PDA

View Full Version : OSPF redistribution

Achille
16/09/2004, 04:10
Έχει πειράξει το router του dti κανένας και μας στέλνει redistributions χωρίς med?

dti
16/09/2004, 09:51
Λογικά κανείς δεν έχει πειράξει τίποτε, εκτός από ένα static route που πρόσθεσα χθες για τον outliner (tripkaos) - 10.37.56.40, ο οποίος έχει το δικό του subnet (10.37.56.104 - 111).
Αν απο κει παρατηρούνται τα προβλήματα, μάλλον προσπαθεί να σετάρει ο outliner τα wrt54g του...

ysam
16/09/2004, 10:25
Έχει πειράξει το router του dti κανένας και μας στέλνει redistributions χωρίς med?

Τι εννοείς? OSPF-> BGP ή το αντίθετο?

Αν εννοείς αυτό τότε μετά από ένα hop med δεν θα δείς από πουθενά.. by design..

dti-> med> ysam2 -> no-med -> achille

-Γιάννης

tripkaos
16/09/2004, 10:41
το δικο μου ρουτε ειναι το εξης route add -net 10.37.56.104 netmask 255.255.255.248 gw 10.37.56.40(το wrt μου) που προσθεσαμε αν δημιουργει αυτο το προβλημα δεν ξερω... δες και αυτο http://www.awmn/forum/viewtopic.php?p=97212#97212

Achille
16/09/2004, 13:46

Τι εννοείς? OSPF-> BGP ή το αντίθετο?

Αν εννοείς αυτό τότε μετά από ένα hop med δεν θα δείς από πουθενά.. by design..

dti-> med> ysam2 -> no-med -> achille

-Γιάννης

Μάλιστα, ΟΚ τότε, απλά παίρνω από bliz γιατί είμαι 1hop.

Είχα ένα πρόβλημα με τα static routes χτες και δεν μπορούσα να βρω τι έφταιγε, και μου φάνηκε πιθανό να έχει σχέση :)

mindfox
17/09/2004, 00:29
Εμ, χωρίς να θέλω να "σου την μπω" Αχιλλέα,

θα μπορούσες λοιπόν να ρωτήσεις κατευθείαν αυτό που δεν γνωρίζεις και να δηλώσεις την ύπαρξη του med, σαν επιπλέον στοιχείο, αντί να ψάχνεις να βρεις το ποιος πείραξε τον router του Δαμιανού.

Κανείς δεν είναι φωτεινός παντογνώστης, ούτε και το προσδοκούν (ούτε από εσένα, ούτε από εμένα, ούτε από κανέναν)

Κι επειδή εγώ δε γνωρίζω (και δεν θέλω να το παίξω έξυπνος ούτε και "σοφός") τι είναι το med;

Υ.Γ. Γνωρίζω το google, απλώς είναι ευκαιρία να μάθω τι είναι μέσα από την εμπειρία κάποιου άλλου

papashark
17/09/2004, 02:03
θα μπορούσες λοιπόν να ρωτήσεις κατευθείαν αυτό που δεν γνωρίζεις και να δηλώσεις την ύπαρξη του med, σαν επιπλέον στοιχείο, αντί να ψάχνεις να βρεις το ποιος πείραξε τον router του Δαμιανού.

Θα βοηθούσε και τους άλλους να μάθουν κάτι παραπάνω, και μπορεί να αντιμετώπιζαν και ένα μελλοντικό παρόμοιο πρόβλημα τους....

ysam
17/09/2004, 02:10
Τώρα θα σας πω καμιά κουβέντα.. απαράδεκτοι.

Και εντάξει δεν διαβάσατε τα Urls που έχω στείλει εγώ και άλλοι .. δεν διαβάσατε ούτε του ngia παρόλο που του είπατε και μπράβω? ΑΙΣΧΟΣ

Είπατε και τι ωραίο που είναι το Tutorial αλλά ούτε σελίδα δεν ανοίξατε..

