View Full Version : Νέος ΚΟΚ και φωτιά στα παντζάκια των παραβατών...
Themis Ap
02/06/2007, 15:20
Σε ισχύ από σήμερα, 2 Ιουνίου, ο νέος ΚΟΚ
Aπό in.gr:
Σε ισχύ τίθεται από το Σάββατο 2 Ιουνίου ο νέος ΚΟΚ και το point system. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί, καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και οι ποινές αυστηρότερες. Επιπλέον, δεν θα υπάρξει «περίοδος χάριτος» από τους τροχονόμους.
Για την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ προβλέπονται πρόστιμα 200 - 1.200 ευρώ (από 83 έως 668 σήμερα) και αφαίρεση άδειας οδήγησης ως έξι μήνες.
Το πρόστιμα για το STOP και την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι 334 ευρώ (από 167) και αφαίρεση της άδειας για δύο μήνες.
Για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους προβλέπεται 166 ευρώ (από 83) καθώς και αφαίρεση άδειας οδήγησης για δέκα ημέρες.
Για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας ως και 30 ημέρες.
Πρόστιμο 200 ευρώ επιφέρουν παραβάσεις όπως η παραβίαση προτεραιότητας και η κίνηση σε αντίθετο ρεύμα, ενώ ακόμη ακριβότερη ποινή (300 ευρώ) επιφέρει η στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όσοι παραβάτες του νέου ΚΟΚ πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο εντός 10 ημερών θα έχουν έκπτωση 50%. Διαφορετικά τα πρόστιμα θα στέλνονται στις εφορίες.
Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (πρώην point system).
Ο οδηγός θα χάνει το δίπλωμα όταν υποπέσει σε τρεις παραβιάσεις εντός τριών ετών, εφόσον συμπληρώσει 25 βαθμούς εντός τριών ετών (δύο για τους επαγγελματίες) ή κάνει την ίδια σημαντική παράβαση μέσα σε ένα χρόνο.
Άντε να δούμε τι θα γίνει... :?
O νέος κώδικας μπορεί να βρεθεί εδώ. (http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf)
Στην πλατεία του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή και σε όλο το μήκος της Αγίου Ιωάννου δε βλέπω κανέναν να έλαβε σοβαρά υπόψιν του το νέο κοκ και να μην παρκάρει ακριβώς κάτω από το απαγορευτικό σήμα στάσης-στάθμευσης. Η αλήθεια είναι ότι αν οι τσέοι έγραφαν όλους αυτούς θα γέμιζαν τα ταμεία του κράτους (και θα άδειαζαν οι καφετέριες, αν με πιάνετε).
166 ευρω για τη ζωνη, οπου στο κατω κατω τον εαυτο σου θα βλαψεις
100 ευρω για το κινητο οπου θα βλαψεις τους αλλους
ωραια λογικη εχουν οι ηλιθιοι
φυσικα τα "νεα μετρα" θα περιοριστουν σε κανα κρανος, τωρα που πλακωνουν οι ζεστες, αντε και καμμια ζωνουλα. Τους αλητες με τα σαπιο-κινουμενα οχηματα & τους ανεγκεφαλους γκαζοφονιαδες δε θα τους αγγιξει
θα υποχρεωνονται και οι ταξιτζηδες να φορουν ζωνη?
Αν ναι θα τους γραφουν ή θα ειναι οπως στους λεωφορειοδρομους ?
100 ευρω για το κινητο οπου θα βλαψεις τους αλλους
ωραια λογικη εχουν οι ηλιθιοι
Ki όμως αν πάθεις κάτι εσύ κοστίζει πάρα πολύ στο κοινωνικό σύνολο...
α) γιατι σταματας να δουλευεις
β) γιατι πρέπει να σε πληρώνει το κράτος... και δεν συζητάμε κάποιος μείνει ανάπηρος...
Επίσης το να μην φοράς ζώνη μπορεί μικρά ατυχήματα να τα κάνει μεγαλύτερα και να πάρεις στο λαιμό σου και άλλους... εκτός αν οδηγείς πάντα μόνος...
Προσωπικά πιστευω πως το πρόστιμο για την ζώνη θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο... γιατί δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να μην βάλεις ζώνη...
Όσο για τους ταξιτζήδες... εχω ταξιδεψει σε πολλές ευρωπαικές χώρες και δεν τους είδα να παθαίνουν τίποτα που στις περισσότερες απο αυτές ΟΛΟΙ φορούσαν ζώνη... Ας τους τσακίσουν στα πρόστιμα μέχρι να μάθουν να φοράνε ζώνη... αμάν με τους ελληναράδες που όλα τους ξινίζουν...
@rg!
gadgetakias
02/06/2007, 21:50
Από το καινούργιο σύστημα όλοι παπαγαλίζουν τις τιμές όπως τα άκουσαν από τους δημοσιογράφους.
Το νέο σύστημα όμως ΔΕΝ έχει γνώμονα τα ποσά των κλήσεων. Το νέο σύστημα δίνει την δυνατότητα επιτέλους να ισχύσει το point system, γίνεται πιο αυστηρό και επιτέλους οι ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν από λεφτά, απλά δεν θα έχουν δίπλωμα._
Παραβίασες κόκκινο, πάρε τους πολλούς πόντους σου και την προστιματάρα σου. Το ξαναέκανες; Φέρε το δίπλωμα και άντε στα τσακίδια με ταξί..
Προσωπικά πιστευω πως το πρόστιμο για την ζώνη θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο... γιατί δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να μην βάλεις ζώνη...
Δε με καταλαβες, δε διαφωνω με το υψος του προστιμου για τη ζωνη αλλα με αυτο για το κινητο..Πιστευω οτι θα επρεπε να ηταν τουλαχιστον τα ιδια :? Εχω αποφυγει στο τσακ εγκληματικες μανουβρες οδηγων που εκεινη την ωρα μιλουσαν στο κινητο :evil:
τα πρόστιμα θα πρέπει να ήταν ποσοστά επι της φορολογικής δήλωσης του καθενός... και αυτός ο κοκ μια 8α κοροιδία είναι, καθαρά εισπρακτικού τύπου οι αλλαγές (το 50% θα ωθήσει πολλούς να πληρώνουν αμέσως)
xaotikos
02/06/2007, 22:50
β) γιατι πρέπει να σε πληρώνει το κράτος... και δεν συζητάμε κάποιος μείνει ανάπηρος...
Έτσι είναι αλλά αν το πάρουμε με αυτή τη λογική θα έπρεπε να πληρώναμε πρόστιμο για οτιδήποτε μπορεί να μας καταστήσει επιζήμιους στο κοινωνικό σύνολο.
Για παράδειγμα, πρόστιμο αν τρως τηγανητά γιατί μπορεί κάποιος να ανεβάσει χοληστερίνη, να βουλώσουν οι αρτηρίες και να τρέχει σε γιατρούς. Και δεν μιλάμε να πάθει κανένα έμφραγμα...
Πιστεύω κατάλαβες το σκεπτικό μου. Ναι μεν...αλλά.
Για μένα δεν χρειάζονται τέτοιες δικαιολογίες, απλά πρέπει να καταλάβουμε σαν χώρα ότι πρώτα παρέχουμε παιδεία και μετά βάζουμε πρόστιμα. Διαφορετικά εμένα δεν με πείθει κανένας ότι τα πρόστιμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά εισπρακτικό μέσο.
Υ.Γ Για να μην παρεξηγηθώ, σχεδόν πάντα φοράω ζώνη, ΠΑΝΤΑ φοράω κράνος στην μηχανή, αλλά είμαι της άποψης να περάσει αυτό από μικρές ηλικίες και όχι μέσω προστίμων.
@@ρια...
μην μου πεις οτι το πιστεύεις αυτό γιατί αυτομάτως σε προωθώ στο γκρουπ των ηλιθίων :D :D :D
Αν δεν φοράς ζώνη σε μέτριο ατύχημα κατά πάσα πιθανότητα θα ψοφήσεις. Δεν ενοχλείς κανέναν. Το ίδιο ισχύει για τον συνοδηγό σου.
Έμαθαν σε κανέναν οτι αν δεν φοράει ο πίσω (στο πίσω κάθισμα) ζώνη σκοτώνει τον μπροστά του ;
Αστυνομικοί, βουλευτές, ... φοράνε ;
Εισπράκτορες είναι...δυστυχώς.
Αν θέλανε σοβαρούς οδηγούς αρχικά θα τους εκπαιδεύανε και έπειτα θα τους πηγαίνανε αυτόφωρο επιτόπου (ή όπως αλλιώς γίνεται η αφαίρεση διπλώματος). Πρόστιμα και μα@@(!ες είναι απλά για να βγάζει το κράτος λεφτά.
Που και μαζί τους είμαι...προκειμένου να τα παίρνουν απο φόρους ας τα πάρουν απο τον μπούρδα που δεν φοράει κράνος.
Αλλά τον πατέρα που έχει στο μηχανάκι χωρίς κράνος το παιδί και την γυναίκα του ποιος θα τον βάλει φυλακή και να του άρει την κυδαιμονία του παιδίου ;;;
Γιατί τώρα με ένα προστιμάκι την βγάζει καθαρή...
(σημείωση: φοράω ζώνη και για να πάω στο βενζινάδικο)
Τι να κάνεις στο βενζινάδικο; Πετρέλαιο για τη σόμπα παίρνεις; :lol: :lol: :lol: :lol:
Τι να κάνεις στο βενζινάδικο; Πετρέλαιο για τη σόμπα παίρνεις; :lol: :lol: :lol: :lol:
Έχει ειδική υπηρεσία για swimsuit πλύσιμο ΙΧ και πάω και βλέπω :D
vmanolis
03/06/2007, 09:11
Σε ισχύ από σήμερα, 2 Ιουνίου, ο νέος ΚΟΚ
Aπό in.gr:
Για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας ως και 30 ημέρες.
O νέος κώδικας μπορεί να βρεθεί εδώ. (http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf)
Αλήθεια: Η χρήση του bluetooth επιτρέπεται;
Αλήθεια: Η χρήση του bluetooth επιτρέπεται;
Είναι η μόνη που επιτρέπεται πέραν των ανοιχτής ακρόασης βάσης.
Για μένα δεν χρειάζονται τέτοιες δικαιολογίες, απλά πρέπει να καταλάβουμε σαν χώρα ότι πρώτα παρέχουμε παιδεία και μετά βάζουμε πρόστιμα.
Είμαι της ίδιας άποψης.
Ναι πλέον υποχρεώνονται.
Αν δε φοράει ο πελάτης τρώει το πρόστιμο απ' ευθείας ο πελάτης.
1. @@ρια...
μην μου πεις οτι το πιστεύεις αυτό γιατί αυτομάτως σε προωθώ στο γκρουπ των ηλιθίων :D :D :D
2. Αλλά τον πατέρα που έχει στο μηχανάκι χωρίς κράνος το παιδί και την γυναίκα του ποιος θα τον βάλει φυλακή και να του άρει την κυδαιμονία του παιδίου ;;;
Γιατί να τιμωρήσει τον πατέρα με τη γυναίκα και το παιδί? Θα κοστίσει στο κοινωνικό σύνολο?
Αν ναι τότε τα 1 & 2 έρχονται σε αντίφαση.
Προσωπικά πιστεύω σε αυτό που είπε ο xaotikos ότι παιδεία πάνω απ' όλα. Και δεν εννοώ πτυχία και λοιπά, αλλά περισσότερο παιδεία του να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή.
Και η μούντζα είναι κακιά(χρειάζεται βέβαια που και που :lol: )
Και τα βρισίδια είναι κακά.
Και η μαγκιά στο δρόμο είναι κακιά.
Και το να πετάς τα σκουπίδια έξω από το παράθυρο είναι κακό και αντιαισθητικό.
Για να μην πούμε για τους ηλίθιους που κορνάρουνε.
Παιδεία , awmn, Ελευθερία!
CyberSoul
03/06/2007, 11:52
πρειπει να χεται υποψην σας οτι περνουν και οι μπατσοι φραγκα για καθε πελατη που γραφουν!Το πιασατε?Bonus!
πρειπει να χεται υποψην σας οτι περνουν και οι μπατσοι φραγκα για καθε πελατη που γραφουν!Το πιασατε?Bonus!
Χρόνια τώρα γίνεται αυτό. Και να επαναλάβω ότι αν ήθελε κάποιος bonus, εκτός από την κάρτα της alphabank, θα μπορούσε να το πάρει με μία βόλτα σε κάποια καφετεριοπεριοχή, γράφοντας παρανόμως σταθμευμένα. Easy money που έλεγε και ο John στον Terminator 2.
1. Γιατί το bluetooth είναι καλύτερο από το handsfree? (εντάξει, ίσως το καλωδιάκι μπλεχτεί κάπου, αλλά εάν το φοράς από πριν και με προσοχή..)
