View Full Version : Σημαντικό πρόβλημα με το routing
paravoid
04/12/2003, 07:26
Γράφω αυτό το μήνυμα γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με το routing. Το πρόβλημα το δημιουργεί router του hook (IP 10.80.182.50) και μας ενοχλεί όλους στέλνοντας όλα τα routes του δικτύου ως δικά του! Τα routes έρχονται ως external γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παίζει και RIP και OSPF με τον επόμενο του router λόγω κακού configuration. Το ανακάλυψα χτες και το συζήτησα με τον Αχιλλέα ο οποίος είδε και ο ίδιος το πρόβλημα.
Έγραψα στο topic του hook χωρίς αποτέλεσμα. Επικοινώνησα σήμερα με JS και mew να ενημερώσουν και αν δεν τα καταφέρουν να κόψουν τα links τους γιατί μας εμποδίζουν όλους, δεν εισακούστηκα.
Ορίστε μια "επίδειξη" του προβλήματος:
Tracing route to dti.awmn [10.37.56.249]
over a maximum of 30 hops:
1 4 ms 4 ms 4 ms gw-ap.mauve.awmn [10.2.8.62]
2 9 ms 8 ms 8 ms gw-mauve.spirosco.awmn [10.17.119.201]
3 11 ms 13 ms 11 ms gw-spirosco.tenorism.awmn [10.17.119.211]
4 13 ms 15 ms 15 ms gw-tenorism.js.awmn [10.87.183.218]
5 dhcp25.js.awmn [10.38.116.25] reports: Destination net unreachable.
Trace complete.
Tracing route to sfera.achille.awmn [10.47.130.249]
over a maximum of 30 hops:
1 4 ms 5 ms 4 ms gw-ap.mauve.awmn [10.2.8.62]
2 10 ms 8 ms 9 ms gw-mauve.spirosco.awmn [10.17.119.201]
3 12 ms 15 ms 11 ms gw-spirosco.tenorism.awmn [10.17.119.211]
4 15 ms 13 ms 15 ms gw-tenorism.js.awmn [10.87.183.218]
5 100 ms 282 ms 62 ms 10.32.46.250
6 64 ms 55 ms 51 ms 10.80.181.202
7 84 ms 58 ms 27 ms 10.80.181.177
8 115 ms 23 ms * 10.80.182.50
9 * * * Request timed out.
και πάει λέγοντας
Εγώ είμαι client στον MAuVE. Η διαδρομή που ακολουθεί είναι:
MAuVE -> spirosco -> Tenorism -> JS -> MEW -> nasos -> hook (btw φτίαξτε τα DNS σας, μας βοηθάει όλους)
η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσει:
MAuVE -> spirosco -> Alexandros -> jabarlee -> dermanis -> dti -> Achille
Αν θέλετε επίσης να το δείτε και στον δικό σας router, μπείτε στον ospfd (telnet localhost ospfd, φροντίστε να έχετε password στο ospfd.conf) και γράψτε:
sh ip ospf database external adv-router 10.80.182.50
Στο "Link State ID:" θα δείτε διάφορα routes άσχετα φυσικά με τον hook, μεταξύ των οποίων ίσως και το δικό σας...
Να πω πως συν τοις άλλοις ο hook στέλνει και το route 192.168.8.0/24, λόγω OSPF δεν είναι δυνατόν να φιλτραριστεί στο επόμενο hop.
Παρακαλώ να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος
άμεσα, είναι πάνω απο 24 ώρες έτσι και μας εμποδίζει ΟΛΟΥΣ.
Ηθικό δίδαγμα: Μεγάλη προσοχή στο configuration του router σας. Όταν τελειώσετε ρίξτε και μια ματιά τι λαμβάνει ο επόμενος...
Εκοψα το link από μεριάς μου με τον Στέλιο (10.80.181.177) μέχρι να συνεννοηθούμε τηλεφωνικά για το πρόβλημα.
papashark
04/12/2003, 14:12
Μίλησα τηλεφωνικά με τον ΗΟΟΚ και μόλις πάει σπίτι του θα το κοιτάξει.
Ειναι ευκαιρια λογω του προλβηματος να γινει ενας ελεγχος απο ολους οτι ΔΕΝ τρεχουν RIP στο ΒΒ link τους παρα μονο OSPF.
Η εντολη passive interface "κοβει" τα updates στα επιλεγμενα Interfaces.
Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κόψω έτσι εύκολα ένα λινκ αν δεν ειδοποιηθεί ο προβληματικός κόμβος.
ΔΕΝ είναι λύση αυτό κατα την γνώμη μου...
Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κόψω έτσι εύκολα ένα λινκ αν δεν ειδοποιηθεί ο προβληματικός κόμβος.
ΔΕΝ είναι λύση αυτό κατα την γνώμη μου...
Ενώ το να μην λειτουργεί όλο το υπόλοιπο AWMN είναι η σωστή λύση κατά τη γνώμη σου;
Κακώς δεν έκοψες το link όταν σου είπε ο paravoid. Πρώτα απομονώνουμε το πρόβλημα για να μην μεταδίδεται σε ολόκληρο το δίκτυο, και μετά κάνουμε κινήσεις για να το θεραπεύσουμε.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν ΟΝΤΩΣ πολύ σημαντικό, δεν ήταν απλά ένα άσχετο route που έρχονταν. Και κακώς παράκουσες τη συμβουλή του paravoid, αν το έκανες.
Τα παρακάτω δεν αφορούν συγκεκριμένα εσένα.
Η ομάδα routing έχει σκοπό να λειτουργεί σωστά το δίκτυο. Αν δεν ακολουθείτε τις οδηγίες της, δεν θα λειτουργήσει σωστά το δίκτυο, και υπεύθυνοι θα είσαστε εσείς. Εσάς λέω που έχετε ακόμα διευθύνσεις στο 192.168 και το 10.1., που τρέχετε ακόμα RIP ενώ έπρεπε να έχετε γυρίσει σε OSPF, που στέλνετε με redistribute ότι route περιέχει το PC σας, και τέλος εσάς που δεν κόβετε τα links σας με τους ανωτέρω που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα.
Αχιλλέα συγγνώμη αλλά η ομάδα routing με ενημέρωσε χθες βράδυ και εγώ όφειλα να σκεφτώ πρώτα πριν ενεργήσω. ’λλωστε ΔΕΝ μπορώ να κόψω λινκ με mew,nasos ενώ υπήρχε διαβεβαίωση οτι δεν φταίνε αυτοί.
Πονάει νύχι , κόψει πόδι δηλαδή ήταν η λύση ;
Ο νάσος ΝΑΙ , εφόσων ήταν ο επόμενος κόμβος, έπρεπε να απομονώσει το πρόβλημα.
Απο την άλλη εγώ προσωπικά είχα παρακαλέσει πολλές φορές να λυθεί ένα πρόβλημα με τα routes tou ntua και ΔΕΝ ασχολήθηκε κανένας σας !
Αποτέλεσμα: Για ένα μήνα ήμουν αποκομένος απο το ntua μιας και δεν έβγαινα ούτε απο Inet ούτε απο wireless. Όταν όμως το πρόβλημα έφτασε στην δική σας πόρτα "απαιτείτε" εύκολα...πολύ εύκολα...
’σε που στο θέμα με το ntua ούτε φώναξα, ούτε απαίτησα, ούτε τίποτα...Μόνο έπαιρνα την απάντηση, "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, πες στον Χ να φτιάξει το routing." Τότε ήταν πες τώρα κόψε...
Και τελικά τί είναι το AWMN ??? Απο tenorism και πάνω ; Όταν απο tenorism και κάτω υπήρχαν προβλήματα δεν είναι δικαιοδοσία του routing team ?
Και να φανταστείς οτι μάλωνα με κάποιους που μου έλεγαν "οι βόριοι, οι νότιοι".
Με στεναχωρείς... :cry:
Το έσβησα γιατί θα γίνουμε μπάχαλο πάλι... :evil:
Αχιλλέα συγγνώμη αλλά η ομάδα routing με ενημέρωσε χθες βράδυ και εγώ όφειλα να σκεφτώ πρώτα πριν ενεργήσω. ’λλωστε ΔΕΝ μπορώ να κόψω λινκ με mew,nasos ενώ υπήρχε διαβεβαίωση οτι δεν φταίνε αυτοί.
Το κόβεις πρώτα, και συνεχίζουμε όλοι μαζί το ψάξιμο, μέχρι να τους βρούμε. Αν δεν το έκοβε ο Νάσος, αναγκαστικά θα το έκοβα εγώ όπου μπορούσα (jabarlee). Και θα άφηνα πολύ περισσότερο κόσμο εκτός λειτουργίας, δυστυχώς.
Πονάει νύχι , κόψει πόδι δηλαδή ήταν η λύση ;
Δεν πονάει νύχι, το νύχι στέλνει δηλητήριο στην καρδιά. Και αφού το πόδι ξανακολάει όταν θεραπευτεί το νύχι, ΝΑΙ κόψει πόδι!
Ο νάσος ΝΑΙ , εφόσων ήταν ο επόμενος κόμβος, έπρεπε να απομονώσει το πρόβλημα.
Όπως και το έκανε. Μέχρι να βρεθεί ο Νάσος όμως, ΕΠΡΕΠΕ να έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες και να το κόψεις εσύ, γιατί ήσουν ο πιο κοντινός στο πρόβλημα που καταφέραμε να βρούμε.
Απο την άλλη εγώ προσωπικά είχα παρακαλέσει πολλές φορές να λυθεί ένα πρόβλημα με τα routes tou ntua και ΔΕΝ ασχολήθηκε κανένας σας !
Αποτέλεσμα: Για ένα μήνα ήμουν αποκομένος απο το ntua μιας και δεν έβγαινα ούτε απο Inet ούτε απο wireless. Όταν όμως το πρόβλημα έφτασε στην δική σας πόρτα "απαιτείτε" εύκολα...πολύ εύκολα...
Όπως έκανες εσύ τώρα, έκαναν και οι άλλοι τότε. Εμείς προσπαθούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα, αλλά κανένας δεν έκοβε το link με τον διπλανό του, και ας ήταν ο διπλανός αυτός που τα έκανε μπάχαλο. Θυμάσαι πολύ καλά ότι αναγκάστηκα και ξήλωσα τελείως τα services από το Πολυτεχνείο, ακριβώς επειδή δημιουργούσαν πρόβλημα.
Και τελικά τί είναι το AWMN ??? Απο tenorism και πάνω ; Όταν απο tenorism και κάτω υπήρχαν προβλήματα δεν είναι δικαιοδοσία του routing team ?
Και να φανταστείς οτι μάλωνα με κάποιους που μου έλεγαν "οι βόριοι, οι νότιοι".
Υπάρχει διέξοδος προς το "βόρειο" AWMN και από αλλού που δεν γνωρίζεις. Το κόψιμο δεν ισχύει μόνο για την πάνω μεριά, αλλά και για την κάτω. Δεν ξέρω ακριβώς την τοπολογία σας, αλλά να είσαι σίγουρος ότι προσπάθειες για να κοπεί ο hook γίνανε από όλα του τα interfaces, όχι μόνο από τη δική σου πλευρά. Και θα συνέχιζες να βλέπεις τους "νότιους", έστω και με μειωμένη ταχύτητα.
Εγώ παρατηρώ τα προβλήματα από τη δική μου πλευρά των links, δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει από το γύρο. Πότε βγήκε κάποιος να διαμαρτυρηθεί από τους νότιους ότι έχει πρόβλημα με συγκεκριμένο κόμβο και δεν προσπαθήσαμε να το λύσουμε;
Με στεναχωρείς... :cry:
Λυπάμαι που σε στενοχωρώ, αλλά εσύ με στενοχωρείς διπλά όταν δεν μας δείχνεις εμπιστοσύνη. Άμα λέει ο paravoid κόψε, εσύ θα κόβεις! Ακόμα και αν δεν μπόρεσες να καταλάβεις ακριβώς γιατί! Σου ξαναλέω ότι το πρόβλημα αυτό είχε ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ το AWMN. Οι μισοί δεν έβλεπαν ούτε τα LAN τους. Με είχαν πάρει πάνω απο 10 άτομα τηλέφωνο να παραπονεθούν.
