PDA

View Full Version : Hi paidia!

MihalisGR
18/07/2002, 17:39
Katarxas hello kai bravo gia thn prospatheia =) Fantasteite mono autoi
pou phran ta prwta autokinhta (ford, ktl) na mhn ta eixane parei, pou tha
htane twra h autokinitoviomhxaneia! :shock:

Giati to eipa auto? Gia kapoious pou lene pws to broadband einai axrhsto,
einai perrith poluteleia, ktl ktl, tespa. (Asxeto alla ithela na to pw, lol)

Eimai apo Ag.Varvara (den eimai apo ekei, ekei menw alla tespa...) kai anarwtiomouna
an prokeitai na me sumperilavete sto programma! Kai an nai poso peripou tha
kostisei h summetoxh mou? Axizei, ti lete? Episis dexeste nea melh? Oufff
polles erwthseis, ligos xwros (vasika aperioristos einai alla leme twra..)..

By the way, eimai anhliko ( 17,5, DARN ) opote tha xreiastw ton father na
upograpsei sumvoleo h tpt tetoio? H tha borw na plhrwnw to meridio mou
monos mou?

Alla poios tha endiaferthei na dwsei sthn Ag.Varvara broadband =(

An kai exw merikous filous koma pou endiaferontai opote borei na kanoume kati oloi mazi.. e? ... :( :roll: :roll: :roll:

Loipon, kapou edw tha thn kanw giati exoume kai upoxrewseis!

stoidis
18/07/2002, 21:00
MihalisGR καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Φυσικά και θα χρειαστεί να υπογράψεις ένα συμβόλαιο και επίσης θα πρέπει να πάρεις και ένα δάνειο από την εθνική τράπεζα :lol: :lol:

Φυσικά και κάνω πλάκα...

Ο καθένας που ενδιαφέρεται μπορεί να γίνει μέλος του AWMN και να συμμετέχει στον σύλλογο που είναι υπό ίδρυση.

Για τις λεπτομέρειες τις συμμετοχής (χρηματικά ποσά, υπογραφές) θα παρακαλέσω τον dti να κάνει ένα Post και να σε ενημερώσει σχετικά.

Προς το παρόν δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον εξοπλισμό που πρέπει να αγοράσουν τα μέλη του AWMN αλλά όπως θα δεις και εσύ μέσα από το forum ψάχνουμε διάφορα προϊόντα. Όπως και να έχει το θέμα όλος ο εξοπλισμός θα είναι αρχικά βασισμένος στο 802.11b πρότυπο, άρα ότι και να πάρει ο καθένας θα είναι συμβατό με τους άλλους.

MihalisGR
18/07/2002, 21:18
Ti-Le-Re-Maga!?!?! DEN TUPOPOIOUMAI EGW!Tha parw monadikh suskeuh (gia
na mhn sou pw pws tha kataskeuasw kai dikia mou, se stul E.T. Phone Home)

He he ligo aseves gia thn diafora hlikias mas alla eprepe na to pw!

Loipon to danio to pernw oti wra na
einai, exw filo sthn 17N (Daneika kai agurista pou leme) h opoia tha ufistatai
gia poluuu perissotero ap'oso nomizoun oi "ap'eksw".

Loipon, ektos omws apo ta mhxanhmata, ti allo kostos uparxei? Leased line
tha ftanei mexri ena shmeio kai apo ekei tha pernoume oi upoloipoi? Ligo akrivo
akougetai auto.. Xi Xi!

Tespa tha perimenw ton dti opws dietakses.

YG : Mexri ekei pou eimai tha uparxei emveleia h adika elpizw?
YG2: Sorry gia ta greeklish
YG3: Den exei YG4
YG4: Eipa psemata, omws YG5 EXEI!

dti
18/07/2002, 21:29
Αφού σε καλωσορίσω, να σου πώ οτι από τα Δυτικά Προάστεια ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ (όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα)!

Για να γίνεις μέλος του Συλλόγου πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος, μήν στενοχωριέσαι όμως και θα μπορείς κανονικά να συμμετάσχεις στο project μας. Ε, όταν γίνεις 18, μας βάζεις μια υπογραφή και μας δίνεις τα 10 ευρώ της εγγραφής :)

Για τον απαιτούμενο εξοπλισμό, να παρακολουθείς τις συζητήσεις και τα links που δίνονται και σύντομα θα έχεις αρκετές επιλογές.

