSes.

Από ότι ξέρω, υπάρχει BGP implementation για Windows, αλλά φυσικά είναι commercial, και υπάρχει και ο mrtd που είναι open source, αλλά δεν δουλεύει πάντα από ότι φάνηκε στις δοκιμές.

Δεν γίνεται να βάζετε commercial λειτουργικά και να γκρινιάζετε γιατί δεν υπάρχουν free tools, ή γιατί δεν βρίσκετε στα warez να κατεβάσετε τα commercial...

Cha0s
17/09/2004, 10:36

Δεν νομίζω οτι αρμόζει και πολύ καλά το "δεν γουστάρω ή βαριέμαι".
Τόσο επίπονο είναι πλέον?
Δηλαδή τί? Φτιάξαμε κάτι και τώρα επαναπαυτήκαμε και τέλος?
Chaos με λίγα λόγια δεν νομίζω οτι θα ειπωθεί αυτό από κανέναν :wink:
Δεν είναι δικιά μου η άποψη αυτή!
Ίσα ίσα που έκανα ότι κινήσεις ήταν να κάνω για τον κόμβο μου και για άλλον έναν που διαχειρίζομαι ώστε να είναι έτοιμοι για την μετάβαση.

Απλά οι απόψεις διίστανται εδώ στα Νότια για το αν θα γυρίσουμε ή όχι σε BGP.
Οπότε εγώ απλά ρώτησα τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης οι λόγοι που έδωσα και καλά ότι δεν θα βάλει κάποιος BGP ήταν σχήμα λόγου.
Δεν τα έχει πει κανένας (τουλάχιστον σε μένα) και ούτε νομίζω ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα προχωρίσουμε σαν δίκτυο.

Παρόλα αυτα, σίγουρα μπορεί να πει κάποιος δικός μου είναι ο κόμβος και ναι ότι γουστάρω θα κάνω.
Σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποιος κάτι.

Φιλικά,
Βαγγέλης.

Ad-Hoc
17/09/2004, 10:41
Chaos το ξέρω οτι δεν είναι δικιά σου άποψη αυτή :)

Απάντηση για τους άλλους σου έδωσα.

Όσο για αυτό που λέει ο Αχιλλέας, έχει απόλυτο δίκιο περί commercial λειτουργικού...Αυτοί με Windows 2000/2003 οι οποίοι είναι Microsoft fanatics ή βαριούνται να ψάξουν κάτι άλλο επειδή τα Windows είναι η εύκολη λύση θα πρέπει να βρούνε και μία λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν λέω...και εγώ έχω χρησιμοποίησει Windows 2000/2003 άλλα καθαρά για άλλους σκοπούς.

Cha0s
17/09/2004, 10:47
Οκ!
Απλά διευκρίνισα για να μην γίνει παρεξήγηση από την ασαφή διατύπωση μου :wink:

Achille
17/09/2004, 10:50
Παρόλα αυτα, σίγουρα μπορεί να πει κάποιος δικός μου είναι ο κόμβος και ναι ότι γουστάρω θα κάνω.

Επίσης μπορεί να βάλει και φωτιά να τον κάψει. Πρέπει να βρει λύση το routing protocol και γι' αυτή την περίπτωση; :)

Cha0s
17/09/2004, 10:52
Ε κάπως δεν πρέπει να δρομολογήσει και την φωτιά για να καεί σωστά;
Μισές δουλειές; :lol: :lol:

pvas
17/09/2004, 11:20
Η ομάδα BGP deployment ορίζει την Κυριακή 17/9/2004 ως καταληκτική ημερομηνία για την διακοπή του OSPF στο δίκτυο.

...Κυριακή 19/9/2004...

billias
17/09/2004, 11:38
Θα θέλαμε παράταση μέχρι την Τετάρτη 22/9/2004 ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας με τα Windows.

Billias

Philip
17/09/2004, 11:46
Chaos το ξέρω οτι δεν είναι δικιά σου άποψη αυτή :)

Απάντηση για τους άλλους σου έδωσα.