Δείξε λίγο εμπιστοσύνη παραπάνω...δε νομίζω ότι ο paravoid δεν προσπάθησε να σου εξηγήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Πιστεύω ότι δεν κατάλαβες πόσο σοβαρό ήταν, γι' αυτό παρεξηγήθηκες όταν παραπονέθηκε ο paravoid ότι κατά κάποιον τρόπο "τον έγραψες".
Και κάτι τελευταίο...
Δεν υπάρχει βόρειο και νότιο AWMN, υπάρχουν αυτοί που υπακούουν στους κανόνες και αυτοί που τους έχουν γραμμένους. Και δεν έχει σημασία η γεωγραφική τους θέση (ο Nasos ακολουθεί τις οδηγίες κατά γράμμα, και δε νομίζω ότι θεωρείται "βόρειος" κόμβος, έτσι; Ο papashark επίσης.)
Συνοψίζοντας, δεν πειράζει που δεν έκοψες το link. Αντί να διορθώσουμε το πρόβλημα αμέσως, αναγκαστήκανε να περιμένουμε μέχρι να βρεθεί ο Νάσος... δεν πεθάναμε κιόλας. Το θέμα είναι να προσπαθείτε να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνονται, γιατί έρχονται από άτομα που γνωρίζουν, έχουν συζητήσει, έχουν σκεφτεί τις εναλλακτικές, και καταλήξανε σε μια λύση. Δεν έχει νόημα να πρέπει να σας πείσουν και τον καθένα ξεχωριστά ΓΙΑΤΙ κατέληξαν εκεί που κατέληξαν.
Αν θέλετε να μαθαίνετε το γιατί, πρέπει να συμμετέχετε στην ομάδα (που δεν είπε κανείς ποτέ ότι είναι κλειστή).
Νάσο, μίλα ελεύθερα, το θέμα είναι να λύσουμε τα προβλήματά μας, όχι να τα κρύψουμε. Πιστεύω ότι όλοι κινούμαστε από καλή θέληση και καλό σκοπό, συμπεριλαμβανομένων και των JS + paravoid. Περισσότερο παρεξήγηση είναι, παρά πρόβλημα.
Και μιας και είμαστε στα κέφια, δες και ποιός στέλνει ολόκληρο το 10.0.0.0/8
Link ID ADV Router Age Seq# CkSum Route
10.0.0.0 10.38.116.65 92 0x800000a0 0x2948 E2 10.0.0.0/8 [0x0]
Name: gw-ap.js.awmn
Address: 10.38.116.65
Και άμα δεν τον βρεις να του πεις να το βγάλει, κόφτον! :) Θα αναγκαστεί να σε βρει αυτός ;)
Τον Νάσο τον βρήκατε 1-2 ώρες μετά απο ότι ενημερώσατε εμένα. Τον δε mew 1 λεπτό (ρώτα τον Φαίδωνα). ’ρα ΠΡΕΠΕΙ να αποσύρεις τα λεγόμενά σου για εμένα ("τον έγραψες") γιατί -βρισιές,κατάρες,...- δεν το έκανα-κι άλλες κατάρες-... Έχω αποδείξει οτι σέβομαι όλους σας ακόμα και αν κάνετε βλακείες. - ακολουθούν απειλές, κι άλλες βρισιές,...-
Σου έδειξα λοιπόν οτι δεν έφταιγα ούτε στο ελάχιστο (πλην της περιόδου που είχα άγνοια) για το συσκεκριμένο πρόβλημα.
Πρόβλημα με ntua:
Δεν έκοβε κανείς το λινκ. ΝΑΙ αυτό ήταν το πρόβλημα. Μόνο που σε εκείνη την φάση έκοψα εγώ το λινκ με τον βάρδα μετά απο 1 μέρα παράπονα απο τον Φαίδωνα (είχατε μιλήσει μαζί) οτι ο βάρδας στέλνει λάθος routes. ΕΣΕΙΣ όμως δεν κόψατε το λινκ με τον βάρδα απο το πολυτεχνείο να γλιτώσω εγώ(το εσείς πάει γιατί δεν ξέρω αν είσαι ο υπεύθυνος).
Μετά όντως μπορεί να γίνανε αυτά που αναφέρεις.
(Κι όμως ξέρω περισσότερα απο όσα νομίζεις για τις διεξόδους αλλά δεν νομίζω να πρέπει να διαγωνιστούμε)
Εμπιστοσύνη σας δείχνω, ξαναδιάβασε τα παραπάνω για το θέμα.
Αφού ο Νάσος ακολουθεί κατα γράμμα και εγώ όχι τότε τί να πω(Ναι συγγνώμη άργησα 3 μέρες να βάλω quagga απλά γιατί έτρεχα)...
Επίσης το δυναμικό routing team που είμαι σίγουρος οτι ξέρει οτι κάποια απο τα 10.1 είναι απο τον macrx γιατί δεν έχει κάνει δημόσιο ποστ να τον κάνει ρόμπα ; (Εγώ θα το επικροτήσω). Εγώ όμως που δεν ενδιαφέρομαι , Αχιλλέα , για το AWMN με ΔΙΚΙΑ μου ευθύνη και πρωτοβουλία κατέβασα το λινκ του mplets με τον macrx ακριβώς για αυτόν τον λόγο συν του ότι έβγαζε κάτι λανθασμένα routes λόγω rip.
Ήμουνα έτοιμος να κάνω το ίδιο με τον mew αν δεν άλλαζε επιτυχώς σε quagga+ospf.
Συμφωνώ οτι δεν χρειάζεται να μας πείσουν αλλά δεν έχεις ούτε την παραμικρή ιδέα τί θα πάθαινα εγώ αν έκοβα έτσι το λινκ. Αν θες ρώτα με με pm. Αν δεν σε ενδιαφέρει άστο να πάει... :)
Δεν νομίζω να μας θέλετε όλους στην routing ομάδα γιατί θα κάνουμε "κερκίδα" που δεν είναι χρήσιμη για κανέναν. Είμαι ο πρώτος που υποστηρίζει το "ιεραρχικό" μοντέλλο , οπότε μην νομίζεις οτι θεωρώ λάθος τις διαταγές.
Όσο για το τελευταίο post περιμένω κάποια εξήγηση με pm (ή δημόσια αν είναι όντως κάποια μαλακία δικιά μου) γιατί απο ότι κατάλαβα είναι πάλι κάποιο πρόβλημα. Πάντως ομολογώ οτι δεν κατάλαβα γρί !
Άρα ΠΡΕΠΕΙ να αποσύρεις τα λεγόμενά σου για εμένα ("τον έγραψες") ΓΙΑΤΙ #$%^#$%^#. Έχω αποδείξει οτι σέβομαι όλους σας @#$%@#$%
Χαλάρωσε ρε θα μας πάθεις κανα έμφραγμα :) Δεν είπα εγώ ότι μας έγραψες, είπα ότι θεώρησες εσύ πως είπε _o paravoid_ ότι τον έγραψες. Γι' αυτό και το έβαλα και σε εισαγωγικά. Εγώ δεν ήμουν μπροστά στη συζήτησή σας και δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είπατε και τι στάση κράτησε ο καθένας
Πρόβλημα με ntua:
Δεν έκοβε κανείς το λινκ. ΝΑΙ αυτό ήταν το πρόβλημα. Μόνο που σε εκείνη την φάση έκοψα εγώ το λινκ με τον βάρδα μετά απο 1 μέρα παράπονα απο τον Φαίδωνα (είχατε μιλήσει μαζί) οτι ο βάρδας στέλνει λάθος routes. ΕΣΕΙΣ όμως δεν κόψατε το λινκ με τον βάρδα απο το πολυτεχνείο να γλιτώσω εγώ(το εσείς πάει γιατί δεν ξέρω αν είσαι ο υπεύθυνος).
Αν έγιναν όπως λες, τότε υπήρξε πρόβλημα συννενόησης ανάμεσα στον Φαίδωνα και εμένα. Να είσαι σίγουρος ότι αν ήξερα ότι ο vardas ήταν το πρόβλημα, θα έκοβα το link αυτοστιγμή. Δεν το κατάλαβα, γι' αυτό και η καθυστέριση...
Μετά όντως μπορεί να γίνανε αυτά που αναφέρεις.
(Κι όμως ξέρω περισσότερα απο όσα νομίζεις για τις διεξόδους αλλά δεν νομίζω να πρέπει να διαγωνιστούμε)
Δεν είναι θέμα διαγωνισμού, απλά ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι το routing team είχε προβλέψει και για αυτό :-) Αφού το γνώριζες, δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε παραπέρα ;)
Αφού ο Νάσος ακολουθεί κατα γράμμα και εγώ όχι τότε τί να πω(Ναι συγγνώμη άργησα 3 μέρες να βάλω quagga απλά γιατί έτρεχα)...
Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι εσύ δεν ακολουθείς τις οδηγίες μας. Αν θέλεις το ξαναλέω κιόλλας, ο κόμβος σου είναι από τους πιο τυπικούς, παρόλα τα προβλήματα που σου δημιουργήσαμε με τις λάθος IPs που σου δώσαμε και αναγκάστηκες να αλλάξεις. Και το DNS παίζει και όλα. Δεν ήταν μομφή απέναντι σου αυτό, ήταν απάντηση στο ότι θεωρούμε τους "νότιους" "παρακατιανούς", και θεωρώ τον Νάσο σαν παράδειγμα "νότιου" που είναι τυπικότατος.
Επίσης το δυναμικό routing team που είμαι σίγουρος οτι ξέρει οτι κάποια απο τα 10.1 είναι απο τον macrx γιατί δεν έχει κάνει δημόσιο ποστ να τον κάνει ρόμπα ; (Εγώ θα το επικροτήσω).
Κακώς που δεν το έκανε μέχρι τώρα! Εγώ δεν γνώριζα σε ποιον ανήκουν, γιατί είμαι πολύ μακριά από την περιοχή για να ξέρω ακριβώς την τοπολογία (μέχρι να σηκώσουμε κανένα monitoring tool της προκοπής). Αποφασίσαμε όμως από εδώ και μπρος να μη χαριζόμαστε σε κανέναν, και να βγαίνουμε και να μιλάμε ανοιχτά. Κακώς που δεν το κάναμε νωρίτερα, και αν ο macrx έχει ακόμα 10.1, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ και να τον κόψετε όλοι μέχρι να το αλλάξει!
Εγώ όμως που δεν ενδιαφέρομαι , Αχιλλέα , για το AWMN με ΔΙΚΙΑ μου ευθύνη και πρωτοβουλία κατέβασα το λινκ του mplets με τον macrx ακριβώς για αυτόν τον λόγο συν του ότι έβγαζε κάτι λανθασμένα routes λόγω rip.
Ήμουνα έτοιμος να κάνω το ίδιο με τον mew αν δεν άλλαζε επιτυχώς σε quagga+ospf.
Πιστεύω ότι ενδιαφέρεσαι για το AWMN και δεν σε κατηγόρησα για αυτό. Ξαναλέω πιστεύω ότι δεν κατάλαβες τη σοβαρότητα του θέματος, γι' αυτό δεν ενήργησες. Το μόνο που σου ζήτησα είναι στο μέλλον να ενεργείς πριν σκεφτείς, βάση της εμπιστοσύνης σου ότι προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά :-)
Συμφωνώ οτι δεν χρειάζεται να μας πείσουν αλλά δεν έχεις ούτε την παραμικρή ιδέα τί θα πάθαινα εγώ αν έκοβα έτσι το λινκ. Αν θες ρώτα με με pm. Αν δεν σε ενδιαφέρει άστο να πάει... :)
Δεν ξέρω εγώ τι σεξουαλικές παρενοχλήσεις μπορεί να δέχεσαι άμα κατεβάζεις τα links σου, αυτό είναι δικό σου θέμα :P :P :P
Όσο για το τελευταίο post περιμένω κάποια εξήγηση με pm (ή δημόσια αν είναι όντως κάποια μαλακία δικιά μου) γιατί απο ότι κατάλαβα είναι πάλι κάποιο πρόβλημα. Πάντως ομολογώ οτι δεν κατάλαβα γρί !
