PDA

View Full Version : Προβλήματα με το link sam-achille (για πολοστή φορά)

v.t.b.
29/02/2004, 15:12
Το link αυτό πάσχει( τα faoul και το γιατι το γνωρίζουμε οι περισσότεροι).

Το πρόβλημα είναι το ότι πέραν της κακής ποιοτητας του link υπάρχουν (τουλάχιστων από την από εδώ μεριά) μερικοί routers που δεν τυρούν έστω τα συμφωνιθέντα περί ospf και κόστους με αποτέλεσμα:

Να φτάνουν prefixes εδώ με μικρό κόστος από εκεί, μέσω του οποίου link δεν είναι εφικτή η επικεινωνία.

sam
29/02/2004, 21:36

Συμφωνω ότι πασχει γι αυτο αλλωστε σκεφτομαι να κατεβασω τον διακοπτη του για να μην σας σκοτιζει αλλο. Επισης επειδη ανηκω στους λιγοτερους μπορεις να μου πεις τους λογους που πασχει ?

μερικοί routers που δεν τυρούν έστω τα συμφωνιθέντα περί ospf και κόστους με αποτέλεσμα:

Κατανοω ότι υπάρχει ομαδα routing που κανονίζει την "συμβατοτητα" των ρυθμισεων. Ζητω κατανοηση στο οτι δεν διαβαζω συχνα το forum λογω ελλειψης χρόνου και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους αυτους που εσπευσαν να με ενημερωσουν για τις αλλαγες αυτες !

v.t.b.
29/02/2004, 22:04

Συμφωνω ότι πασχει γι αυτο αλλωστε σκεφτομαι να κατεβασω τον διακοπτη του για να μην σας σκοτιζει αλλο. Επισης επειδη ανηκω στους λιγοτερους μπορεις να μου πεις τους λογους που πασχει ?

Μια πολύ καλή αρχή είναι η χρίση των panels για κατευθιντικά links. Μην ξεχνάμε ότι πέραν του θορήβου που προκαλούμε, θέμα είναι και ο δυνητικός θόριβος που μπορεί ( ή που δέχεται) να δεκτεί ένα if.

Αν πιστεύεις πως δεν θες να "σπαταλίσεις" χρόνο για να το ομορφύνεις ...

μερικοί routers που δεν τυρούν έστω τα συμφωνιθέντα περί ospf και κόστους με αποτέλεσμα:

Κατανοω ότι υπάρχει ομαδα routing που κανονίζει την "συμβατοτητα" των ρυθμισεων. Ζητω κατανοηση στο οτι δεν διαβαζω συχνα το forum λογω ελλειψης χρόνου και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους αυτους που εσπευσαν να με ενημερωσουν για τις αλλαγες αυτες !
........................

sam
29/02/2004, 22:12
Μια πολύ καλή αρχή είναι η χρίση των panels για κατευθιντικά links. Μην ξεχνάμε ότι πέραν του θορήβου που προκαλούμε, θέμα είναι και ο δυνητικός θόριβος που μπορεί ( ή που δέχεται) να δεκτεί ένα if

Ριξε μια ματια στις ομαδικες των πιατων και μετρα....

atzo
29/02/2004, 22:33
Συγνώμη γιατί έχουμε ξεφύγει! :evil:

Τα όποια προβλήματα μπορούν να λυθούν με πιο πολιτισμένο τρόπο και όχι με ανούσιες επιθέσεις που προκαλούν νευρικότητες και άσχημες σχέσεις!

Επειδή όμως ο vtb μίλησε για κατευθυντικά link κακής ποιότητας και για θόρυβο κλπ, να πω τότε κι εγώ, ότι σε πρόσφατο scan από την ταράτσα του sam πιάσαμε 2 ssids απο Βριλλήσια (Stardust και Nikolas) και με πολύ καλό σήμα μάλιστα!!! (Το φέρνω σαν παράδειγμα ότι ο θόρυβος υπάρχει παντού και προς θεού δεν έχω τίποτα με κανέναν...)

Πιστεύω ότι καλύτερο απ' όλα θα ήταν όταν βλέπουμε ένα πρόβλημα να το λύνουμε εσωτερικά (υπάρχουν και τηλέφωνα και pm) και αθόρυβα και όχι με post που είναι αδιάφορα στους περισσότερους.

Τέλος να πώ για να κλείσει το θέμα ότι άλλαξαν τα cost από 1 σε 10. Όμως δεν νομίζω ότι είναι ο μοναδικός κόμβος που είχε cost 1 στον router του. Ίσως θα έπρεπε τελικά να ρυθμίσουμε τα cost ανάλογα με το bandwith του κάθε interface και όχι ένα σκέτο 10αρι για όλους γιατί έτσι δεν εκμεταλλευόμαστε μία από τις βασικές δυνατότητες του OSPF.