Όσο για αυτό που λέει ο Αχιλλέας, έχει απόλυτο δίκιο περί commercial λειτουργικού...Αυτοί με Windows 2000/2003 οι οποίοι είναι Microsoft fanatics ή βαριούνται να ψάξουν κάτι άλλο επειδή τα Windows είναι η εύκολη λύση θα πρέπει να βρούνε και μία λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν λέω...και εγώ έχω χρησιμοποίησει Windows 2000/2003 άλλα καθαρά για άλλους σκοπούς.

Δεν είπα ότι βαριέμαι η κάτι άλλο απλά δεν έχω τον χρόνο να μάθω linux και δεν ξέρω πολλά από δίκτυα και routing
Και μάλλον το awmn καταλαβαίνω από αυτά που λέτε ότι είναι μόνο για αυτούς που είναι αργόσχολοι και υπάρχει ο χρόνος να ασχοληθούν να μάθουν να διαβάσουν κ.α.
Επίσης επειδή το θέμα δεν μου αρέσει απλά επισημαίνω ότι κάποιος να βοηθήσει δεν βρέθηκε έστω να πει έρχομαι να το δούμε η κάνε και αυτό
Οπότε όσοι έχουν windows και δεν δουλεύει το BGP έξω.

Achille
17/09/2004, 11:52
Θα θέλαμε παράταση μέχρι την Τετάρτη 22/9/2004 ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας με τα Windows.

Billias

Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν θα βρεις λύση με τα Windows.

Βάλε Linux να ησυχάσεις, έχει ένα πολύ ωραίο debian tutorial στο wiki.

Achille
17/09/2004, 12:00
Και μάλλον το awmn καταλαβαίνω από αυτά που λέτε ότι είναι μόνο για αυτούς που είναι αργόσχολοι και υπάρχει ο χρόνος να ασχοληθούν να μάθουν να διαβάσουν κ.α.

Αν δεν έχεις σκοπό να μάθεις και να πειραματιστείς, τι ακριβώς κάνεις στο AWMN;

Επίσης επειδή το θέμα δεν μου αρέσει απλά επισημαίνω ότι κάποιος να βοηθήσει δεν βρέθηκε έστω να πει έρχομαι να το δούμε η κάνε και αυτό
Οπότε όσοι έχουν windows και δεν δουλεύει το BGP έξω.

Έχουμε πει ότι πρέπει να ψάξετε τη μετάβαση στο BGP εδώ και ένα μήνα. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς βολευτήκατε και δεν κάνατε τίποτα.

Οι γείτονές σου Windows έχουν όλοι; Δεν υπάρχει κανένας με Linux να σε βοηθήσει να το εγκαταστήσεις και στον δικό σου κόμβο;

Αν δεν έχετε επαφές με τους γείτονές σας, ποιος περιμένετε να σας βοηθήσει, ο από μηχανής θεός;

billias
17/09/2004, 12:33

Η πρόταση σαν τελική λύση είναι να Μπει VMWare! με ένα debian ή slack και να περνάνε όλα από εκεί
έτσι θα έχουν και Windows και Router σωστό

Billias

Ad-Hoc
17/09/2004, 12:42

Η πρόταση σαν τελική λύση είναι να Μπει VMWare! με ένα debian ή slack και να περνάνε όλα από εκεί
έτσι θα έχουν και Windows και Router σωστό

Billias

Αυτή είναι λύση στην περίπτωση που έχεις ένα PC και όχι 2 και πάνω...

Εδώ το θέμα είναι οτι άλλοι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούνε με linux ή λόγο Winblows δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν προιον M$ επι πληρωμή.

sotiris
17/09/2004, 13:55
Αν είσαι πελάτης, θα βάλεις static routes και θα συννενοηθείς με το AP σου για λεπτομέριες.
μηπως ειναι ευκολο να μας πεις τι πρεπει να κανουν οι clients και τι το ΑΡ?
για να το μεταφερω στους πελατες μου και εαν πρεπει να κανω κατι και εγω να το κανω.

εαν εχει ειπωθει αλλου ,συγνωμη αλλα ειτε μου ξεφυγε και δεν το ειδα,ειτε το ειδα και δεν το καταλαβα,οποτε δωσε μου το λινκ...ή τελος παντων οτι σε βολευει καλυτερα.

