View Full Version : Μερικές σκέψεις...
IzyRider
15/07/2002, 20:17
Επειδή δεν θέλω να καταχραστώ την υπομονή των μελών του forum, αποφάσισα να θέσω μερικές σκέψεις μου στη διάθεση των μελών του AWMN, που προκλήθηκαν από την ανάγνωση των κειμένων που ο dti έθεσε υπόψη μας με link που έβαλε σε κάποιο post.
Ακολουθεί ένα κείμενο σε Word XP format τριών σελίδων, συμπιεσμένο κατά ZIP, συνολικού μεγέθους 12 ΚΒ. Κρίσεις και συπληρώσεις δεκτές ως και επιθυμητές. Να ληφθεί υπόψη ότι είναι προσωπικές απόψεις, και σε καμμία περίπτωση δεν εκπροσωπώ οποιονδήποτε. Πάντως, αν κάποιος/κάποιοι συμφωνήσουν, τότε μπορεί να θεωρηθεί ως είδος "εισήγησης" για ένα από τα επόμενα meetings του AWMN.
Αν κάποιος το θέλει σε PDF ή TXT format, μπορεί να με ειδοποιήσει ώστε να του το στείλω με e-mail.
Με εκτίμηση
IzyRider
15/07/2002, 20:49
Από λάθος, έχω καταχωρήσει 2 threads με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.
Ζητώ συγνώμη (θέλω χρόνο προσαρμογής στο forum μου φαίνεται! :oops: )
Παρακαλώ τον admin να σβήσει το άλλο thread αφού μόνο χώρο πιάνει.
Mε κάλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ !
Μάλιστα προτείνω να μην απευθυνθούμε σε έναν επώνυμο μόνο αλλά σε αρκετούς που θα προταθούν από μας τους ίδιους.
Χρειαζόμαστε πάντως ένα κείμενο προσέγγισης που θα "μιλάει" .
Χμμ, τώρα που το σκέφτομαι νά που θα μπορούσε να μας βοηθήσει κι ο εκπαιδευτικός μας, ο Kostas15.
Πολυ ενδιαφερον το κειμενο σου. Στη περιπτωση της διαφημισης και του ανοιγματος προς τα εξω υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα, οπως να εδραιωθουμε σα συλλογος με αρκετα και ενεργα μελη που θα εχουν την απαραιτητη πορωση να συμετεχουν στο εργο.
Για την αντιμετωπιση απο την Ελληνικη ποιλιτεια δυστυχως δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος, αφου δεν αποκλειω να μια μερα να μας δουνε στα καναλια
(οχι για καλο σκοπο) βριζοντας σε κανενα παραθυρο με το Χατζηνικολαου στη μεση :)
Τα παραδειγματα απειρα, να θυμηθω κατι ανελπιδες προσπαθειες καθιερωσης ηπιων εναλλακτικων μορφων ενεργειας, νεων τυπων καυσιμου, πολυ αξιολογες πτεντες και εφευρεσεις κ.α απο λαμπρα μυαλα που φτασανε και στη δημιουργια συλλογων αλλα θαφτηκαν απο τη κρατικη αδιαφορια.
Το μονο που καταλαβαινουνε και εχει αποδειχτει πολλακις ειναι το πολιτικο κοστος και δυσκολα αντιστεκονται σε μια μαζικη προσπαθεια που ελοχευει ο κινδυνος δυσφημισης του κυβερνητικου εργου (ανεξαρτητως κυβερνησεων)
Ετσι θα αντιπροτεινα για αρχη την δημιουργια μιας IMF (Impossible Missions Force, τη βλεπατε τη σειρα ; ) που με κοπο θα στησει κατι που δε συνηθιζεται στην Ελλαδα (= επιτυχης συνεργασια) και αν πετυχουμε θα μπορουμε να περηφανευομαστε οτι καταφεραμε κατι σημαντικο.
