View Full Version : WANA-PWMN wirelessly linked (επιτελους!)
grigoris
08/09/2008, 18:19
Υστερα απο πολλων μηνων κυοφορια οι πολεις τις Αμαλιαδος και της Πατρας ειναι και επισημα συνδεδεμενες ασυρματα!
Η συνδεση γινεται μεσω ενδιαμεσου κομβου κοντα στο καστρο κυλληνης (δεν υπαρχει οπτικη επαφη αναμεσα σε αμαλιαδα και πατρα) μεσω 2 links 65 και 19 χιλιομετρων αντιστοιχα!
Μεσω του link kastro-wana επιτυγχανεται και η συνδεση με το ασυρματο δκτυο Γαστουνης μιας και βρισκεται ακριβως στην ιδια ευθεια!!!
Για να μη γραφω πολλα ας δωσω το λογο σε ενα screenshot απο το wind ...[attachment=0:3n3rvbtu]wana-pwmn-gastouni.JPG[/attachment:3n3rvbtu]
μεχρι το τελος της εβδομαδας αναμενεται να τελειωποιησω και τη στοχευση απο το δικο μου κομβο μιας και ειναι καπως προχειρος. Προς το παρον το link "παιζει" αρκετα, αλλα με σταθερα μικρα pings!
Ααααυτά είναι... χίλια μπράβο, καλορίζικα και με καλό traffic :D
nektariosko
08/09/2008, 21:01
αξιζει πολλα μπραβο και πολλα συγχαριτηρια!!!ειστε τρομεροι!!!
Μπραβο, ωραια πραματα... αντε και με την Αθηνα τωρα.
Τι εξοπλισμο χρησιμοποιησατε, γιατι ειναι λιγακι μακριουτσικα ?
grigoris
09/09/2008, 00:53
και στις δυο πλευρες (για το πατρα-καστρο μιλαω παντα) μπηκαν οι αγαοημενες μας ubi, πιατα 1μ και mikrotik 3.13.
Υπαρχει,ομως, ενα θεμα απο την πλευρα μου που υπαρχει ΡΒ433 το οποιο φαινεται να μην αναγνωριζει την ubi πληρως.. προβληματα και με το Tx και με το nstreme.
Μηπως εχει κρατησει κανενας καμια πιο παλια εκδοση του mipsbe πακετου? Για τα RB4XX μιλαμε παντα. Πχ. routeros-mipsbe-3.10.npk .....? Ηeelp!
Εμεις εδω περα δουλευουμε οι περισσοτεροι Mikrotik 2.9.27. και CM9 σε a, οποτε
αν μπορει καποιος αλλος να βοηθησει γιατι εγω προσωπικα δεν το ξερω αυτο.
Μπράβο, άντε να κατεβαίνουμε και προς τα μέρη μας!!!!
http://www.pwmn.net/wind/html/index.php?page=nodes&node=199
Anka, αμόλα ρουφιάνους να βρουν το ψηλότερο σημείο στην περιοχή σου που να βλέπει λυκόδημο!! Θα το βγάλουμε το link θέλει δε θέλει.
NetTraptor
09/09/2008, 10:35
http://www.nettraptor.net/routeros-mipsbe-3.10.npk
Well done Guys!!!!! :D
grigoris
09/09/2008, 14:23
http://www.nettraptor.net/routeros-mipsbe-3.10.npk
Well done Guys!!!!! :D
merciiii.. αλλα και παλι μου κανει τα ιδια δυστυχως. μαλλον θα πρεπει να ρωτησω κατευθειαν την ιδια την RB.
Γενικως δε μου διαβαζει τις καρτες με 5413
NiKoSaEi
09/09/2008, 15:46
Σειρα το Μswn-Wana?
grigoris
09/09/2008, 16:18
βασικα ενας ενδιαμεσος με καλουτσικη οπτικη θα μας ελυνε τα χερια και θα εδινε και στο link και την ποιοτητα που θελουμε.
Γι'αυτο και ποσταρω εδω μπας και βρεθει κανενας....
Ή εστω προσβαση σε καποιο σημειο με καλη οπτικη (βλεπε κεραιες..)
Μπράβο Γρηγόρη και σε όλους το συμμετέχοντες.
Ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα να μπορέσω να κατέβω Πύργο να στήσω inteface προς Φραγκαπήδημα όπως πρότεινες.
Η συζήτηση σχετικά με την σύνδεση στο κορμό του WANA διασπάστηκε εδώ: viewtopic.php?f=100&t=37843 (http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?f=100&t=37843)
Anka, αμόλα ρουφιάνους να βρουν το ψηλότερο σημείο στην περιοχή σου που να βλέπει λυκόδημο!! Θα το βγάλουμε το link θέλει δε θέλει.
Ίσως εάν βρεθεί κάποιος από Γαργαλιάνοι... :roll:
Το απόγευμα θα ανεβάσω νέες Φώτο από την οπτική του κόμβου εδώ:ftp://anka.no-ip.org/AnKa_Marathoupoli_KWN(18)-PWMN(199)/
Οι παλιές είχαν τραβηχτεί επί των ήμερων μου μαίνονταν οι πυρκαγιές και είναι αρκετά σκοτεινές.
Θυμάμαι μου τις είχες στείλει και δεν υπήρχε καλή ορατότητα.
klarabel
10/09/2008, 18:19
Οπως και νάχει αξίζουν συγχαρητήρια σε όσουν συνέβαλαν για τα λίνκ αυτά. Μπράβο παίδες !! :P
antidrasi
11/09/2008, 08:03
Ενα μεγάλο μπράβο και απο εμένα.
Θυμάμαι μου τις είχες στείλει και δεν υπήρχε καλή ορατότητα.
Done: ftp://anka.no-ip.org/AnKa_Marathoupoli_KWN(18)-PWMN(199)/New_Photos/
billakoss
11/09/2008, 11:34
Μπραβο παιδια και παλι...
α ρε ελλάδα με τα βουνά σου. anka μου φαίνεται οτι το λυκόδημο δε φαίνεται... απο γαργαλιάνου όμως κάτι μπορεί να γίνει. έχουμε κανα γνωστό εκει?
α ρε ελλάδα με τα βουνά σου. anka μου φαίνεται οτι το λυκόδημο δε φαίνεται... απο γαργαλιάνου όμως κάτι μπορεί να γίνει. έχουμε κανα γνωστό εκει?
Nope, εν αναμονή τότε :(
AWMN 2010