Achille
17/09/2004, 13:57
http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?p=93462#93462

Αν θέλεις διευκρινίσεις, μην ντραπείς ;)

sotiris
17/09/2004, 14:05
Ευχαριστω,το ανοιξα και το διαβαζω....εαν εχω απορια θα σε ρωτησω παλι...

sotiris
17/09/2004, 16:30
στους clients βαλαμε

Add route -p 10.0.0.0 MASK 255.0.0.0 10.45.165.2 (gw του ΑΡ μου)

Persistent Routes:
Network Address Netmask Gateway Address Metric
10.0.0.0 255.0.0.0 10.45.165.2 1

εξακολουθουν οι πελατες να μην βγαινουν στο awmn.

Ataraxos
17/09/2004, 17:22
Κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός από το MRTD δεν υπάρχει για να κάνουμε την δουλεία μας με windows? Αυτό το commercial που ανέφερε ο Achille γνωρίζει κανένας πως λέγεται?

paravoid
17/09/2004, 17:26
Κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός από το MRTD δεν υπάρχει για να κάνουμε την δουλεία μας με windows? Αυτό το commercial που ανέφερε ο Achille γνωρίζει κανένας πως λέγεται?

Από ότι μου είχε πει ο enaon ΚΑΙ το commercial έχει το πρόβλημα.
Δεν είναι bug στο MRTD, bug στα Windows είναι.

pavlidisd
17/09/2004, 20:56
Λοιπόν στον Νάσο μένουν κάτι ψιλορυθμίσεις να γίνουν όταν γυρίσει σπίτι του και είναι έτοιμος κι αυτός. Εγώ έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ενώ πριν από λίγο βάλαμε και με τον vegos (κόμβος magla) bgp να τρέχει παράλληλα με ospf. :)

Για τον craven δεν ξέρω, έστειλα σήμερα pm και περιμένω την απάντησή του. :)

Τελείωσε η μετάβαση και εδώ... :P :D

paravoid
17/09/2004, 21:01
Λοιπόν στον Νάσο μένουν κάτι ψιλορυθμίσεις να γίνουν όταν γυρίσει σπίτι του και είναι έτοιμος κι αυτός. Εγώ έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ενώ πριν από λίγο βάλαμε και με τον vegos (κόμβος magla) bgp να τρέχει παράλληλα με ospf. :)

Ωραίος.

sotiris
17/09/2004, 22:27
Mηπως ειναι ευκολο και εαν γινετε χωρις πολυ κοπο,να ανεβει στο φορουμ καποια φωτογραφια ή καποιο σχεδιο με το ποιοι κομβοι εχουν γυρισει και ποιοι οχι...για να εχουμε μια εικονα του τι γινετε....

Cha0s
18/09/2004, 01:03
Ο κόμβος μου μαζί με της koki και του Painter γυρίσανε επιτυχώς σε BGP (με ospf παράλληλα).

Του Painter με mrtd δείχνει να παίζει ok.

Του sinonick ο κόμβος θα είναι έτοιμος αύριο λογικά καθώς από το μεσημέρι είναι down για άγνωστη αιτία και δεν έχω καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσω με τον sinonick.
Θα πάω μάλλον ο ίδιος από εκεί να δω τι παίζει άυριο το πρωί.

Μένει τώρα ο Ripper να γυρίσει από την πλευρά του και οι υπόλοιποι από εκεί και πέρα.

enaon
18/09/2004, 01:19
Για να βεβαιωθείς οτι στον painter παίζει, βάλε στο config του μια γραμμή σαν
ip route 222.222.222.222 x.x.x.x
όπου χ.χ.χ.χ ειναι ενα valid gateway

Αν κάνοντας netstat -r στα win βλέπεις το route αυτό, όλα καλά.