Κάνε ένα route -n στο Linux και στείλε τα αποτελέσματα, και θα σου τον βρω εγώ τον ένοχο. Μη μου στενοχωρίεσαι και πάθεις καμιά κατάθλιψη, και ποιος θα μου κάνει παρέα που θα τρέχω γύρω γύρω απο Δευτέρα στην ημερίδα :)
Καλά, μην τρελλαθούμε κιόλας. Εγώ έβαλα ospf (κακήν-κακώς) μόλις την Κυριακή, κι αυτό με Zebra και όχι Quagga.
Έκανα πιο "light" το μήνυμά μου...το διαβάζουν και μικρά παιδιά ;)
Μην νομίζετε δηλαδή οτι θα πέσει και ξύλο...Το πολύ πολύ να του φάω την κοπελιά του...αν δεν έχει γίνει ήδη ;) (ουπς καρφώθηκα...)
ΙΣΗ μεταχείρηση για όλους είναι το ζητούμενο. Μήπως θα έπρεπε να βρείτε έναν "routakia" και απο τον Νότο να σας λέει τις απο εδώ μα/κίες ;
Δεν είναι σοβαρή δικαιολογία το "δεν ξέρω, μένω Παλλήνη" :lol: :lol: :lol:
Μην γίνεσαι και εσύ υπουργός... "Τί ; ποιά κίνηση. Εδώ στην Εκάλη μια χαρά είμαστε"
8)
papashark
04/12/2003, 22:27
Τι το λές και δεν το κάνεις να γίνεις εσύ ?
Η' εάν δεν μπορείς εσύ, βρες κάποιο σχετικό να το κάνει για σένα.
Πάνο, είπαμε...Οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Αν γίνω εγώ θα έρθει με το δίκιο του κάποιος που θα του δώσω διαταγή και θα μου πεί, άι τράβα να μάθεις τί είναι το BGP θα με στείλει αδιάβαστο :lol:
Για τόλμα πες του Αχιλλέα οτι δίνει λάθος routes να σε δω μετά με πόσα θα τρέχεις για να μην σε πιάσει :)
Τί εγινε ρε παιδιά, δεν βγάζει routerόπληκτους η παραλία ; Όλοι για καφέδες και ξάπλα πηγαίναμε μικρά ;
’τιμη αρμύρα...
Και μιας και είμαστε στα κέφια, δες και ποιός στέλνει ολόκληρο το 10.0.0.0/8
10.0.0.0 10.38.116.65 92 0x800000a0 0x2948 E2 10.0.0.0/8 [0x0]
Name: gw-ap.js.awmn
Address: 10.38.116.65
Και άμα δεν τον βρεις να του πεις να το βγάλει, κόφτον! :) Θα αναγκαστεί να σε βρει αυτός ;)
’σε , μιας και είμαι διάνεια το βρήκα μόνος μου :lol:
Το πρόβλημα είναι σημερινό (ίσως και απο χθες). Είναι ένας πελάτης μου που ίσα ίσα πρόλαβε να αλλάξει ΙΡ χθες (απο το παλιό subnet). Μου είπε να μπω στο PC του να το κοιτάξω αν είναι οκ.
Αύριο το βράδυ το πολύ θα είναι φτιαγμένο(με quagga+ospf ) :)
Τί εγινε ρε παιδιά, δεν βγάζει routerόπληκτους η παραλία ; Όλοι για καφέδες και ξάπλα πηγαίναμε μικρά ; Ατιμη αρμύρα...
Και Λιμανάκια, ακόμα και τώρα που δεν είμαστε μικρά. :lol: :lol: :lol:
Ορίστε, ο Νάσος θα γίνει ο σπιούνος του routing team στα νότια προάστια.
Νάσο θέλω αναφορά αλλιώς θα σου φλικάρω το routing table :)
... αλλιώς θα σου φλικάρω το routing table :)
Ορίστε Πάνο τί εννοώ...Καταλάβατε κύριοι...πετάνε μια λέξη για ανοίγουμε εμείς χίλια λεξικά να δούμε απο πού βγαίνει !
Τις κλίκες σας μέσα :lol: :lol: :lol: :lol:
Υγ. Όποιος δεν κατάλαβε την λέξη φλικάρω μην τολμήσει να δηλώσει συμμετοχή στο routing team.
spirosco
04/12/2003, 23:11
Εεε, τι πραγματα ειναι αυτα επιτελους! :evil:
Πανω που αρχισε να αποκταει ενδιαφερον, σταματησατε να φαγωνεστε και μας το γυρισατε και σε κλικα... :twisted:
Τα λεφτα μας πισω.... :lol:
Θα ψαξω να βρω κανα αλλο φορουμ γιατι αυτο εχει χασει το ενδιαφερον βρε παιδι μου. :lol: :lol: :lol:
Υγ. Όποιος δεν κατάλαβε την λέξη φλικάρω μην τολμήσει να δηλώσει συμμετοχή στο routing team.
Δεν έχει να κάνει με το routing, έχει να κάνει με τα Λιμανάκια. Ο Νάσος κατάλαβε ;)
Σε καλό σου με τρόμαξες ... εψαχνα το flick στο computero-λεξικο μου και αναρωτιόμουνα γιατί δεν το ξέρω ... :)
paravoid
05/12/2003, 06:07
Τελειώσατεεεεε; :lol: Να το κλειδώσω; :D
Να πω και εγώ 2 σχόλια:
α) Γιάννη αυτό που λες με τον Βάρδα ούτε που το θυμάμαι... Πάντως απότι μου έχεις πει δεν ήταν ο λόγος που το έκοψες (αν ήταν αυτός άλλωστε θα έπρεπε να το ξανασηκώσεις τώρα 8) )
β) Για τους Β52 και macrx (10.1. IPs ακόμα): Με τον Β52 μίλησα ελάχιστα στην Ελεκτρόνικα, πρώτη φορά τον γνώρισα τον άνθρωπο και τον έπιασα από τη μούρη να στείλει αίτηση για IPs. Μου είπε πως δεν έχει χρόνο κλπ κλπ., δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε, είναι πάρα πολύς καιρός... Από όσο γνωρίζω όμως ο κόμβος είναι down τις τελευταίες μέρες (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Για τον macrx πάλι, η λύση είναι να τον κόψουν οι διπλανοί του, αν δεν το κάνουν οι διπλανοί αυτών και πάει λέγοντας.
Πρέπει να καταλάβετε όλοι κάτι: όσο και να προσπαθεί να οργανώσει λίγο τα πράγματα το routing team, δεν μπορεί να παρακολουθεί όλα τα προβλήματα και φυσικά δεν μπορεί να τα λύνει. Ούτε μπορεί να είμαστε οι κακοί της υπόθεσης που διατάζουμε να κλείσετε τα links. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται από τους ίδιους τους κόμβους! Τόσο καιρό οι γείτονες του macrx τι κάνουν;;
Με το "routing team" επικοινωνείτε μόνο όταν χάνετε τη σύνδεση (όπως έκαναν πολλοί αυτές τις μέρες). Έχει επικοινωνήσει ποτέ κανείς για τις 10.1; Ποτέ! Και βρισκόμαστε εμείς σε μια θέση να κυνηγάμε τον κόσμο (οι κακοί). Ρωτήστε τον Grgs πόσες φορές του το είχα πει... Είναι υποχρέωση του καθένα να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα από την μεριά του. Και να μην ακούσω τίποτα Γιάννη ότι σου λείπουν οι γνώσεις για να διαγνώσεις το πρόβλημα, όταν βλέπεις στο routing table (στο AWMN λέμε ε; ) dslcustomers3.vivodi.gr (ναι πραγματικό γεγονός των τελευταίων ημερών) δεν είναι φανερό;
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως απαιτείται όχι μόνο τήρηση των κανόνων από τον καθένα από εμάς αλλά και πίεση στους διπλανούς μας να κάνουν το ίδιο. Το αν θα λειτουργεί σωστά το δίκτυο ή όχι μας αφορά όλους.
Και να μην ακούσω τίποτα Γιάννη ότι σου λείπουν οι γνώσεις για να διαγνώσεις το πρόβλημα, όταν βλέπεις στο routing table (στο AWMN λέμε ε; ) dslcustomers3.vivodi.gr (ναι πραγματικό γεγονός των τελευταίων ημερών) δεν είναι φανερό;
Αυτός είναι ο sam. Σε αυτό φταίω και εγώ, γιατί δεν τον ενημέρωσα ενώ το ξέρω εδώ και δυο μέρες, αλλά έτρεχα με τη μετακόμιση του forum και τις προετοιμασίες για την ημερίδα...
Συμφωνώ πάντως απολύτως με την άποψη του paravoid.
Τελειώσατεεεεε; :lol: Να το κλειδώσω; :D
Να πω και εγώ 2 σχόλια:
α) Γιάννη αυτό που λες με τον Βάρδα ούτε που το θυμάμαι... Πάντως απότι μου έχεις πει δεν ήταν ο λόγος που το έκοψες (αν ήταν αυτός άλλωστε θα έπρεπε να το ξανασηκώσεις τώρα 8) )
Κι όμως μαζί μιλάγαμε και μου είχες πει και εσύ για πολλά ψέυτικα routes. Αν το πρόβλημα φτιάχτηκε τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να ξαναδοκιμάσω για σύνδεση αφού πολύ απλά δεν έχω άλλα IFs :(
Ομολογώ βέβαια οτι πάνω απο 600Kbps δεν είχε πάει ποτέ, αλλά αυτό δεν με έχει εμποδίσει μέχρι στιγμής. Γιατί και τώρα με τον Ζαχαρία που έχουμε 2,5-3Mbps το γεμίζουν κάποια καλά παιδάκια που πάνε προς DCμεριά...
Παραπάει το οτι θα βγάλω την omniτσα μου για να μείνω χωρίς ΑΡ με στόχο την καλύτερη σύνδεση με harisk και λιγότερο θόρυβο...κλάψ...
Όσο για τις διαταγές , πρέπει ή να διατάζετε τους πάντες και να γίνετε οι κακοί, ή να μην διατάζετε κανέναν...Διαλέξτε μονοπάτι :)
Εγώ θα σας προτιμούσα σύμβουλους, για αυτό άλλωστε ήμουνα εναντίων και του "σκληρού" moderation. Ναι στις συμβουλές, όχι στις διαταγές :lol: :lol: :lol:
Το πρόβλημα μάλλον εντοπίστηκε στον Πρ. Ηλία. Αν είναι έτσι, άδικα φωνάζαμε στον Χρήστο... :P Πιστεύω μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει βρεθεί ο ένοχος. :twisted:
Το πρόβλημα μάλλον εντοπίστηκε στον Πρ. Ηλία. Αν είναι έτσι, άδικα φωνάζαμε στον Χρήστο... :P Πιστεύω μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει βρεθεί ο ένοχος. :twisted:
Sorry naso, αλλά τώρα είπες μαλακία...
Ο Hook φταίει που έκανε RIP με τον Προφήτη Ηλία, όχι ο Προφήτης Ηλίας.
Ο Πρ. Ηλίας θα συνεχίσει να παρέχει RIP στο AP του (που συνδέεται και ο Hook), γιατί έτσι πρέπει (για να μπορούν να συνδεθούν πελάτες με subnet).
O Ηοοκ είναι αυτός που έχει 3 links, είναι backbone κόμβος και έπρεπε να έχει γυρίσει σε OSPF όλα του τα links. Αν το είχε κάνει, δεν θα είχαμε το πρόβλημα.
Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα των APs που τρέχουν RIP. Χίλιες φορές να τρέχανε όλοι στη backbone ζώνη, παρά να κάνει ένας το λάθος να συνδέεται στο backbone με RIP και να ξεσκίζει το δίκτυο.
Το καλύτερο πιστεύω είναι το AP με τους πελάτες του να τρέχει OSPF σε δικιά τους ζώνη. ΟΧΙ RIP, OXI REDISTRIBUTE.
Ακούς Reno;
spirosco
06/12/2003, 02:40
Ο Πρ. Ηλίας θα συνεχίσει να παρέχει RIP στο AP του...
...και ο Αγιος Σπυριδωνας, bgp... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Το καλύτερο πιστεύω είναι το AP με τους πελάτες του να τρέχει OSPF σε δικιά τους ζώνη. ΟΧΙ RIP, OXI REDISTRIBUTE.
