PDA

View Full Version : Τη γνώμη σας για την χρησιμότητα του link MAuVE - keyman

MAuVE
02/03/2004, 11:59
Κατά 99% φταίει το link του keyman που κάνει τραμπάλα ως συνήθως.

Τώρα θα σας θέσω ενώπιον των ευθυνών σας.

Με ψηφοφορία διαρκείας 3 ημερών, εσείς αποφασίζετε και εγω εφαρμόζω την απόφασή σας.

MerNion
02/03/2004, 12:06
εγώ θα προτιμούσα να έβαζες στην ψηφοφορία και μια μέση λύση.. δηλάδη να διακοπεί το Link για λίγες μέρες και να δούμε τυχον διαφορές. Αν διορθωθούν τα προβλήματα σημαίνει οτι έφταιγε αυτό το Link, αν όχι πρέπει να ψαχτούμε αλλου

dti
02/03/2004, 12:09
Νίκο, είναι χρήσιμο να γίνουν γνωστά τα εξής:
- Ο Keyman έχει δρομολογήσει να στήσει 2 κατευθυντικά interfaces (Netgear + πιάτα + feeders by stelios). Φροντίζει ο ONikosEimai για αυτά.
- Ο phronidis είχε προσφέρει τον παλιό του router για να μπει στον keyman. Προς το παρόν ο router αναπαύεται σε μια παλέτα στον Δημόκριτο, αλλά σύντομα θα δοθεί στον ONikosEimai για τα περαιτέρω.
- Οταν στηθεί τυπικός awmn κόμβος στον keyman βλέπουμε αν πρέπει να υπάρχει και το ap με την omni.
- Υποψήφιοι για να συνδεθούν στον keyman είναι ο phronidis (ή ο sialko αν κριθεί οτι είναι καλύτερα) και φυσικά εσύ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει διαθεσιμότητα όλων των υλικών, ας μας πει κι ο ONikosEimai αλλά πιστεύω αν βοηθήσουμε όλοι μπορούμε να επιταχύνουμε κάπως την κατάσταση.

MAuVE
02/03/2004, 12:21
ego tha protimousa na ebazes kai stin psifororia kai mia mesi lisi.. dld na diakopei i leitourgia tou gia liges meres na doume diafores sta apotelesmata, kai an diorthothoune simenei oti tha ftaei auto.. an oxi tote psaxnomaste allou

ps.ellinika se ligo

Σωστή παρατήρηση.
Πως μπορώ να προσθέσω την 3η επιλογή
"Να διακοπεί δοκιμαστικά για να αξιολογηθεί "

MAuVE
02/03/2004, 12:24
Νίκο, είναι χρήσιμο να γίνουν γνωστά τα εξής:

Δαμιανέ, εννοείται ότι όταν στηθεί σωστός κόμβος στον keyman το λινκ θα επανέλθει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

atzo
02/03/2004, 15:48
Θεωρόντας ότι η 2η επιλογή αντιστοιχεί στο "Να διακοπεί δοκιμαστικά για να αξιολογηθεί " ψηφίζω αυτή

MerNion
02/03/2004, 15:50
Νίκο: Δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις τις παραμέτρους μιας ψηφοφορίας αφού αυτή έχει δημοσιευθεί.. Αν είναι και δεν γίνεται να ξενικήσεις καινούριο thread και με τις 3 επιλογές και κάποιος admin να σβήσει όλο αυτό.. Εσύ αποφασίζεις :!: :lol:

MAuVE
02/03/2004, 16:09
Αφού προβλέπεται αναβάθμιση όπως λέει ο Δαμιανός, ας το κάνουμε όπως ο atzo.

Μη βάζουμε πρόσθετη δουλειά στους moderators, αρκετή έχουν.

Οποιος θέλει την τρίτη επιλογή, ψηφίζει την δεύτερη και κάνει διευκρινιστικό ποστ.

Capvar
02/03/2004, 16:33
Να διακοπεί και να αξιολογηθεί

jason
02/03/2004, 16:35
Εγώ ψηφίζω να μην διακοπεί, και να αξιολογηθεί. εεε...χμμ...τέλος πάντων...ψηφίζω δεν ξέρω δεν απαντώ. εεε...χμμ...τέλος πάντων...ψηφίζω.....