Aνέβασε αν θέλεις στο topic Περιοχές το χάρτη της περιοχής σου ( http://www.maporama.com ).
Υπάρχουν 2 μέλη μας στον Κορυδαλλό, οπότε πιθανόν να έχετε οπτική επαφή.
Eπίσης μπορείς να καταχωρήσεις το υποψήφιο node σου στη διεύθυνση : http://www.nodedb.com/Europe/GR/Athens

Τέλος, για κάθε πληροφορία που θέλεις, μπορείς να απευθύνεσαι και στο info@athenswireless.net

Sovjohn
18/07/2002, 21:46
Welcome!
Xairomai pou eisai...sthn hlikia mou (ego eimai elafros over 18, opote...molis pou prolava na gino idrytiko melos:D)...na exo kai kapion na synnenooumai :)

Steile email sto info@athenswireless.net ...kai 8a katalhksei se mena;)
Ask freely!

stoidis
19/07/2002, 21:59
He he ligo aseves gia thn diafora hlikias mas alla eprepe na to pw!

Τι είμαι εγώ; Παππούς;;;;;

Loipon, ektos omws apo ta mhxanhmata, ti allo kostos uparxei? Leased line tha ftanei mexri ena shmeio kai apo ekei tha pernoume oi upoloipoi? Ligo akrivo
akougetai auto.. Xi Xi!

Μάλλον αναφέρεσαι στο internet. Κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφτεί ακόμη διότι δεν αφορά μόνο εμάς. Προς το παρόν, η ασύρματη δικτύωση θα γίνει μεταξύ των μελών του AWMN και δεν υπάρχει στην πρώτη φάση πρόβλεψη για το internet.

YG : Mexri ekei pou eimai tha uparxei emveleia h adika elpizw?

Η εμβέλια είναι κάτι σχετικό...Την μεγαλώνεις όσο θες :lol:

YG2: Sorry gia ta greeklish

No prob

drf
16/09/2002, 12:53
Loipon to danio to pernw oti wra na
einai, exw filo sthn 17N (Daneika kai agurista pou leme) h opoia tha ufistatai
gia poluuu perissotero ap'oso nomizoun oi "ap'eksw".

χμμμμμμμ μεγάλη κουβέντα είπες.... :lol: 8)

Mick Flemm
29/09/2002, 22:45
Παιδιά είδα πριν λίγο στην ΝΕΤ το ρεπορτάζ και μου αναψε το ενδιαφέρων.

Συγχαρητίρια για την προσπάθεια, νομιζα πως είχε ξεχάσει ο κόσμος τα Wireless δίκτυα.

Τεσπα...

Κι εγώ σε μερικούς μήνες γίνομαι 18 και με ενδιαφέρει παρα πολύ το θέμα έχω ηδη στίσει μερικά δικτυάκια και έχω μια ιδέα για το τι γίνεται. Αν μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει σχετικα...:

Τι προτόκολα χρησημοποιείτε ??

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε (και πόσο παει το μαλι) ??

Τι λειτουργικά χρησημοποιείτε ??

Αν δεν έχω Laptop θα φάω πόρτα ??

Τι ταχύτητες περίπου πιάνετε ??

Περι Carier signall και Data rate λιγα infos ??

Δεν έχω φράγκα αλλά έχω όρεξη, πειράζω PCια από πιτσιρίκι.
Θα κάνω (σχεδόν) ότι μου πείτε για να βοηθίσω στην προσπάθεια αυτή. Μενω Χαλάνδρι απέναντι από το "υγεία" και έχω οπτική επαφή από τη ριζάρειο εως το ολυμπιακό στάδιο, μπορώ να βρω και φιλαράκια να βοηθήσουν κι αυτοί κατα μήκος της κηφησίας και στους αμπελοκοίπους κοντά στη στάση του μετρό.

Αυτά...
πληζ απαντηστε..

Υ.Γ. dti καμια σχέση με Go-Isdn forum ??
Sovjohn καμιά σχέση με PCMaster forum ??
Sorry για την αισχρή ορθογραφία...

dti
29/09/2002, 23:08
Welcome Mick!

Τι προτόκολα χρησημοποιείτε ??

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε (και πόσο παει το μαλι) ??

802.11b Γενικά wi-fi compatible. To κόστος κυμαίνεται από 50.000 δρχ. έως ... (εξαρτάται τί θέλεις να στήσεις).

Τι λειτουργικά χρησημοποιείτε ??

Ξεκινήσαμε με window$ αλλά σίγουρα θα συνεχίσουμε και με linux :)

Αν δεν έχω Laptop θα φάω πόρτα ??

Οχι βέβαια, χρειαζόμαστε κάθε PC από 386 και πάνω!

Τι ταχύτητες περίπου πιάνετε ??

Από 1Mbps έως 11Mbps! Βέβαια οι πραγματικές ταχύτητες είναι περίπου οι μισές, λόγω overhead...

