View Full Version : Routing again...
Καλησπέρα... Χτες σηκώθηκε ξανά ο κόμβος του hdkiller μετά από αρκετό καιρό και ξεπεράστηκαν τα προβλήματα υπερθέρμανσης αλλά εμφανίστηκαν νέα. Συγκεκριμένα το routing τα έχει παίξει άγρια...
Κάθε 2-3 λεπτά (ναι κάθε 2 με 3 λεπτά) :shock: χάνει τα routes... Μετά από κανά λεπτό ξανα ξυπνάει, τα ξαναβρίσκει για να τα χάσει πάλι μετά απο 2-3 λεπτά :twisted: Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την quagga στο συγκεκριμένο μηχάνημα και τα χάνει ή αν ο router του dti απλά σταματάει να στέλνει routes...
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?
pavlidisd
28/06/2004, 17:04
Τα λινκ είναι σταθερά?
Ναι, είναι σταθερά και με πολύ καλές ταχύτητες...
DeathDeal
28/06/2004, 19:36
Ενδεχόμενα να φταίει ασυμφωνία μεταξύ των δύο routers στις μεταβλητές 'hello-interval, dead-interval, retransmit interval'. Κάτι τέτοιο είχε παρουσιαστεί ανάμεσα στον δικό μου router και του ngia, και με ταύτιση των τιμών αυτών λύθηκε το πρόβλημα. Ακόμα χειρότερα είχα ξεχάσει να αλλάξω την ip που διαφήμιζε ο router μου :oops: πράγμα που δημιουργούσε επίσης προβλήματα, αλλά μάλλον το πρώτο παίζει σε σένα.
πρόβλημα με την quagga μεταξύ εμένα και του dti έχω εδώ και καιρό.
Πέφτει χωρίς λόγο και έπανέρχεται όποτε θέλει ή έπειτα απο restart στην quagga του dti. Χθές που ήταν κάτω το λινκ μου με bliz ούτε το restart έκανε τίποτε. Σηκωνόταν για λίγο και ξανάπεφτε.
Τα άλλα 3 λινκ τα δικά μου και του dti δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Άν οι διακοπές ήταν κάποια συγκεκριμένη ώρα χθές το βραδάκι οφείλονταν σε 4-5 restart που έγιναν στην quagga του dti απο μένα.
Όχι οι διακοπές ήταν συνεχιζόμενες... Και συνεχίζονταν και όλη μέρα σήμερα... Τώρα σαν να έστρωσε λίγο. :roll:
stardust
29/06/2004, 02:47
Εγώ να πετάξω μια ιδέα.Μήπως έχουν πειραχθεί τα costs από το Δαμιανό ή από κάποιον εκεί γύρω και υπάρχουν διαδρομές με ίδια costs και την "ακούει" η quagga?Αυτό το πρόβλημα το έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό αλλα πιστεύα ότι ήταν θέμα των links.
Τα cost στό Δαμιανό και μένα είναι όλα 10. Το λινκ dti-nvak πάλι δεν περνάει routes :evil:
Δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει και θα χειροτερεύει όσο πληθαίνουν τα links :( Θα πρέπει σύντομα να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους να γίνει το routing γιατί έτσι που πάμε σε λίγους μήνες θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα...
lambrosk
29/06/2004, 14:25
Α ρε Βαγγέλη που είσαι... :roll:
Να οργανώσουμε ένα έκτακτο meeting να βρεθεί λύση...
lambrosk
29/06/2004, 15:04
Στον κόσμο της ηρεμίας , εκεί που πραγματικά ένα χόμπυ πρέπει να σε οδηγεί... :lol:
@ysam > :wink: Έχω όρεξη σήμερα... :lol:
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν καιρό...
Ξαφνικά ίσιωσε μόνη της η quagga...
http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?t=6936
AWMN 2010