2. Γιατί το bluetooth είναι καλύτερο γενικά; Το μόνο πρόβλημα κάποιου που μιλάει στο κινητό είναι το ότι δεν χρησιμοποιεί το ένα χέρι;
Το πρόβλημα είναι το ότι δεν χρησιμοποιεί το 90% του εγκεφάλου του.
Θα μου πεις εάν είναι έτσι, να απαγορέυσουμε και τις συζητήσεις στο αμάξι. Η αλήθεια είναι πάντως, πως εάν έχεις μια πολύ ευχάριστη συζήτηση ή -κυρίως- ένα καβγαδάκι μες στο αμάξι, είναι άκρως επικίνδυνο.
Μιλώντας -έστω και με bluetooth, ή και με συνεπιβάτες- κατ'αρχάς χάνεις τα ηχητικά "σημάδια" που θα είχες διαφορετικά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στο να καταλαβαίνεις τι σου γίνεται.
Επίσης ο εγκέφαλος αργεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τον μονοπωλεί η συζήτηση.
Βέβαια, και εγώ ενίοτε μιλάω στο κινητό στο αμάξι. Αλλά πάλι ενίοτε κάνω κι άλλες μλκίες, δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Επειδή όμως αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι πραγματικά χρήσιμο (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΛΚ/ΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ/ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΟΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΟΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΜΔ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ ΦΙΛΗ ΣΟΥ/ΜΑΝΑ ΣΟΥ/ΚΛΠ) αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει πρόνοια στους μεγάλους δρόμους (αλλά και στους μικρούς, που είναι πιο εύκολο) ώστε να μπορεί ο οδηγός να σταματήσει για να πάρει ένα τηλέφωνο (ή να ρίξει ένα τσακωμό).
Κάποια στιγμή, ΠΩΣ ΜΟΥΚΟΨΕ, κλείνω το τζαμάκι. Σε 5 δευτερόλεπτα, σκάει ακριβώς στο αριστερό μου μάτι ΕΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΚΙ βολ πλανέ! Αίματα παντού, και το νυκτεριδάκι τέζα στην άκρη του δρόμου! Καθάριζα κράνος - μπουφαν για 10 λεπτά...
Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τις νυχτερίδες που κάνουν διαγωνισμό ποια θα φέρει περισσότερο αίμα.Μόνο που στο στην περίπτωσή σου στο τέλος λέει
"το βλέπετε αυτό εκεί το κράνος;Εγώ δεν το είδα!" :lol: :lol:
+++++
Σωστή η σύγκριση, άστοχο το παραπάνω...
Το ότι δεν ξέρουμε το σκεπτικό πίσω από κάθε νόμο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας.
Παράδειγμα:
Το κράνος λέει (η μη εφαρμογή του), απειλεί μόνο τη δική μου ζωή.
ΛΑΘΟΣ.
Εκεί που πηγαίνω με 70 χλμ./Ω σκάει στο μάτι μου ένας μπάμπουρας καλοκαιρινός.
Πάει ο κόσμος στο πεζοδρόμιο... Όχι τον έλεγχο της μοτό δεν θα κρατήσω, αλλά ούτε ποιός είμαι δεν θα ξέρω για 10 λεπτά...
Από τις δικές μου εμπειρίες:
1- Παρόλο που φοράω κράνος, μια φορά έξω από το Ξυλόκαστρο με 130, μου σκάει κάτι (σα μέλισσα θάταν) στο ΚΑΡΥΔΙ (λαιμό). Ίσα ίσα που πρόλαβα και σταμάτησα στη διαχωριστική. Κόντεψα να λυποθυμίσω απ' τον πόνο, και έχασα την ανάσα μου για 2-3 λεπτά...
2- Βραδάκυ Ιουνίου (καληώρα) 1994, ανεβαίνω σπίτι μου στα Μελίσσια, με το παπί και το τζαμάκι ΑΝΟΙΚΤΟ. Κάποια στιγμή, ΠΩΣ ΜΟΥΚΟΨΕ, κλείνω το τζαμάκι. Σε 5 δευτερόλεπτα, σκάει ακριβώς στο αριστερό μου μάτι ΕΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΚΙ βολ πλανέ! Αίματα παντού, και το νυκτεριδάκι τέζα στην άκρη του δρόμου! Καθάριζα κράνος - μπουφαν για 10 λεπτά... Ας πούμε, ότι δεν το είχα κλείσει. Ή ότι δεν φόραγα καθόλου κράνος. ΜΠΡΡΡΡΡ...
Καταρχάς το παραπανω εγραφε για τη ζώνη. Φορωντας τη ζωνη προφυλασσεις τον εαυτο σου και κανεναν αλλο, εκτος και αν εννοουμε να σκοτωθεις χωρις να τη φορας, να σε δει κανας πεζος με τα αντερα εξω και να παθει συγκοπη..Μονο τοτε. :lol:
Και για το κρανος και τα παραδειγματα που λες, ενταξει, μια αλλη περιπτωση θα ηταν να σκασει ενα UFO επανω σου και εσυ να χασεις τον ελεγχο και να πεσεις με δυναμη πανω στους πεζους.
Μη πιανεις ακραιες και απιθανες περιπτωσεις γιατι χανουμε το νοημα και την ουσία. Και εγω ακράνωτος δεν ανεβαινω στη μηχανη ουτε για να την παρκαρω, και εμενα μου εχουν σκασει μελισσες-στούκας 5" αφοτου εκλεισα τη ζελατινα. Αλλα ο κανονας λεει οτι 99% των περιπτωσεων αμα με παρασυρει αμαξι στο δρομο, το δικο μου κεφαλι θα ανοιξει.
Ο σκοπος των νεων μετρων ειναι καθαρα φοροεισπρακτικος, εαν τους ενοιαζε πραγματικα "να μην εχουμε νεκρους" θα εφτιαχναν τους δρομους που ειναι μπουρδελο και θα εφαρμοζαν τα μετρα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, και οχι καθε Πασχα/Χριστούγεννα και αρχες καλοκαιριου.
Καθομαστε και συζηταμε για μετρα στη χωρα που η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ Κορινθου-Πατρών αποτελείται απο 1 λωρίδα ανα κατεύθυνση χωρις διαχωριστικες μπαρες..
Γιαυτό, μην ψάχνετε την εύκολη εξήγηση, οι νόμοι έχουν βγει μετά από 10ετίες για να μην πω αιώνες εμπειρίας.
Τουλάχιστον αυτοί που ισχύουν διεθνώς, γιατί εδώ στην Ελλάδα βγάζει νόμο όποιος θέλει...
σε ρεπορταζ της ΝΕΤ ενας δημοσιογραφος για τον νεο ΚΟΚ εφερε και 3 παραδειγματα του ποσο "αναβαθμισμενος" και "ανανεωμενος" ειναι ο κωδικας. Φερει 3 διαταξεις συμφωνα με τις οποιες:
α) εαν ενα αυτοκινητο κινειται στο δρομο χωρις οδηγο και χωρις φωτα, τοτε ο οδηγος χανει το διπλωμα του
β) Τα ζευγολατα οχηματα (αυτα που τα σερνει γαιδαρος δηλαδη) οφειλουν να εχουν συστημα πεδησης
γ) Σε κοπαδια με προβατα, το τελευταιο ζωο πρεπει να εχει συστημα φωτισμου
οχι εμπειριες 10ετιας οπως ειπες, 50ετίας θα έλεγα
2. Αλλά τον πατέρα που έχει στο μηχανάκι χωρίς κράνος το παιδί και την γυναίκα του ποιος θα τον βάλει φυλακή και να του άρει την κυδαιμονία του παιδίου ;;;
Γιατί να τιμωρήσει τον πατέρα με τη γυναίκα και το παιδί? Θα κοστίσει στο κοινωνικό σύνολο?
Αν ναι τότε τα 1 & 2 έρχονται σε αντίφαση.
Ναι, ξαναδιάβασε :D
Επίσης αυτό με τα κινητά ούτε και εγώ το έχω καταλάβει, αν και οι εξηγήσεις του dalex δείχνουν λογικότατες. Δεν πείθομαι όμως οτι το πρόβλημα με την οδήγηση+κινητό είναι μόνο το χέρι.
Απο την άλλη ούτε οδήγηση + δυνατή μουσική, οδήγηση + πεθερά, οδήγηση + καυγάς,... είναι καλοί φίλοι. Δεν νομίζω όμως να μπορούν να μπουν σε κάποιο νόμο.
Νομίζω δλδ οτι οι έρευνες έψαχναν άλλωθι (σωματικό) για να μπορέσουν να γίνουν νόμοι και όχι οτι ο κύριος λόγος επικινδυνότητας είναι αυτός.
επισης οι γυνεκες εχουν αβανταζ στο να κανουν πολλα πραγματα ταυτοχρονα , ενω οι αντρες οχι και τοσο :oops:
σε ορους τεχνολογιας ο εγκεφαλος της γυνεκας εινε SMP ενω του αντρα UP :lol:
υγ: δεν λεω φυσικα να βγει εξερεση για τις γυνεκες να επιτρεπετε να μιλανε στο κινιτο, θα ηταν ρατσιστικο κατι τετοιο... :twisted:
Δεν καταλαβα γιατι τοση συζητηση.Αν εισαστε ολοι ενταξει, φορατε ζωνες, δεν παραβιαζετε τα κοκκινα και παρκαρετε οπος πρεπει τοτε τι σας νοιαζει οτι καποιος εκει ΘΑ φαει προστιμο.Εγω θα ελεγα οχι 166 ευρω, αλλα 1000 ευρω και αδεια για παντα.
Εδω ομως τι γινεται δεν περιγραφεται...
Οπος ειπε ο Trendy καντε μια βολτα Αγιου Ιωαννου το βραδυ...
Εγω θα σας δωσω αλλο παραδειγμα, καθημερινο.Κοιταξτε στο δρομο ποσοι δεν δινουν φλας οταν στριβουν, ποσοι κοβουν τις λοριδες και τρεχουν σαν ανομαλοι με μικρα αυτοκινητακια (βλ. παιδακια με τα Punto,Saxo,Ibiza) και νομιζουν οτι ειναι Collin mcRae....
Εγω ελπιζω οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τετοιοι θα βαλουν μυαλο οταν τους παρουν το διπλομα.
Διστυχως εδω δεν βλεπω να γινεται καμια αλλαγη.Αυτοι που θα κερδισουν ειναι οι δημοι με δημοτικη αστυνομια (αν δεν τους γνωρισατε ακομα ειναι κατι μ*λα*ες που σε περιμενουν να παρκαρεις, τρεχουν και σου βαζουν προστιμο και εξαφανιζωνται μεσα σε 2 λεπτα).
Η κυρια που βαφεται, ενω οδηγει, εχοντας στραμενο τον κεντρικο καθρεφτη στο προσωπο της, τρωει προστιμο?
Καλά κάνουν και αυξάνουν τα πρόστιμα.
Το άδικο με τα χρηματικά πρόστιμα, είναι ότι είναι για όλους τα ίδια.
Θα έπρεπε να εξαρτώνται απο το εισόδημα του καθένα.
Στην αφαίρεση των πινακίδων υπάρχει πάλι άνιση μεταχείριση. Άλλο να έχεις ένα αυτοκίνητο και άλλο να έχεις 3.
Το άδικο με τα χρηματικά πρόστιμα, είναι ότι είναι για όλους τα ίδια.
Θα έπρεπε να εξαρτώνται απο το εισόδημα του καθένα.
παλι αδικο θα ηταν.
οσο πιο ευπορος (και επωνυμος) εισε , τοσο πιο πιθανο εινε να εχεις γνοριμιες και να στην σβησουν την κληση.......
Ο νεος κωδικας δεν προκεται να αλλαξει απολυτως τιποτα! Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι ο τροπος που γραφουν κλησεις ,τα προσημειωμενα μπλοκακια και οχι τα προστιμα ....
Το να κανεις μπλοκο σε μια γωνια, κρυμμενος και να γραφεις στην σειρα 10-15 ατομα επειδη θελεις να παρεις τους ποντους για το τμημα , να τελειωσεις και να πας σπιτι σου δεν προστατευει το κοινωνικο συνολο, δεν βελτιωνει την παιδεια των οδηγων....
Το οριο των +20κμ (απο εκει που αρχιζει και ψιλοτσουζει) πως σας φαινεται?? Λογικο??? Να σας δω αμα κανουν κανενα μπλοκο πανω σε εργα, με ξεχασμενες πινακιδες των 30κμ/ωρα και πηγαινετε ΟΛΟΙ με 100.... Ή ενω ολος ο δρομος εχει οριο 100, ξαφνικα σε μια στροφη πεταγεται οριο 50!!! :shock: :shock: Και αμεσως μετα το μπλοκο. (θελετε να πουμε και σημεια?? )
Δεν πατε να φτιαξετε τους δρομους λεω εγω.... Γιδια , ε γιδια :D :D
700Ε οδηγηση για εντυπωσιασμο (=παντιλικια,χειροφρενα κτλ) Για να δουμε...
Ετσι και αλλιως οταν γινει η στραβη (2η φορα πιωμενος, ε?) θα λες τι ατυχος που ημουν....