@mindfox το tutorial ούτε που το είδες φαντάζομαι.. και δεν το περίμενα αυτό από εσένα..

Τζάμπα καίει η λάμπα δυστυχός, καμία ελπίδα δεν έχουμε.. κρίμα. κρίμα.

-Γιάννης

sotiris
17/09/2004, 02:14

-Γιάννης
εαν ειναι λαμπα πετρελαιου,ανακαλυψαν προσφατα κατι εκατομμυρια βαρελια στον Ελλαδικο χωρο...οποτε εχουμε να καιμε...

papashark
17/09/2004, 02:16

Και εντάξει δεν διαβάσατε τα Urls που έχω στείλει εγώ και άλλοι .. δεν διαβάσατε ούτε του ngia παρόλο που του είπατε και μπράβω? ΑΙΣΧΟΣ

@mindfox το tutorial ούτε που το είδες φαντάζομαι.. και δεν το περίμενα αυτό από εσένα..

-Γιάννης

Αίσχος αίσχος.....

Τι να κάνουμε το μυαλό μου λειτουργεί μόνο με ospf και αδυνατεί να καταλάβει τα πάντα μόνο του.....

Είμαστε απαράδεκτοι, το σημειώνω μαζί με την υπόλοιπη συμπεριφορά σου για το θέμα.....

spirosco
17/09/2004, 02:18
Επειδη αρκετος κοσμος μπορει ν'αναρωτιετε πως στην ευχη θα αποφασιζετε μια διαδρομη αφου δεν θα υπαρχει πλεον cost, παραθετω τα λεγομενα της μαμας Cisco:

BGP Path Selection
BGP could possibly receive multiple advertisements for the same route from multiple sources. BGP selects only one path as the best path. When the path is selected, BGP puts the selected path in the IP routing table and propagates the path to its neighbors. BGP uses the following criteria, in the order presented, to select a path for a destination:

If the path specifies a next hop that is inaccessible, drop the update.
Prefer the path with the largest weight.
If the weights are the same, prefer the path with the largest local preference.
If the local preferences are the same, prefer the path that was originated by BGP running on this router.
If no route was originated, prefer the route that has the shortest AS_path.
If all paths have the same AS_path length, prefer the path with the lowest origin type (where IGP is lower than EGP, and EGP is lower than incomplete).
If the origin codes are the same, prefer the path with the lowest MED attribute.
If the paths have the same MED, prefer the external path over the internal path.
If the paths are still the same, prefer the path through the closest IGP neighbor.
Prefer the path with the lowest IP address, as specified by the BGP router ID.

ysam
17/09/2004, 02:25
Και εγώ στον papashark αφιερώνω αυτό που έχω πει σε προηγούμενο post αλλά προφανός ασχολήθηκε με άλλα πράγματα..

http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php? ... c&start=89 (http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?t=8289&postdays=0&postorder=asc&start=89)

Όμως όλα αυτά δεν έχουν νόημα γιατί ούτε το metric που γίνεται med περνάει πέρα του ενός AS, του επόμενου από αυτό που γίνεται το redistribution του ospf μέσα στο bgp.

Δεν είναι θέμα μνήμης είναι θέμα θέλησης και μερικοί δεν θέλουν να μάθουν, θέλουν απλά να φωνάζουν ότι δεν τους λένε για να μάθουν.

-Γιάννης

ysam
17/09/2004, 02:27
@spirosco

Μπράβω καλέ μου άνθρωπε...

-Γιάννης

Achille
17/09/2004, 07:00

Ρώτησα βρε παιδί μου αν τον πείραξε κανένας, δεν είπα ότι ο router του Δαμιανού φταίει, κρεμάστε τον! :)

Δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε κανένας, και ούτε επέμεινα ότι κάποιος φταίει όταν μου εξήγησαν ότι είχα λάθος στη σκέψη μου.

