PDA

View Full Version : Πρόοδος μετάβασης σε BGP

paravoid
07/09/2004, 05:01
Ως γνωστόν, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης σε BGP στην περιοχή εκτός των ορίων dti & bliz ενώ παράλληλα συνεχίζει να δουλεύει το OSPF - για πιο ομαλή μετάβαση.
Αυτή τη στιγμή είναι σε BGP (εκτός του βόρειου BGP-land) 33 κόμβοι.
Όμως, για να μπορέσει να δουλέψει πραγματικά το νέο σύστημα, απαιτείται το παράλληλο OSPF να σταματήσει να υφίσταται. Επομένως είναι ζωτικής σημασίας να μεταβούν σε BGP όσο το δυνατόν συντομότερο όλοι.
Έτσι, κρίνω σκόπιμο να παραθέσω μια λίστα με όσους ΔΕΝ έχουν γυρίσει ακόμα:

sotiris (hardware: έχει παραγγείλει μνήμη για το Cisco)
Alexandros (hardware: έχει παραγγείλει μνήμη για το Cisco)
Acinonyx, Billgout (μόνη έξοδος προς Αλέξανδρο)
Ataraxos (έχει βάλει, αλλά με προβλήματα)
Philip_633 (link με Β52 που έχει γυρίσει)
DiMiTRiS^^^
capvar (οι "γείτονες" spirosco, Tenorism που έχουν γυρίσει)
ATIA (link με MAuVE που έχει γυρίσει)
ThanosCh
mew
pkou (link με Mixalis που έχει γυρίσει)
nakis
phronidis (οι "γείτονες" vardas, john70, stelios#1540 έχουν γυρίσει)
sialko (έχει βάλει, αλλά με προβλήματα)
sam
nasos (link με pavlidisd ο οποίος έχει γυρίσει)
craven (ομοίως)

Και οι νότιοι:
Rallyeman (οι "γείτονες" B52, Pater_Familias έχουν γυρίσει)
Ifaistos
PZACH
mezger
ice
magla
Thanasis
MaxGraves
Painter
Cha0s
sinonick
jismy
Ripper_gr
exoticom
chris69
kasiharis

Όσοι από τους παραπάνω θέλουν βοήθεια για να βάλουν BGP μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τους Achille, enaon/bliz, paravoid και ysam ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε απλόχερα την βοήθεια μας ;)

Ευχαριστώ.

paravoid
07/09/2004, 05:13
Να πω ακόμα πως αυτοί που τρέχουν BGP/OSPF παράλληλα αυτή τη στιμγή είναι οι εξής:
Dermanis
jabarlee
jacobs
Manolis
bakolaz
nikpet
MAuVE
koem
grgs
spirosco
B52
hook
Papashark #405
stelios #1540
tenorism
JS
Pater_Familias
SteveMAD
Mixalis
vardas
jamesbond
climber
souxoumouxou
ngia
cslab
enaon/bliz/drinet
Winner
john70

Ενώ το βόρειο BGP-land που προαναφέρθηκε είναι το εξής:
enaon/bliz/drinet
nvak
Ygk
LambrosK
netsailor
stardust
socrates
LimaH
ocean
nikolas
ablaz3r
hdkiller
Achille
nkladakis/xtreme
apoikos
DiGi
ysam
ysam2
dti

nvak
07/09/2004, 09:50
Στό βόρειο τμήμα υπάρχουν με OSFP οι Airspace και Sam

andreas
07/09/2004, 09:56
και εγω :twisted: :twisted:

billias
07/09/2004, 11:11
Καλησπέρα,

Υπάρχει BGP για windows server 2003?

γιατί οι κόμβοι Phillip 633 kai Dimitris^^^ έχουν Windows OSPF

DiMiTRiS^^^[dgi]
07/09/2004, 11:19
Παίδες το ψάχνουμε κ εμείς και περιμένουμε για ενίσχυση βοήθειας.
Το λειτουργικό του server μου είναι windows 2003 server.

enaon
07/09/2004, 12:36
Το mrtd, το πρόγραμμα που αναλαμβάνει το bgp routing, λειτουργεί. Λαμβάνει τα routes από τους δίπλα και τα περνά στους επόμενους.

Για κάποιο λόγο, σε 3 απο τα 10 μηχανήματα που έχουν δοκιμαστεί, το mrtd δεν περνάει τα routes του στον πύρινα των win.

Κατεβάστε το prog από εδώ.

ftp://ftp.drinet.awmn/

Ifaistos
07/09/2004, 13:06
Και οι νότιοι:
Rallyeman (οι "γείτονες" B52, Pater_Familias έχουν γυρίσει)
Ifaistos
PZACH
mezger
ice
magla
Thanasis
MaxGraves
Painter
Cha0s
sinonick
jismy
Ripper_gr
exoticom
chris69
kasiharis

Μετά από συζητήσεις που είχαμε για το θέμα, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση bgp να μπει μόνο στους "ακριανούς" κόμβους τηε περιοχής Ralyeman,Nakis και Vegos και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε ospf μέχρι νεοτέρας.
Οι κόμβοι αυτοί αποτελούν και το border (that's why we put the 'b" in the bgp) :D της περιοχής μια και από αυτούς γίνεται η σύνδεση με το υπόλοιπο awmn.
Για τα τεχνικά θέματα και τεχνικές πληροφοριές παρακαλώ μιλήστε με rallyeman και pzach που ανέλαβαν και την υλοποίηση του έργου.

paravoid
07/09/2004, 13:11
Μετά από συζητήσεις που είχαμε για το θέμα, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση bgp να μπει μόνο στους "ακριανούς" κόμβους τηε περιοχής Ralyeman,Nakis και Vegos και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε ospf μέχρι νεοτέρας.
Οι κόμβοι αυτοί αποτελούν και το border (that's why we put the 'b" in the bgp) :D της περιοχής μια και από αυτούς γίνεται η σύνδεση με το υπόλοιπο awmn.
Για τα τεχνικά θέματα και τεχνικές πληροφοριές παρακαλώ μιλήστε με rallyeman και pzach που ανέλαβαν και την υλοποίηση του έργου.