1. Γιατί το bluetooth είναι καλύτερο από το handsfree? (εντάξει, ίσως το καλωδιάκι μπλεχτεί κάπου, αλλά εάν το φοράς από πριν και με προσοχή..)
2. Γιατί το bluetooth είναι καλύτερο γενικά; Το μόνο πρόβλημα κάποιου που μιλάει στο κινητό είναι το ότι δεν χρησιμοποιεί το ένα χέρι;
Θα μου πεις εάν είναι έτσι, να απαγορέυσουμε και τις συζητήσεις στο αμάξι. Η αλήθεια είναι πάντως, πως εάν έχεις μια πολύ ευχάριστη συζήτηση ή -κυρίως- ένα καβγαδάκι μες στο αμάξι, είναι άκρως επικίνδυνο.
Μιλώντας -έστω και με bluetooth, ή και με συνεπιβάτες- κατ'αρχάς χάνεις τα ηχητικά "σημάδια" που θα είχες διαφορετικά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στο να καταλαβαίνεις τι σου γίνεται.
Επίσης ο εγκέφαλος αργεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τον μονοπωλεί η συζήτηση.
Βέβαια, και εγώ ενίοτε μιλάω στο κινητό στο αμάξι. Αλλά πάλι ενίοτε κάνω κι άλλες μλκίες, δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Επειδή όμως αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι πραγματικά χρήσιμο (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΛΚ/ΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ/ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΟΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΟΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΜΔ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΠΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ ΦΙΛΗ ΣΟΥ/ΜΑΝΑ ΣΟΥ/ΚΛΠ) αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει πρόνοια στους μεγάλους δρόμους (αλλά και στους μικρούς, που είναι πιο εύκολο) ώστε να μπορεί ο οδηγός να σταματήσει για να πάρει ένα τηλέφωνο (ή να ρίξει ένα τσακωμό).
Και εγώ παρανομώ με αυτή τη λογική όταν οδηγάω και τρώω τυρόπιτα. Την άλλη έτρωγα από ένα ταπεράκι κάτι κεφτεδάκια της μητέρας μου-καταπληκτικά!
Το κινητό το βάζω στην ανοιχτή ακρόαση και ο εγκέφαλος μου γλυτώνει την ηλεκτρομαγνητιή παρεμβολή!!!
α) Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα έχουν άραγε ζώνες; Μιλώ γι αυτά που κυκλοφορούν στις Εθνικές Οδούς έχοντας ακόμη και όρθιους επιβάτες...
β) Ποια η διαφορά να είσαι σε κάποιο λεωφορείο του ΟΑΣΑ και να κινείσαι με ταχύτητα 40 χλμ. (χωρίς ζώνη εννοείται) και να είσαι στο αυτοκίνητό σου στο τέλειο ανατομικό κάθισμα (με πλευρική στήριξη, κλπ. κλπ.) χωρίς ζώνη και να κινείσαι πάλι με 40 χλμ.
γ) Όταν χρησιμοποιείς laptop ή carpc για gps στο αυτοκίνητό σου παρανομείς; Ομοίως όταν αντί για gps τρέχεις το netstubler; Και πολλά άλλα παρόμοια...
Είναι προφανές οτι εκεί που σταματά η λογική υπάρχουν υπερβολές.
Είναι σίγουρο οτι η αύξηση των προστίμων εντάσσεται στη γνωστή μέθοδο των δήθεν φορολογικών "ελαφρύνσεων" που ακούμε συχνά...
Θα ήμουν ευχαριστημένος αν τα πρόστιμα κατέληγαν σε κάτι συγκεκριμένο που θα αναβάθμιζε π.χ. τους δρόμους, τη σήμανση, κλπ. κι έτσι να επέστρεφαν στο κοινωνικό σύνολο.
Επίσης, θα ήμουν ευχαριστημένος αν έδειχναν τα όργανα της τάξης τον ίδιο ζήλο σε άλλες περιπτώσεις που ο πολίτης καλεί σε βοήθεια και κάνουν μία-δύο ώρες να εμφανιστούν...
Είμαι υπέρ της χρήσης της ζώνης και προσωπικά τη χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, αλλά είναι αλήθεια οτι ανάλογα τα ρούχα που φορά κάποιος ορισμένες φορές μπορεί να δημιουργούνται προβλήματα (με γραβάτες, με μπουφάν, με παλτά, καμπαρντίνες, κλπ.), οπότε η χρήση της ίδιας της ζώνης μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, σε σχέση με το να μην την φορά κάποιος.
β) Η διαφορά είναι στη μάζα. Εγώ θα προτιμούσα να τρακάρω μέσα σε ένα λεωφορείο παρά σε ένα οποιοδήποτε αμάξι, με την ίδια ταχύτητα πάντα.
Είμαι υπέρ της χρήσης της ζώνης και προσωπικά τη χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, αλλά είναι αλήθεια οτι ανάλογα τα ρούχα που φορά κάποιος ορισμένες φορές μπορεί να δημιουργούνται προβλήματα (με γραβάτες, με μπουφάν, με παλτά, καμπαρντίνες, κλπ.), οπότε η χρήση της ίδιας της ζώνης μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, σε σχέση με το να μην την φορά κάποιος.
Κανονικά δεν πρέπει να φοράμε παλτά, μπουφάν και γενικότερα "φουσκωτά" ρούχα όταν οδηγάμε και έχουμε τη ζώνη. Για τον απλούστατο λόγο ότι η ζώνη πρέπει να είναι εφαρμοστή πάνω στο σώμα μας, ώστε να λειτουργήσει όπως πρέπει όταν γίνει το ατύχημα. Εξίσου μαλακία είναι τα μανταλάκια που έχω δει να βάζουν μερικοί για να λασκάρουν τη ζώνη. Τώρα για τις γραβάτες... αν σε ενοχλούν τόσο πολύ, πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στην υγεία ή στην εμφάνισή σου Δαμιανέ :)
β) Ποια η διαφορά να είσαι σε κάποιο λεωφορείο του ΟΑΣΑ και να κινείσαι με ταχύτητα 40 χλμ. (χωρίς ζώνη εννοείται) και να είσαι στο αυτοκίνητό σου στο τέλειο ανατομικό κάθισμα (με πλευρική στήριξη, κλπ. κλπ.) χωρίς ζώνη και να κινείσαι πάλι με 40 χλμ.
Στο λεωφορείο ο εγκέφαλός σου είναι έτοιμος πάντα να θέσει τους μύες σε λειτουργία για να αντισταθεί σε οποιαδήποτε κίνηση αδράνειας. Στο ΙΧ σου δεν ισχύει αυτό. Είσαι απολύτως χαλαρός και κατά 99,9999% το κεφάλι σου θα χτυπήσει στο τιμόνι. Αν περιμένεις στο ΙΧ οτι θα τρακάρεις οι ραχιαίοι σου -ίσως- να μπορούσαν να σε κρατήσουν κολημένο στο κάθισμα ( ? )
Αηδίες...
1. Δεν οδηγούμε με μπουφάν,παλτά και γενικά οτιδήποτε μπούρδα εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των χεριών/ποδιών μας. Για ΔΙΚΟ μας καλό.
2. Μετά θα πουν και οι μοτοσυκλετιστές οτι τους χαλάει την κώμωση το κράνος :)
3. Η μόνη περίπτωση που η ζώνη δεν σε σώζει και ίσως αποβεί και μοιραία είναι στις πλευρικές συγκρούσεις (το περί μοιραίας με κάθε επιφύλαξη)
Στο λεωφορείο ο εγκέφαλός σου είναι έτοιμος πάντα να θέσει τους μύες σε λειτουργία για να αντισταθεί σε οποιαδήποτε κίνηση αδράνειας. Στο ΙΧ σου δεν ισχύει αυτό. Είσαι απολύτως χαλαρός και κατά 99,9999% το κεφάλι σου θα χτυπήσει στο τιμόνι. Αν περιμένεις στο ΙΧ οτι θα τρακάρεις οι ραχιαίοι σου -ίσως- να μπορούσαν να σε κρατήσουν κολημένο στο κάθισμα ( ? )
Αηδίες...
1. Δεν οδηγούμε με μπουφάν,παλτά και γενικά οτιδήποτε μπούρδα εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των χεριών/ποδιών μας. Για ΔΙΚΟ μας καλό.
2. Μετά θα πουν και οι μοτοσυκλετιστές οτι τους χαλάει την κώμωση το κράνος :)
3. Η μόνη περίπτωση που η ζώνη δεν σε σώζει και ίσως αποβεί και μοιραία είναι στις πλευρικές συγκρούσεις (το περί μοιραίας με κάθε επιφύλαξη)
ΟΧΙ αν εχεις αεροσακους.
Αν δεν εισαι ικανος να οδηγεις με τα ρουχα σου, τοτε μεινε σπιτι, παρε ταξι, βρες καποιον αλλον να σε παει εκει που θελεις, παρε λεοφορειο, τραμ, η στο κατω-κατω πιγενε γυμνος :evil:
Δεν υπαρχει δικαολογια.
Αυτο μου θυμιζει εκεινη την δικαολογια οταν βαλανε διαχωριστικα στη Μεσογειων και καποια βλαμμενη προσπαθησε να τα περασει να μπει στην απαγορευμενη λοριδα....
Τα βγαλανε με δικαολογια οτι σκοτωνεται ο κοσμος.
Επρεπε να τα αφησουν μεχρι να σκοτωθουν τοσοι που οι υπολοιποι να βαλουν τα μυαλα τους.Και αν δεν βαλουν, αυτοι χανουν.
Οπος ειπα, οποιος σεβεται το νομο, δεν εχει τι να φοβηθει.Το προβλημα εχουνε και παλη μονο αυτοι που δεν...
ΟΧΙ αν εχεις αεροσακους.
Ο σχεδιασμός των αερόσακων γίνεται με γνώμονα την σωστή τοποθέτηση του οδηγού και την ύπαρξη των ζωνών ασφαλείας !
Αρχικά σχεδιάστηκαν για να μην χρειάζονται οι ζώνες αλλά γρήγορα κατάλαβαν οτι αυτό δεν ισχύει ;)
Οπος ειπα, οποιος σεβεται το νομο, δεν εχει τι να φοβηθει.Το προβλημα εχουνε και παλη μονο αυτοι που δεν...
καλα αυτο χωραει πολυ συζητηση...
Σχετικά με κινητά και οδήγηση...ένα από τα επεισόδια MythBusters έκανε σύγκριση ομιλίας σε κινητό με οδήγηση υπό την επίρρεια αλκοολ.
Το αποτέλεσμα ήταω εντυπωσιακό. Η οδηγική ικανότητα μιλώντας στο κινητό ήταν ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο άσχημη με το αν οδηγούσες μεθυσμένος.
Βέβαια, δεν έκαναν απλή κουβέντα, αλλά τεστ του στυλ:"Επανέλαβε αυτή την πρόταση" ή "πες 5 πράγματα που κάνεις το πρωϊ". Αλλά κάτι αντίστοιχο είναι αν σε παίρνει ο προιστάμενος και σε ρωτάει "που έβαλες τα τάδε τιμολόγια πριν από μία εβδομάδα" :)
Αυτο μου θυμιζει εκεινη την δικαολογια οταν βαλανε διαχωριστικα στη Μεσογειων και καποια βλαμμενη προσπαθησε να τα περασει να μπει στην απαγορευμενη λοριδα....
Τα βγαλανε με δικαολογια οτι σκοτωνεται ο κοσμος.
Επρεπε να τα αφησουν μεχρι να σκοτωθουν τοσοι που οι υπολοιποι να βαλουν τα μυαλα τους.Και αν δεν βαλουν, αυτοι χανουν.
Τα διαχωριστικά τα βγάλανε γιατι αν ήσουν με μηχανακι και κάποιος σε στριμωχνε ή σε εκλεινε επεφτεσ στο εμποδιο που ήταν πολύ ψηλό και σκοτωνοσουνα 100%... Αντιθετα ο καφορς που σε εκλεινε το πολυ πολυ να εσπαγε κανενα ψαλιδι...
Ειδικα εκεινα ήταν πολύ μεγαλη βλακεία... καλύτερα ειναι με τα καρφια ή αλλο χρώμα οδοστρωμα...
@rg!
Τα διαχωριστικά τα βγάλανε γιατι αν ήσουν με μηχανακι και κάποιος σε στριμωχνε ή σε εκλεινε επεφτεσ στο εμποδιο που ήταν πολύ ψηλό και σκοτωνοσουνα 100%... Αντιθετα ο καφορς που σε εκλεινε το πολυ πολυ να εσπαγε κανενα ψαλιδι...
Ειδικα εκεινα ήταν πολύ μεγαλη βλακεία... καλύτερα ειναι με τα καρφια ή αλλο χρώμα οδοστρωμα...
@rg!