Cha0s
18/09/2004, 01:23
Θα τον ενημερώσω για το post όταν το δει να το κάνει καθώς δεν έχω πρόσβαση στο μηχάνημα του και λογικά τώρα... κοιμάται :D

vegos
18/09/2004, 01:41
Θα τον ενημερώσω για το post όταν το δει να το κάνει καθώς δεν έχω πρόσβαση στο μηχάνημα του και λογικά τώρα... κοιμάται :D

Σιγά μην κοιμάται... ;-)

vegos
18/09/2004, 01:43

Aύριο άμα δε βαρεθώ, θα κοιτάξω να γυρίσω και τον Διγενή σε BGP..

stardust
18/09/2004, 02:25
Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο??Με τους routers τών sam ,jilout τι θα γίνει που δεν παίρνουν bgp .Μπόρουν να ανακοινώνουν τα routes tων προβληματικών κόμβων τα άκρα που έχουν BGP.Έτσι δε θα κόψουμε κάποια γραμμή.

enaon
18/09/2004, 02:41
με τον sam μιλήσαμε, θα βάλει wrt

racer
18/09/2004, 03:07
Παιδιά, μισό λεπτάκι!

Τα windows routers είναι το 15% του δυκτίου.
Προβλήματα έχουνε αναφέρει και οι νότιοι (άγνοστο ποσοστό του δυκτίου, ας πούμε το 10%)

Εάν έχουμε λοιπόν το 25% των routers του δυκτίου 'off' δε μπορούμε να επιβάλουμε να βάλουνε BGP. Ναι γνωρίζω οτι το BGP είναι μονόδρομος, και οτι πολλές φορές αιξ αιτίας αυτού χάνετε πολύ περισότερο απο το 25% του δυκτίου κλπ κλπ κλπ και όπως ξέρετε είμαι απο τους υπέρμαχους του.

Αλλα δε μπορούμε και να αγνοήσουμε το 25% του δυκτίου και να τους αναγκάσουμε εν μία νυκτη να λύσουνε τα προβλήματα της micorosoft, να πληρώσουνε για routers/routing software/κλπ.

Σκευτείτε τι θα κάνουμε για το καλό όλων. Εγώ προτείνω να ορίσουμε μία ημερομινία τελεσίδικη για την μετάβαση στο BGP, αφού φτάσαμε ώς εδώ μπορούμε να περιμένουμε ένα μήνα ακόμα ... δε νομίζετε? Τι λέτε λοιπόν για μετάβαση στις 20/10/2004 ?

enaon
18/09/2004, 03:14
ναι λογικό, έως τότε μπορούμε να μεταφέρουμε κάπως τα συνορα.

ysam
18/09/2004, 03:27
Σωστά και τα δύο.. (enaon και racer) αλλά ας μην φτάσουμε πάλι στις 19/10 και να συζητάμε τα ίδια..

-Γιάννης

vegos
18/09/2004, 16:17
Σκευτείτε τι θα κάνουμε για το καλό όλων. Εγώ προτείνω να ορίσουμε μία ημερομινία τελεσίδικη για την μετάβαση στο BGP, αφού φτάσαμε ώς εδώ μπορούμε να περιμένουμε ένα μήνα ακόμα ... δε νομίζετε? Τι λέτε λοιπόν για μετάβαση στις 20/10/2004 ?

Γιατί βρε racer;

Οι δύο-τρεις μέρες από τότε που έγινε το post δεν φτάνουν;
Άλλωστε μην ξεχνάς, ότι όλοι, δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να ασχολούνται με το AWMN.

Άρα δυο μέρες είναι υπέρ-αρκετές, και για να γίνει και beta-testing ακόμα... :wink:

ice
18/09/2004, 16:20
Συγνωμη που το αναφερω αλλα

1. Αρκετοι δουλευουν και δεν εχουν την ορεξη συνεχεια να ειναι πανω απο εναν Υπολογιστη.

2. Καποιοι λειπουν και συνεπως δεν θα προλαβουν να κανουν τις αλλαγες .

Η παραταση του χρονου ειναι λογικοτατη .

Achille
18/09/2004, 16:26
Ένα μήνα για να αλλάξετε 10 γραμμές σε 2 config files;

Να γκρινιάξουν αυτοί με τα windows, το κατανοώ. Αλλά εσείς οι Unixάδες είστε απαράδεκτοι. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την πρώτη μας προτροπή να ενεργοποιήσετε παράλληλα και το BGP.