Θωρητικά συμφωνώ 100% με το παραπάνω. Πρακτικά, (achille λέγοντας "ζώνη" φαντάζομαι εννοείς "area") - πως θα γίνει αυτό ; το nubering των areas δεν είναι unique σε ολο το "ospf cloud"; - (δεν ξέρω, μπρεί να κάνω λάθος σε αυτό) - αν είναι ετσι πώς θα γίνει η αριθμοδότηση ;
Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει, γιατι το θέμα ειναι ενδιαφέρον....
papashark
06/12/2003, 12:40
Τελικά θα το φάω εγώ το ξυλο ή όχι ? :oops:
Ενα external link subnet
192.168.8.0
που γίνεται advertised από
10.80.181.115 και
10.80.182.115
τίνος είναι;
paravoid
06/12/2003, 13:48
Όπως έγραψα και στο πρώτο μου post, ο hook πέρα από το ότι έστελνε (δεν ξέρω αν στέλνει ακόμα) όλα τα routes ως δικά του, μας στέλνει μαζί και το 192.168.8.0.
Α και Νάσο, ο Προφήτης Ηλίας δεν έχει σχέση με το πρόβλημα, για να στο τώρα μάλιστα έκλεισα τελείως το RIP εκεί. Η OSPF Database πάντως έλεγε 10.80.182.50 με next-hop router 10.80.181.κάτι (που δεν θυμάμαι τώρα)
Απο τώρα που γράφω 20:04:05 όλος ο router μου παίζει ΜΟΝΟ ospf (ακόμα και οι clients μου). Επειδή ίσως έχω κάνει καμμια πατάτα στον quagga του ενός πελάτη , κοιτάξτε λίγο μπας και έχετε κανα κωλοroute.
Τέλος μια ερώτηση.
Στο IF που έχω το LAN μου παίζω rip. Υπάρχει εναλλακτική οδός ; Το ίδιο ισχύει και για τον πελάτη. Αν υπάρχει πρέπει να βγάλω και το redistibute ospf ; Μήπως πρέπει να το κάνω ακόμα και τώρα ;
(καλά δεν ήταν μόνο μια ερώτηση...)
Ευχαριστώ πολύ το αγαπητό routing team (αν δεν μου απαντήσετε κωλόπαιδα το γυρίζω σε rip με όλους !!! :lol: :lol: :lol: )
JS σε λίγες μέρες θα έχουμε configuration για κατάργηση του RIP, και OSPF με διαφορετικά areas για τους πελάτες σε APs.
Λίγη υπομονή, γιατί τρέχουμε.
χμμμ
εχει γινει καποιο Link με το Μενιδι,και εχω δωσει στον jimcre (epia21) την 10.45.165.20 απο αυτες που εχω.
το Μενιδι δεν εχει ακομα δικια του ΙΡ,και στο εσωτερικο του δικτυο (6-7 ατομα) εχουν ΙΡ 10.80.180.1-30,που απο οτι μου ειπε ο Jimcree εχει και καποια αλλη περιοχη στην Αθηνα οποτε για να μην υπαρχει προβλημα δεν εχει κανενα routing προς το ΒΒ για να μην υπαρχει προβλημα.
μεχρι να παρουν δικες τους ΙΡ απο το awmn μπορω να τους δωσω ενα απο τα subnet που εχω?
πχ το
10.45.165.72 - 10.45.165.79 , mask 255.255.255.248
ωστε να μοιρασει ο jimcree απο μια ΙΡ σε καθε πελατη του (και να βγαινουν ολοι στο ΒΒ)?
εγω τρεχω ospf,το ιδιο πρεπει να τρεχει και ο jimcree (εχω μπερδευτει απο το thread) και προς τους client του,και προς το ΒΒ?
edit:
υπαρχει καποιο γενικοτερο προβλημα με το φορουμ? αλλες φορες δεν μου ανοιγει σελιδες,αλλες φορες (οπως τωρα) προσπαθω πανω απο 4 φορες να κανω reply και δεν μπορω.
stelios #1540
08/12/2003, 12:49
Ενα external link subnet
192.168.8.0
που γίνεται advertised από
10.80.181.115 και
10.80.182.115
τίνος είναι;
H 192.168.8.χχχ και η 10.1.12.χχχ κόπηκαν απο εμένα (router-10.80.182.115)
0.0.0.0 10.14.143.11 695 0x80000008 0x0317 E2 0.0.0.0/0 [0x0]
Ο κάτοχος του παραπάνω router (10.14.143.11) παρακαλείται να διορθώσει τον router του (στέλνει default route).
paravoid για βρες ποιος είναι να ξέρουμε και ονομαστικά.
paravoid
10/12/2003, 12:51
0.0.0.0 10.14.143.11 695 0x80000008 0x0317 E2 0.0.0.0/0 [0x0]
Ο κάτοχος του παραπάνω router (10.14.143.11) παρακαλείται να διορθώσει τον router του (στέλνει default route).
paravoid για βρες ποιος είναι να ξέρουμε και ονομαστικά.
10.14.143.x = Jankos
Αχιλλέα, μην ξεχάσεις να βγάλεις και τα routes από το tunnel στο Caravel
xaotikos
10/12/2003, 12:53
[φοράω κουκούλα] 10.14.143.11=akou
[βγάζω κουκούλα]
Ο Hook φταίει που έκανε RIP με τον Προφήτη Ηλία, όχι ο Προφήτης Ηλίας.
Ο Πρ. Ηλίας θα συνεχίσει να παρέχει RIP στο AP του (που συνδέεται και ο Hook), γιατί έτσι πρέπει (για να μπορούν να συνδεθούν πελάτες με subnet).
Εγώ πάλι σαν πρώην client του προφήτη ηλία... γιατί έχω την εντύπωση ότι τρέχει ospf στο AP του? :P
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
[φοράω κουκούλα] 10.14.143.11=akou
[βγάζω κουκούλα]
No,no,no... akou is 10.2.6.*
xaotikos
10/12/2003, 21:57
Ωχ χίλια συγγνώμη!!! atzo ήθελα να γράψω :oops: :oops:
Ωχ χίλια συγγνώμη!!! atzo ήθελα να γράψω :oops: :oops:
Την κουκούλα ξέχασες.... :lol: :lol:
paravoid
28/12/2003, 10:25
4 Δεκεμβρίου 2003 έγραψα για το 192.168.8.0
28 Δεκεμβρίου 2003 το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει...
Χώρια οι IPs 10.1.x.x οι οποίες θα έπρεπε να έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούνται τους τελευταίους 7-8 μήνες.
Τι να πω... Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
Αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να καταλάβουν ότι ενοχλούν, μήπως πρέπει να ευαισθητοποιηθεί κάποιος άλλος (οι διπλανοί τους ίσως;).
Άντε, σε λίγες μέρες αλλάζει και ο χρόνος, το 2004 θα μας βρει με αυτές τις IPs; :)
:oops:
Το τελευταίο καιρό φαινόταν ότι έστελνα σε όλο το δίκτυο (πριν με κόψουν) ένα ρουτ 0.0.0.0
μια βδομάδα ψάχνω τώρα από που έρχεται από μένα από κάπου αλλού !
Πλέον το ανακάλυψα !
Μια από τις κάρτες του b52 δηλαδή αυτή με 10.1.7.0 (οκ το ξέρουμε ότι η ιπ αυτή δεν σας αρέσει)
πάνω σε αυτή την κάρτα έτρεχε ένα service που το έχει ο β52 για να παρακολουθεί το trafic κατά ένα περίεργο τρόπο αυτό το service έδινε αυτό το 0.0.0.0 σαν route το ανακάλυψα μετά από πολύ ώρα τηλεχειρισμού του server του και το διόρθωσα !
΄
ΟΛΑ ΟΚ ! πλέον :D
συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά συμβαίνουν αυτά όταν μάλιστα υπάρχει στη μέση και γυναίκα μπορούν να γίνουν και χειρότερα ! :oops:
xaotikos
02/01/2004, 23:49
Χμμ αφού έχει τηλεχειριστήριο για τον κόμβο του.... Κάντε επιτέλους αυτή την αλλαγή με τις IPs. :?
Κατάντησε βαρετό ενώ είναι τόσο απλό.
Και δεν νομίζω να είναι ότι δεν αρέσουν σε κάποιους οι IPs αλλά περισσότερο αίσθημα σεβασμού σε αυτούς που τρέχουν για να βγουν 5 πράματα σωστά :!:
pavlidisd
04/01/2004, 15:10
Δεν είναι όλα ΟΚ :evil: :evil: :evil:
10.1.10.0 10.80.183.22 255.255.255.0 UG 1 0 0 wlan1
10.1.5.0 10.80.183.22 255.255.255.0 UG 1 0 0 wlan1
Δεν μπορεί επιτέλους να διορθωθεί και αυτό :?: :?: :?:
Και κάντε και μία αίτηση για μόνιμες ΙΡ. Υπάρχει μία ομάδα που προσπαθεί να μας οργανώσει(και τα καταφέρνει), ας την σεβαστείτε και εσείς όπως όλοι μας!
Μέρα αφιερωμένη στο routing σήμερα !!!
θα γκρινιάξω και εγώ με την σειρά μου για το 192.168.8.0/24 που γίνεται propoggate:
awmn-nikolas:~# traceroute 192.168.8.1
traceroute to 192.168.8.1 (192.168.8.1), 30 hops max, 38 byte packets
1 10.21.122.209 (10.21.122.209) 2.563 ms 15.048 ms 2.107 ms
2 10.14.141.82 (10.14.141.82) 4.540 ms 7.720 ms 7.582 ms
3 10.49.121.89 (10.49.121.89) 27.049 ms 42.260 ms 16.009 ms
4 gw-sam.achille.awmn (10.47.130.67) 22.344 ms 14.304 ms 25.172 ms
5 gw-achille.dti.awmn (10.37.56.65) 26.428 ms 13.712 ms 17.208 ms
6 gw-dti.dermanis.awmn (10.37.56.85) 27.576 ms 52.001 ms 29.758 ms
7 gw-dermanis.jabarlee.awmn (10.37.57.65) 111.586 ms 111.631 ms 153.728 ms
8 gw-jabarlee.alexandros.awmn (10.34.61.201) 93.778 ms 324.917 ms 190.332 ms
9 gw-alexandros.spirosco.awmn (10.34.61.220) 311.336 ms 213.703 ms 223.810 ms
10 gw-spirosco.mauve.awmn (10.17.119.206) 605.836 ms 371.754 ms 251.361 ms
11 gw-mauve.atia.awmn (10.2.8.140) 366.762 ms 310.160 ms 315.491 ms
12 gw-mew.atia.awmn (10.87.182.5) 332.607 ms 242.923 ms 296.211 ms
13 * gw-mew.nasos.awmn (10.80.181.202) 424.148 ms 393.485 ms
14 * * gw-nasos.stelios.awmn (10.80.181.177) 290.822 ms
15 10.80.182.50 (10.80.182.50) 389.534 ms 603.647 ms 511.368 ms
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * *
paravoid
09/01/2004, 22:59
Μέρα αφιερωμένη στο routing σήμερα !!!