Καλύτερα ακόμα θα είναι όταν σταματήσουν να βάφουν τις λωρίδες και τα διαχωριστικά με αυτό το χρώμα-βαζελίνη που μόλις πατήσεις επάνω, γλύστρισες... :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Δεν υπαρχει καμμια συζητηση.Ειτε το σεβεσαι ειτε οχι.Παρκαρε οπος πρεπει, μην υπερβαινεις ταχυτητα, μην εισαι "μαγκας" στο δρομο και ολα καλα.Και οπος ειπα, αν σε ενοχλει τιποτα απο τα απαραιτητα στο αυτοκινητο σου για να εισαι νομιμος τοτε μην οδηγεις!
Τοσα εκατομμυρια στο κοσμο μπορουν να το σεβαστουν, μονο οι Ελληνες εχουνε προβλημα! Και θελουν να το συζητησουν!
Εγω 10 χρονια τωρα δεν μπορω να συνηθησω αυτα τα πραγματα.Εκει απο που ειμαι εγω δινουμε φλας οταν στριβουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100μ πριν, και οχι οταν μπαινουμε στη στροφη οπος εδω (γιατι ετσι προειδοποιηουμε τους αλλους, δεν ειναι θεμα νομιμοτητας,αλλα ασφαλειας), ΔΕΝ περναμε στο κοκκινο, οταν αναβει δεν γαζονουμε το μηχανημα αλλα σταματαμε, ΔΕΝ αλλαζουμε λοριδες χωρις να δωσουμε καταλληλο σημα, ΔΕΝ σκεφτομαστε πως να αποφυγουμε το νομο και να βρουμε τρυπες μεσα.ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ και δεν διπλοπαρκαρουμε και τριπλοπαρκαρουμε....Απλα το παιρνουμε για δεδομενο, και εκει τελειωνει η ιστορια.Εδω ομως ολοι θελουνε κατι να συζητησουν, να αποφυγουν, να εξηγησουν.
Τελος παντων, εγω προτεινω να ποσταρει εδω πρωτος που θα φαει προστιμο καινουργιου νομου, και γιατι...ΑΥΤΟ θα ειναι θεμα για συζητηση...
Υ.Γ. Στη πολη μου τωρα και 15 χρονια λειτουργουν φωτογραφικες μηχανες σε καθε φαναρι.ΔΕΝ υπαρχει τροχονομος να σε σταματησει, απλα σου στελνουν προστιμο ταχυδρομικως.Εδω αυτες που λειτουργουν ειναι ελαχιστες, και αυτες γεμιζουν μεσα σε ελαχιστες ωρες...
Απλα γιατι κανενας δεν τους παιρνει χαμπαρι.Γιατι νομιζετε οτι θα ειναι διαφορετικα με το καινουριο ΚΟΚ?
xaotikos
04/06/2007, 01:06
Δεν υπαρχει καμμια συζητηση.Ειτε το σεβεσαι ειτε οχι.Παρκαρε οπος πρεπει, μην υπερβαινεις ταχυτητα, μην εισαι "μαγκας" στο δρομο και ολα καλα.Και οπος ειπα, αν σε ενοχλει τιποτα απο τα απαραιτητα στο αυτοκινητο σου για να εισαι νομιμος τοτε μην οδηγεις!
Τοσα εκατομμυρια στο κοσμο μπορουν να το σεβαστουν, μονο οι Ελληνες εχουνε προβλημα! Και θελουν να το συζητησουν!
Στην Ελλάδα όμως σε σχέση με τις άλλες χώρες, όταν μιλάμε για υποδομές και παιδεία σε γράφουν στα ******* τους.
Δεν μπορεί στο κέντρο του Liverpool ή του Manchester στην Αγγλία να παρκάρω άνετα σε πολυόροφο πάρκινγκ με 1-1.5 λίρα την ώρα (1.5 - 2.5 ευρώ) και στην ελλάδα σε διάφορες πόλεις να σου ζητάνε 5-6 όταν από θέμα μισθών έχουμε αρκετά μεγάλη διαφορά.
Φυσικά δεν μιλάμε για τα πρόστιμα σχετικά με καφρίλες του στυλ, κόκκινο φανάρι, σούζες, πατιλίκια κλπ.
Ο σεβασμός είναι μια αμοιβαία κατάσταση, τουλάχιστον για αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι.
Απ' όσο ξέρω δε σε γράφουνε αυτή τη στιγμή από κάμερες διότι είναι κλειστές λόγω Δαφέρμου.
Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω σχετικά?
Πόσοι κοιμούνται ή έχουν κλειστά τα μάτια τους μέσα στο λεωφορείο;
Πόσοι είναι στιβαγμένοι σαν σακιά με πατάτες;
Πόσες γυμνές μεταλλικές επιφάνειες υπάρχουν σε κάθε λεωφορείο;
Πόσες φορές χρειάζεται ν΄ακινητοποιηθεί απότομα κάποιο λεωφορείο;
Με τα cb τί γίνεται; Επιτρέπεται ή όχι η χρήση τους όταν κινείται το αυτοκίνητο;
Κι αν όχι, ισχύει άραγε το ίδιο και για τους αστυνομικούς, μοτοσυκλετιστές της τροχαίας, οδηγούς ταξί, οδηγούς φορτηγών κλπ. κλπ.;
Τέλος κάτι ακόμη για προβληματισμό:
Μια και χορτάσαμε από τα ρεπορτάζ των καναλιών να δείχνουν μπλόκα της τροχαίας σε δρόμους, προσωπικά θα ήθελα να γίνει κάτι αντίστοιχο σε σημεία (π.χ. είσοδο/έξοδο του parking της Βουλής) που κινούνται οι κ.κ. βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί και παρατρεχάμενοι για να δούμε πόσοι από αυτούς τηρούν το νέο Κ.Ο.Κ.
Το ίδιο φυσικά να γίνει και με τους οδηγούς και επιβαίνοντες σε περιπολικά...
Πολλοί
Πολλοί αλλά κρατιώνται
Κακώς υπάρχουν (δεν έχω δει σε καινούργια λεωφορεία αλλά προφανώς θα υπάρχουν)
Πάρα πολλές φορές αλλά είπαμε αν κρατιούνται οι όρθιοι δεν έχουν πρόβλημα.
Το πρόβλημα λοιπόν στα λεωφορεία είναι σε αυτούς που δεν κρατιούνται και στους καθισμένους. Αλλά άντε υποχρέωσε να φοράνε ζώνη οι καθισμένοι. Εδώ στα σχολικά και τα κωλόπαιδα δεν φοράνε :D
προσωπικά θα ήθελα να γίνει κάτι αντίστοιχο σε σημεία (π.χ. είσοδο/έξοδο του parking της Βουλής) που κινούνται οι κ.κ. βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί και παρατρεχάμενοι για να δούμε πόσοι από αυτούς τηρούν το νέο Κ.Ο.Κ.
Το ίδιο φυσικά να γίνει και με τους οδηγούς και επιβαίνοντες σε περιπολικά...
κανένας δεν τηρεί τους νόμους που βάζει :D
Ο αλήτης ο Ψωμιάδης δεν είπαμε οτι είχε δηλώσει "Δεν φοράω κράνος γιατί μου χαλάει τα μαλιά".
Εγώ προσωπικά είχα πετύχει στην ομόνοια μια κάργια και έναν άλλον σε ένα περιπολικό (που τους είχε δείξει και η τηλεόραση την ΙΔΙΑ μέρα) που εφάρμοζαν τα νέα μέτρα της τροχαίας για την προστασία των ογηγών να φωνάζουν απο την ντουντούκα "Βάλτε το κράνος σας" στο μπροστά μηχανάκι. Μαντέψτε...ΔΕΝ φωρούσαν ζώνη :lol: :lol: :lol:
(στην τηλεόραση φυσικά φορούσαν ! )
Βέβαια οι αστυνομικοί (όπως μου είχε πει ένας) δεν φοράνε ζώνη για να προλάβουν να πεταχτούν έξω αν τους απειλήσει κάποιος με όπλο...οι μπουχέσες... :D
Δυστυχώς δεν ελέγχονται και οι οδηγοί τακτικά για την ικανότητα τους.
Στη γραμμή 305 για Αρτέμιδα ήτανε ένας πάντα κάθε μεσημέρι σούρα, απ' ότι έμαθα μια μέρα τον κατεβάσανε με το ζόρι οι επιβάτες και σταματήσανε το δρομολόγιο, έτσι απομακρύνθηκε ο οδηγός από την ενεργό δράση.
Μία μέρα στην οδό Κάνιγγος πριν καιρό, περιμένοντας στην αφετηρία για το Α7(Μαρούσι) τσακώθηκα με τον οδηγό γιατί ρωτάει τον τύπο που κανονίζει τα δρομολόγια: Να φορτώσω?
Εκνευρίστηκα αφάνταστα και του απαντάω: Τι να φορτώσεις ρε ζώον? Τσουβάλια με πατάτες είμαστε?
Δυστυχώς όταν οδηγάνε τα λεωφορεία έτσι σε αντιμετωπίζουνε... :(
antoniosk
04/06/2007, 20:30
Βέβαια οι αστυνομικοί (όπως μου είχε πει ένας) δεν φοράνε ζώνη για να προλάβουν να πεταχτούν έξω αν τους απειλήσει κάποιος με όπλο...οι μπουχέσες... :D
Δεν φορανε ζωνη για να μπορουν να πεταχτουν γρηγορα για κανενα καφεδακι ή τιποτα αλλο φαγωσιμο :D :D :D Αν τους απειλησει καποιος με οπλο πρεπει να πεταχτουνε εξω γρηγορα γιατι μετα το αυτοκινητο θα μυριζει :D :D
Για τα antiradar receivers τι λετε??
Ευτυχως εδώ που ειμαι εγώ, Ρουμανια, με το που μπηκαν στην ΕΟΚ απο την αρχη του χρονου, επιτραπηκανε και ειναι νομιμα :D :D
Ευτυχως εδώ που ειμαι εγώ, Ρουμανια,
Εκεί να δεις πολιτισμό...(λόγω φόβου).
Με το που κοιτάζαμε την διάβαση και σκεφτόμασταν οτι ίσως και να θέλαμε να περάσουμε απέναντι (άσχετα που απλά κοιτάζαμε τα αξιοθέατα) φρενάρανε ΟΛΟΙ.
Ακόμα έτσι είναι ;
Και εμείς κάτι τέτοιο θέλουμε όμως...να μας βάζουν 2 μερούλες φυλακή επειδή δεν σταματήσαμε στην διάβαση και μετά θα σου πω εγώ αν θα το ξανακάνουμε :D :D :D
Με το που κοιτάζαμε την διάβαση και σκεφτόμασταν οτι ίσως και να θέλαμε να περάσουμε απέναντι (άσχετα που απλά κοιτάζαμε τα αξιοθέατα) φρενάρανε ΟΛΟΙ.
Έτσι είχα σταματήσει μία Lamborghini στην Ελβετία για να τη χαζέψω :twisted:
antoniosk
04/06/2007, 21:12
Ακόμα έτσι είναι ;
ναι ετσι ειναι ακομα, περνανε την διαβαση και κοιτανε απο την αλλη μερια, σαν εγώ θα πονεσω αν τους κτυπησω. Αν σε δει μπατσος 1 μηνα διχως διπλωμα, δεν πληρωνεις τιποτα αλλα δινεις εξετασεις για να το ξαναπαρεις.
Οταν οδηγώ Ελλαδα σκευτωμαι συνεχεια "εδω δεν σταματανε στις διαβασεις" γιατι ουτε και οι πεζοι εμπιστευονται να περασουν αλλα μπορει να ερθει καποιος να στην φορεσει απο πισω.
Τα δε προστιμα, οπως ηταν σε μας 30 χρονια πισω :D :D ανδ και μεχρη στιγμης ειμαι οκ. Φυσικα δεν εχουν δρομους, 2-3 highway 150 χμ ο καθενας με οριο τα 130χμ/ωρα.
fon_hussan
04/06/2007, 22:29
Πέρα από αυτά που ήδη γράφτηκαν και τα διάβασα με ενδιαφέρον, ειπώθηκε/άκουσα στη δουλειά μου πως ΔΕΝ γίνεται μετά την καταγραφή παράβασης/προστίμου με το νέο ΚΟΚ να κάνει ο υπαίτιος ένσταση (πχ. σε δικαστήριο ή κάπου αλλού);
Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι φούμαρα που μου είπανε; :roll:
Τέλος μακάρι να τα σεβαστόυμε/εφρμόσουμε τα μέτρα αυτά, έστω και με τον φόβο του τσουχτερού προστίμου και των ποινών και να ηρεμήσουμε.
ΥΓ: Πάω λίγο ΟΤ---> Είμαστε και εμείς όμως---> Κατά τις 7και 30 μμ σήμερα, πορεία 30 ατόμων που είδα εγώ μπροστά από ΓΑΔΑ και το μετρό αμπελοκήπων να πηγαίνει ανάποδα πάνω στην λεωφορειολωρίδα.... Και γύρω το χάος (δλδ όσοι κατηφόριζαν για πατησίων)!!!
Φιλικά,
Κώστας
καλα θα πεσεις καμια μερα σε μπλοκο να μοιραζουν προσημειωμενες κλησεις για οτι τους ερθει, χωρις να εχεις κανει την παραβαση φυσικα και μετα θα αναθεωρησεις πολλα απο αυτα που λες. Να μαθουν να κοβουν κλησεις σωστα και οχι βιαστικα και μονο και μονο για να παρουν λεφτα.
(Δεν μιλαμε για παρκαρισμα, μεθυσμενους φυσικα , εκει δεν νομιζω να διαφωνει και κανεις)
Να την πας σε δικαστηριο μπορεις, αλλα αμα την χρεωθεις τελικα την πληρωνεις χ10 στην φορολογικη (τουλαχιστον με το παλιο συστημα ετσι γινοταν). Κανε το 700 επι 10 και βγαλε το σκορ 8) 8)
sotirisk
06/06/2007, 21:37
Διστυχως εδω δεν βλεπω να γινεται καμια αλλαγη.Αυτοι που θα κερδισουν ειναι οι δημοι με δημοτικη αστυνομια (αν δεν τους γνωρισατε ακομα ειναι κατι μ*λα*ες που σε περιμενουν να παρκαρεις, τρεχουν και σου βαζουν προστιμο και εξαφανιζωνται μεσα σε 2 λεπτα).
Άρα αυτό που λες για παράνομο παρκάρισμα αναιρείται.
Όταν γράψανε εσένα σε περιμένανε, ενώ όταν γράφουν τους άλλους, ε, είχαν παρκάρει παράνομα.
Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το χρηματικό ύψος του προστίμου, αλλά η υποδομή. Αν δεν υπάρχει (φτηνό) parking, αναγκαστικά θα διπλοπαρκάρεις, τριπλοπαρκάρεις κλπ. εκτός αν έχεις βγει για να πάρει αέρα το αυτοκίνητο.
Επίσης υπάρχει και πρόβλημα στους ελέγχους.
Λίγα ηλίθια σημεία απλά για είσπραξη, από όργανα που δεν χαίρουν της εκτίμησης του κοινού (δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ εκτίμηση από τον μέσο οδηγό στην τροχαία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.
Βασικός είναι η συγκέντρωση του οδηγού.
Όποιος οδηγάει καθημερινά βλέπει ότι η βλακεία ξεχειλίζει, όχι γιατί είμαστε όλοι βλάκες, αλλά γιατί δεν είμαστε συγκεντρωμένοι (πράγμα λογικό, όλοι το κάνουμε).
Αλλά αυτό είναι θέμα παιδείας.
Τα πρόστιμα, θα έπρεπε να κινούνται πιο πολύ στην αφαίρεση διπλώματος.
Το οικονομικό δεν λέει κάτι, αν ο άλλος τα έχει, θα οδηγάει κάθε μέρα και θα πληρώνει, σκοτώνοντας κόσμο. Το ποσοστό επί της φορολογίας του οδηγού ή του έχοντος την άδεια κυκλοφορίας (όποιο είναι πιο υψηλό προς αποφυγή κομπίνας) θα έπρεπε να είναι ένα standard. Π.χ. κόκκινο φανάρι = 1% της δήλωσης, δηλώνεις 30000, πληρώνεις 300.
vmanolis
08/06/2007, 19:30
Εμένα παιδιά σήμερα το απόγευμα, απέναντι από το Village Park του Ρέντη επί της Θηβών, σταμάτησαν και τελικά έγραψαν την γυναίκα μου που επέστρεφε από το κολυμβητήριο με τα μικρά, επειδή δεν φορούσε ζώνη. :!:
Αποτέλεσμα, 360 ευρώ τα οποία αν τα πληρώσει εντός 10 ημερών πάνε στο 50%, δηλαδή 180 ευρώ και κράτηση του διπλώματος για 10 ημέρες. :shock:
Όντως έτσι ισχύει; :?
καλα ετσι θα γεμισουν τα ταμεια.
Κανενα ΤΑΡΙΦΑ ειδατε να γραφουν?
Όταν γράψανε εσένα σε περιμένανε, ενώ όταν γράφουν τους άλλους, ε, είχαν παρκάρει παράνομα.
Ειπα εγω οτι γραψανε ΕΜΕΝΑ? :shock:
Οχι, αλλα αν μενεις Πατησια η δουλευεις εκει κοιτα λιγο γυρω σου...
Εκει το πρωι μπορεις να δεις τροχονομους να καθωνται στις καφετεριες, ενω οι δημοτικοι γραφουν, βγαζουν πινακιδες, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.Και εγω τη πληρωσα τη νυφη πριν κανα χρονο ΔΥΟ φορες.Και ΝΑΙ, ειχα σταματησει παρανομα.Και πηγα και τα πληρωσα, και δεν ξαναεκανα αυτο ΠΟΤΕ.Αλλα αλλο εγω, και αλλο μερικοι που οσα προστιμα και να πληρωσουν μυαλο δεν θα βαλουν...
katsaros_m
10/06/2007, 06:49
νεος κοκ νεα εποχη νεα δημ...... νεα μαλ.... νεες μορφες εργασειας
καινουριος τροπος πελατικων σχεσεων των βολευτων γιατι πως να το κανουμαι ελλαδαρα χωρης ρουσφετη δεν γηνεται τι πιστευεται οτι τα λευτα του κοκ τους ενδιαφερουν αρερεεεε ματσουκι που θελοθμαι ολοι μας.
Το πρόβλημα εδώ δεν είναι το χρηματικό ύψος του προστίμου, αλλά η υποδομή. Αν δεν υπάρχει (φτηνό) parking, αναγκαστικά θα διπλοπαρκάρεις, τριπλοπαρκάρεις κλπ. εκτός αν έχεις βγει για να πάρει αέρα το αυτοκίνητο.
Επίσης υπάρχει και πρόβλημα στους ελέγχους.
Λίγα ηλίθια σημεία απλά για είσπραξη, από όργανα που δεν χαίρουν της εκτίμησης του κοινού (δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ εκτίμηση από τον μέσο οδηγό στην τροχαία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Νομίζω ότι η αλήθεια συνοψίζεται στα λόγια του sotirisk.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομής σε όλους του τομείς.
Για παράδειγμα, όσον αφορά την δημοτική αστυνομία:
Στα στενό που μένω στα πατήσια ήρθαν ξαφνικά μια ωραία μέρα και βάλανε πινακίδες για παρκάρισμα ανάλογα με τους μήνες (μονούς ή ζυγούς). Από εκείνη τη μέρα και μετά, κάθε πρωί μετά τις 8.30 περίπου και μέχρι το απόγευμα περνάνε πολύ τακτικά τα μαλ@κισμένα της δημοτικής, γράφουν και φεύγουν.
Θα πουν κάποιοι έξυπνοι, ε αφού απαγορεύεται, γιατί παρκάρεις και καλά σου κάνει. Όταν όμως, ο κουρασμένος άνθρωπος που γυρνάει σπίτι του το βράδυ, ψάχνει για πάρκινγ κάθε μέρα μέσο όρο 40 λεπτά (έως και 2.30 ώρες εγώ προσωπικά έχω κάνει ρεκόρ). Όταν λοιπόν, δεν βρίσκει ούτε το παραμικρό χώρο (ψάχνοντας σε πάρα πολύ μεγάλη ακτίνα πολλών οικοδομικών τετραγώνων)να το βάλει τι θα κάνει;;; Και κατ' αυτόν τον τρόπο συμβαίνει η εξής κοροϊδία:
Κάθε πρωί βλέπεις ότι η μεριά που απαγορεύεται σχεδόν αδειάζει και κάθε βράδυ γεμίζει από αμάξια.. Και φυσικά κάποιοι δεν προλαβαίνουν να το μετακινήσουν... Κάθε μέρα το ίδιο και το ίδιο. Χρυσές δουλειές ο Δήμος. Αφού το σκέφτομαι πολύ σοβαρά σαν επιχειρηματική δραστηριότητα... Κυνηγητό κλέφτες και αστυνόμοι. Παρόμοιο σκηνικό γίνεται σε πολλά άλλα σημεία εδώ στα πατήσια και φαντάζομαι και σε άλλες περιοχές.
Το ίδιο ισχύει και με άλλες παρόμοιες ποινές, όχι μόνο τις δημοτικής αστυνομίας. Και όλο το θέμα είναι κύκλος, αλυσίδα...
Και κάποιος θα πει επίσης, γιατί να χρησιμοιποιείς αμάξι και όχι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
Συμφωνώ και επαυξάνω αλλά...
Αν μπαίνεις στο λεωφορείο, δεν χωράς ούτε να σταθείς, προσπαθείς με πολύ προσπάθεια να κρατηθείς, ιδρώνεις, μυρίζεις 50 διαφορετικά αρώματα, από ιδρωτέξ μέχρι σκατέξ, τότε θα ξαναμπείς; Αν χρειάζεσαι για να πας στο προορισμό σου 2 λεωφορεία, σύνολο 1 ώρα και 15 λεπτά να πας από Πατήσια στην Πανεπιστημιούπολη;
Ευτυχώς, το μετρό ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο και νομίζω ότι είναι η διέξοδος από αυτό το χάλι. Αν καταφέρουν και βάλουν παντού σταθμούς μελλοντικά (όπως είναι πχ στο Λονδίνο), πολλά από αυτά που συζητάμε δεν θα υπάρχουν.
Συνεπώς, επειδή ξέφυγα από το θέμα, ας κοιτάξουν πρώτα οι αρμόδιοι να φτιάξουν υποδομές, να δουν τι θα γίνει με τα εκατομμύρια, αμάξια που κυκλοφορούν (Μην αναφέρω το θέμα της απόσυρσης των αμαξιών...) και μετά να σκεφτούν πώς θα τα αρπάξουν.
νεος κοκ νεα εποχη νεα δημ...... νεα μαλ.... νεες μορφες εργασειας
καινουριος τροπος πελατικων σχεσεων των βολευτων γιατι πως να το κανουμαι ελλαδαρα χωρης ρουσφετη δεν γηνεται τι πιστευεται οτι τα λευτα του κοκ τους ενδιαφερουν αρερεεεε ματσουκι που θελοθμαι ολοι μας.
ναι ενω το πασ*κ εινε/ηταν αγιο εεεε ??? :D :D :D
για το ματσουκη μαζι σου ;)
υγ: για τα μαλακησμενα που μας τρηπανε τα αφτια με τις εξατμησεις ποιος θα τα μαζεψη ??? α ρε "εκκλησακια" που θελουν ολα τους να κλαψουν μανουλες..!! (ειμαι πολυ κακος???) :twisted:
thalexan
12/06/2007, 18:35
Ο αλήτης ο Ψωμιάδης δεν είπαμε οτι είχε δηλώσει "Δεν φοράω κράνος γιατί μου χαλάει τα μαλιά".
Έλα και κάποιος σε άκουσε! (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809063&lngDtrID=244) :)
Έπρεπε να πέσει τηλέφωνο από τον υπουργό για να φάει πρόστιμο δηλαδη;
thalexan
12/06/2007, 19:00
Πιθανό επικοινωνιακό τρικ.
Κάν'το σίγουρο το πιθανό.
Πιθανό επικοινωνιακό τρικ.
δεν είναι επικοινωνιακό τρικ ... πρόκειται για παραγωγική διαδικασία (την βαριά μας βιομηχανία) για να βγει ο επιούσιος:
ο φωτογράφος έβγαλε τη φωτογραφία και άρα το μεροκάματο
ο νομάρχης έκανε τη διαφήμιση του
ο υπουργός έδειξε ότι παραγάγει έργο
το in.gr ανέβασε την αναγνωσιμότητα του
ο αρθογράφος βρήκε θέμα να αρθρογραφίσει
(δεν το συζητώ καν αν περάσει η είδηση στην τηλεόραση ή σε εφημερίδα τα πόσα στόματα θα θρέψει..)
οι διαφημιζόμενοι στο in.gr αυξήσαν τις πωλήσεις τους (ιδίως της μηχανής που καβαλάει ο νομάρχης)
η τροχαία αύξησε τα έσοδα της και διαφήμισε τα νέα μέτρα
ένας αριθμός από υπαλλήλους υπουργείο - τροχαία - εφορία θα ασχοληθεί για την διεκπεραίωση της υπόθεσης του προστίμου
τα μέλη του awmn θα προχωρήσουν σε ενδελεχή ανάλυση και σχολιασμό του γεγονότος στο αντίστοιχο φόρουμ
κ.ο.κ
κ.ο.κ
και όλα αυτά μόνο με 350Ε και 5 πόντους.
Πάρτε και 5 δάχτυλα απο μέρους μου :D :D :D :D
edit:
και σε ρεπορταζ (καλά, κατα τύχη το πέτυχα μην βαράτε)
Video ~46ΜΒ MPEG2 (http://www.carpcs.gr/video/alpha.mpg)
Πριν το in.gr το είχε κάνει θέμα ο Τέρενς Κουίκ στο Alter προχθές το πρωί...δείχνοντας και ξαναδείχνοντας τον Ψωμιάδη και συγκρίνοντας την περίπτωσή του με εκείνη ενός φουκαρά που τον πιάσανε την πρώτη μέρα των ελέγχων να μη φορά κράνος αυτός και η γυναίκα του και του έκοψαν τη λυπητερή... Και δεν του έφτανε το πρόστιμο του φουκαρά, στη συνέχεια επειδή φάνηκε να μην κολώνει μπροστά στη θέση του Κουίκ οτι καλά του έκαναν, λίγο έλειψε να πλακωθεί για τα καλά μαζί του (ο Κουίκ απείλησε να του κάνει μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση). Απίστευτο γέλιο και η καλύτερη επιβεβαίωση του ...Τρ-Ελλάς το μεγαλείο σου...
Πάντως καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ οτι πρόκειται όχι για συνήθεις ελέγχους προς συνετισμό αλλά για καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα :twisted: Με το καρότο του bonus που λέγεται οτι παίρνουν τα "όργανα της τάξης" για κάθε κλήση που κόβουν σύντομα δεν θα μείνει κανείς οδηγός παραπονεμένος...
Σήμερα το πρωί στο Mega βγήκε κάποιος που τον σταμάτησαν για έλεγχο αρχικά αλκοτέστ κι αφού είδαν οτι δεν είχε πιεί τον ανάγκασαν να επαναλάβει 3 φορές !!! το αλκοτέστ και στο τέλος αφού είδαν οτι δεν μπορούσαν με τίποτε να τον γράψουν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, του έκοψαν κλήση και του αφαίρεσαν δίπλωμα και πινακίδες για τα φιμέ τζάμια που είχε στις πίσω θέσεις και στο πορτμπαγκάζ!!!
Σημειωτέον οτι ο οδηγός είναι δάσκαλος στο επάγγελμα (στατιστικά από εκείνους που κάνουν τα λιγότερα ατυχήματα) και τα φιμέ τζάμια τα είχε παραγγείλει στο καινούργιο του αυτοκίνητο για να προστατεύει το μωρό του...
Ύστερα από αυτό, στην κυριολεξία αηδίασα όταν ο επικεφαλής της Τροχαίας που ήταν στο στούντιο του Mega είπε οτι καλώς τον έγραψαν, ότι έπρεπε να γράφει η άδεια κυκλοφορίας για τα φιμέ τζάμια και οτι μέσα από τα φιμέ τζάμια δεν μπορεί να βλέπει καλά προς τα έξω (ο νέος ΚΟΚ μιλά καθαρά για εμπρός, αριστερά και δεξιά και ΟΧΙ για πίσω, πίσω αριστερά, πίσω δεξιά ορατότητα...). Σιγά σιγά θα μας απαγορεύσουν να φοράμε και τα γυαλιά ηλίου...
:arrow: Ελπίζω να βρεθεί κάποιο κανάλι που θα έχει τα κότσια να τη στήσει επίτηδες έξω από τη Βουλή υποδεικνύοντας τις Mercedes, BMW κλπ. πολυτελή αυτοκίνητα με τα κατάμαυρα privacy τζάμια των αξιότιμων κ.κ. βουλευτών...
Δεν χρειάζεται να είναι κανάλι Δαμιανέ.
Το ξέρουμε πολύ καλά εμείς εδώ ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει.
Ένας 'τουρίατας' με την κάμερά του να βιντεοσκοπεί και καλά την Βουλή ή τους τσολιάδες όταν περνάνε, νομίζω ότι αρκεί.
Ή και κρυφή κάμερα φυσικά.
Μετά τα κυκλοφορούμε σε όλα τα sites, blogs, youtube, email.
Αν αυτό γινόταν τακτικά από πολλούς θα σου έλεγα εγώ!!!
Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση που είδα ρεπορτάζ στη ΝΕΤ (!) και έδειχνε περιπολικά και γενικά αστυνομικούς που παρανομούσαν. Το ευχαριστήθηκα αλλά και τι με αυτό... :evil:
(ο νέος ΚΟΚ μιλά καθαρά για εμπρός, αριστερά και δεξιά και ΟΧΙ για πίσω, πίσω αριστερά, πίσω δεξιά ορατότητα...).
Δεν νομίζω...όπως είναι το λογικό, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακώληση ορατότητας του πίσω / εμπρός οδηγού.
Αν βάλεις αδιαφανείς μεμβράνες στο πίσω τζάμι σου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικίνδυνο για όσους κοιτάνε και λίγο τί γίνεται μπροστά. Το να βλέπεις 2 και 3 αυτοκίνητα μπροστά είναι πάρα πολυ χρήσιμο για να αποφύγεις τα απότομα φρεναρίσματα.
ΚΑΛΑ κάνανε και τον γράψανε για την πίσω μεμβράνη (αν ήταν αδιαφανής). Αν θέλει να προστατέψει το παιδί του και να σκοτώσει κάποιον άλλον δεν συμπεριφέρεται σαν μέρος της κοινωνίας αλλά σαν βάρβαρος.
Υπάρχουν πολύ σοβαρές φιμέ μεμβράνες που εμποδίζουν όλες τις βλαβερές ακτίνες ΧΩΡΙΣ να είναι αδιαφανείς αλλά είναι λίγο ακριβές...
απο Κ.Ο.Κ. :
7. Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκουμέ-
νων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου
και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επι-
βάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφ’ ενός μεν, σε περί-
πτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο
ελάχιστο, αφ’ ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνο-
ντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνι-
ών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που
επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού
- συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περι-
πτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρα-
νών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.
Ωχ..
Αν οι μεμβράνες ήταν στα τζάμια κατά την αγορά του αυτοκινίτου από την αντιπροσωπεία όπως τα περισσότερα suvάκια, τι προβλέπετε ξέρει κανείς;
Αν είναι θέμα ορατότητας που αυτοκινήτου που ακολουθεί, τα νέα astra – leon κλπ, που δεν έχουν μεμβράνες στο πίσω τζάμι, αλλά ούτε τζάμι έχουν ουσιαστικά, τα ξεχειλώνουνε για να βλέπουμε ;
Πάντως μία χαρά μοιάζει ο νέος κοκ νομίζω, μακριά από εμάς αλλά μια χαρά :)
thalexan
14/06/2007, 07:24
Με το καρότο του bonus που λέγεται οτι παίρνουν τα "όργανα της τάξης" για κάθε κλήση που κόβουν σύντομα δεν θα μείνει κανείς οδηγός παραπονεμένος...
Φαντάζομαι ότι κάποιοι θα έχουμε τέτοιες εμπειρίες από ορισμένους κραβαρίτες της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο.
Πάντως καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ οτι πρόκειται όχι για συνήθεις ελέγχους προς συνετισμό αλλά για καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα :twisted:
Ας τους κάνουμε φτωχότερους, εφαρμόζοντας τον ΚΟΚ.
Με το καρότο του bonus που λέγεται οτι παίρνουν τα "όργανα της τάξης" για κάθε κλήση που κόβουν σύντομα δεν θα μείνει κανείς οδηγός παραπονεμένος...
Που το έχετε ακούσει αυτό ρε παιδιά και το λέτε συνέχεια?
...του έκοψαν κλήση και του αφαίρεσαν δίπλωμα και πινακίδες για τα φιμέ τζάμια που είχε στις πίσω θέσεις και στο πορτμπαγκάζ!!!
Πάνω από έναν τόνο (δηλαδή πόσο σκοτεινό είναι), απαγορεύεται. Άσχετο με την απορρόφηση.
Σημειωτέον οτι ο οδηγός είναι δάσκαλος στο επάγγελμα (στατιστικά από εκείνους που κάνουν τα λιγότερα ατυχήματα) και τα φιμέ τζάμια τα είχε παραγγείλει στο καινούργιο του αυτοκίνητο για να προστατεύει το μωρό του...
Ασχετο το ήταν δάσκαλος, μη πέφτουμε στην λούμπα των στατιστικών..
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προστατευτείς χωρίς να παρανομείς. Και μεις παιδιά έχουμε αλλά δεν κάναμε το αμάξι Knight Rider :).
The Undertaker
14/06/2007, 08:05
μόλις τώρα ακούστηκε από το RADIO ότι "μέχρι τώρα αφαιρέθηκαν περίπου 6000 πινακίδες αυτοκινήτων" !!
ένα ταπεινό μεροκάματο για την τροχαία....
thalexan
14/06/2007, 08:14
μόλις τώρα ακούστηκε από το RADIO ότι "μέχρι τώρα αφαιρέθηκαν περίπου 6000 πινακίδες αυτοκινήτων" !!
Δε θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιος μου έλεγε ότι μεταξύ πληθυσμού 10.000.000 κυκλοφορούν 6000 μ@λ@κε$ οδηγοί.
Υπάρχουν και κάτι λουλούδια αστυνομικοί όμως... Το προηγούμενο Σάββατο στο ύψος Παλατάκι στο Χαϊδάρι με σταματήσανε δυο που προσπαθούσαν να βρουν να με γράψουν. Αναγκάστηκα να βγάλω έξω μέχρι τον πυροσβεστήρα, ανταλλακτικές λάμπες, πλήρες κιτ πρώτων βοηθειών ακόμα και με κουβέρτες, τροχό ρεζέρβα. Με λίγα λόγια χάλια...
Είδαν και ένα αντικλεπτικό-τηλέφωνο-sattelite tracking σύστημα που έχω κάνει και νομίζανε ότι ήταν αντι-ραντάρ. Μέχρι που λεω στον ένα "παρε τα κλειδιά και πήγενε να ξεκινήσεις τον κινητήρα να δεις τι είναι". Ίσα ίσα κρατήθηκα να μην τους βρίσω και τους δυο.
Και τι μου λένε στο τέλος; Να πάω να το πλύνω γιατί αν με ξαναπιάσουνε θα με γράψουνε. Ευτυχώς δεν με γράψανε για τίποτα. Αυτά κύριοι...
Α! Ξέχασα να πω, 3 αλκοτέστ και εγώ παρακαλώ!
Πρέπει όμως να πω και μια άλλη φορά πριν χρόνια που με σταμάτησε στο κέντρο ένας την ώρα που μιλούσα στο κινητό. Με έκραξε άσχημα αλλά ευτυχώς δεν με έιχε γράψει. Κράτησα τα σροιχεία του και την επόμενη μέρα έστειλα ένα ευχαριστήριο γράμμα στον διοικητή του. Μόνο που δεν έγραψα ακριβώς τον λόγο :) Καλά να είναι αυτό το παλικάρι όπου και να είναι.
The Undertaker
14/06/2007, 08:46
αν στο περνάγανε anti radar χρήστο, το 1000άρικο το είχες στο νερό....
(ο νέος ΚΟΚ μιλά καθαρά για εμπρός, αριστερά και δεξιά και ΟΧΙ για πίσω, πίσω αριστερά, πίσω δεξιά ορατότητα...).
Δεν νομίζω...όπως είναι το λογικό, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακώληση ορατότητας του πίσω / εμπρός οδηγού.
Αν βάλεις αδιαφανείς μεμβράνες στο πίσω τζάμι σου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικίνδυνο για όσους κοιτάνε και λίγο τί γίνεται μπροστά. Το να βλέπεις 2 και 3 αυτοκίνητα μπροστά είναι πάρα πολυ χρήσιμο για να αποφύγεις τα απότομα φρεναρίσματα.
ΚΑΛΑ κάνανε και τον γράψανε για την πίσω μεμβράνη (αν ήταν αδιαφανής). Αν θέλει να προστατέψει το παιδί του και να σκοτώσει κάποιον άλλον δεν συμπεριφέρεται σαν μέρος της κοινωνίας αλλά σαν βάρβαρος.
Υπάρχουν πολύ σοβαρές φιμέ μεμβράνες που εμποδίζουν όλες τις βλαβερές ακτίνες ΧΩΡΙΣ να είναι αδιαφανείς αλλά είναι λίγο ακριβές...
Μα ΔΕΝ είχε μεμβράνη! Είχε εργοστασιακά αδιαφανή τζάμια όπως είναι στα περισσότερα νέα SUV (όχι τυχαία, λόγω διαστάσεων των τζαμιών αλλά και γιατί στην πραγματικότητα ΔΕΝ περιορίζουν την ορατότητα για τον οδηγό...).
Το Ελληνικό Κράτος έχει εγκρίνει τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος, έχει επιβάλει και εισπράξει τους επιπλέον δασμούς, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, κλπ. τέλη ΠΡΙΝ ακόμη καν κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο όχημα. Αν ήθελε να είναι σωστό θα έπρεπε να φροντίσει να ΜΗΝ εγκρίνει την εισαγωγή του συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτου (κι εκεί μετά θα έπεφτε ένα ωραίο ξεγυρισμένο πρόστιμο από την Ε.Ε.)...
Για τις μεμβράνες που τοποθετούν διάφοροι και πάλι θα έπρεπε να υπάρξει ειδική μεταχείριση καθώς το τοπίο είναι θολό (γιατί να διατίθενται μεμβράνες που δεν επιτρέπονται από την Τροχαία, ενώ ταυτόχρονα το Κράτιος εισπράττει το ΦΠΑ από την πώληση/τοποθέτηση αυτών;)
Για αυτό που λες για την ορατότητα των οδηγών που ακολουθούν το προπορευόμενο όχημα και δεν μπορούν να δουν καθαρά τί γίνεται πιο μπροστά, έχεις απόλυτο δίκιο κι εμένα μ΄εκνευρίζει, αλλά:
- μπορούν να δουν πεντακάθαρα τί γίνεται πιο μπρος αν αφήσουν τη νόμιμη απόσταση ασφαλείας
- υπάρχουν πάρα πολλά φορτηγά, πούλμαν, mini-vans, υπερυψωμένα, SUV, τζιποειδή με εξωτερική ρεζέρβα, οχήματα του στρατού, κλπ. κλπ. που ούτως ή άλλως αντικειμενικά δημιουργούν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα κι εκεί δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε...
Είδαν και ένα αντικλεπτικό-τηλέφωνο-sattelite tracking σύστημα που έχω κάνει και νομίζανε ότι ήταν αντι-ραντάρ.
Αυτό πιστεύω ενδιαφέρει αρκετούς, οπότε όταν έχεις χρόνο Χρήστο γράψε λεπτομέρειες...
thalexan
14/06/2007, 10:08
Είδαν και ένα αντικλεπτικό-τηλέφωνο-sattelite tracking σύστημα που έχω κάνει και νομίζανε ότι ήταν αντι-ραντάρ.
Αυτό πιστεύω ενδιαφέρει αρκετούς, οπότε όταν έχεις χρόνο Χρήστο γράψε λεπτομέρειες...
Παρόμοιες "φοβίες" έχουν και με τους πομποδέκτες VU των ραδιοερασιτεχνών.
Το Ελληνικό Κράτος έχει εγκρίνει τον συγκεκριμένο τύπο οχήματος, έχει επιβάλει και εισπράξει τους επιπλέον δασμούς, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, κλπ. τέλη ΠΡΙΝ ακόμη καν κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο όχημα. Αν ήθελε να είναι σωστό θα έπρεπε να φροντίσει να ΜΗΝ εγκρίνει την εισαγωγή του συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτου (κι εκεί μετά θα έπεφτε ένα ωραίο ξεγυρισμένο πρόστιμο από την Ε.Ε.)...
Σαφώς.
Για τις μεμβράνες που τοποθετούν διάφοροι και πάλι θα έπρεπε να υπάρξει ειδική μεταχείριση καθώς το τοπίο είναι θολό (γιατί να διατίθενται μεμβράνες που δεν επιτρέπονται από την Τροχαία, ενώ ταυτόχρονα το Κράτιος εισπράττει το ΦΠΑ από την πώληση/τοποθέτηση αυτών;)
Για να τις βάζουμε στα τζάμια της εταιρίας μας. Ή του αυτοκινήτου που έχει αντικαταστήσει το σπίτι μας.
Τί ρωτάς τώρα...όπως είπε ο άλλος οτι το έκανε για το παιδί του έτσι και ο έμπορος μπορεί να σου βρεί 1000άδες δικαιολογίες για να τα εισάγει.
Όσο για το ΦΠΑ, ας φωνάξουμε πρώτα γιατί οι μοτοσυκλετιστές πληρώνουν ΦΠΑ για τα κράνη και μετά για τις μεμβράνες
Για αυτό που λες για την ορατότητα των οδηγών που ακολουθούν το προπορευόμενο όχημα και δεν μπορούν να δουν καθαρά τί γίνεται πιο μπροστά, έχεις απόλυτο δίκιο κι εμένα μ΄εκνευρίζει, αλλά:
- μπορούν να δουν πεντακάθαρα τί γίνεται πιο μπρος αν αφήσουν τη νόμιμη απόσταση ασφαλείας
- υπάρχουν πάρα πολλά φορτηγά, πούλμαν, mini-vans, υπερυψωμένα, SUV, τζιποειδή με εξωτερική ρεζέρβα, οχήματα του στρατού, κλπ. κλπ. που ούτως ή άλλως αντικειμενικά δημιουργούν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα κι εκεί δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε...
Παραμένουν ενοχλητικές, όπως ενοχλητικά είναι και τα van και τα υπερυψωμένα και και και και. Για αυτό και ο σχεδιασμός αυτών των αυτοκινήτων ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!
Αλλά βέβαια ο νεοέλληνας που πέρνει το σούπερ ντούπες off road και το πάει βόλτα στο κολωνάκι δεν ξέρει απο δαύτα. Και δεν μιλάω για σοβαρό off road (πέρνα με το wrangler τα σαμαράκια στην Αθήνα και έλα να μου πεις) αλλά για τα φλώρικα.
Αν απαγορέψουν όμως τα μεγάλα αυτοκίνητα στο κέντρο θα βγούμε πάλι να φωνάζουμε. :lol:
Στο αυτοκίνητο μου έχω εγκαταστήσει τα εξής module:
- GSM terminal
- GPS
- ΒΤ modem
- Χειροποίητο σύστημα συναγερμού και εμπλοκής ECU.
- Μια μικρή πλακέτα με μικροεπεξεργαστή που κοντρολάρει τα παραπάνω.
- Μπατταρία λιθίου.
Αυτά είναι τοποθετημένα σε ένα μεταλλικό κουτί από λαμαρίνα που είναι κολλημένο στο σασί του αυτοκινήτου σε σημείο που δεν φαίνεται.
Η απόληξη του συστήματος αυτού είναι σε ένα σύνδεσμο δίπλα στο ταμπλό όπου έχω μια οθόνη και μερικά κουμπάκια για control.
Τα μπατσόνια λοιπόν με το που το είδαν ρωτάγανε τι είναι και στην αρχή τους είπα "αντικλεπτικό" αλλά ο ένας είδε ότι η οθόνη κάτι έγραφε και με τα πολλά μου τα πρήξανε.
Αυτοί ψάχνανε να δούνε τι μάρκα είναι και μου λέγανε κάτι @@αριες ότι είναι παράνομο να προσθέτω πράγματα στο αυτοκίνητο χωρίς την άδεια του υπουργείου και ότι θα τρακάρω γιατι δεν θα πιάσουνε τα φρένα αν μιλάω στο κινητό. Ότι @@αριά μπορείς να φανταστείς.
Μου κάνει και μια ο ένας που ήταν πιο εξυπνάκιας "Βάλτο να ακούσω την σειρήνα" και του λέω "δοκίμασε να μπεις μέσα να δούμε πως θα βγεις έξω".
Του φάνηκε περίεργο που δεν έχω σειρήνα να τρομάξω τον κλέφτη. Αν όμως μπει μέσα ο κλέφτης και κάνει το λάθος να κλείσει την πόρτα μετά θα πρέπει να φάει το τζάμι για να βγει
Στο τέλος τους είπα ότι υπάρχουν κάμερες στο σύστημα και ότι καταγράφεται εικόνα και ήχο και μέσα από GPRS πάει σε σέρβερ και έτσι με αφήσανε ήσυχο.
Μην μπλέξεις είναι Δαμιανέ...
Όσο για το ΦΠΑ, ας φωνάξουμε πρώτα γιατί οι μοτοσυκλετιστές πληρώνουν ΦΠΑ για τα κράνη και μετά για τις μεμβράνες
Για τον ίδιο λόγο που όταν εμείς παίρνουμε αυτοκίνητα με πλευρικούς αερόσακους, extra μπάρες στις πόρτες, ASP, TCS, ABS, και άλλες τέτοιες μπούρδες πληρώνουμε κανονικά φόρο σε αυτά.
Γιατί να μην πληρώνουν φόρο στα κράνη και οι μοτοσικλετιστές
αν στο περνάγανε anti radar χρήστο, το 1000άρικο το είχες στο νερό....
Ούτε στο νερό ούτε στην ξηρά, άσε που είναι €2000. Απλά τότε θα πήγαινα στα κανάλια και θα έπεφτε ένα κράξιμο μέχρι να μου το σβήνανε. Όπως πάντα γίνεται ρε συ Γιώργο!
Γιατί να μην πληρώνουν φόρο στα κράνη και οι μοτοσικλετιστές
Αν δεν φοράς κράνος (σ.σ. αν δεν το έχεις καν) είσαι παράνομος. Άρα το κράνος δεν είναι είδος πολυτελείας.
Αν δεν έχει το ΙΧ σου αερόσακους δεν είσαι παράνομος.
Βασικά αν με ρωτάς εμένα συμφωνώ με την λογική σου τα αντικείμενα παθητικής ασφάλειας να εκπίπτουν των φόρων αλλά το κράτος έχει άλλη άποψη :D
απο Κ.Ο.Κ. :
7. Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκουμέ-
νων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου
και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επι-
βάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφ’ ενός μεν, σε περί-
πτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο
ελάχιστο, αφ’ ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνο-
ντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνι-
ών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που
επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού
- συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περι-
πτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρα-
νών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.
Bιαζεσε χωρις να ξερεις..... τυπωστε τα αν σας σταματησουν για φημε τζαμια....
Αρκει εκει που τις τοποθετειτε να σας δινουν ενα χαρτι οτι ειναι πιστοποιημενες απο το κρατος...... και βασικο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μονο στο μπροστινο τζαμι.... (εκει μπορουμε να εχουμε μονο αν εχουμε χαρτι απο γιατρο το οποιο θα λεει οτι υπαρχει δερματολογικο προβλημα). :D
Bιαζεσε χωρις να ξερεις..... τυπωστε τα αν σας σταματησουν για φημε τζαμια....
Αρκει εκει που τις τοποθετειτε να σας δινουν ενα χαρτι οτι ειναι πιστοποιημενες απο το κρατος...... και βασικο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μονο στο μπροστινο τζαμι.... (εκει μπορουμε να εχουμε μονο αν εχουμε χαρτι απο γιατρο το οποιο θα λεει οτι υπαρχει δερματολογικο προβλημα). :D
Δεν λέει κάτι διαφορετικό απο αυτό που είπα.
Μιλάει για ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ μεμβράνες (άρα ΟΧΙ αδιαφανείς)
Ακόμα χειρότερα, απο ότι διαβάζω, ΔΕΝ επιτρέπει ΚΑΝ μη πιστοποιημένες μεμβράνες ούτε στα πλαϊνά τζάμια. Εκεί είχα άδικο.
Έχεις δει πιστοποιημένες μεμβράνες που εμποδίζουν το ορατό φως ; Εγώ ούτε μια.
Πηγαινε μωρε σε ενα καταστημα που εχουν 3Μ μεμβρανες παρε ενα παλιοχαρτι και τελειωσε στην Ελλαδα ζεις... πουστια αυτοι, πουστια και εμεις...
Τα 2 αυτα εγραφα μου τα εστειλε φιλος που δουλευει μεσα σε ΚΤΕΟ και πριν απο αυτα δεν περναγε κανενα αυτοκινητο που ειχε φιμε τζαμια... :shock:
Τεσπα δεν με εχουν σταματησει ουτε μια φορα....
@JS αμα δουν την μουρη σου ρε πως να μην σε γραψουν... :lol:
@JS αμα δουν την μουρη σου ρε πως να μην σε γραψουν... :lol:
Μα εγώ έχω πάρει άδεια για ιατρικούς λόγους...προκαλώ ταραχή !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The Undertaker
14/06/2007, 16:25
σε βλέπουν να οδηγείς και κρύβονται;;; :lol: :lol:
Δε θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιος μου έλεγε ότι μεταξύ πληθυσμού 10.000.000 κυκλοφορούν 6000 μ@λ@κε$ οδηγοί.
οταν μεινουν 500 οδηγοι να δουμε τι θα λεμε...
Οπως παει με ποδηλατο ολοι :twisted: :twisted:
thalexan
15/06/2007, 13:06
οταν μεινουν 500 οδηγοι να δουμε τι θα λεμε...
Οπως παει με ποδηλατο ολοι :twisted: :twisted:
Relax. Δεν πρόκειται να μείνουν 500 οδηγοί (αν και θα ήταν το ιδανικο λόγω του φαινομένου θερμοκηπίου). Πιο πιθανό είναι να σκοτωθούν 500 οδηγοί.
Απλώς παραπονιόμαστε για τα πάντα. (Πριν λίγες μέρες παραπονιόμασταν για τον κακό μας τον καιρό, τώρα μας χαλάει ο καλός μας ο καιρός.)
The Undertaker
15/06/2007, 17:17
μόλις γύρισα από εκδρομή υπαίθρου (έτσι την λέμε οι γεωλόγοι) και κοκκίνησα ήδη.λες και έκανα ηλιοθεραπεία!!
darkangel
15/06/2007, 17:32
μόλις γύρισα από εκδρομή υπαίθρου (έτσι την λέμε οι γεωλόγοι) και κοκκίνησα ήδη.λες και έκανα ηλιοθεραπεία!! :lol: :lol: :lol: εγω την Γλίτωσα παρολο που ειμαι πιο ασπρη
Διαβάστε τί ισχύει στην πραγματικότητα για τους ανιχνευτές ραντάρ εδώ:
http://www.bloka.com/content/view/346/9/
Νομικός χαμός... Και λέγαμε ότι τα πράγματα είναι μπλεγμένα με τις δικές μας κεραίες!!!
katsaros_m
15/06/2007, 21:37
καλα να δειτε τι φατσα αυτου που με σταματισε να με γραψη για κρανος οταν ανακαλιψε οτι δεν εχω πινακιδες οταν μου ζιτισε χαρτια και δεν τα εβρισκα οταν μου ζητησε ταυτοτητα και δεν την ειχα μαζι μου ανιγοντας την βαλιτασα να τα βρω καταλαθος πεσαν ανακινοσης πολιτικης παραταξης του εργατικου κεντρου σαφος αντιθετης πολιτικης αποψης απο αυτον κοντευε να γινει διμιος και να με σκοτοσει και αναγκαστικα επρεπε να ιδοπηοιση περικολικο να ερθη να με μαζεψει ανφεροντας τα στιχια μου για εξακριβωση στο κινιτο ασιρματο τηλεφονο φτανει σε πεντε λεπτα το περιπολικο με τον υπευθηνο αξιοματικο ασφαλειας της ευριτερης περιοχης και με απολιτο σεβασμο σε ενα παρανομο αλιτη κατα το οργανο που με σταματισε μου σηστηθηκε και μου εκανε μια εβγενικοτατη παρατηρηση για τα παραπανω βλεποντας οτι διασκεδαζα με την ολοι κατασταση και υρονευομενος μεχρι εσχατον το οργανο εγινε αφστιρος σε μενα παρακαλοντας εντεχνος να εξαφανιστο απο τα ματια του και να επικηνονισω και να προσκομισω την επομενη ολλα τα απαρετηγτα δικαιολογιτικα στην γενικη ασφαλεια τους ευχαριστησα και τους καληνηχτησα την επομενη προσκομισα τα δικαιολογιτικα και το επισοδιο ελλαβε εσιο τελος κανοντας μου αυστηρη παρατηρηση.
Ύστερα από αυτό δικαιούται να διαμαρτύρεται ...ο Ψωμιάδης!!! :P
The Undertaker
16/06/2007, 09:45
γαλατσίου και βεικου μοιράζουν ραβασάκια...
antoniosk
16/06/2007, 10:33
Δεν περιμενα οτι στα bloka θα ειχε τετοια διαφημηση για τα υπουργειο και την αστυνομια, οτι ον νεος ΚΟΚ δεν ειναι εισπρακτιο μετρο αλλα προστασιας του οδηγου, τι μπαρουφες αληθεια!!!!! :D :D
Το πιο μεγαλο ειναι οτι θα πεπει να βγαζουμε αδεια για "τις συσκευευς εντοπισμου" που ολοι θα μπορουμε να αποκτησουμε ανεξαρτητως και στην συνεχεια τα εσοδα αυτα, προτινει, να διατιθενται για αγορα περισσοτερων RADAR που θα μπουνε στα επικυνδινα σημεια, αντι να καλυτερεψουνε την κατασταση των δρομων βαζουν προστιμα :D :D
Σε ολη την Ευρωπη, απο οτι ξερω επιτρεπονται διχως καμμια αδεια, μονο στην Ελλαδα εχουμε βρει τροπους να βγαζουνε απο παντου χρημα.
Ευτυχως στην Ρουμανια που βρισκομαι τωρα, επιτρεπονται απο την αρχη του χρονου ελευθερα, μαλιστα το Carrefour εχει προσφορα τις τελευταιες βδομαδες :D :D
Οσα για τις αντιλιακες ζελατινες καρφι δεν τους καιγεται για να βλεπουν οι πισω οδηγοι την κυκλοφορια μπροστα, αλλα αυτοι θελουν να βλεπουν καθαρα μεσα στο αυτοκινητο οταν κανουν ελενχο.
The Undertaker
16/06/2007, 10:41
δεν έχεις τόσο feedback.καλή ιδέα πάντως..
γαλατσίου και βεικου μοιράζουν ραβασάκια...
Πρώτος.
Να, αυτή είναι μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ υπηρεσία, ένα blog ημέρας, με φρέσκα δεδομένα για όποιον ξεκινάει από κάπου για κάπου.
Κάτι με auto-link σε χάρτη θάταν τέλειο. Και φωτό αν ο διερχόμενος προλάβει! Σαν bloka.awmn. Με πρόσβαση και από internet.
Θα το σκεφτώ λίγο...
Το είχα προτείνει από το 2004 αλλά εισέπραξα τις ειρωνίες του DiGi και κάποιων άλλων...
Πώς μπορεί να υλοποιηθεί;
Έχουμε ας πούμε ένα gps κι ένα pda με το destinator...
Μόλις εντοπίσουμε κάποιο μπλόκο βρίσκουμε το στίγμα και το ανεβάζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε (sms, συμπλήρωση σε web φόρμα, email, ακόμη και τηλεφωνικά σε κάποιο ivr). Εδώ θα βοηθούσε πολύ αν είχαμε πυκνό δίκτυο hotspots...
Μετά πρέπει να αποτυπωθεί το στίγμα σε κάποιον χάρτη τύπου WiND (καλό είναι να αποτυπώνεται η ημέρα και η ώρα εντοπισμού με κάποιον αυτόματο τρόπο, αφού είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει stand-by κάποιος για να περνά με το χέρι τα δεδομένα στο χάρτη...).
Ο χάρτης να είναι προσβάσιμος μέσω awmn και internet...
Βέβαια, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τα δεδομένα μετά από λίγο να είναι out of date ή και ψευδή, οπότε πρέπει α) να ανανεώνεται ο χάρτης (αλλά και να αποθηκεύονται τα δεδομένα, αφού η τροχαία συνήθως κάνει μπλόκο στα ίδια και στα ίδια σημεία... που τη βολεύουν...) και β) το upload να επιτρέπεται σε πιστοποιημένους χρήστες...
The Undertaker
16/06/2007, 13:08
ρε σεις, όλα καλα μας τα λέτε αλλά:
α) εγώ δεν οδηγώ με το pda στο χέρι (κι αν σε πιάσουνε με αυτό την έκανες....)
β) διαδρομή σπίτι - δουλειά κάνουμε όλοι, κανείς δεν κάνει βόλτες να βρίσκει μπλόκα.δηλαδή αν περάσω εγώ την γαλατσίου και δεν είχε μπάτσους εκείνη την ώρα, θα τρώγατε όλοι σας κλήση βασισμένοι σε μένα;;
γ) δεν υπάρχουν hotspots αρκετά για να ανεβάζουμε κατευθείαν data πόσο μάλλον χάρτες..
δ) κύριοι το πρωί, που σηκώνομαι δεν τρέχω στο pc...πόσο μάλλον να βλέπω τα μπλόκα στις 7 το πρωί...πόσο μάλλον να τα βλέπεις όταν είσαι όλη μέρα δίχως η/υ!! δεν κουβαλάνε όλοι pda.η πιο σωστή λύση θα 'ηταν bluetooth αλλά θα είναι κίνδυνος για την ασφάλεια..
ε) καλύτερα θα ήταν να συνεργαζόμασταν με ταρίφες.αν υπάρχει γνωστός στα ραδιοταξί πχ θα είχαμε πολύ καλύτερο dataflow.
στ) αντί για αυτό λοιπόν, εγώ θα πρότεινα ένα roadmap για όλη την ελλάδα με σημεία ενδιαφέροντος, μπλόκα, ταβέρνες, μέρη που αξίζουν και διαδρομές για δικυκλιστές, αυτοκινητιστές κλπ κλπ. εκεί θα συμμετέχουν όλα τα wireless!εκεί μπορείς άνετα να plotαρεις την διαδρομή και να την ανεβάσεις όποτε θες!
Το είχα προτείνει από το 2004 αλλά εισέπραξα τις ειρωνίες του DiGi και κάποιων άλλων...
Και καλά κάνανε...
Βρε είστε σοβαροί ;
Αν είστε νομοταγείς δεν έχετε φόβο απο τα μπλόκα
Αν κατά τύχη σας πιάσανε επειδή μια φορά κάνατε και εσείς μια μ@/κια σαν παιδιά, δεν τρέχει και τίποτα. Πάει , πέρασε.
Αν κάνετε συστηματικά μα/ες και φοβάστε τότε ... να πα να...
Είπαμε...εισπρακτικά εισπρακτικά τα νέα μέτρα της τροχαίας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι ορθοί οι κανόνες.
Δηλαδή αν τρέχουμε με 120 στα στενά της κυψέλης ή στην Παν/μιου είναι μαλάκες οι τροχονόμοι αν μας πάρουν τις πινακίδες (ναι, και εγώ το έχω κάνει και δεν θα έλεγα κιχ...) ;
Γιατί δεν σηκώνετε και υπηρεσία φυγάδευσης βαρυποινητών ;
Με μπλόκα συνοριοφυλάκων ;
Με μπλόκα λιμενικού ;
Πιάσανε οι ζέστες μου φαίνεται...
Αν ομως ο μπατσος επιμενει οτι περασες με κοκκινο και εσυ δεν περασες?(με μαρτυρα μεσα?)
Αν τα ορια ειναι για τον φουτσο και σε γραφουν ΠΟΛΛΑ επειδη πας +30 ??
(σορρυ αλλα παω μονιμα +20 και ολοι με προσπερνανε , ασε που μερικες φορες αισθανομαι οτι ειμαι βλακας τοσο αργα!)
Για να μην αναφερουμε αλλα τοσα!
Τους λειπουνε πολλα λεφτα και το βαζουν στο ωραιο σακουλακι της οδικης νοοτροπιας και ασφαλειας.
ρε ουστ!! Αφου οταν γινει η βλακεια ποτε δεν θα ειναι εκει για να το προλαβουν, τοτε τι συζηταμε?
Στο τμημα για τσιπουρακια λαμογια
Βρε είστε σοβαροί ;
Αν είστε νομοταγείς δεν έχετε φόβο απο τα μπλόκα
Αν κατά τύχη σας πιάσανε επειδή μια φορά κάνατε και εσείς μια μ@/κια σαν παιδιά, δεν τρέχει και τίποτα. Πάει , πέρασε.
Αν κάνετε συστηματικά μα/ες και φοβάστε τότε ... να πα να...
Ακόμη και απόλυτα εντάξει να είναι κάποιος γιατί πρέπει να καθυστερήσει από τον έλεγχο που θα υποστεί;
Κι αν κάτι του "γυαλίσει" του άσχετου που σου κάνει τον έλεγχο και σε καθυστερήσει ακόμη περισσότερο; (μου είχε τύχει να με σταματήσουν κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία πολύ παλιότερα και κοιτούσαν επί πέντε λεπτά την εγκατάσταση του στερεοφωνικού στο πορτ-μπαγκάζ...)
Ή για φαντάσου να σε έβλεπε με το carputer σου και να σου έκοβε κλήση οτι τάχα παρακολουθούσες "τηλεόραση"... :shock:
Ναι , όλα αυτά απολύτως σωστά...
Με την ίδια λογική παρακαλώ όμως να καταργηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι γιατί με έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα.
Γενικά , δεν νομίζω οτι οι κινήσεις της αστυνομίας πρέπει να σχεδιάζονται με βάση την εξυπνάδα των υπαλλήλων της. Απλά θα έπρεπε να μην υπάρχουν τόσο γίδια υπάλληλοι.
(το carpc έχει emergency off κουμπί για απόλυτο σκοτάδι :D :D :D )
@andreas
Και εγώ στην εθνική πηγαίνω πάντα +0 και με προσπερνάνε όλοι αλλά εν τέλει φτάνω απλά 10 λεπτά αργότερα. Άσε που πριν απο κάθε σημείο που έχει μπλόκα τους φτάνω γιατί φρενάρουν στα 60 για να το γλιτώσουν. :lol: :lol: :lol:
Μην τους δίνετε το δικαίωμα να σας γράφουν...είναι καραγκιόζηδες...
Ακόμα θυμάμαι που πάρκαρα απέναντι απο ΑΤ, τους κοίταξα πριν βγω να δω αν θα μου πουν τπτ , δεν μου είπαν -λέω οκ πάρκαρα- και όταν γύρισα βρήκα κλήση.
Αλλά η βλακεία τους φάνηκε όταν διάβασα λάθος πινακίδα στην κλήση, ξεράθηκα στα γέλια και έσκισα την κλήση απέναντί τους :lol: :lol: :lol:
απολαυστε εδω σοβαροτητα απο την ελληνικη αστυνομια
http://www.youtube.com/watch?v=gCc7xc8hxDQ
Το προβλημα ειναι πολυ βαθυτερο, ειναι οτι ΟΛΑ εκει βασιζονται στο βυσμα και στο "δεν με κουναει κανεις".
Τουλαχισοτν τον στειλανε σπιτι του αυτον ή τον εχουν ακομα εκει?
AWMN 2010