H νοοτροπία των Ελλήνων είναι γνωστή σε όλους, και 10 χρόνια παράταση να δώσουμε, πάλι δεν θα είμαστε όλοι έτοιμοι όταν πρέπει.

Cha0s
18/09/2004, 16:29
Σήμερα γύρισε και ο sinonick επιτυχώς.

Ο Painter τελικά έχει κάποια προβλήματα με το mrtd...

Παίρνω routes από αυτόν αλλά αυτός όχι από μένα.

MAuVE
18/09/2004, 16:34
Εγώ λέω να το κάνω.

Τι στοίχημα όμως βάζετε ότι πριν περάσουν δύο ώρες, θα πάρει ο Μιχαλάκης (ΑΤΙΑ) τηλέφωνο και θα μου παραπονιέται οτι προβαίνω σε μονομερείς κινήσεις.

Και που θα το μάθει ο Μιχαλάκης ;

Μα θα τον πάρει αμέσως τηλέφωνο ο mew ο οποίος βγαίνει στο δίκτυο μέσω του ΑΤΙΑ και την κάθε διακοπή την αντιλαμβάνεται αμέσως.

Τι λένε οι υπόλοιποι ; Να το κόψω το ospf ή οχι.

vegos
18/09/2004, 16:44
Ένα μήνα για να αλλάξετε 10 γραμμές σε 2 config files;

8 μήνες για να αλλάξουμε 2 γραμμές σε 1 config file.

Ο χρόνος του καθενός, είναι στη διάθεση του.

2 μέρες, δεν είναι πολύς χρόνος...

Άλλο το "συζητάμε για να βάλουμε BGP και κάνουμε δοκιμές", κι άλλο το "Σε 2 μέρες θα έχει κοπεί το OSPF.-"

Achille
18/09/2004, 16:54
Είναι μια άποψη και αυτή.

Ας το κόψει λοιπόν όποιος νομίζει και οι άλλοι ας μην το κόψουν. Επίσης ας αλλάξει όποιος νομίζει, και οι άλλοι ας μην αλλάξουν.

Έχω αρχίσει να συμφωνώ με τον Mauve.

middle_EAST_WEST
18/09/2004, 19:46
Εκ μέρους του Μιχάλη παίζει πλέον και απο τις 2 μεριες bgp (Mauve,mew)

middle_EAST_WEST
18/09/2004, 19:59
Βέβαια είμαι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ με το σκεπτικό είμαι μαγκας, αν αύριο δεν αλλάξετε, χάνετε το awmn. ΠΟΛΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!
Η ομάδα καλά θα κανεί να μάθει καλύτερα το bgp και θα βγάλει ένα ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ για το bgp αν θέλει να αποφασίζει τέτοια πράγματα. Τι θα γίνει με τους windows routers, με τους hardware routers, με ειδικες περιπτώσεις?
Και αναρωτιέμαι η ομάδα είναι έτοιμη για ενα full scale πρόβλημα?

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Ο ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ IRC ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ SUPPORT!

Να με συνγχωρείτε για το ύφος...

Achille
18/09/2004, 20:05
Φυσικά σε συγχωρούμε. Θα στρωθούμε στη δουλεία από σήμερα να τα ετοιμάσουμε όλα αφεντικό.

Μη μας απολύσεις μόνο, θα χάσουμε το ψωμάκι μας...

middle_EAST_WEST
18/09/2004, 20:08
Να χέρεσαι το ύφος σου...

andreas
18/09/2004, 20:12
Αντι να τσακωνεστε συμφωνηστε σε μια διορια 7 μερες! Αρκετος χρονος για ολους να διαβασουν λιγο και αν φτιαξουν ενα config που να δουλευει για αρχη και δεν ειναι τοσο πολυ καιρος... τοσο καιρο περιμενατε καποιοι, δεν συμφωνειτε? Για ολα πρεπει να τσακωνεστε πια?

Achille
18/09/2004, 20:12
Δε μας παρατάς ρε mew που θα μου πεις και για το ύφος μου...