Καλή τύχη με τα redistributions ;)

JS
07/09/2004, 15:06

Σε μένα ποιος θα μου ευχηθεί καλή τύχη ;;;
Απο τότε που έβαλα το bgpd όλο προβλήματα έχω :roll:
Μήπως πρέπει ΠΡΩΤΑ να βρεθεί μια λύση για το backwards compatibility με το ospf ;
Αν έχει πρόβλημα ο harisk και πρέπει να κάνουμε ολόκληρη αλλαγή σε πυρήνες/quagga/... τί κάνουμε ; (έχει ένα απο τα πρώτα version debian-router).

paravoid
07/09/2004, 15:21
Απο τότε που έβαλα το bgpd όλο προβλήματα έχω :roll:
Μήπως πρέπει ΠΡΩΤΑ να βρεθεί μια λύση για το backwards compatibility με το ospf ;
Αν έχει πρόβλημα ο harisk και πρέπει να κάνουμε ολόκληρη αλλαγή σε πυρήνες/quagga/... τί κάνουμε ; (έχει ένα απο τα πρώτα version debian-router).

Το παράλληλο δεν δημιουργεί προβλήματα, κάτι άλλο λάθος κάνεις.
Όσο για τον HarisK, ένα static route νομίζω πως αρκεί.

Ifaistos
07/09/2004, 15:41

Είχα την εντύπωση ότι σου είχε ευχηθεί ο νονός σου... εκείνος ο καλός,ψηλός κύριος που είχε ευχηθεί και στους Πορτογάλους "καλή επιτυχία" :twisted: :D :D :D :D :D

JS
07/09/2004, 15:57
Όσο για τον HarisK, ένα static route νομίζω πως αρκεί.

Δεν ξέρω αν φταίει το παράλληλο...απλά απο τότε που έβαλα την quagga να τα κάνει και τα δύο έρχονται στιγμές που κολλάει η quagga.
Στον harisk δεν μπορώ να βάλω static μιας και έχει και εκείνος άλλα λινκ.
Τεσπα, προς το παρόν εδώ και μία μέρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, άρα μπορεί να ήταν προσωρινό. Ή το πέσιμο του dj έκανε καλό ;

nvak
07/09/2004, 20:37
έρχονται στιγμές που κολλάει η quagga.

Αυτό έχω να το ξαναδώ, εγώ, απο τότε που εβαλα δοκιμαστικά στον router τον δίσκο με το Slack.

pavlidisd
07/09/2004, 20:42

Αυτό έχω να το ξαναδώ, εγώ, απο τότε που εβαλα δοκιμαστικά στον router τον δίσκο με το Slack.

Φήμες... :P :)

nkladakis
07/09/2004, 21:40
sotiris (hardware: έχει παραγγείλει μνήμη για το Cisco)

fedex 790754743796 :D

JS
07/09/2004, 22:01

Φήμες... :P :)

Πευκοβελώνες :D

spirosco
07/09/2004, 23:58
Status update:

capvar (μονο με EE προς το παρων) -Υπαρχει και windows router με τον οποιο δεν ξερω τι θα γινει τελικα.
EE (με vardas,stelios1540,capvar,john70) -εκρεμμουν nakis και jamesbond

Acinonyx
08/09/2004, 00:22
Θα επικοινωνίσω με τον billgout ώστε να κάνουμε την αλλαγή σε BGP τουλάχιστον να παίζουμε μεταξύ μας μέχρι να γυρίσει και ο Αλέξανδρος. ;)

enaon
08/09/2004, 02:29
Υπαρχει και windows router με τον οποιο δεν ξερω τι θα γινει τελικα.

Εάν μπορείς να του βάλεις ενα vnc, wιnner o paravoid ο ysam και εγώ μπορούμε να το στήσουμε σε λιγότερο απο 1 λεπτο :) Οπότε βάλτο και θα είναι θέμα ποιος θα το μάθει πρώτος. Δεν θέλει καν install, ενα .exe είναι

Pater_Familias
08/09/2004, 22:37
Ναι JS από τότε που έβαλες bgp στον κόμβο σου με 'πέταξες' έξω :cry: :cry: :cry: :cry: .
Για συγκεντρώσου και κάνε πλήρη αναβάθμιση, ή άλλαξε λειτουργικό :lol: :lol: :lol:

Cha0s
09/09/2004, 10:26
Εγώ έχω κάνει τα ανάλογα configs και είναι έτοιμος ο ρούτερ για την αλλαγή αλλά περιμένω τους τριγύρω κόμβους που βγαίνω μέσω αυτών να αναβαθμιστούν και μετά.