View Full Version : The "Πλήρες Tutorial" Project...
Mick Flemm
20/11/2002, 15:37
:idea:
Νομίζω πως είναι πλέον απαραίτητη η δημιουργία ενός πλήρους Tutorial για να δωθεί η δυνατότητα σε όσους ήρθαν πρόσφατα στο Forum να μελετήσουν κάπως το Project χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν όλο το Forum απ' την αρχή, επίσης θα ήταν χρήσημο και για τους παλαιότερους για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα που δεν έχουν αναλυθεί εκτενώς εως τώρα.
:arrow:
Καλώ λοιπόν όλους τους ειδήμονες να μου στείλουν με mail οπιοαδήποτε πληροφορία σχετική με το project κι εγώ θα αναλάβω να τα συμαζέψω και να τα βάλω σε ένα Flashaki (τα Animations και oi γραφικές παραστάεις βοηθούν αρκετά, είναι και crossplatform) καθώς και σε PDF αρχεία (ομοίως crossplatform).
:? :!:
Αν σας είναι δυνατό καλό θα ήταν να συνεργαστείτε πρώτα μεταξύ σας για να μην λεει άλλα ο ένας κι άλλα ο άλλος, δεν έχω τη γνώση σε πολλά θέματα να κρίνω πιό απ τα δύο είναι το σωστό.
Να θέσουμε τέλος ένα χρονοδιάγραμμα έτσι ωστε το Tutorial να είναι έτοιμο μέχρι τα χριστούγεννα/πρωτοχρονιά.
/\/\ic|{ Fl3mm
Υ.Γ. Να με συμπαθάτε για την ορθογραφία, έγραφα αρκετό καιρό greeklish και την έχω ψιλομπλέξει :oops: :oops: :oops:
Τελικά DaleX είχες δίκιο ποτέ ξανά greeklish :wink:
Sostos..check out this link too:
http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?t=483
Mick Flemm
29/11/2002, 14:14
Το Interface της Flash έκδωσης του Tutorial τελείωσε και είναι μονο 21Κb
Λειτουργούν κανονικά τα πληκτρα PageUp, PageDown και για τις επιλογές
τα πλήκτρα 1-7. Είναι σαν μία τηλεόραση και τα tutorials φορτώνονται στην οθόνη από εξωτερικά αρχεία *.swf.
Υπενθημίζω οτι τα tutorials θα βγούν και σε PDF μορφή.
Take a look και πείτε μου τις απόψεις σας.
Για να τρέξει χρειάζεστε το Plug-in για το Flash 6 (αν βλέπεττε το μενού στην κεντρική σελίδα του AWMN το έχετε
Στο Zip περιέχεται και ένα εξωτερικό αρχείο *.Swf που φορτώνει όταν πατήσετε το πρώτο κουμπάκι, για να δείτε περίπου πως θα φαίνονται τα Tutorials. Επειδή η εικόνα που έβαλα είναι μεγάλη σε μεγεθος πιάνει λιγο χώρο παραπάνω, κανονικά θα είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος. Για να δουλέψει πρέπει να έχετε τα δύο αρχεία στον ίδιο κατάλογο.
/\/\ic|{ Fl3mm
jabarlee
29/11/2002, 15:05
Σωστό, και ελαφρύ το interface. Όντως το υπομενού πρέπει να είναι μικρότερο σε μέγεθος, αλλά όπως είπες αυτό θα γίνει. Στα υπομενού θα υπάρχουν και links για "εσωτερική" πλοήγηση;
Η μόνη μου διαφωνία είναι η γραμματοσειρά στο "PSONY", δεν μου μοιάζει πολύ με την original... :wink:
Mick Flemm
29/11/2002, 15:43
Αμε και μαλιστα θα δουλεύουν κι εκεί τα κουμπια πχ α,β,γ..
Το αρχεiο που φορτώνεται στην ΤV (Sub1.swf) είναι πολύ μεγάλο γιατί περιέχει μια εικόνα σε ανάλυση 1024χ728 (την αφίσα που είχα φτιαξει για την EXPO/COMM) που έχει συμπιεστεί ελάχιστα (δεν έκανα καμία επεξεργασία γιατι ο στόχος μου ήταν να δω αν φορτώνει κανονικά και αν πάει πάνω-κάτω). Τα κανονικά tutorials θα πιάνουν πολύ λιγότερο κια θα είναι σαν μια PDF σελίδα.
Για το ριμάδι το PSONY εψαχνα να βρω γραμματοσειρά αλλα δεν...
Και γενικώς με τις γραμματοσειρές έγεινε ένα αλλαλούμ αφού το Interface το είχα φτιάξει σε 98 με άλλες γραμματοσειρές. Ευτυχώς τώρα το διόρθωσα κι αυτο το πρόβλημα.
Mick Flemm
22/07/2003, 17:37
Επαναφέρω το project στο προσκήνιο...
Τα σχέδιά μου είναι να γίνει αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και να διανέμεται σε CD στα νέα μέλη.
Ευτυχώς έχω αρκετό υλικό να βάλω χάρη στον Achille και τον xaotiko και όλους όσους γράψαν tutorials (φυσικά θα αναφέρεται μέσα ποιός έγραψε τι).
Κάποια στιγμή θα αγκαρέψω μερικούς να γράψουν κανένα κειμενάκι οπότε stand by...
Polu kalh idea! Na ginei ena tutorial kai apo katw 8a exei kai diafores erwto-apantiseis.
To uliko prepei na einai omws terastio. To vlepw na plisiazei vilvio. Idika an lavoume upopsi mas oti prepei na paroume kai uliko kai apo alla ellinika WMN, kai sto telos auto pou ftiaxtei na to steiloume se ola ta ellinika wireless :!:
8elei polu xrono kati tetoio, kai tora pou feugoun oloi gia diakopes, ligoi 8a meinoun pisw..
To kalo einai oti 8a mporei na svistei meriko meros tou forum (afou 8a eiparxei sto tutorial) kai na elafrinei h database
elalekom
25/07/2003, 05:02
Isa isa autoi pou tha meinoun piso tha exoun kai kai na kanoun... :twisted:
Pantos plaka plaka tha itan mia poly kali idea pou tha eixe kai os apotelesma tin pio grigori eksaplosi ton ditkyon kai sigoura me pio sosto tropo afou panta tha yparxei kati na symvoylevontai stis dyskoles ores...
Καθ'ότι νέος στο όλο θέμα, περιμένω με ανυπομονησία! :-)
wolfhawk
26/07/2003, 03:01
Akoma enas endiaferomenos edw. :P
Poly kalh idea mick, eidika se flash tha vgei efkoloxristo kai filiko :)
AWMN 2010