View Full Version : Routing - OSPF
HdkiLLeR
27/12/2003, 22:53
Απο σήμερα τελείωσε απο μέρους μου το μεγαλύτερο του link με τον dti, το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι το routing. Εχω κόψει ένα subnet 8αρι απο το range μου για το link μας (10.29.77.72-10.29.77.79: 8ips) απο το οποίο βάζω 10.29.77.73 το wireless iface μου, 10.29.77.77 το smartbridhes του dti και 10.29.77.78 το local iface του dti πάνω στο οποίο κάθετε το smartbridges. Το ospf είναι ενεργοποιημένο και στους δύο routers...αλλα δεν!!. Και οι δύο βέβαια παίρνουμε routes από τα άλλα μας ifaces αλλά όχι απο το δικό μας. Στο smartbridges θέλει μήπως κάποια extra ρύθμιση μιας και είναι εξωτερικό iface; Gw στα ifaces του subnet(και στο smart) πρέπει να είναι κενό(θα το βρεί υποτίθεται ο quagga) ή θα πρέπει να βάλουμε κάτι;
Με το tcpdump βλέπεις τίποτα να παιρνάει; Εγώ είχα ένα τέτοιο πρόβλημα στην αρχή με τον Στέλιο και ανακάλυψα έτσι πως τα έκοβε το δικό μου firewall... :oops: :oops: :oops:
paravoid
28/12/2003, 08:45
Default gateway δεν θα χρειαστούν τα linuxόκουτα (όπως είπες θα ξέρει τα subnets η quagga). Στο smartbridges όμως να βάλετε, δεν παίζει όμως ρόλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
Είδα τον router του Δαμιανού, δεν είδα κάποιο πρόβλημα στο configuration.
Περιμένω τώρα να μπεις online να σε βρω στο ICQ μπας και το παλέψουμε :P
paravoid
28/12/2003, 12:45
Με το tcpdump βλέπεις τίποτα να παιρνάει; Εγώ είχα ένα τέτοιο πρόβλημα στην αρχή με τον Στέλιο και ανακάλυψα έτσι πως τα έκοβε το δικό μου firewall... :oops: :oops: :oops:
Χεχε, σωστότατος.
Το interface στο οποίο έβαλε ο Δαμιανός τον HdKiLLeR (eth3) είχε πάνω παλιά την DSL της Intraconnect. Έτσι είχαν ξεμείνει κάτι iptables για NAT και PAT που είχε φτιάξει ο Αχιλλέας.
Τα ξήλωσα (φυσικά) αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω πως το έχει το Smartbridges με το multicast traffic.
Συγκεκριμένα βλέπω το OSPF HLO του Δαμιανού στο router του HdKiLLeR, βλέπω τον τελευταίο να απαντάει αλλά δεν έρχεται ποτέ. Αντ'αυτού έρχεται ένα arp who-has 224.0.0.5 tell 10.29.77.77 (βλ. smartbridges)
Μπορεί να γίνει κάποια δοκιμή από μέρους του Δαμιανού με κάτι άλλο (ακόμα και D-Link :P - έτσι απλά για δοκιμή);
Θα βάλω προσωρινά ένα cisco wireless bridge 340 σαν ap (οπότε πρέπει νι ο hdkiller να αλλάξει το ad-hoc σε infrastructure).
Πάντως τώρα δεν παίρνω καθόλου routes από το 10.29.77.1
Προηγουμένως, έπαιρνα κανονικά αλλά και πάλι όταν έκανα trace route στο 10.29.77.1 , πήγαινα μέσω dermanis, jabarlee, Alexandros, κλπ. και όχι απευθείας μέσω του 10.29.77.73 ...
edit: Μπήκε το cisco
Καλησπέρα,
Μετά από αυτά που γράφετε παραπάνω έκανα downgrade το firmware του
airBridge Outdoor (που χρησιμοποιώ για το link με το Varda) σε 0.09.10
και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποκαταστάθηκε το routing με τον VARDA με ospf
Συμφωνά με την Smartbridge με το firmware 0.09.10 το airbridge γίνεται transparent οποτε μαλλον δεν εχει προβλημα με τα multicast πακετα
paravoid
28/12/2003, 18:22
Καλησπέρα,
Μετά από αυτά που γράφετε παραπάνω έκανα downgrade το firmware του
airBridge Outdoor (που χρησιμοποιώ για το link με το Varda) σε 0.09.10
και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποκαταστάθηκε το routing με τον VARDA με ospf
Συμφωνά με την Smartbridge με το firmware 0.09.10 το airbridge γίνεται transparent οποτε μαλλον δεν εχει προβλημα με τα multicast πακετα
:D
Πολύ χαίρομαι! Μπράβο... Μήπως πρέπει να στείλουμε ενα bug report στην Smartbridges; Κρίμα ένα τέτοιο μηχάνημα να έχει ένα τόσο χαζό πρόβλημα...
Δαμιανέ, αν μπορείς κάνε και εσύ downgrade (αν δεν έχεις ήδη αλλάξει σε Cisco) και πες μου για να κάνω τις απαραίτητες δοκιμές.
Προς το παρόν έχω το cisco πάνω και περιμένω να γυρίσει σε infrastructure ο hdkiller για να παίξει το link.
Αν όλα πάνε καλά μετά θα ξαναβάλω το smartbridges με το downgraded firmware.
HdkiLLeR
29/12/2003, 01:34
Πάντως τώρα δεν παίρνω καθόλου routes από το 10.29.77.1
Προηγουμένως, έπαιρνα κανονικά αλλά και πάλι όταν έκανα trace route στο 10.29.77.1 , πήγαινα μέσω dermanis, jabarlee, Alexandros, κλπ. και όχι απευθείας μέσω του 10.29.77.73 ...
Πήγαινε απο εκεί λόγο του ότι δεν έπερνες το 10.29.77.1 απο εμένα αλλά απο άλλα links στα οποία είχε καταλήξει εκέι απο το link μου με τον Στέλιο. Βασικά όπως είπε και ο paravoid, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα που χαλάσέ όλο το κυριακάτικο πρωινό του προσπαθόντας να δώσει λύση στο πρόβλημα, είχαν ξεμείνει μερικά scripts για NAT και μας δημιουργούσαν πρόβλημα. Γυρίζω σε infastacture mode και ελπίζω να παίξει επιτέλους γιάτι το link έχει βγεί και τόσο καιρό δεν το βλέπουμε απο δευτερεύοντα προβλήματα.
AWMN 2010