Υ.Γ: προς v.t.b: ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ γράφε ελληνικά!!!! :lol: :lol: :wink:

xaotikos
29/02/2004, 23:19
Το παρών thread διαχωρίστηκε γιατί δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε ορισμένα μέλη. Αν συνεχιστεί πάλι εδώ θα κλειδωθεί

MAuVE
29/02/2004, 23:38
"Μα τι τους έπιασε και μικραίνουν τους χαρακτήρες που δηλώνουν τον κωδικό πάνω στα ολοκληρωμένα κυκλωμάτα"

διερωτώμην όταν πρωτο-άρχισα να έχω πρεσβυωπία....

Ετσι και τώρα κάποιοι, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η καθημερινή άνοδος του θορύβου κάνει λινκς που έπαιζαν μέχρι χθές να μην παίζουν πλέον, εκτός αν αυτός που τα φροντίζει, κατεβάζει συνέχεια νέες ιδέες σε έναν προκαταδικασμένο αγώνα επιβίωσης.

Και βέβαια ο θόρυβος δεν ανεβαίνει μόνος του.
Ανεβαίνει με κάθε νέα συσκευή που βγαίνει στον αέρα.
Και "καθαρές" συσκευές δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί.
Υπάρχουν οι περισσότερο και λιγότερο βρώμικες.

Οπότε μην πυροβολείτε τον Sam και τον Αχιλλέα για το ότι το λινκ τους δεν δουλεύει πλέον όπως πέρυσι.

Πυροβολήστε καλύτερα αυτούς που θέλουν να κάνουν road show για την διάδοση του wifi.

Ygk
29/02/2004, 23:52
:roll: Ναι αλλά αυτό το νόμισμα & στις δυό όψεις έχει το ΑWMN.. :wink:

ΧαΛαρά λοιπόν & με χαμηλούς τόνους & αφήστε και κανένα παγάκι να λοιώσει μέσα στο ποτήρι σας πριν καρφώσετε τά δάκτυλά σας στα πλήκτρα.

Αντε & για να αλλάξουμε θέμα για κοιτάξτε σε επίπεδο εξοπλισμού το US-Robotics 5450 802.11g το οποίο παίζει εδώ & περ. 4-5 μήνες άψογα με οτιδήποτε έχει κάνει link. (λεπτομέρειες κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος)
Σκόπευα να το postαρω μόλις έβγαινε το firmware-upgrade με υποστήριξη ελεύθερης επιλογής "power & range" σύμφωνα με την μαμα Robotics.
Mε το τρέχων firmware ελάχιστη ρυθμιζόμενη ισχύς είναι 1mW.

http://WWW.USR.COM για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες.

ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ

Γιάννης (YGK)

racer
01/03/2004, 01:47
Ψυχραιμεία, το τελευταίο πράγμα που θα βελτιώσει το link είναι τέτοιου είδους διαμάχες. Αντί να τρόγεστε κανονίστε κανα καφεδάκι να δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Επειδή όμως ο vtb μίλησε για κατευθυντικά link κακής ποιότητας και για θόρυβο κλπ, να πω τότε κι εγώ, ότι σε πρόσφατο scan από την ταράτσα του sam πιάσαμε 2 ssids απο Βριλλήσια (Stardust και Nikolas) και με πολύ καλό σήμα μάλιστα!!!

Απο μερία stardust πιθανός να πιάσατε το σήμα της 13db Omni του που βρήσκετε μόλις στα 6km(!). O Stardust δέν έχει κάνένα κατευθυντικό προς την περιοχή του sam, εκτός αν ήχατε πέσει στην εποχή που γινόντουσαν δοκιμές με DiGi.

Απο μεριά του Nikolas, εδώ έχουμε 2 κακα:
1. Sector 120άρα που κοιτάει και τουρκοβούνια
2. SD 24άρα που κοιτάει ακριβός τουρκοβούνια, το συγκεκριμένο link δουλεύει ακόμα full λόγω προβλημάτων αστάθειας που μας αποτρέπουνε απο το να μειόσουμε υσχή.

Θυμάστε καθόλου SSIDs?

Τα κακά μπορούνε να βελτιοθούνε με λίγη δουλεια και χώρις γρήνιες σας παρακαλω! :)

Φιλάκια:)

sam
01/03/2004, 08:27
Θυμάστε καθόλου SSIDs?