θα γκρινιάξω και εγώ με την σειρά μου για το 192.168.8.0/24 που γίνεται propoggate:
awmn-nikolas:~# traceroute 192.168.8.1
1 10.21.122.209 (10.21.122.209) 2.563 ms 15.048 ms 2.107 ms
2 10.14.141.82 (10.14.141.82) 4.540 ms 7.720 ms 7.582 ms
3 10.49.121.89 (10.49.121.89) 27.049 ms 42.260 ms 16.009 ms
4 gw-sam.achille.awmn (10.47.130.67) 22.344 ms 14.304 ms 25.172 ms
5 gw-achille.dti.awmn (10.37.56.65) 26.428 ms 13.712 ms 17.208 ms
6 gw-dti.dermanis.awmn (10.37.56.85) 27.576 ms 52.001 ms 29.758 ms
7 gw-dermanis.jabarlee.awmn (10.37.57.65) 111.586 ms 111.631 ms 153.728 ms
8 gw-jabarlee.alexandros.awmn (10.34.61.201) 93.778 ms 324.917 ms 190.332 ms
9 gw-alexandros.spirosco.awmn (10.34.61.220) 311.336 ms 213.703 ms 223.810 ms
10 gw-spirosco.mauve.awmn (10.17.119.206) 605.836 ms 371.754 ms 251.361 ms
11 gw-mauve.atia.awmn (10.2.8.140) 366.762 ms 310.160 ms 315.491 ms
12 gw-mew.atia.awmn (10.87.182.5) 332.607 ms 242.923 ms 296.211 ms
13 * gw-mew.nasos.awmn (10.80.181.202) 424.148 ms 393.485 ms
14 * * gw-nasos.stelios.awmn (10.80.181.177) 290.822 ms
15 10.80.182.50 (10.80.182.50) 389.534 ms 603.647 ms 511.368 ms
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * *
Όσο να γκρινιάξεις εσύ, εγώ, ο Αχιλλέας, ο pavlidisd, υπάρχουν κάποιοι που μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι, μόνο οι γείτονες τους και αυτοί δεν το κάνουν γιατί δεν βλέπουν γιατί μας ενοχλεί.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά μάταια... :cry:
pavlidisd
09/01/2004, 23:10
pavlidisd:~# traceroute 192.168.8.1
1 ftp.stelios.awmn (10.80.185.1) 1.811 ms 2.233 ms 1.705 ms
2 10.80.182.50 (10.80.182.50) 3.158 ms 3.361 ms 3.142 ms
3 * * *
4 * * *
Καιρό είχαμε... Μου είχε λείψει!!!
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει :?: :?: :?:
Αμάν πια!!! :evil: :evil: :evil:
Όσο για τους γείτονες paravoid, ξέρουμε ότι το πρόβλημα προέρχεται από κάποιον από hook-macrx-b52. Και επειδή τους δύο τελευταίους τους βγάζει στο awmn ο hook αυτός πρέπει να τους κόψει ή να τους πιέσει να τα διορθώσουν επιτέλους αν ενδιαφέρεται να διορθωθεί η κατάσταση!
Όσο να γκρινιάξεις εσύ, εγώ, ο Αχιλλέας, ο pavlidisd, υπάρχουν κάποιοι που μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι, μόνο οι γείτονες τους και αυτοί δεν το κάνουν γιατί δεν βλέπουν γιατί μας ενοχλεί. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά μάταια... :cry:
Επειδή αυτό είναι μάλλον σπόντα (και) για μένα, έχω κατεβάσει το link μου με τον Στέλιο και έχω πάρει τηλέφωνο τον Χρήστο ουκ ολίγες φορές. Αλλες τόσες φορές έχει μιλήσει και ο Στέλιος με Macrx/B52.
Ενα μύνημα ή τηλέφωνο, δεν βλάπτει. Δεν είμαστε 24/7 πάνω στο pc να παρακολουθούμε το routing table.
Επειδή αυτό είναι μάλλον σπόντα (και) για μένα, έχω κατεβάσει το link μου με τον Στέλιο και έχω πάρει τηλέφωνο τον Χρήστο ουκ ολίγες φορές. Αλλες τόσες φορές έχει μιλήσει και ο Στέλιος με Macrx/B52.
Κόψε Νάσο, κόψε.. Δεν τρέχει τίποτα...*
Άλλα 8 aps που είναι πίσω σου, δεν βλέπουν τίποτα...
Πέραν την πλάκας τώρα, ΜΗΠΩΣ πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος που να επιτρέπει στον κάθε router να κόβει λάθος routes;
Τη λύση "κόψιμο των links", τη βρίσκετε "ηθικά" σωστή, όπως συζητάγαμε σε άλλα topics;
Πχ, αν κάποιος στείλει λάθος route και είναι ενδιάμεσα στο http://www.awmn, θα το κόψουμε από όλο τον κόσμο;
Που να αρχίσει δηλαδή η σοβαρή και μεγαλύτερη εξάπλωση του AWMN. Ακόμα δεν άρχισε ο χαμός με τους κόμβους...
[* εννοείται ότι δεν με απασχολεί προσωπικά για το αν είναι κάτω ή όχι τα links σου - αν και μεταξύ μας, δεν πρόκειται να παρεξηγηθούμε, αλλά λέμε τώρα :lol: ]
Ενα μύνημα ή τηλέφωνο, δεν βλάπτει. Δεν είμαστε 24/7 πάνω στο pc να παρακολουθούμε το routing table.
Αίσχος κύριε! Και τι κάνεις;
paravoid
10/01/2004, 01:40
Όσο να γκρινιάξεις εσύ, εγώ, ο Αχιλλέας, ο pavlidisd, υπάρχουν κάποιοι που μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι, μόνο οι γείτονες τους και αυτοί δεν το κάνουν γιατί δεν βλέπουν γιατί μας ενοχλεί. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά μάταια... :cry:
Παρεξηγιάρη Νάσο, όσο και αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, όταν το έγραφα αυτό δεν είχα εσένα υπόψιν μου.
Για να είμαι ξεκάθαρος, αναφερόμουν στον hook και στον Β52 (απόσο ξέρω το 192.168.8.0 το στέλνει ο Macrx) και στον mew (που μου έλεγε την προηγούμενη φορά ότι δεν πειράζει κανέναν το 192.168.8.0 και ότι απλώνω πολύ το χεράκι μου ασχολούμενος με αυτό το θέμα).
Let the flame begin :P
Που βρεθήκαν τα 192.168.χ.χ. ???? Εσείς δεν έχετε βάλει έδω και χρόνο πανελλαδικές Ip στο 10.0.0.0/8 ????
wiresounds
10/01/2004, 01:46
Που βρεθήκαν τα 192.168.χ.χ. ???? Εσείς δεν έχετε βάλει έδω και χρόνο πανελλαδικές Ip στο 10.0.0.0/8 ????
Αρκετά εσωτερικά δίκτυα έχουν 192.168.χ.χ σε ΝΑΤ
Από λάθος στα config αυτά βγαίνουν έξω από καμιά φορά και γίνεται μπάχαλο. :wink:
papashark
10/01/2004, 01:46
Κάποιοι λανθασμένα στέλνουν routes για τις εσωτερικες τους δνσεις....
HdkiLLeR
10/01/2004, 01:56
Κάποιοι λανθασμένα στέλνουν routes για τις εσωτερικες τους δνσεις....Οχι και κάποιοι μερικοί πολύ γνωστοί να λες...απορώ πως δεν ορίεσαι,δαγκώνεις,φωνάζεις...που είναι οι παλιές καλές στιγμές;
papashark
10/01/2004, 02:03
Είμαι πολύ κουρασμένος....
Άσε που δεν μου βγαίνει πάντα μόνο του, πολλές φορές πρέπει να προσπαθήσω, να θυμηθώ να δαγκωσω ! :lol:
Η λύση είναι μια!!
στην ζέβρα στο ospfd.conf μπαίνει mia distribute list (που η ζέβρα έχει μόνο στο out ) που να επιτρέπει το distribution μόνο των σοστών routes.
Σχετικά με το κόψιμο, δεν θεορώ ότι είναι η καλύτερη λύση αν και είναι πολλές φορές απαρέτητη (ή και μοναδική) για την προφύλαξη καποιον πραγμάτων.
Σχετικά τώρα με το τις απαντίσεις της μορφής: "Έλα μωρε για 1-2 μέρες είναι για δοκιμές", προτήνω τον ορισμό ενός class C (από το 10/8 για να μην τύθεται θεμα stale routes) για δοκιμές και την ανακείνωση του ώστε όποιος δεν το θέλει να το κόβεις (απο iptables,ipf(w) κλπ ).
Alexandros, Digi και nkladakis εσεις που κατέχετε από IOS, πήτε μου τι πρέπει να βάλω στον router για να περνάει μόνο τα 10.x.x.x και ας αφήσουμε τους άλλους να θεωρητικολογούν.
paravoid
11/01/2004, 01:01
Η λύση είναι μια!!
στην ζέβρα στο ospfd.conf μπαίνει mia distribute list (που η ζέβρα έχει μόνο στο out ) που να επιτρέπει το distribution μόνο των σοστών routes.
Το έχεις δοκιμάσει; Εγώ έκανα κάποιες δοκιμές (πολύ πρόχειρα είναι η αλήθεια) και δεν έπαιξε.
Ναι και δουλεύει.
στο router του node nikolas έχω:
distribute-list awmn out connected
!
access-list awmn permit 10.0.0.0/8
access-list awmn deny any
!
και δεν κάνει redistribute το local Lan που είναι 192.168.χχχ.ψψψ
spirosco
11/01/2004, 01:12
v.t.b. πες μας τι χρησιμοποιεις (Quagga/zebra?) και τι version για να κανουμε μια δισταυρωση στοιχειων.
Θα το δοκιμασω σημερα στο router μου (Quagga 0.96.4).
router ospf
ospf router-id 10.80.181.65
network 10.0.0.0/8 area 0
redistribute rip
distribute-list awmn out connected
Εγώ μόλις δοκίμασα αυτό, αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Παίρνω πάλι το 192.168.8 και (μάλλον) το στέλνω επίσης. Εχω quagga 0.96.3 σε mandrake 9.1.
λόγο φυσικών καθαρά περιορισμών [0] στον router είναι μια αρχαία zebra 0.92a-5, αν και κάποια βιαστική δοκιμή με quagga είταν καλή.
Nasos το distribute-list δεν δουλεύει με τα external routes που έρχονται από άλλο ospf router αλλά με τα με localy generated (σαν να λέμε, χοντρά χοντρά) redistributes.
Διστυχώς δεν έχω βρεί κατι ικανοποιητικό στο ospf ακόμα (τι να κάνω με τρώει το bgp). Αυτός που πρέπει πάντως να κάνει κάτι είναι ο "admin" του 10.80.182.30.
από ένα sh ospf database external :
LS age: 1153
Options: 0
LS Type: AS-external-LSA
Link State ID: 192.168.8.0 (External Network Number)
Advertising Router: 10.80.182.30
LS Seq Number: 80000041
Checksum: 0xae31
Length: 36
Network Mask: /24
Metric Type: 2 (Larger than any link state path)
TOS: 0
Metric: 20
Forward Address: 0.0.0.0
External Route Tag: 0
-----------------------------------------------------------------------------
[0] Ο Router πρέπει να είναι όσο το δυνατον ποιο "ανθεκτικός", δηλαδή κατα κύριο λόγο να μην έχει δίσκο. Για το λόγο αυτό τρέχει ένα debian based distro το gibraltar (πολύ καλο κατα την γνώμη μου). Το οποίο έχει ένα bug στο latest με την quagga (και το δεβιαν σταβλε δηλαδή).
Αυτός που πρέπει πάντως να κάνει κάτι είναι ο "admin" του 10.80.182.30.
Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας... :evil: :evil: :evil:
Αυτός που πρέπει πάντως να κάνει κάτι είναι ο "admin" του 10.80.182.30.
Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας... :evil: :evil: :evil:
το ακουσα αυτο! !
:twisted:
οκ θα δω τι μπορω να κανω ! :?
Το 10.42.43.1 ανακοινώνει το 10.0.0.0/255.0.0.0. Αν μπορεί ο admin του να κάνει κάτι.
Mick Flemm
12/01/2004, 20:59
Το configuration του 10.42.43.1
OSPFD.CONF
!
hostname awmn702.koem1.awmn
!
!
interface eth0
!
!
interface eth1
!
!
interface eth2
!
interface wlan0
!
interface wlan1
router ospf
!
ospf router-id 10.42.43.1
network 10.0.0.0/8 area 0
!
redistribute rip
!
log file /var/log/zebra/ospfd.log
RIPD.CONF
!
hostname awmn702.koem1.awmn
log file /var/log/zebra/ripd.log
!
router rip
!
network eth0
network eth1
network wlan0
redistribute ospf
!
distribute-list awmn in eth0
distribute-list awmn out eth0
distribute-list awmn in eth1
distribute-list awmn out eth1
distribute-list awmn in wlan0
distribute-list awmn out wlan0
access-list awmn permit 147.102.0.0/16
!
Καλυσπέρα έχει περάσει μία ευδομάδα από το τελευταίο post και δεν εχει αλάξει κάτι (σχετικά με το 192.168.8.0 πάντα).