IzyRider
16/07/2002, 01:35
Αγαπητέ dti
Ειλικρινά χαίρομαι που συμφωνείς με τις σκέψεις μου. Ελπίζω να συμφωνήσουν και άλλοι, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κυνήγι των στόχων μας. Φυσικά και θα απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους επώνυμους, ώστε να μπορέσουμε να προβάλλουμε το σχέδιο/έργο μας. Απλά, ανέφερα ένα πράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό.
Αγαπητέ jilian
Δε σου κρύβω ότι ενδόμυχα έχω σκεφτεί και εγώ αντίστοιχα πράγματα, με αυτά που περιγράφεις. Πάντως το κείμενο της Broad Band Task Force, πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει σαν "ασπίδα" αλλά και εφαλτήριο για το AWMN. Μπορούμε να βασιστούμε στις Κοινοτικές οδηγίες, και ίσως και σε υπηρεσίες όπως ο Συνήγορος του Πολίτη ή το Ινστιτούτο Καταναλωτή, και ήδη το σωματείο έχει πλαισιωθεί από ικανούς ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν σε πολλές πτυχές του project. Σίγουρα, η ελληνική πολιτεία είναι δύσκαμπτη, και δεν κατανοεί την αξία κινήσεων όπως αυτές που αναφέρεις, καθώς και του AWMN. Αλλά κανείς δε μας είπε από την αρχή ότι θα ήταν εύκολο αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Αν ξεκινήσουμε με την αναγνώριση του AWMN ως σωματείου, και προχωρήσουμε διερευνητικά και μεθοδευμένα, μάλλον έχουμε περισσότερες ελπίδες από όσες μας δίνει το παρελθόν. Εξάλλου θεωρώ πολύ πιθανό ότι στην πορεία μας θα βρούμε και αρωγούς (ίσως ανέλπιστους), όχι μόνο αντιπάλους. Όσο για την Mission Impossible, είναι στο χέρι μας να την πραγματοποιήσουμε. Όπως λέει κα ο dti σε παλιότερο post σε αυτό forum, τα οφέλη που αναμένουμε θα είναι πολλαπλάσια. Αν συγκεντρωθούμε στο στόχο μας, και δεδομένου ότι όσους γνώρισα ήδη στο AWMN meeting, μπορούμε να συνεργαστούμε, μακριά από "μικροπολιτικές" νοοτροπίες, και να δείξουμε ότι και πρωταγωνιστούμε αλλά ΚΑΙ συνεργαζόμαστε! Ας δούμε με αισιοδοξία την όλη κατάσταση. Πάντως, θα ήταν πολύ καλό να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας, και ταυτόχρονα ως παρενέργεια να είμαστε και πρωτοπόροι στη διάσπαση της δυσκαμψίας του ελληνικού κράτους.
Με εκτίμηση
Τέσσερα χρόνια μετά, και η συγκεκριμένη ενότητα παραμένει διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη !! Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι πως και γιατί τέτοιες ιδέες και οράματα εγκαταλείπονται από πολλούς στην όποια πορεία τους ...
IzyRider εάν υπάρχει ακόμη το pdf, παρακαλώ να μου το στείλεις με mail.
Ευχαριστώ :)
πιστευω οτι οπου υπαρχει χρημα και προσωπικο κερδος επερχεται και η διαφθορα. τα μεγαλα βηματα πρεπει να γινονται με μεγαλη προσοχη και συνεση
Τέσσερα χρόνια μετά, και η συγκεκριμένη ενότητα παραμένει διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη !! Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι πως και γιατί τέτοιες ιδέες και οράματα εγκαταλείπονται από πολλούς στην όποια πορεία τους ...
Προφανώς γιατί τα κίνητρα συμμετοχής ορισμένων (πονηρών) δεν ταυτίζονταν με εκείνα όσων ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια...
Καλά έκανες Αλέξανδρε και το ξέθαψες, μια που φαίνεται πλέον οτι ορισμένα οράματα μπορούν να επιτευχθούν (έστω μετά από 4 χρόνια)...αρκεί να πιστέψουμε σ΄αυτά και να προσπαθήσουμε σκληρά!
AWMN 2010