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα faq's (http://radio.isc.tuc.gr/vstoidis/faqs.htm) (που σύντομα θα εμπλουτισθούν με πολύ υλικό) αλλά και σε όλα τα tutorials και χρήσιμα urls που υπάρχουν στο forum μας.

Επίσης, μή ξεχάσεις να καταχωρίσεις το σημείο που βρίσκεσαι στην on-line node db (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens) μας. To στίγμα σου θα το βρεις εύκολα στο http://www.maporama.com κάνοντας search την ακριβή διεύθυνσή σου.

Υ.Γ. dti καμια σχέση με Go-Isdn forum ??

E, από κει άρχισε η γνωριμία με τα delphi forums και όλο τον καλό κόσμο που αποτελεί σήμερα την παρέα του awmn :)

stoidis
29/09/2002, 23:46
Περι Carier signall και Data rate λιγα infos ??

Να σε καλωσορίσω Mick Flemm και να απαντήσω στις υπόλοιπες ερωτήσεις που έθεσες. Το σήμα carrier, όσο θεωρείται carrier η DSSS διαμόρφωση είναι στα 2.4 GHz και έχει μέγιστη ισχύ, όπως αυτή ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία, 50 mWatt. Αυτή είναι και η μέγιστη eirp.

Το data rate είναι αυτό που έχει αναφερθεί ήδη, 11 Mbps. Αυτό είναι όντως το data rate του link και όχι η πραγματική ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων μέσα από το Link. Η πραγματική ταχύτητα είναι 5-6 Mbps στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Mick Flemm
30/09/2002, 15:25
Ευχαριστώ πολυ παιδιά

Από του χρόνου που θα περάσω Φυσικό (ο Θεος να βάλει το χέρι του) θα έχω άρκετό ελέυθερο χόρο οπότε πιθανόν να ασχοληθώ και με καμία ομάδα εργασίας (αν φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα). Καταχώρισα το στίγμα μου και ολα είναι κ.

Χρειάζεται κάποια αίτιση να κάνω για να βάλω κεραία ??

Η μέγιστη εμβέλεια περίπου πόσο ειναι ??

Για να γραφτω στον συλογο τι πρεπει να κανω (ειδα στο FAQ οτι η εγγραφή μου εδώ δεν εχει να κάνει με το σύλογο) ??

Θα είιναι δυνατόν να "μοιραστούμε" το Bandwidth του Internet που έχει ο καθένας ??

Αυτά τα ολίγα και τα λέμε
καλή συνέχεια
/\/\ic|{ Fl3mm

dti
30/09/2002, 15:56
Χρειάζεται κάποια αίτιση να κάνω για να βάλω κεραία ??

Για να είσαι νόμιμος χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τα όσα αναφέρονται στην ειδική σελίδα της eett για τα 2.4 GHz (http://www.eett.gr/gr_pages/telec/wireless/24GHz.htm). Χονδρικά αγοράζεις εξοπλισμό που φέρει το σήμα CE, εκπέμπεις μέσα στα όρια που έχει ορίσει ο ETSI (20 dbm), συμπληρώνεις και στέλνεις ταχυδρομικώς τη δήλωση που έχει η ΕΕΤΤ...

Η μέγιστη εμβέλεια περίπου πόσο ειναι ??
Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 72 χιλιόμετρα...
Η Cisco ισχυρίζεται οτι συνδέει 2 σημεία που απέχουν πάνω από 25 μίλια.
Στην πράξη στην Αθήνα και με τα όρια εκπομπής που ισχύουν και συνήθη εξοπλισμό δε θα φθάσεις πέρα από 8 χιλιόμετρα κάτω από ιδανικές συνθήκες οπτικής επαφής.

Για να γραφτω στον συλογο τι πρεπει να κανω (ειδα στο FAQ οτι η εγγραφή μου εδώ δεν εχει να κάνει με το σύλογο) ??

Περίμενε λίγο, μετά τις 6 Νοεμβρίου θα είναι εφικτή η εγγραφή νέων μελών.

Θα είιναι δυνατόν να "μοιραστούμε" το Bandwidth του Internet που έχει ο καθένας ??

Πιο πιθανό είναι να μισθώσουμε κάποια broadband γραμμή που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους συμμετέχουν οικονομικά στο πραγματικό κόστος που θα έχουμε.
Κατά τ΄άλλα αν και αυτό που λες δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, δε χρειάζεται ούτε να το συζητάμε ούτε να το διαφημίζουμε. Οτι γίνεται, γίνεται πανεύκολα.
Εδώ μέχρι και GPRS σύνδεση μοιράσαμε κατά τη διάρκεια δοκιμών (http://radio.isc.tuc.gr/vstoidis/forum/attachments/46_1028140368.gif)!