Υπάρχει σκοπός να γίνει κάτι ή ....
Καλυσπέρα έχει περάσει μία ευδομάδα από το τελευταίο post και δεν εχει αλάξει κάτι (σχετικά με το 192.168.8.0 πάντα).
ειχα την εντυπωση οτι το ειχαμε φτιαξει !!! οκ θα το ξαναδω !
spirosco
16/01/2004, 23:45
Τι ρωτας τωρα βρε παιδακι μου κι εσυ... Αφου ετοιμαζονται για το OSPFv3 :shock: :? 8) :lol:
Τι ρωτας τωρα βρε παιδακι μου κι εσυ... Αφου ετοιμαζονται για το OSPFv3 :shock: :? 8) :lol:
Ορίστε για ρήξτε μια ματια ειναι οκ το 192.168.8 εξαφανίστικε! :P
Mick Flemm
19/01/2004, 22:25
Τελικά τρέχει κάτι με το configuration του 10.42.43.1 ? (εκτώς από το 147...)
Mick άμα δεις και αυτό: http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?p=49947&sid=faed54f4f1e515ad1bc35f31243068f9#49947
την "μεγάλη" ζημία δεν φαίνεται να την κάνει το ospf αλλά το redistribute rip μιας και στην πρώτη περίπτωση π.χ. το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο
10.17.120.1, που στην ουσία είναι το πρώτο ospf hop αλλά το Forward Address: 10.17.120.47 που λογικά είναι ο γενίτορας.
Τα ripd.conf έχουν τα acl ή όχι ;[/url]
Νέο πρόβλημα...
AS External Link States
0.0.0.0 10.17.118.5 1517 0x8000003c 0xe626 E2 0.0.0.0/0 [0x0]
10.0.0.0 10.17.118.5 1517 0x8000003c 0x5aa9 E2 10.0.0.0/8 [0x0]
Αν και προφανώς δεν διαβάζει κανείς εδώ, το γράφω μπας και το δει ο υπαίτιος:
AS External Link States
0.0.0.0 10.23.26.0 1821 0x80000001 0xff85 E2 0.0.0.0/0 [0x0]
10.0.0.0 10.17.121.0 447 0x80000002 0x51e2 E2 10.0.0.0/8 [0x0]
jabarlee
03/03/2004, 22:00
o 10.23.26.xxx είναι ο Dimitris^^^ στείλε του pm
No Comments
AS External Link States
LS age: 845
Link State ID: 0.0.0.0 (External Network Number)
Advertising Router: 10.23.26.0
LS Seq Number: 80000007
Checksum: 0xf85e
Network Mask: /0
Metric: 1
External Route Tag: 169286144
LS age: 291
Link State ID: 10.0.0.0 (External Network Number)
Advertising Router: 10.17.121.0
LS Seq Number: 80000003
Checksum: 0x4fe3
Network Mask: /8
Metric: 1
External Route Tag: 0
DiMiTRiS^^^[dgi]
03/03/2004, 23:23
Παιδεία χίλια συγνώμη για το πρόβλημα,
Προσπαθώ να το φτιάξω 2 μέρες τώρα και μπαινοβγαίνω για να το δοκιμάζω.
Με έχει ενημερώσει και ο jabarlee.
Ελπίζω μέχρι να διορθωθεί να μην δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα.
Έχουν σπάσει τα νεύρα μου… :(
AS External Link States
10.0.3.2 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x5ac2 E2 10.0.3.2/32 [0x0]
10.2.4.0 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xcf8b E2 10.2.4.0/26 [0x0]
10.2.4.128 10.2.4.201 214 0x8000043d 0xb55d E2 10.2.4.128/28 [0x0]
10.2.4.128 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xebbe E2 10.2.4.128/28 [0x0]
10.2.4.200 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x4911 E2 10.2.4.200/29 [0x0]
10.2.4.208 10.2.4.201 214 0x80000443 0xb6fd E2 10.2.4.208/29 [0x0]
10.2.4.208 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xf859 E2 10.2.4.208/29 [0x0]
10.2.4.216 10.2.4.201 214 0x80000441 0x6a44 E2 10.2.4.216/29 [0x0]
10.2.4.216 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xa8a1 E2 10.2.4.216/29 [0x0]
10.2.4.224 10.23.25.29 3355 0x80000003 0x54eb E2 10.2.4.224/29 [0x0]
10.2.4.248 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x7fa6 E2 10.2.4.248/30 [0x0]
10.2.8.0 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xa3b3 E2 10.2.8.0/26 [0x0]
10.2.12.0 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x77db E2 10.2.12.0/26 [0x0]
10.2.12.64 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x16cc E2 10.2.12.64/28 [0x0]
10.2.13.120 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x217c E2 10.2.13.120/30 [0x0]
10.2.13.124 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xf8a0 E2 10.2.13.124/30 [0x0]
10.2.13.136 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x6829 E2 10.2.13.136/29 [0x0]
10.2.13.144 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x1871 E2 10.2.13.144/29 [0x0]
10.2.13.160 10.2.13.131 1062 0x8000007d 0xc06f E2 10.2.13.160/29 [0xa020d83]
10.2.13.160 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x7702 E2 10.2.13.160/29 [0x0]
10.2.14.0 10.23.25.29 3566 0x80000003 0x5df1 E2 10.2.14.0/26 [0x0]
10.2.14.248 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xf827 E2 10.2.14.248/29 [0x0]
10.2.15.96 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x537c E2 10.2.15.96/27 [0x0]
10.2.16.64 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xe9f4 E2 10.2.16.64/28 [0x0]
10.14.141.0 10.23.25.29 3560 0x80000001 0x566f E2 10.14.141.0/26 [0x0]
10.14.141.80 10.23.25.29 3560 0x80000001 0x84b8 E2 10.14.141.80/29 [0x0]
10.14.141.96 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xb381 E2 10.14.141.96/28 [0x0]
10.14.143.0 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x4083 E2 10.14.143.0/26 [0x0]
10.14.143.112 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xfc26 E2 10.14.143.112/28 [0x0]
10.14.144.0 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xb0d2 E2 10.14.144.0/24 [0x0]
10.14.144.0 10.37.56.1 661 0x80000005 0x140c E2 10.14.144.0/24 [0x0]
10.14.145.0 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x2a97 E2 10.14.145.0/26 [0x0]
10.14.145.64 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xf850 E2 10.14.145.64/29 [0x0]
10.14.145.96 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xb771 E2 10.14.145.96/29 [0x0]
10.15.158.64 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x0c67 E2 10.15.158.64/26 [0x0]
10.17.119.200 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x9e39 E2 10.17.119.200/29 [0x0]
10.18.213.64 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xd927 E2 10.18.213.64/29 [0x0]
10.18.214.0 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xc097 E2 10.18.214.0/27 [0x0]
10.18.214.248 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xaf93 E2 10.18.214.248/30 [0x0]
10.19.140.0 10.23.25.29 3486 0x80000001 0x259c E2 10.19.140.0/26 [0x0]
10.19.140.128 10.23.25.29 3486 0x80000001 0x41cf E2 10.19.140.128/28 [0x0]
10.19.140.240 10.23.25.29 3486 0x80000001 0xdcc3 E2 10.19.140.240/28 [0x0]
10.19.141.1 10.23.25.29 3486 0x80000001 0x8bf4 E2 10.19.141.1/32 [0x0]
10.19.141.16 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xcaad E2 10.19.141.16/29 [0x0]
10.19.141.32 10.23.25.29 3487 0x80000001 0x2a3e E2 10.19.141.32/29 [0x0]
10.19.141.64 10.23.25.29 3485 0x80000001 0x97e8 E2 10.19.141.64/26 [0x0]
10.19.141.144 10.23.25.29 3485 0x80000001 0x956a E2 10.19.141.144/28 [0x0]
10.19.141.160 10.19.141.35 1121 0x8000000f 0x9f09 E2 10.19.141.160/29 [0x0]
10.19.141.160 10.23.25.29 3487 0x80000001 0x25c2 E2 10.19.141.160/29 [0x0]
10.19.141.192 10.23.25.29 3487 0x80000001 0x926d E2 10.19.141.192/26 [0x0]
10.20.216.0 10.23.25.29 3569 0x80000001 0xd1a2 E2 10.20.216.0/26 [0x0]
10.20.216.64 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x1004 E2 10.20.216.64/27 [0x0]
10.20.216.244 10.23.25.29 3569 0x80000001 0xa999 E2 10.20.216.244/30 [0x0]
10.20.217.0 10.23.25.29 3250 0x80000001 0xc6ac E2 10.20.217.0/26 [0x0]
10.20.217.64 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x44ee E2 10.20.217.64/26 [0x0]
10.20.218.0 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x3a78 E2 10.20.218.0/25 [0x0]
10.20.218.128 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x35fc E2 10.20.218.128/25 [0x0]
10.21.120.72 10.23.25.29 3333 0x80000001 0x68ea E2 10.21.120.72/29 [0x0]
10.21.121.0 10.23.25.29 3333 0x80000001 0xdef3 E2 10.21.121.0/26 [0x0]
10.21.121.144 10.23.25.29 3333 0x80000001 0x8a7f E2 10.21.121.144/29 [0x0]
10.21.121.152 10.21.121.62 1508 0x8000002e 0x81df E2 10.21.121.152/29 [0x0]
10.21.121.152 10.23.25.29 3333 0x80000001 0x3ac7 E2 10.21.121.152/29 [0x0]
10.21.121.160 10.23.25.29 3333 0x80000001 0xe910 E2 10.21.121.160/29 [0x0]
10.21.121.168 10.23.25.29 3333 0x80000001 0x9958 E2 10.21.121.168/29 [0x0]
10.21.122.0 10.23.25.29 3569 0x80000001 0xd3fd E2 10.21.122.0/26 [0x0]
10.21.122.64 10.23.25.29 3569 0x80000001 0xa2b6 E2 10.21.122.64/29 [0x0]
10.21.122.112 10.23.25.29 3569 0x80000001 0xc068 E2 10.21.122.112/29 [0x0]
10.21.122.120 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x70b0 E2 10.21.122.120/29 [0x0]
10.21.122.200 10.23.25.29 3569 0x80000001 0x4d83 E2 10.21.122.200/29 [0x0]
10.21.122.208 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xfccb E2 10.21.122.208/29 [0x0]
10.21.253.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x2d21 E2 10.21.253.0/26 [0x0]
10.21.253.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xcb12 E2 10.21.253.64/28 [0x0]
10.21.253.80 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x2ba2 E2 10.21.253.80/28 [0x0]
10.21.254.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x222b E2 10.21.254.0/26 [0x0]
10.21.254.64 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xc01c E2 10.21.254.64/28 [0x0]
10.21.254.248 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xb962 E2 10.21.254.248/29 [0x0]
10.21.255.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xb526 E2 10.21.255.64/28 [0x0]
10.23.24.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xf53c E2 10.23.24.0/26 [0x0]
10.23.24.64 10.23.24.249 563 0x80000003 0x9a0f E2 10.23.24.64/28 [0x0]
10.23.24.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x942d E2 10.23.24.64/28 [0x0]
10.23.24.248 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x8d73 E2 10.23.24.248/29 [0x0]
10.23.26.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xdf50 E2 10.23.26.0/26 [0x0]
10.23.26.128 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xdad4 E2 10.23.26.128/26 [0x0]
10.26.35.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x58cb E2 10.26.35.0/26 [0x0]
10.26.35.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x2784 E2 10.26.35.64/29 [0x0]
10.26.122.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x5854 E2 10.26.122.0/27 [0x0]
10.26.122.32 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x1775 E2 10.26.122.32/27 [0x0]