Το δικό σου το κοίταξες καθόλου; Δεν ντρέπεσαι λίγο να μιλάς έτσι σε άτομα που δε σου χρωστάνε τίποτα;

Τι το πέρασες εδώ μέσα, γήπεδο να βγάλεις το άχτι σου;

ysam
18/09/2004, 20:13
MEW το forum δεν κάνει?

MAuVE
18/09/2004, 21:33
Εκ μέρους του Μιχάλη παίζει πλέον και απο τις 2 μεριες bgp (Mauve,mew)

Παίρνω όμως μόνο ένα route από το interface του ΑΤΙΑ

B 10.87.182.0/24 [20/0] via 10.2.8.210, 00:08:32

γιατί ;

nikpet
18/09/2004, 21:39
Ταπεινή μου άποψη.

Όταν γίνονται αλλαγές τέτοιας κλίμακας στο δίκτυο θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με το ήδη υπάρχον δίκτυο... Ή τουλάχιστον να βρεθούν λύσεις...(και όχι του στυλ βάλε Debian...)
Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις ασυμβατότητα μεταξύ Win και Bgp...

Το να πεις σε κάποιον αγόρασε linksys ή στήσε debian είναι λιγάκι φασιστικό. Δέχομαι ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει...
Πολλοί, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν Linksys ή δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου να στήσουν linux. Θα αποκλειστούν από το δίκτυο;

Από την ημέρα της ανακοίνωσης δόθηκε περιθώριο δυο μέρες... Για ποιο λόγο; Και από τη στιγμή που η ομάδα γνώριζει το πρόβλημα με του κόμβους που τρέχουν Win...

Σε μένα έτυχε και το BGP έτρεξε κανονικά στα Win 2003...

Φιλικά,

Χρήστος

Achille
18/09/2004, 21:50
Εγώ λέω να μην δώσουμε καθόλου διορία, ας αλλάξει όποτε θέλει ο καθένας, αν θέλει δηλαδή.

Δημοκρατικά και ελεύθερα πράγματα. Συμφωνείτε;

billias
18/09/2004, 22:59
Εγώ λέω να μην δώσουμε καθόλου διορία, ας αλλάξει όποτε θέλει ο καθένας, αν θέλει δηλαδή.

Δημοκρατικά και ελεύθερα πράγματα. Συμφωνείτε;

Achille!!!!! Αποφάσισε! Πια στάση θα κρατήσεις!
Των 2 ημερών Η του Απεριόριστου χρόνου!

Μήπως και αυτό είναι μια ειρωνεία; Όπως και προηγούμενα μηνύματα!

Και απορώ σαν Administrator του Forum μήπως θα έπρεπε να έχεις περισσότερη αυτοσυγκράτηση; Ή οι κανόνες είναι μόνο για απλούς users;
Και achille ήταν Φασιστική η ανακοίνωση σε 2 μέρες η το τελειώνετε η σας κόβουμε!

Αντι να τσακωνεστε συμφωνηστε σε μια διορια 7 μερες! Αρκετος χρονος για ολους να διαβασουν λιγο και αν φτιαξουν ενα config που να δουλευει για αρχη και δεν ειναι τοσο πολυ καιρος... τοσο καιρο περιμενατε καποιοι, δεν συμφωνειτε? Για ολα πρεπει να τσακωνεστε πια?

Και σαν απλός χρήστης ρωτάω... φτάνουν 7 ημέρες να φτιάξεις ένα πρόβλημα που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ από πού προέρχεται;
Το MRTD αν έχεις διαβάσει με προσοχή τα post θα δεις πως παίρνει τα routes από γειτονικά μηχανήματα αλλά δεν το περνάει στον kernel των windows…
Λοιπόν φτάνουν 7 ημέρες;

middle_EAST_WEST
18/09/2004, 23:03
Έχεις δει πόσση ώρα κανει για να ολοκληρωθει το summarize @ BGP???
...πιο αργο και από χελώνα...

ΔΕΝ ΤΟ ΣΙΣΤΙΝΩ ΓΙΑ LINK ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! μέχρι να κάνει summarize έχετε χάσει το link!

για λύστε μου κκ. του bgp την απορία: τι είναι αυτό που μυρίζει και σφυρίζει αδιάφορα?

