PDA

View Full Version : Routerοπρόβλημα. Routerάδες, τα φώτα σας!!!

vegos
23/02/2004, 13:13
Κατά καιρούς, εμφανίζεται ένα περίεργο πρόβλημα...

Ενώ link υπάρχει (pingάρω δηλαδή τον άλλον συνέχεια στην IP που έχουμε στο μεταξύ μας interface (τρέχει OSPF)), χάνω το routing με τις δικές του ips που στέλνει.

Το περίεργο είναι ότι το χάνω ΕΓΩ (και από τη μεριά μου). Οι υπόλοιποι το βλέπουν κανονικά (από την άλλη μεριά δηλαδή).
Δεν είναι πρόβλημα του router του (λογικά). Σταματάω να παίρνω επίσης τα υπόλοιπα routes των άλλων που μου στέλνει.
Μετά από λίγο, επανέρχονται όλα.

Στα logs μου, ΔΕΝ βλέπω κάτι περίεργο (εκτός του ότι σταματάνε τα routes).

Το πρόβλημα δεν είναι συνεχές (πχ, κάποιο time out), αλλά μπορεί να συμβαίνει για κάποιες ώρες και μετά να παίζει χωρίς πρόβλημα.

Φαντάζομαι ότι κάποιος στέλνει χάλια routes πιο μακριά, και μας μπερδεύει.

Ένα ακόμα πιο σπάνιο πρόβλημα, είναι ότι κάποιες (πιο αραιές ακόμα) φορές, ενώ κάνω traceroute έναν κόμβο που είναι 3-4 hops πιο πέρα κι ενώ θα έπρεπε να παίρνω:

1. Εμένα
2. Τον επόμενο
3. Τον μεθεπόμενο
4. Τον προορισμό

παίρνω:

1. Εμένα
2. Κάποιον που είναι 5-6 hops πιο πέρα
3. Εμένα
4. Τον 2
5. Εμένα
6. Τον 2
κ.ο.κ.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους φυσικά...

Για δώστε τα φώτα σας!

middle_EAST_WEST
23/02/2004, 20:15
Καλησπέρα. Αν και όχι τόσσο ειδικός εντόπισα στο routing table το εξής:

Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.42.44.0 gw-mew.nasos.aw 255.255.255.240 UG 1 0 0 wlan0

Για καλή τύχη ( δεν το κάνατε όταν ήταν ο ΑΤΙΑ εδώ? :? ) το λινκ mauve-atia ειναι κάτω. Ελπίζω αυτός που δουλέυει rip να έχει κανεναν να τον βοηθήσει να το φτιάξει για το κοινό καλό.

Φιλικά,
mew

hook
24/02/2004, 02:50
Καλησπέρα. Αν και όχι τόσσο ειδικός εντόπισα στο routing table το εξής:

Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.42.44.0 gw-mew.nasos.aw 255.255.255.240 UG 1 0 0 wlan0

Για καλή τύχη ( δεν το κάνατε όταν ήταν ο ΑΤΙΑ εδώ? :? ) το λινκ mauve-atia ειναι κάτω. Ελπίζω αυτός που δουλέυει rip να έχει κανεναν να τον βοηθήσει να το φτιάξει για το κοινό καλό.

Φιλικά,
mew

Συγνώμη αλλά έχω την εντύπωση (είμαι βέβαιος) ότι το 10.42.44.x έχει δοθεί στον B52 πώς βρέθηκε να είναι εκεί?????