10.26.122.128 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xe330 E2 10.26.122.128/29 [0x0]
10.26.122.224 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x2093 E2 10.26.122.224/29 [0x0]
10.26.123.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x8c3f E2 10.26.123.0/26 [0x0]
10.26.123.72 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x0b40 E2 10.26.123.72/29 [0x0]
10.26.123.249 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x444e E2 10.26.123.249/32 [0x0]
10.26.123.249 10.26.123.1 242 0x80001052 0x79a9 E2 10.26.123.249/32 [0x0]
10.26.123.250 10.23.25.29 3250 0x80000001 0x3a57 E2 10.26.123.250/32 [0x0]
10.26.123.251 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x3060 E2 10.26.123.251/32 [0x0]
10.26.123.251 10.26.123.1 249 0x80001636 0x8bab E2 10.26.123.251/32 [0x0]
10.26.123.252 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x2669 E2 10.26.123.252/32 [0x0]
10.26.123.252 10.26.123.1 1693 0x80001632 0x89b0 E2 10.26.123.252/32 [0x0]
10.26.125.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xb4b4 E2 10.26.125.64/27 [0x0]
10.29.77.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x334b E2 10.29.77.64/29 [0x0]
10.29.77.72 10.23.25.29 3251 0x80000001 0xe293 E2 10.29.77.72/29 [0x0]
10.31.176.64 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xa57b E2 10.31.176.64/28 [0x0]
10.34.61.0 10.23.25.29 3570 0x80000001 0xd829 E2 10.34.61.0/26 [0x0]
10.34.61.200 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x52ae E2 10.34.61.200/29 [0x0]
10.37.56.72 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x6a19 E2 10.37.56.72/29 [0x0]
10.37.56.72 10.37.56.1 661 0x80000005 0xcd52 E2 10.37.56.72/29 [0x0]
10.37.57.112 10.37.57.249 437 0x80000003 0xc72f E2 10.37.57.112/29 [0x0]
10.37.57.128 10.37.57.249 437 0x80000003 0x2fbb E2 10.37.57.128/28 [0x0]
10.37.57.131 10.37.57.249 437 0x80000003 0x5982 E2 10.37.57.128/30 [0x0]
10.37.57.136 10.37.57.249 437 0x80000003 0x0fcb E2 10.37.57.136/29 [0x0]
10.37.57.143 10.37.57.249 235 0x80000090 0x7dd0 E2 10.37.57.128/28 [0x0]
10.37.57.144 10.37.57.249 437 0x80000003 0x8e4c E2 10.37.57.144/28 [0x0]
10.37.58.128 10.37.58.249 477 0x80000003 0x22c1 E2 10.37.58.128/29 [0x0]
10.37.58.240 10.23.25.29 3570 0x80000001 0x8d53 E2 10.37.58.240/28 [0x0]
10.38.117.64 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x0d40 E2 10.38.117.64/29 [0x0]
10.40.175.112 10.80.181.65 648 0x80000001 0x28c6 E2 10.40.175.112/29 [0x0]
10.40.176.0 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xbb9c E2 10.40.176.0/28 [0x0]
10.42.44.0 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x5585 E2 10.42.44.0/28 [0x0]
10.42.44.16 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xe4dd E2 10.42.44.16/29 [0x0]
10.42.44.24 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x9426 E2 10.42.44.24/29 [0x0]
10.46.75.216 10.23.25.29 3251 0x80000001 0x8650 E2 10.46.75.216/29 [0x0]
10.46.75.224 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x3698 E2 10.46.75.224/29 [0x0]
10.46.75.232 10.23.25.29 3357 0x80000003 0xe1e2 E2 10.46.75.232/29 [0x0]
10.46.75.240 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x9529 E2 10.46.75.240/29 [0x0]
10.47.130.64 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x1126 E2 10.47.130.64/29 [0x0]
10.47.130.80 10.23.25.29 3568 0x80000001 0x70b6 E2 10.47.130.80/29 [0x0]
10.47.130.96 10.23.25.29 3485 0x80000001 0xcf47 E2 10.47.130.96/29 [0x0]
10.47.130.104 10.23.25.29 3567 0x80000001 0x7f8f E2 10.47.130.104/29 [0x0]
10.47.130.240 10.23.25.29 3568 0x80000001 0xf994 E2 10.47.130.240/28 [0x0]
10.49.121.80 10.23.25.29 3561 0x80000001 0xbb72 E2 10.49.121.80/29 [0x0]
10.49.121.88 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x6bba E2 10.49.121.88/29 [0x0]
10.69.59.0 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x4997 E2 10.69.59.0/26 [0x0]
10.80.181.0 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x81d9 E2 10.80.181.0/26 [0x0]
10.80.181.64 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x5092 E2 10.80.181.64/29 [0x0]
10.80.181.72 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x18be E2 10.80.181.72/30 [0x0]
10.80.181.176 10.23.25.29 3459 0x80000001 0xeb86 E2 10.80.181.176/29 [0x0]
10.80.181.200 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x1343 E2 10.80.181.200/30 [0x0]
10.80.182.0 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x9792 E2 10.80.182.0/28 [0x0]
10.80.182.0 10.80.182.20 208 0x80000422 0xd37b E2 10.80.182.0/28 [0xa50b614]
10.80.182.48 10.23.25.29 3459 0x80000001 0xb544 E2 10.80.182.48/28 [0x0]
10.80.184.64 10.23.25.29 3420 0x80000001 0x2fb0 E2 10.80.184.64/29 [0x0]
10.80.184.72 10.23.25.29 3420 0x80000001 0xdef8 E2 10.80.184.72/29 [0x0]
10.80.184.80 10.23.25.29 3420 0x80000001 0x8e41 E2 10.80.184.80/29 [0x0]
10.80.185.0 10.23.25.29 3459 0x80000001 0x5502 E2 10.80.185.0/26 [0x0]
10.80.185.64 10.23.25.29 3459 0x80000001 0xf3f2 E2 10.80.185.64/28 [0x0]
10.86.86.80 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x50e3 E2 10.86.86.80/28 [0x0]
10.87.182.0 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x2231 E2 10.87.182.0/26 [0x0]
10.87.182.64 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x6092 E2 10.87.182.64/27 [0x0]
10.87.182.96 10.23.25.29 3561 0x80000001 0xc7ee E2 10.87.182.96/30 [0x0]
10.87.183.0 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x173b E2 10.87.183.0/26 [0x0]
10.87.183.128 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x12bf E2 10.87.183.128/26 [0x0]
10.87.183.216 10.23.25.29 3561 0x80000001 0xef51 E2 10.87.183.216/29 [0x0]
10.87.183.224 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x9f99 E2 10.87.183.224/29 [0x0]
10.131.0.0 10.23.25.29 3561 0x80000001 0x6539 E2 10.131.0.0/16 [0x0]
10.131.0.0 10.26.123.1 401 0x80000fb9 0xcef9 E2 10.131.0.0/16 [0x0]
[root@wopr ~]# traceroute 10.23.25.29
traceroute to 10.23.25.29 (10.23.25.29), 30 hops max, 38 byte packets
1 gw-nasos.stelios.awmn (10.80.181.177) 6.063 ms 3.711 ms 3.679 ms
2 10.80.182.50 (10.80.182.50) 4.818 ms 5.092 ms 10.442 ms
3 10.80.182.200 (10.80.182.200) 6.269 ms 14.188 ms 12.474 ms
4 10.42.44.17 (10.42.44.17) 12.518 ms 8.676 ms 6.415 ms
5 10.42.44.27 (10.42.44.27) 106.372 ms * 104.970 ms
6 10.17.119.217 (10.17.119.217) 68.764 ms 196.039 ms *
7 * gw-spirosco.alexandros.awmn (10.34.61.217) 137.494 ms *
8 10.34.61.204 (10.34.61.204) 26.619 ms * 92.733 ms
9 * gw-jabarlee.jacobs.awmn (10.23.24.241) 88.283 ms 38.096 ms
10 gw-jacobs.manolis.awmn (10.23.25.225) 64.310 ms 59.129 ms 55.993 ms
11 gw-jacobs.manolis.awmn (10.23.25.225) 3156.591 ms !H * 3098.970 ms !H
Μήπως πρέπει ο 10.23.25.29 να διορθώσει κάτι στο routing του; :idea:
jabarlee
10/04/2004, 13:59
υποψιάζομαι ότι το διόρθωσε πριν προλάβω να βάλω το firewall...
Μια route 10.0.0.0 ερχεται από τον 10.40.176.1
Μια route 10.0.0.0 ερχεται από τον 10.40.176.1
Έχει κλείσει βδομάδα ρε παιδιά.. Ποιός είναι;
10 781 ms 564 ms 448 ms gw-tenorism.js.awmn [10.87.183.218]
11 609 ms 651 ms 755 ms gw.mplets.js.awmn [10.38.116.74]
12 830 ms 468 ms 579 ms 10.38.115.74
13 599 ms 369 ms 510 ms 10.38.117.74
14 297 ms 604 ms 552 ms 10.40.176.1
Από το 10.46.176.5 έμπαινε στο IRC ο Exoticom
Exoticom (Exoticom28@10.40.176.5)
Οπότε ή αυτός είναι ή κάποιος 1 hop του μακρυά
Acinonyx
27/04/2004, 20:44
Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα με το routing! Μπορεί να το κόψει κάποιος;;;!!!
Exoticom
27/04/2004, 21:31
Συγνωμη αλλα παλι εβαλε το χερι τις η quagga
Tωρα πρεπει να ειναι ολα οκ
Soryy και παλι.
AsExternal 0.0.0.0 10.31.176.3 80000004 1443 36 f11c
Tracing route to 10.31.176.3 over a maximum of 30 hops
1 <1 ms <1 ms <1 ms wired.drinet.awmn [10.2.13.65]
2 <1 ms <1 ms <1 ms bbr.drinet.awmn [10.2.13.132]
3 1 ms 1 ms 1 ms gw-drinet.winner.awmn [10.2.13.141]
4 15 ms 11 ms 3 ms gw-winner.john70.awmn [10.2.12.85]
5 6 ms 6 ms 15 ms gw-john70.ee.awmn [10.2.15.165]
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
...
12 * *
....
Μετά απο μια πτώση του router μου έκανα μια δοκιμή μέσω VPN να δώ ένα interface και πήρα αυτό !!!!
E:\>tracert 10.14.145.106
Tracing route to 10.14.145.106 over a maximum of 30 hops
1 319 ms 246 ms 394 ms lola.xtreme.awmn [10.19.141.240]
2 316 ms 214 ms 235 ms cisco.xtreme.awmn [10.19.141.193]
3 500 ms 429 ms 343 ms gw-xtreme.ysam2.awmn [10.19.141.51]
4 265 ms 429 ms 311 ms gw-ysam2.dti.awmn [10.37.56.68]
5 469 ms 762 ms 547 ms gw-dti.dermanis.awmn [10.37.56.85]
6 273 ms 461 ms 547 ms gw-dermanis.jabarlee.awmn [10.37.57.65]
7 630 ms 794 ms 526 ms gw-jabarlee.alexandros.awmn [10.34.61.201]
8 791 ms 601 ms * gw-alexandros.spirosco.awmn [10.34.61.220]
9 632 ms 901 ms 590 ms gw-spirosco.b52.awmn [10.17.119.67]
10 480 ms 461 ms 493 ms gw-pireas.hook.awmn [10.80.183.75]
11 479 ms 504 ms 536 ms 10.80.183.65
12 * 403 ms 321 ms RTS [10.80.183.66]
13 * * 475 ms gw-drinet.cslab.awmn [10.2.13.102]
14 440 ms 493 ms 386 ms bbr.drinet.awmn [10.2.13.132]
15 * 424 ms 483 ms gw-achille.drinet.awmn [10.47.130.82]
16 738 ms 386 ms 387 ms gw-xtreme.achille.awmn [10.19.141.43]
17 642 ms 783 ms 880 ms gw-xtreme.ysam2.awmn [10.19.141.51]
18 673 ms 450 ms 968 ms gw-ysam2.dti.awmn [10.37.56.68]
19 707 ms 515 ms 633 ms gw-dti.dermanis.awmn [10.37.56.85]
20 501 ms 461 ms 955 ms gw-dermanis.jabarlee.awmn [10.37.57.65]
21 738 ms 1213 ms 955 ms gw-jabarlee.alexandros.awmn [10.34.61.201]
22 * 861 ms 1063 ms gw-alexandros.spirosco.awmn [10.34.61.220]
23 589 ms 1106 ms * gw-spirosco.b52.awmn [10.17.119.67]
24 747 ms 622 ms * gw-pireas.hook.awmn [10.80.183.75]
25 1002 ms 955 ms * 10.80.183.65
26 996 ms 547 ms 386 ms RTS [10.80.183.66]
27 955 ms * 1006 ms gw-drinet.cslab.awmn [10.2.13.102]
28 975 ms * 708 ms bbr.drinet.awmn [10.2.13.132]
29 780 ms 730 ms 364 ms gw-achille.drinet.awmn [10.47.130.82]
30 425 ms 665 ms 407 ms gw-xtreme.achille.awmn [10.19.141.43]
Trace complete.
