View Full Version : Πάμε πλατεία;
Καλησπέρα από την Πλατεία Αδριανείου στη Νέα Ιωνία :)
Μαζί με την Πλατεία Φλέμινγκ επίσης στη Νέα Ιωνία, αποτελούν τα 2 πρώτα hotspots του awmn και προσφέρουν free wireless internet access (και μάλιστα με γραμμή dsl) όλο το 24ωρο. 8)
Οι (προσωρινές) ρυθμίσεις που ισχύουν:
SSID: awmn
Κανάλια: 1 & 4 (κάλυψη από 2 access points)
IP range: 10.1.1.12 και πάνω ή 10.1.2.12 και πάνω
Subnet: 255.255.252.0
Internet Gateway: 10.1.3.4
DNS server: 10.1.3.4
Σε λίγες μέρες σκέφτομαι να διακοσμήσω τις 2 πρώτες πλατείες που καλύπτονται επίσημα από το awmn με τα σχετικά warchalking σύμβολα. :D
xaotikos
10/01/2003, 22:27
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ!!!!! Πάντα πρωτοπόρος ο Δαμιανός :D :D :D
Άντε να δώσουμε σε όλες τις πλατείες Wirelles Access!!!!!
Φαντάζεστε μετά από λίγο καιρό να κάθετε ο καθένας μας στην Ομόνοια ή στην πλατεία Βάθης με το laptop,συνδεδεμένος στο δίκτυο και δίπλα να κόβουν βόλτες πρεζόνια,Πακιστανοί και οι λοιποί θαμώνες??? Χεχεχεχ TRENDY!!!! :lol: 8) :lol: 8)
Οι (προσωρινές) ρυθμίσεις που ισχύουν:
SSID: awmn
Κανάλια: 1 & 4 (κάλυψη από 2 access points)
IP range: 10.1.1.12 και πάνω ή 10.1.2.12 και πάνω
Subnet: 255.255.252.0
Internet Gateway: 10.1.3.4
DNS server: 10.1.3.4
Σε λίγες μέρες σκέφτομαι να διακοσμήσω τις 2 πρώτες πλατείες που καλύπτονται επίσημα από το awmn με τα σχετικά warchalking σύμβολα. :D
Ws gnwston eimai psiloasxetos,
k erwtw : tha prepei na kanw tis rithmiseis aytes gia na syndethw?
Sto El benizelos px den ekana tpt,to brike ola mono tou.
MIn barate kale,eipa den kserw.Pantws tha itan pio eykolo an den xreiazotan na kaneis kathe fora rithmiseis k an tis ebriske mono tou aytomata.
Ακόμη και στο αεροδρόμιο, χρειάζεται να ρυθμίσεις το SSID.
Στη δική μου περίπτωση, επειδή τα access points συνδέονται ενσύρματα πάνω στο wireless router που εξυπηρετεί το σπίτι μου, πρέπει να μπουν χειροκίνητα αυτές οι ρυθμίσεις, ώστε να έχεις και Internet.
Δεν είναι πάντως πρόβλημα αυτό, καθώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα profile με αυτά τα settings και να τα φορτώνεις αυτόματα, επιλέγοντας αυτό το profile, κάθε φορά που βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο hotspot.
proxenos
11/01/2003, 13:57
Στη δική μου περίπτωση, επειδή τα access points συνδέονται ενσύρματα πάνω στο wireless router που εξυπηρετεί το σπίτι μου, ...
Δαμιανέ, πως ακριβώς συνδέονται ενσύρματα τα AP πάνω στο router;
Που βρίσκονται τα AP;
To AnyPoint Gateway της Intel έχει 4 ethernet πόρτες συν 1 ακόμη για cable / adsl modem. Πάνω σ' αυτό συνδέονται τα 2 Intel 2011b access points και το cisco aironet 340 wireless bridge. Τέλος, η 4η πόρτα συνδέεται με το hub μου για να έχω ενσύρματη πρόσβαση στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού μου.
Ολος ο εξοπλισμός βρίσκεται στο γραφείο μου. Οι κεραίες είναι εγκατεστημένες διαγωνίως απέναντι και από τις 2 πλατείες που καλύπτονται και η απόσταση από αυτές είναι περίπου 100 μέτρα εκατέρωθεν.
telika to dokimase kanenas?
CyberFreak
15/01/2003, 22:36
epishs mias kai 3ekinhse to topic gia free wireless net na simio8ei oti leitourgei akoma ena AP me free Wireless net sthn perioxh tou perisou. O komvos einai tou zero1
http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/ ... nodeid=343 (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/view.php?nodeid=343)
me SSID awmn-zero1
«Σε ποιον ανήκε το μυστηριώδεις πράσινο τζιπάκι που έκοβε βόλτες στην πλατεία Ανδριανού;
Αληθεύει ότι μέσα του εθεάθησαν τρεις τύποι να χτυπούν με μανία δύο φορητούς υπολογιστές;
Γιατί ένας από αυτούς είχε το θράσος να περπατήσει στο πάρκο κρατώντας στο χέρι ένα ύποπτο laptop;
Ποιες παρατηρήσεις τους έκανε εξέχων παράγοντας της Νέας Ιωνίας;»
Κάπως έτσι θα ξεκινούσε το ρεπορτάζ του Alter αν έβλεπε τον Jason, τον Θωμά και εμένα χτες το βράδυ να προσπαθούμε να συνδεθούμε στον κόμβο του dti στην Νέα Ιωνία.
Παρ’όλη την ασχετοσύνη μας και τον πενιχρό εξοπλισμό μας (Δύο laptops & δύο καρτούλες Orinoco Silver) καταφέραμε να συνδεθούμε με το awmn στην πλατεία Φλεμινγκ έχοντας αρκετά ισχυρό σήμα και χρόνους ping της τάξης των 5-6ms. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μπούμε στο Internet, καθώς το Intel Anypoint ζητούσε username και password.
Η πλατεία Ανδριανού είχε πολύ ασθενές σήμα, άλλα παρατηρήσαμε διάφορα wireless ΑP (awmn, awmn 2, paz, audi).
Όπως και να’ χει η πρώτη μας επαφή με τα wireless δίκτυα ήταν αν μη τι άλλο διασκεδαστική αν και όχι πλήρως επιτυχημένη.
Δαμιανέ συγχαρητήρια σε’ σένα και σε όλους εσάς που συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή ...
Sorry που δεν μπορέσατε να μπείτε και δυστυχώς το SMS που μου στείλατε το είδα πολύ αργότερα...
Το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει αλλά δεν έχω βρει λύση ακόμη είναι το εξής:
Το Intel Anypoint II wireless router επιτρέπει μέχρι 2 ( :evil: μόνο...) συνδέσεις στο Internet ταυτόχρονα. Προφανώς εκείνη την ώρα και οι 2 συνδέσεις ήταν απασχολημένες (μία από μένα και η άλλη από τον nagual ή τον achille).
Οταν λοιπόν πάει να μπει τρίτος, του πετάει την οθόνη του administrator στο setup wizard του router. Φυσικά χωρίς να έχετε το username και το password του aministrator δεν μπορείτε να κάνετε re-assign κάποια IP ώστε τελικά να έχετε Internet.
Το ωραίο είναι οτι το Anypoint II τρέχει linux (kernel 2.4) αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποιο password που χρειάζεται όταν του κάνουμε telnet.
Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την τοποθέτηση τις προσεχείς ημέρες ενός απλού Pentium PC που θα αναλάβει το routing για τα 2 access points και το ένα bridge που χρησιμοποιώ.
Και πάλι sorry που δεν σας εξυπηρέτησα...
AWMN 2010