View Full Version : wifi 27km
Γεια σας παιδια,λοιπον να μπω απευθειας στο θεμα,
θελω να φτιαξω μια ασυρματη επικοινωνια μεταξυ 2 υπολογιστων(point to point) σε αποσταση 27km οπου τα 25km ειναι θαλασσα.Εχω 2 πιατα 1.80 κ 1.20 κ για καρτα σκεφτομαι τη sr2.Βασικα το πηρα για πτυχιακη κ θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας,γιατι δεν εχω εμπειρια σαυτα,αν θα με δυκολεψει λογο θαλασσας.Το υψος απ τη μια μερια ειναι 75m κ απ την αλλη 240m.Nα το επιχειρησω?
ευχαριστω
Billaros
21/11/2007, 14:55
οχι λογικα δε θα σε δυσκολεψει γιατι τα σημεια ειναι σε καποιο μικρο υψομετρο εστω απ οτι φαινεται. εκτος αυτου βεβαια, μπορεις να βαλεις και τα feeder σε οριζοντια πολωση για να αποφυγεις πιθανες ανακλασεις απο την επιφανεια της θαλασσας.
socrates
21/11/2007, 16:17
To link σε αυτή την απόσταση είναι εφικτό και το γεγονός ότι θα είναι πάνω από θάλασσα δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι η καλή στήριξη των πιάτων. Από την μία πρέπει να αντέξει την μεγάλη πίεση που θα ασκεί ο αέρας εξαιτίας των μεγάλων πιάτων και από την άλλη οποιαδήποτε ταλάντωση μπορεί να δημιουργεί μεγάλες διακυμάνσεις στο σήμα (λόγω της κατευθυντικότητας των κεραιών σε συνδυασμό με την απόσταση).
Το ιδανικό για μένα είναι να παίξεις και από τις δυο μεριές με 1,20 πιάτα (πάντα αλουμίνιο λόγω της θάλασσας) και με διπλή στήριξη (διπλά U στο πιάτο) πάνω σε ακλόνητο ιστό/πυργάκι.
Σε παρόμοιες συνθήκες (23Km) είχα κάνει αξιοπρεπέστατο link χρησιμοποιόντας και στα δύο άκρα SR5 κάρτες.
ευχαριστω αρχικα για τις απαντησεις,
ειναι καλυτερα να το δοκιμασω στα 2.4Ghz η στα 5Ghz?το λογισμικο που θα χρειαστω το παρεχουν οι καρτες?
noisyjohn
22/11/2007, 21:00
Μιά και πρόκειται για πτυχιακή θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τα δύο standards και να δείξεις συγκριτικά αποτελέσματα.
H επιβάρυνση σε κόστος είναι μόνο για αλλαγή feeder και δεν περνά τα 60 ευρώ
παράδειγμα pci σε a/b/g
http://www.priveshop.gr/product.php?code=403430
ή mini pci card + pci adaptor
http://www.linkshop.gr/eshop/view_produ ... 75638eb36f (http://www.linkshop.gr/eshop/view_product.php?productid=1230&idcat=31&idsubcat=176&idsubsubcat=-1&key=0618a3fce3d025b232e44f81d70a71ce&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f)
Αν δεν χρησιμοποιήσεις πυργάκια για ιστούς, φρόντισε αντί για αντιρίδες με συρματόσχοινα να βάλεις 2 επίτονα από σωλήνα σε γωνία 90 μοιρών, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις στρέψεις του ιστού. Για διάμετρο ιστού προτείνω σωλήνα βαρέως τύπου >= 2.5''
Οι κάρτες δίνουν μόνο τους drivers.
Για ξεκίνημα θα σου πρότεινα το netstumbler http://www.netstumbler.com (σε windows)
Για linux το kismet http://www.kismetwireless.net/
μεταξύ ποιών σημείων θα γίνει το link?
Αν δεν χρησιμοποιήσεις πυργάκια για ιστούς, φρόντισε αντί για αντιρίδες με συρματόσχοινα να βάλεις 2 επίτονα από σωλήνα σε γωνία 90 μοιρών, ...
/
Σχετικά με τη χρήση των λέξεων αντηρίδα, επίτονος κλπ. το λεξικό του Τριανταφυλλίδη λέει τα παρακάτω:
επίτονος ο [epítonos] O19 : (συνήθ. πληθ.) (λόγ.) το ξάρτι. [λόγ. < αρχ. επίτονος]
ξάρτι το [ksárti] O44 (συνήθ. πληθ.) : τα σκοινιά που
συγκρατούν τα κατάρτια και τα πανιά ιστιοφόρου πλοίου. [μσν. ξάρτι(ον)
< εξάρτιον με αποβ. του αρχικού άτ. φων., ουσιαστικοπ. ουδ. του ελνστ.
επιθ. εξάρτιος `σκοινί κατάλληλο για κρέμασμα΄]
αντηρίδα η [andiríδa] O26 : 1α.(αρχιτ.) στενός και επικλινής
τοίχος που χτίζεται κάθετα σε άλλο μεγαλύτερο για να τον στηρίζει:
Eσωτερική / εξωτερική ~. β. πρόχειρος πέτρινος τοίχος που
χρησιμοποιείται για τη συγκράτηση του χώματος σε κατηφορικό έδαφος. γ.