τέτοια λούπα δεν ξανάγινε :D
Είναι κάτι σαν για να θέλω εγώ να μιλήσω με εσένα, πρέπει και όλο το υπόλοιπο δίκτυο να συνηγορεί!!!
BGP γρήγορα!!!
Το .106 ποιό άκρο είναι? Από ποιόν κόμβο?
Όταν λες πτώση εννοείς ότι δεν ξαναήρθε το linux μετά? η Σηκώθηκε κανονικα και απλά μπήκες να κάνεις κάποια δοκιμή?
Το trace που βλέπω ουσιαστικά είναι διάφοροι routers που κάποτε ήξεραν κάποια next-hop και με αυτά έστελναν τα πακέτα από τον έναν στον άλλο.
Εάν ένα route είναι χαμένο τότε ένας router θα πρόσπαθήσει να προωθήσει τα πακέτα μέσα από κάποιο less specific route όπως πχ το 10.0.0.0/8 που κάποια στιγμή χθες κάποιος ανακοίνωνε.
Γενικός όταν κάποιο route δεν υπάρχει η δεν έχουν ενημερωθεί όλοι oi routers τότε τέτια loops πάντα θα υπάρχουν για κάποιο διάστημα μέχρι να βγεί το route από το routing table και εφόσον δεν υπάρχει άλλο less specific.
Ξέρω τα μπέρδεψα αλλά πιστεύω βγαίνει άκρη.
-Γιάννης
Δε θέλω να γίνω κακός μα είναι πολύ fluid το δίκτυο αυτό. Όλο τέτοια βλέπω τον λίγο καιρό που συχνάζω στο site.
Είμαι της πρακτικής, κάποια "γερά και σταθερά" links να προμοδοτηθούν ακόμα περισσότερο στα routing πρωτόκολλα που χρησιμοποιείτε, και ας φορτιστούν με περισσότερο traffic. Δε μπορεί να κρεμάνε δυο links και να αναστατώνονται όλοι μ'αυτό (όσο, π.χ. είχατε αμιγές OSPF).
Και κάτι άλλο. Έχει πολλά subnets με αποτέλεσμα όποτε κάποιος κάνει dump το table του εγώ να κοιτάω από τον πάτο την κορυφή με δέος. Όλα αυτά είναι σημεία παθολογίας, και δείχνουν τι πρέπει να συμμαζευτεί.
Δε μπορεί να είναι το δίκτυο 500 νησίδες και η καθεμία να έχει 499 entries για τις υπόλοιπες.. και όταν φλαπάρει ένα τυχαίο link να γίνεται ο πανικός της αρκούδας... (βάλτε ένα "μείον" γιατί υπερβάλλω λιγάκι :) ).
Η ιστορία με το BGP κάπως πάει να τα συμμορφώσει, αλλά τι να κάνεις, το πράγμα δεν είναι contained. Θέλει προσεκτικό σχεδιασμό και πρόβλεψη.
Γιάννη ήσουν σαφής :)
το .106 είναι η πόρτα μου στο λινκ με netsailor. Ήθελα να δώ αν ο router μου ήταν πεσμένος ( και όντως τελικά ήταν )
Νόμιζα ότι το slac δεν κολλάει ποτέ :oops:
lambrosk
15/09/2004, 14:58
Τα παράπονα στον Spirosco στο fest... :wink:
Τα παράπονα στον Spirosco στο fest... :wink:
Εξέφρασα γνώμη, όχι παράπονο. Δε θα μπορούσα να έχω αξιώσεις και παράπονα από κάτι που υπάρχει σε συναινετική βάση και .. δωρεάν. Το δίκτυο είναι όπως είναι, θα μπορούσε (ίιιιιιισωςςςς (με πολλά σίγμα)) να είναι και καλύτερο, όπως θα μπορούσε (χωρίς ίσως) να είναι και χειρότερο. Επισήμανα παραπάνω κάποια κατά την κρίση μου σημεία.
Fest; Μπα, όχι, θα ζήσω κι έτσι :lol: :wink:
lambrosk
15/09/2004, 16:17
Πήγαινε στον nvak! Που ήξερε τι εννοώ...
Mxou μάλλον δεν ήθελες και δεν κατάλαβες το ύφος μου , δεν πειράζει...
Ωραία αν το subnet είναι δικό σου (.104/29) τότε δεν ανακοινώνεται πλέον από το BGP και λόγο redistribution του μέσα στο OSPF παίρνει λίγο χρόνο για να εξαφανιστεί το route και από εκεί. Εν το μεταξύ λόγο πάλi redistribution από το OSPF αυτ'η την φορά, στο BGP έχουμε αυτό το loop μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.
Άντε να τελειώνουμε με το BGP γιατί αυτή η κατάσταση δεν θα μας πάει μακριά, έχουμε έτσι και αλλιώς πρόβλημα.
-Γιάννης
Πήγαινε στον nvak! Που ήξερε τι εννοώ...
Mxou μάλλον δεν ήθελες και δεν κατάλαβες το ύφος μου , δεν πειράζει...
Όχι, απλά δε σε ξέρω και δε με ξέρεις, οπότε πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις :lol: :roll:
Αλλά εγώ, πάνω στη βιασύνη δεν το αντιλήφθηκα και ... τώρα θες καινούργιο πίσω προφυλακτήρα :lol: :lol:
Απολογούμαι και κάνω φιλική δήλωση forumικού ατυχήματος! :D
Tracing route to 10.37.57.252 over a maximum of 30 hops
1 1 ms 2 ms 1 ms 10.45.165.241
2 8 ms 4 ms 3 ms 10.45.165.43
3 53 ms 6 ms 8 ms 10.35.160.65
4 32 ms 8 ms 18 ms 10.2.13.121
5 87 ms 42 ms 18 ms 10.2.13.132
6 87 ms 93 ms 37 ms 10.2.13.141
7 231 ms 352 ms 225 ms 10.2.12.85
8 356 ms 231 ms 401 ms 10.2.15.165
9 250 ms 277 ms 232 ms 10.31.176.254
10 198 ms 267 ms 224 ms 10.80.185.101
11 469 ms 412 ms 329 ms 10.87.183.226
12 502 ms 345 ms 428 ms 10.17.119.250
13 330 ms 157 ms 349 ms 10.34.61.220
14 167 ms 227 ms 420 ms 10.34.61.217
15 716 ms 532 ms 598 ms 10.37.57.65
16 512 ms 368 ms 436 ms 10.37.57.252
Trace complete.
υποθετω οτι μια διαδρομη 7 hop να φτανει τα 16....ειναι καποιο προβλημα
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| ns.koko.awmn - 0 | 24 | 24 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| gw-cha0s.cha0s.awmn - 0 | 24 | 24 | 0 | 4 | 16 | 0 |
| gw-ap.ripper.awmn - 9 | 24 | 22 | 0 | 25 | 78 | 16 |
| gw-ifai-rip.ripper.awmn - 5 | 24 | 23 | 0 | 45 | 187 | 31 |
| gw-panther.ifaistos.awmn - 27 | 24 | 17 | 31 | 337 | 703 | 219 |
| gw-b52.panther.awmn - 23 | 23 | 17 | 31 | 333 | 687 | 328 |
| gw-b52.spirosco.awmn - 22 | 23 | 18 | 31 | 380 | 641 | 94 |
| gw-spirosco.alexandros.awmn - 22 | 23 | 18 | 109 | 420 | 1047 | 172 |
| gw-alexandros.jabarlee.awmn - 14 | 23 | 19 | 234 | 604 | 1047 | 484 |
| gw-jabarlee.dermanis.awmn - 27 | 23 | 17 | 188 | 654 | 1000 | 656 |
| No response from host - 100 | 23 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| gw-achille.ysam2.awmn - 23 | 23 | 17 | 375 | 702 | 1063 | 672 |
| gw-ysam.xtreme.awmn - 23 | 23 | 17 | 375 | 733 | 1390 | 828 |
| No response from host - 100 | 23 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10.19.140.133 - 37 | 23 | 14 | 328 | 695 | 1047 | 531 |
| 10.45.165.250 - 19 | 23 | 18 | 344 | 677 | 1171 | 625 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )
Ναι το κάνα και από τα windows με την ευκαιρία του Σωτύρη
μωρε εσυ καλα πας...εγω γιατι παω απο την αλλη?
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 10.45.165.241 - 0 | 30 | 30 | 0 | 7 | 47 | 0 |
| 10.45.165.43 - 0 | 30 | 30 | 0 | 11 | 94 | 0 |
| 10.35.160.65 - 4 | 30 | 29 | 0 | 14 | 47 | 16 |
| 10.2.13.121 - 7 | 30 | 28 | 15 | 16 | 31 | 16 |
| 10.2.13.132 - 7 | 30 | 28 | 0 | 21 | 94 | 16 |
| ZION - 7 | 30 | 28 | 0 | 23 | 156 | 15 |
| 10.2.12.85 - 0 | 30 | 30 | 188 | 272 | 1078 | 1078 |
| 10.2.15.165 - 4 | 30 | 29 | 187 | 265 | 375 | 250 |
| 10.31.176.254 - 4 | 29 | 28 | 172 | 266 | 422 | 234 |
| 10.80.185.101 - 0 | 29 | 29 | 171 | 292 | 484 | 281 |
| 10.87.183.226 - 14 | 29 | 25 | 78 | 439 | 750 | 281 |
| 10.17.119.250 - 7 | 29 | 27 | 94 | 448 | 906 | 250 |
| 10.34.61.220 - 14 | 29 | 25 | 63 | 426 | 828 | 313 |
| 10.34.61.217 - 14 | 29 | 25 | 172 | 426 | 765 | 250 |
| 10.37.57.65 - 18 | 29 | 24 | 234 | 441 | 687 | 328 |
| 10.37.57.252 - 14 | 29 | 25 | 172 | 436 | 594 | 312 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )
| WinMTR statistics |
| 10.45.165.241 - 0 | 37 | 37 | 0 | 4 | 62 | 0 |
| 10.45.165.43 - 0 | 37 | 37 | 0 | 24 | 312 | 0 |
| 10.35.160.65 - 3 | 37 | 36 | 0 | 23 | 187 | 0 |
| 10.2.13.121 - 3 | 36 | 35 | 0 | 147 | 1094 | 94 |
| 10.2.13.132 - 6 | 36 | 34 | 0 | 107 | 1015 | 47 |
| NAUTILUS - 0 | 36 | 36 | 15 | 149 | 1203 | 109 |
| 10.2.4.238 - 9 | 36 | 33 | 15 | 154 | 1125 | 63 |
| 10.2.4.230 - 9 | 36 | 33 | 16 | 160 | 1312 | 203 |
| 10.46.75.225 - 39 | 36 | 22 | 15 | 9074 | 40454 | 453 |
| 10.27.227.73 - 17 | 36 | 30 | 31 | 1434 | 4234 | 468 |
| 10.27.227.106 - 28 | 36 | 26 | 281 | 1793 | 4969 | 609 |
| 10.40.177.73 - 20 | 36 | 29 | 297 | 2086 | 5110 | 1609 |
| 10.40.177.67 - 39 | 36 | 22 | 422 | 2208 | 5078 | 531 |
| 10.20.216.241 - 17 | 36 | 30 | 359 | 2309 | 6203 | 531 |
| 10.20.216.31 - 28 | 36 | 26 | 359 | 2360 | 6156 | 688 |
| 10.20.220.1 - 37 | 36 | 23 | 360 | 2213 | 5969 | 687 |
tripkaos
16/09/2004, 09:44
traceroute κυκλους κανει λες να ειναι sat?
εκανα ενα tracert για να δει ενα παιδι αν εχει προβλημα
επειδη ειναι μεγαλο το tracert 100 hops το εβαλα σε text για να μην με βαρατε μετα...
tracert 10.23.26.114
AWMN 2010