Μην ψάχνετε αντιπαραθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν :)

papashark
17/09/2004, 15:20
Και εγώ στον papashark αφιερώνω αυτό που έχω πει σε προηγούμενο post αλλά προφανός ασχολήθηκε με άλλα πράγματα..

http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php? ... c&start=89 (http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?t=8289&postdays=0&postorder=asc&start=89)

Όμως όλα αυτά δεν έχουν νόημα γιατί ούτε το metric που γίνεται med περνάει πέρα του ενός AS, του επόμενου από αυτό που γίνεται το redistribution του ospf μέσα στο bgp.

Δεν είναι θέμα μνήμης είναι θέμα θέλησης και μερικοί δεν θέλουν να μάθουν, θέλουν απλά να φωνάζουν ότι δεν τους λένε για να μάθουν.

-Γιάννης

Γιάννη, ξαναδιάβασε από την αρχή το thread, και πρόσεξε τι έχω γράψει.

Η επίθεση σου είναι πέρα για πέρα άδικη.

mindfox
17/09/2004, 17:02

-Γιάννης

Γιάννη, το tutorial το είδα, δεν είχα χρόνο να το διαβάσω. Έχει διαφορά, έτσι δεν είναι;

Και γιατί αυτή η επίθεση; Να την πω τώρα την κακία μου ή όχι;

Εξέφρασα μια απορία, που μπορεί να είναι η ηλιθιότερη στον κόσμο, όμως την είπα, δεν το έπεξα "ξερόλας". Αυτό είναι αίσχος;

Αν η απάντηση είναι τόσο απλή και υπάρχει καταγεγραμμένη, θα μπορούσες πάρα πολύ απλά και χωρίς να με προσβάλεις ή να χαρακτηρίσεις την ενέργειά μου, να με παραπέμψεις στο εκάστοτε tutorial.

Να σου θυμίσω ότι εγώ ΔΕΝ ασχολούμαι με το BGP από το 1994, έτσι;

Συγνώμη, αλλά θεωρώ ότι το post αυτό ήταν πάρα πολύ προσβλητικό και ελπίζω να μην είναι δείγμα της αντιμετώπισης που θα τύχουν τα μέλη του AWMN σε μελλοντικά προβλήματα - απορίες.

Στο κάτω-κάτω, αν βαριέσαι να απαντήσεις, απλά μη το κάνεις.

Και να σου θυμίσω ότι μέχρι τώρα, η αρνητική μου γνώμη (την οποία και εξέφρασα αρκετές φορές) ήταν στη διαδικασία, όχι στο άτομό σου.
Εσύ αντιθέτως (εκτός αν πάλι δεν κατάλαβα καλά) το γύρισες στο προσωπικό και το γενίκευσες.

Αυτά, ελπίζω να μη συνεχιστεί έτσι το πράγμα.

mindfox
17/09/2004, 17:06

Ρώτησα βρε παιδί μου αν τον πείραξε κανένας, δεν είπα ότι ο router του Δαμιανού φταίει, κρεμάστε τον! :)

Δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε κανένας, και ούτε επέμεινα ότι κάποιος φταίει όταν μου εξήγησαν ότι είχα λάθος στη σκέψη μου.

Μην ψάχνετε αντιπαραθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν :)

Αχιλλέα, δεν ψάχνω για αντιπαραθέσεις.
Για αυτό το λόγο άλλωστε, ξεκίνησα το post μου με αυτή τη διευκρίνηση.

Ούτε είπα ότι παρεξηγήθηκε κανένας. Τη γνώμη μου έδωσα για το πως πιστεύω πως θα έπρεπε να αντιδράσεις.
Ούτε κριτική έκανα, ούτε σε παρεξήγησα, αλλά ούτε και διαπληκτισμό θέλησα να ασκήσω σε σένα. Ελπίζω να μη νομίζεις ότι είμαι άνθρωπος της φωνής και του "φραμπαλά".