Τα νουμερα δεν τα θυμαμαι τωρα αλλα στο check που καναμε με τον atzo βρηκαμε τα εξης

- Την Omni του stardust (προφανως) με τον οποιο καναμε link 11mbits !! συμφωνα με τα winxp
- Το backbone link(!!!!) του ocean - nikolas
- Ton Nicolas (μαλλον την sector tou)

Εαν μπορει ο atzo ας παραθεσει και τα νουμερα (τα εχει στον φορητο του)
Το scan εγινε 28/2 Σαββατο με εναν φορητο και μια panel στο χερι.

v.t.b.
01/03/2004, 08:50
Συγνώμη γιατί έχουμε ξεφύγει! :evil:

Υ.Γ: προς v.t.b: ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ γράφε ελληνικά!!!! :lol: :lol: :wink:

???? Δεν το κατάλαβα, μιας και γράφω παντού με ISO-8859-7 ( και ναι μπορώ να τον κάνω φέτες για αυτό)

Το γιατι πιανεις τα link και ειδικα την sector του nikola απο τα locations που δεν βλέπω να αναφερεις.

Πλυροφοριακα το λινκ ocean<-> nikolas δουλέβει τόσο ισχυρά όσο χριάζεται για να περνάει πακέτο, ελάχιστη υπαρξη link.

Η sector είναι πολύ χαμηλα η ισχύς της, με την μπακαλική μέθοδο της προσθοαφέρεσης gain, ισχύς, λοβών κλπ αυτή την στιγμή είναι κάτω από τα 18 dbm.

Αν υπήρχε διαθεση για συνεργασία και όχι για καγβά, όπως βλέπω και λυπάμε, θα σκευτόσουν (sam) ότι το θέμα με την ανίχνευση των link δεν έχει να κάνει με την ισχύ (που δεν εθιξα ) αλλά κυρίως με την διαμόρφωση του εδάφους ανάμεσα στα 2,3 συμεία που αναφέρεις.Αντίστηχα για αυτό πιάνω με πιάτο και όχι stella[0] το link σου με αχιλέα στα -70 dbm από την
ταράτσα του ocean καί ένα κόσμο omni και bb-links από την αγία παρασκευή,υμητό μέχρι και την πεύκη.

Αν και όταν υπάρξει όρεξη και διάθεση για συνεργασία ξέρεται που και πως να με βρήτε.

[0] χάλια κεραία αλλά καλή για γρύγορα scan.

sam
01/03/2004, 09:23
Αν υπήρχε διαθεση για συνεργασία και όχι για καγβά, όπως βλέπω και λυπάμε, θα σκευτόσουν (sam)

το ποιος εχει διαθεση για καβγα σε παραθετω στα γραφόμενα σου..

Αν και όταν υπάρξει όρεξη και διάθεση για συνεργασία ξέρεται που και πως να με βρήτε.
Προφανώς εσυ δεν μπορεσες να με βρείς γι αυτό εκανες το post. Αλήθεια με ποιό τρόπο δοκίμασες να επικοινωνήσεις μαζί στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που επικαλεισαι ?

Δεν προκειται να το συνεχίσω Public και εαν εχεις κατι να μου πεις υπάρχουν αλλοι τροποι στα πλαίσια της σωστης συνεργασίας για να γίνει αυτό.
κατα τα αλλα χαιρομαι που το ξεκινησες public το θεμα οποτε μπορουν όλοι να το διαβάσουν και να βγάλουν συμπεράσματα για το επίπεδο και την πρόθεση μας.

v.t.b.
01/03/2004, 10:10
Λυπάμε για το αν σε ενόχλησε το public ή καλύτερα το μη private του post.

Λυπάμε για το αν το εξέλαβες σαν προσωπική επίθεση και ανταπαντισες έτσι.

Λυπάμε για το αν δεν συμετέχεις σε μερικές διαδικασίες.

Δεν θα ζαλίσω άλλο κανέναν με τις φυλοσοφικές "μπούρδες" μου.

Mods do your job and move/lock this (αλλά μην το σπάσετε)....

stardust
01/03/2004, 12:18
....
- Την Omni του stardust (προφανως) με τον οποιο καναμε link 11mbits !! συμφωνα με τα winxp
...

H OMNI επειδή ξέρω ότι δημιουργεί θόρυβο την έχω στο ελάχιστο δυνατό.Ο ablaz3r στα 2.5 km δεν μπορεί να κάνει link στην ΟΜΝΙ.Επίσης sto cisco έχω βάλει Mac filtering οπότε ούτε πακέτο δεν έχεις πάρει.

ΑΡΑ
ξανακοιτάξτε αυτό που λέτε.
Ο λόγος που πόσταρα είναι για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Τα άλλα θα συζητηθούν τηλεφωνικά