(τεχνολ.) οποιοδήποτε ξύλινο ή μεταλλικό δοκάρι που χρησιμοποιείται ως
υποστήριγμα. 2. παραφυάδα. α. βουνό που έχει διαφορετική κατεύθυνση
και έτσι προεξέχει από την κεντρική οροσειρά στην οποία ανήκει: Oι
αντηρίδες της Πίνδου. β. βλαστός φυτού που φυτρώνει δίπλα στον
κεντρικό από την ίδια ρίζα. [λόγ.: 1: αρχ. αντηρίς, αιτ. -ίδα· 2:
σημδ. γαλλ. contrefort]
Άρα, στην παραπάνω πρότασή σου οι λέξεις επίτονα και αντηρίδες θα πρέπει να αντικατασταθούν αμοιβαία.
socrates
24/11/2007, 13:23
Το ότι δεν αναφέρεται σε γενικό λεξικό δεν σημαίνει και πολλά αφού είναι τεχνικός όρος
Είναι κοινή ονομασία που χρησιμοποιούμε συχνά στο παρόν forum (μια αναζήτηση στο forum θα σε πείσει) για να περιγράψουμε τα στηρίγματα των ιστών. Η ονομασία επίτονο βγαίνει από την θέση που έχουν τα στηρίγματα στον ιστό -ο οποίος είναι κάθετα στην ταράτσα (οριζόντιος) και σχηματίζει μαζί με το στήριγμα (επίτονο) ορθογώνιο τρίγωνο- και την ιδιότητα τους να τον στηρίζουν σε οριζόντιες πιέσεις. Η λέξη "επίτονο" είναι συνώνυμο με την "αντηρίδα" απλά λόγω ευκολίας έχουμε κάνει την σύμβαση να θεωρούμε ως αντιρίδα το συρματόσκοινο και ως επίτονο το σταθερό μεταλλικό (συνήθως) στήριγμα.
Σημείωση: Μπαμπινιώτης δεν είμαι αλλά αυτό έχω στο νου μου όταν αναφέρομαι στις παραπάνω λέξεις. 8)
Η ερμηνεία 1γ της αντηρίδας αναφέρεται ως τεχνικός (και όχι γενικός) όρος και μιλά για αυτό που εσφαλμένα εδώ αναφέρεται ως επίτονο.
Άρα:
επίτονα == συρματόσχοινα στήριξης ικανά να παραλάβουν θετικές τάσεις
αντηρίδες == λοξά μεταλλικά στηρίγματα ικανά να παραλάβουν και αρνητικές τάσεις
Βασικά σημασία έχει να καταλαβαινόμαστε, ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε ξενικούς ή λανθασμένους όρους. Αν όμως μπορούμε να τους αποφύγουμε, γιατί όχι;
socrates
24/11/2007, 17:37
Βασικά θεωρώ τον όρο επίτονο πιο ευρύ από τον όρο αντηρίδα αλλά μην πιανόμαστε από τις λέξεις :lol:
Ας κρατήσουμε τουλάχιστον τη σωστή ορθογραφία της λέξης: αντηρίδα (με ήτα) :-)
Δεν θα έπρεπε να συνεχίσω την κουβέντα, αλλά λόγω φύσης επαγγέλματος (και πτυχίου, .... που' σαι ρε ΤΕΙ????? :) ), επίτονο είναι οτιδήποτε σαν σχοινί-συρματόσχοινο, και αντηρίδα οτιδήποτε σε πιο στερεά και συμπαγής μορφή (αν σας έρχεται στο μυαλό η επικλινής ξύλινη κολόνα που στηρίζει την κολόνα που "κουβαλάει" την μέση και χαμηλή τάση της ΔΕΗ - ή και τα εναέρια καλώδια του πΟΤΕ) . Άλλωστε, είναι καθαρά τεχνικός όρος και άμεσα χρησιμοποιούμενος από τους ηλεκτρολόγους (ειδικότερα ΔΕΗ). Γι' αυτό το θέμα πάντα είχα οξείες αντιπαραθέσεις..... Αναγκάστηκα όμως να αντιλαμβάνομαι την έννοια πλέον όπως και να αναφέρεται.... :)
Παρ' όλα αυτά... ο φίλος δεν μας είπε, έστω και για την ιστορία, ποια θα είναι τα σημεία που συνδεθούν?
noisyjohn
29/11/2007, 12:10
4 post και Τριανταφυλλίδης;
Deeply impressed !
ποτέ δεν μου έδωσαν τόση σημασιά! :D
Μπορείτε τώρα να μου πείτε τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το Ασύρματο Δίκτυο Αμαλιάδας;
:radioactive:
Μπορείτε τώρα να μου πείτε τί σχέση έχουν τα παραπάνω με το Ασύρματο Δίκτυο Αμαλιάδας;
:radioactive:
Μαλλον ο χρήστης botinos πρέπει να σου απαντήσει που άνοιξε και το thread.
AWMN 2010