Achille
18/09/2004, 23:09
billias δίκιο έχεις...

Κατανοώ το λάθος μου και γι' αυτό παραιτούμαι από Administrator.

Acinonyx
18/09/2004, 23:28
Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε ρε παιδιά; Μπλόφα ήταν για να ενεργοποιηθούμε κάποιοι! ;)

nkladakis
18/09/2004, 23:31
μπορεί ο Αχιλλέας να έδωσε μικρο χρονικό περιθώριο αλλά το θέμα τρέχει εδώ και πολύ καιρό Δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα όσες μέρες? εντελώς απροετοίμαστοι? Το δίκτυο δεν είναι στατικό κάθε φορά που εξελίσσεται κάτι σπάει Εγώ έχω cisco router που σημαίνει ότι αν κάποια μέρα αποφασιστεί ότι είναι πιο σωστό να χρησιμοποιήσουμε ένα από αυτά τα πρωτόκολλα που παίζουν μόνο σε linux εγώ θα μείνω απέξω. Δεν θα ζητήσω από όλο το δίκτυο να με περιμένει.

billias
18/09/2004, 23:35
billias δίκιο έχεις...

Κατανοώ το λάθος μου και γι' αυτό παραιτούμαι από Administrator.

Σαν απλός χρήστης θεωρώ υπερβολή αυτή την ανακοίνωση! και πιστεύω πως ο acinonyx έδωσε το στίγμα!!! Για πιο ήρεμη συζήτηση. . .

Άλλο να παραδεχόμαστε κάποιο λάθος και άλλο να αυτοτιμωρούμαστε για ασήμαντους λόγους. Δεν κάνουμε ούτε επίθεση ούτε άμυνα. Απλή κουβέντα!

billias
18/09/2004, 23:42
μπορεί ο Αχιλλέας να έδωσε μικρο χρονικό περιθώριο αλλά το θέμα τρέχει εδώ και πολύ καιρό Δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα όσες μέρες? εντελώς απροετοίμαστοι? Το δίκτυο δεν είναι στατικό κάθε φορά που εξελίσσεται κάτι σπάει Εγώ έχω cisco router που σημαίνει ότι αν κάποια μέρα αποφασιστεί ότι είναι πιο σωστό να χρησιμοποιήσουμε ένα από αυτά τα πρωτόκολλα που παίζουν μόνο σε linux εγώ θα μείνω απέξω. Δεν θα ζητήσω από όλο το δίκτυο να με περιμένει.
Ο racer έδωσε κάποια νούμερα για τα Windows Routers! Έχουμε το πρόβλημα με το BGP στα windows. Αν κάποιος κόμβος με Windows ή Cisco router με 3-5 interfaces αποκοπεί ξαφνικά από όλο το δίκτυο δεν παίρνει η μπάλα μόνο αυτόν αλλά και την «καλή» μέχρι τότε λειτουργία των άλλων κόμβων που είναι δίπλα του!

Achille
18/09/2004, 23:47
Με συγχωρείς φίλε μου billia, αλλά όταν με λένε φασίστα, ή σπάω τα μούτρα αυτού που μου το είπε, είτε σηκώνομαι και φεύγω. Και επειδή φασίστας δεν είμαι, προτιμώ να φύγω.

Πρέπει να βρεις άλλο κορόιδο τώρα να σου κάνει hosting το forum σου για να γράφεις τις "απόψεις" σου με την ησυχία σου, και να μην τον νοιάζει όπως και να τον αποκαλείς, αφού απλά κάνεις συζήτηση.

middle_EAST_WEST
18/09/2004, 23:49
ισα με 3 Post με προβλημάτα και ακομα δεν ξεκινισε η διαβολο-ημέρα....
Μακάρι να το κλείσετε το Ospf να πάμε καμιά εκδρομούλα. Αντε και εις ανώτερα...Α, ποιος ειπε οτι εδώ μέσα έχει support για bgp? Να το χαίρεστε! :lol:

Achille
18/09/2004, 23:56
Το θέμα κλειδώνεται (και προφανώς εγκαταλείπεται).