:mrgreen:

spirosco
02/03/2004, 16:40
Να διακοπουν ολα τα links με keyman, και να αξιολογηθει ο κομβος.
Δεν υπαρχει λογος οι προσωρινες λυσεις να γινονται μονιμες.
Αν υπαρχει πραγματικα ενδιαφερον απο τον ιδιοκτητη του κομβου να γινει κατι σωστα, ας γινει.
Διαφορετικα...η ζωη συνεχιζεται...

jason
02/03/2004, 17:04
Κατά 99% φταίει το link του keyman που κάνει τραμπάλα ως συνήθως.

Τώρα θα σας θέσω ενώπιον των ευθυνών σας.

Με ψηφοφορία διαρκείας 3 ημερών, εσείς αποφασίζετε και εγω εφαρμόζω την απόφασή σας.

Δεν θα ήταν πιο ορθό να έβαζες την ψηφοφορία και σε ένα wireless web-site?
Ακόμα καλύτερα, αφού αφορά τον κόμβο σου, να την έβαζες και σε έναν web-server που να τρέχει στον wireless κόμβο σου και σε έναν άλλο wireless web-server?
Ετσι ώστε και εσύ να είσαι σίγουρος ότι η ψηφοφορία είναι αξιόπιστη (μιας και θα βρίσκεται στο δικό σου wireless web-site) αλλά και εμείς να είμαστε σίγουροι ότι δεν μας κοροιδεύεις (μιας και η ψηφοφορία δεν θα βρίσκεται μόνο στο web-site σου).

Εδώ μέσα μπορεί να ψηφίσουν και οι άσχετοι, μπορεί να ψηφίσουμε και μεις τα trolls, οπότε μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι το σωστό.
Μήπως τελικά δεν την λαμβάνεις την ψηφοφορία στα σοβαρά?
Μήπως είναι ένα ακόμα πυροτέχνημά σου, από αυτά που συχνά μας πετάς για να μας εντυπωσιάσεις?

Δαμιανέ, εννοείται ότι όταν στηθεί σωστός κόμβος στον keyman το λινκ θα επανέλθει, ανεξάρτητα .....

"σωστός κόμβος ". Αυτό τώρα πάλι πως να το μεταφράσουμε?
Δεν είναι ο μόνος στημένος λάθος, οι άλλοι κόμβοι είναι επίσης στημένοι λάθος!!! Προτείνω να διακόψουμε την λειτουργία όλων των κόμβων, εκτός από τον κόμβο του Digi (μιας και είναι ο μόνος που έχει, ή τέλος πάντων μπορεί να αποκτήσει, το σωστό routing προτόκολο :roll: ) Είναι σωστό να "τιμωρήσουμε" τον κακόμοιρο τον keyman, για τα δικά μας λάθη στην επιλογή του routing πρωτόκολου? Η μήπως πρέπει να τον αφήσουμε να υπάρχει, αφού μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τα λάθη του πρωτοκόλου μας? Μήπως αν κόψουμε τον Keyman, δεν θα εμφανιστεί κάποιος άλλος, με την ίδια συμπεριφορά?? Αν ακολουθήσουμε την τακτική να κόβουμε τους "λάθος" κόμβους, πως θα βελτιώσουμε το πρωτόκολό μας? ή τέλος πάντων πως θα είμαστε σε θέση να αποδείξουμε, ανά πάσα στιγμή, ότι το νέο πρωτόκολο που φέραμε-σχεδιάσαμε-ανακαλύψαμε είναι καλύτερο από το παλιό?

...ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Μου κάνει επίσης εντύπωση που ενώ θα μας σέβαστεις αν ψηφίσουμε "κατεβάστε τον κόμβο" δεν θα μας σεβαστείς αν και όταν αποφασίσουμε να πούμε "ανεβάστε τον". Για το ανέβασμα δηλαδή αποφασίζεις πάντα εσυ, ενώ για το κατέβασμα εμείς? πέσμας για να ξέρουμε...

MAuVE
02/03/2004, 17:31
Εδώ μέσα μπορεί να ψηφίσουν και οι άσχετοι, μπορεί να ψηφίσουμε και μεις τα trolls, οπότε μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι το σωστό.:

Σωστή η παρατήρηση.
Επρεπε να την βάλω αλλού.

Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.
Τα καλά θα τα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον

MAuVE
03/03/2004, 22:59
Αλλη μία μέρα έμεινε. Δεν βλέπω προσέλευση στην ψηφοφορία.

Παρακαλώ ψηφίσατε, ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό το όποιο αποτέλεσμα.

enaon
03/03/2004, 23:13
Θεωρόντας ότι η 2η επιλογή αντιστοιχεί στο "Να διακοπεί δοκιμαστικά για να αξιολογηθεί " ψηφίζω αυτή

Συμφωνώ

john70
04/03/2004, 00:28

Συμφωνώ

Άλλη μια και απο εμένα .

ΥΓ. Και μία ακόμα εναλλακτική , Mauve να αλλάξεις σπίτι , βρές βρε παιδι μου κάτι πιο ψηλά .... νοικιάζουν ένα δίπλα στον Keyman :-) ή έστω δίπλα στον Αι Γιώργη (Λυκαβητο)

MAuVE
04/03/2004, 08:25
Μέχρι τώρα αποτελέσματα :

1) Διατηρείται :4 ψήφοι
2) Διακόπτεται οριστικά :5 ψήφοι
3) Διακοπτεται για να αξιολογηθεί :6 ψήφοι (john70, enaon, spirosco, capvar, atzo, Mernion)

Σύνολο 15 ψήφοι.

Η ψηφοφορία λήγει αύριο το πρωί.
Η εφαρμογή της πλειοψηφούσης γνώμης θα είναι άμεσος.

sotiris
04/03/2004, 09:39
Να διακοπεί δοκιμαστικά για να αξιολογηθεί

jstiva
04/03/2004, 09:49
Διακοπή και αξιολόγηση

dti
04/03/2004, 10:15
Μία άλλη προσωρινή λύση, μέχρι να στηθεί ο νέος εξοπλισμός για πλήρη κόμβο στον keyman:
Από τα σημερινά links να παραμείνει μόνο ένα, ίσα-ίσα για να μην μείνει εκτός awmn ο keyman.
Ουσιαστικά δηλαδή θα πάψει να υφίσταται routing μεταξύ των sialko / phronidis και MAuVE.
Ετσι θα πάψουν να υφίστανται και τα όποια προβλήματα αστάθειας.

jason
04/03/2004, 13:12
1) Διατηρείται :4 ψήφοι
3) Διακοπτεται για να αξιολογηθεί :6 ψήφοι (john70, enaon, spirosco, capvar, atzo, Mernion)

Σύνολο 15 ψήφοι.

1) Διατηρείται :3 ψήφοι
4) Δεν διακόπτεται, για να αξιολογηθεί :1 ψήφος (jason)

Σύνολο 15 ψήφοι.

Υ.Γ.
Κανείς δεν ψήφισε "Δεν αξιολογήται, για να διακοπεί" :?: :!: ...Περίεργο...Πρώτη φορά το ξανασυναντάω... :?

MAuVE
05/03/2004, 13:10
Τελικά αποτελέσματα :

1) Διατηρείται :3 ψήφοι
3) Διακοπτεται για να αξιολογηθεί :8 ψήφοι (john70, enaon, spirosco, capvar, atzo, Mernion, sotiris, jstiva)
4) Ψήφος Jason :1

Σύνολο 17 ψήφοι (κάποιος απο sotiris - jstiva έγραψε, αλλά δεν ψήφισε)

Η διακοπή θα διαρκέσει 15 ημέρες, μετά την παρέλευση των οποίων θα γίνει νέα ψηφοφορία με τις εξής δύο επιλογές :

1) Η διακοπή του λινκ ωφέλησε το δίκτυο - να διακοπεί οριστικά
2) Η διακοπή του λινκ έβλαψε το δίκτυο - να ενεργοποιηθεί ξανά

jstiva
05/03/2004, 13:33
Σύνολο 17 ψήφοι (κάποιος απο sotiris - jstiva έγραψε, αλλά δεν ψήφισε)

Ψήφισα, Ψήφισα...έτσι για να συνηθίζω και να είμαι σε φόρμα την Κυριακή... :lol: