View Full Version : Ζητούνται!
...Άτομα με μεράκι και θέληση να επεκτείνουμε το δίκτυο εκτός πόλης.
ΠΧ. Κάποιος από: Πύργο, Ζάκυνθο, κάμπο (Γαστούνη, Βαρθολομιό έως Λεχαινά) ή Κάστρο Κυλλήνης προκειμένου να υπάρξει πυρήνας για μακρινό link. Για Πύργο, Ζαχάρω κτλ, θέλουμε ενδιάμεσους κόμβους, όμως για το βόρειο τμήμα του νησιού ή για Ζάκυνθο, υπάρχει τέλεια ορατότητα και από το σπίτι μου.
Το γράφω εδώ, μπας και ενδιαφερθεί κάποιος και το καλοκαίρι αρχίσουμε εργασίες :P
madmetal
22/02/2007, 19:21
σωστος ο axrst!!!
οποιος ειναι απο το νησι (ζακυνθος) και ενδιαφερεται ας επικοινωνησει και μαζι μου γιατι υπαρχει σοβαρη ελλειψη επικοινωνιας στο wireless κοσμο του νησιου..
grigoris
16/03/2007, 00:03
Δε γνωριζω αν η διασυνδεση Αθηνα-Πατρα θα επιτευχθει, αλλα μην ειστε τοσο σιγουροι οτι ο "ασυρματος μεσημβρινος" σταματα στην Πατρα... http://forum.pwmn.net/viewtopic.php?t=74 ;)
entergeozax
22/11/2008, 18:31
εδω απο πυργο
Παιδιά χαιρετώ το φόρουμ!
Είμαι νέο μέλος από Αρχαία ολυμπία και χαίρομαι πολύ που σας διαβάζω :wink:
Διαβάζοντας λοιπόν σε άλλα πόστ για την ασύρματη δικτύωση στην Αμαλιάδα και στην Ζαχάρω θά΄θελα να ρωτήσω,εάν είναι δυνατόν τεχνικά να δημιουργηθεί ένα ασύρματο δίκτυο που να συνδέει Αμαλιάδα-Πύργο-Ζαχάρω-Ολυμπία???
Η πόλη του Πύργου αν και είναι αρκετά μεγάλη γιατί να μην έχει ενταχθεί ακόμα σε ένα πρόγραμμα ασύρματης δικτύωσης???
Εδώ στην Ολυμπία στα πλαίσια της ευρυζωνικότητας, είχαν τοποθετήσει για περίπου 3 μήνες ένα προκάτ σπίτι με μια ομοιoκατευθυντική κεραία WiFi με εμβέλεια το πολύ 50 μέτρα.
Αυτό ήταν πρίν περίπου 4-5 χρόνια αλλά έκτοτε όπως καταλαβαίνετε έπαυσε να λειτουργεί :!:
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :wink:
papashark
19/05/2009, 15:59
Παιδιά χαιρετώ το φόρουμ!
Είμαι νέο μέλος από Αρχαία ολυμπία και χαίρομαι πολύ που σας διαβάζω :wink:
Διαβάζοντας λοιπόν σε άλλα πόστ για την ασύρματη δικτύωση στην Αμαλιάδα και στην Ζαχάρω θά΄θελα να ρωτήσω,εάν είναι δυνατόν τεχνικά να δημιουργηθεί ένα ασύρματο δίκτυο που να συνδέει Αμαλιάδα-Πύργο-Ζαχάρω-Ολυμπία???
Η πόλη του Πύργου αν και είναι αρκετά μεγάλη γιατί να μην έχει ενταχθεί ακόμα σε ένα πρόγραμμα ασύρματης δικτύωσης???
Εδώ στην Ολυμπία στα πλαίσια της ευρυζωνικότητας, είχαν τοποθετήσει για περίπου 3 μήνες ένα προκάτ σπίτι με μια ομοιoκατευθυντική κεραία WiFi με εμβέλεια το πολύ 50 μέτρα.
Αυτό ήταν πρίν περίπου 4-5 χρόνια αλλά έκτοτε όπως καταλαβαίνετε έπαυσε να λειτουργεί :!:
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :wink:
Tα παράπονα σου πρωτίστος στον Δήμαρχο και στις τοπικές αρχές, και μετά στον ίδιο σου τον εαυτό και μάλιστα σε εσένα διπλά.
Διπλά γιατί εσύ ψηφίζεις τους τοπικούς σου άρχοντες που δεν έχουν εκμεταλλευτεί τα υπάρχοντα προγράμματα, και δεύτερον γιατί τα περιμένεις από ότι φαίνεται όλα στο πιάτο.
Το δίκτυο εδώ πέρα το δικό μας, καλύπτει πολύ μεγαλύτερη περιοχή από ότι εσύ ζητάς για την δική σου περιοχή, αλλά δεν μας το έφτιαξε κανένας, ούτε πείραμε καμιά επιχορήγηση για να το φτιάξουμε. Μόνοι μας προσπαθήσαμε, μόνοι μας κουραστήκαμε, μόνοι μας ξοδέψαμε, και σήμερα το δίκτυο αυτό είναι γεγονός.
Αντί να αμολάς ρητωρικά ερωτήματα γιατί οι άλλοι δεν το έστησαν για σένα, καλύτερα να κοιτάξεις στον καθρέπτη και να ρωτήσεις τον ευατό σου γιατί εσύ δεν έκανες μια προσπάθεα να ξεκινήσει κάτι εκεί.
Τέλος, από ότι θυμάμαι στην Αρχαία Ολυμπία πρέπει να υπάρχει ασύρματο δίκτυο για τις ανάγκες του δήμου, έργο που φτιάχτηκε με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό και επιχορήγηση (από αυτές που εσύ αναρωτιέσαι γιατί δεν ήρθαν).
Α, και μην ξεχάσω, εδώ στην Αθήνα, το Ασύρματο Μητροπολητικό Δίκτυο Αθηνών, δεν είναι μια ενναλακτικής σύνδεση με το ίντερνετ για τους τσαμπατζήδες.
:evil:
The Undertaker
19/05/2009, 16:17
τα χάπια σου πάνο....δεν είσαι σε ηλικία να ταράζεσαι. :lol: :lol: :lol:
δεν κρατήθηκα sorry.. :mrgreen:
Φίλε Πάνο σέβομαι και εκτιμώ αυτά που λές και μάλιστα με προβληματίζουν κιόλας.
Δυστυχώς στην περιοχή εδώ έχουμε δεν έχουμε Δήμαρχο το ίδιο πράγμα κάνει,οι δέ τοπικές αρχές (ο θεός να τις πεί τοπικές,αφού όταν ζητάς κάποιον είναι εκτός περιοχής!) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Μια απόπειρα που έγινε να στηθεί κεραία WiFi στο κέντρο της Ολυμπίας δεν βγήκε σε πέρας γιατί οι τεχνικοί δεν είχαν άδεια και οι κάτοικοι τους πήραν με τις πέτρες λόγω ακτινοβολίας.
Επομένως δεν περιμένουμε και πάρα πολλά...
Έχω όλη την καλή διάθεση,το μεράκι και την υπομονή να ξεκινήσω κάτι εδώ αλλά από ένα και μόνο άτομο πιστεύω δεν γίνονται πολλά πράγματα,αφού λάτρεις του αθλήματος δεν υπάρχουν!
Επομένως δεν περιμένω κάτι στο πιάτο αλλά όποτε μου δοθεί η ευκαιρία θα συνδράμω και εγώ.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μάλιστα ακούγοντας awmn δίκτυο λένε α θα έχω internet,
αδιαφορώντας για τις δικτυακές υπηρεσίες και την τεχνική του υπόσταση (καλά έκανες και το ανέφερες)
Συγχαίρω όλα τα άτομα που με συλλογική αφοσίωση,προσωπική εργασία και έξοδα μπόρεσαν και "βγήκαν στον αέρα" και αυτό αποτελεί παράδειγμα πρός όλους!
Φιλικά Ηλίας :wink:
grigoris
19/05/2009, 18:04
γεια σου FM1..
περα απο το κραξιμο που θα φας ολα μπορουν να γινουν.. αρκει να ασχοληθεις..
καταρχας πρεπει να μας πεις αν εχεις οπτικη επαφη με αμαλιαδα..
μπορεις να μπεις στο wind.pwmn.net και να καταχωρησεις τη θεση σου για το διαπιστωσουμε αυτο.
καποτε με ειχε βρει και ενας αλκης που ειχε ενα ξενοδοχειο στην περιοχη, αλλα χαθηκε μετα.
Λοιπόν εδώ βλέπετε τον κόμβο που έφτιαξα: http://wind.pwmn.net/?page=nodes&node=503
Εδώ έκανα ένα τέστ οπτικής επαφής με τον κόμβο RSA@wana της Αμαλιάδας:
http://wind.pwmn.net/?page=nodes&subpage=plot_link&a_node=503&b_node=156
αλλά οπτική επαφή δεν υπάρχει λόγω φυσικών εμποδίων :(
Εδώ άλλο ένα τέστ με τον κόμβο grigoris.zacharo της Ζαχάρως:
http://wind.pwmn.net/?page=nodes&subpage=plot_link&a_node=503&b_node=373
όπως επίσης και με την Ζαχάρω πολλά σύνεφα βλέπω και σεληνιάζομαι!
Από ότι καταλαβαίνω,η μόνη περίπτωση να αποκτήσω οπτική επαφή είναι με αναμεταδότη πάνω σε γεωστατικό δορυφόρο!
Βέβαια θα'θελα να ακόυσω και τις απόψεις σας :wink:
Φίλε Πάνο σέβομαι και εκτιμώ αυτά που λές και μάλιστα με προβληματίζουν κιόλας.
Δυστυχώς στην περιοχή εδώ έχουμε δεν έχουμε Δήμαρχο το ίδιο πράγμα κάνει,οι δέ τοπικές αρχές (ο θεός να τις πεί τοπικές,αφού όταν ζητάς κάποιον είναι εκτός περιοχής!) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Μια απόπειρα που έγινε να στηθεί κεραία WiFi στο κέντρο της Ολυμπίας δεν βγήκε σε πέρας γιατί οι τεχνικοί δεν είχαν άδεια και οι κάτοικοι τους πήραν με τις πέτρες λόγω ακτινοβολίας.
Επομένως δεν περιμένουμε και πάρα πολλά...
Έχω όλη την καλή διάθεση,το μεράκι και την υπομονή να ξεκινήσω κάτι εδώ αλλά από ένα και μόνο άτομο πιστεύω δεν γίνονται πολλά πράγματα,αφού λάτρεις του αθλήματος δεν υπάρχουν!
Επομένως δεν περιμένω κάτι στο πιάτο αλλά όποτε μου δοθεί η ευκαιρία θα συνδράμω και εγώ.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μάλιστα ακούγοντας awmn δίκτυο λένε α θα έχω internet,
αδιαφορώντας για τις δικτυακές υπηρεσίες και την τεχνική του υπόσταση (καλά έκανες και το ανέφερες)
Συγχαίρω όλα τα άτομα που με συλλογική αφοσίωση,προσωπική εργασία και έξοδα μπόρεσαν και "βγήκαν στον αέρα" και αυτό αποτελεί παράδειγμα πρός όλους!
Αυτο με την ακτινοβολια που ειπες ειχε πολλη πλακα , το κακο ειναι οτι οταν το διαβαζα ετρωγα τοστ και πηγα να πνιγω ρε Χριστιανε . αυτα τα πραματα τα λενε με τροπο και σιγα σιγα . και για να μην ξεχναμε τα σοφα λογια του παπασαρκ . το awmn ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ISP πες στους υπολοιπους
grigoris
20/05/2009, 00:54
FM1 μια χαρα τα εκανες ολα...
αλλα οπως δειχνουν τα πραγματα απο εκει δεν εχεις απευθειας οπτικη με κανενα κομβο μας.. ουτε με καστρο,ουτε καν με γραφκαπηδημα. Οποτε πρεπει να ψαξεις να βγει link απο καποιον αλλο που να εχει οπτικη επαφη (μια κουβεντα ειναι αυτο τωρα, γνωριζω πως ειναι πολυ δυσκολο)
Οσο γι αυτα που σου λενε παραπανω μη σε αποθαρρυνουν.. εγω καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις.. :)
Παιδιά σας ευχαριστώ και πάλι!
Τα παιδιά που έχουν τα zwn στην ΖΑΧΑΡΟ τα ξέρετε ; (έπιασα 2 AP το ΠΑΣΧΑ )
Το πολύ έως το καλοκαίρι ελπίζουμε να υπάρχει και ασύρματης σύνδεσης Ζαχάρου με Μεσσηνία μέσω Κυπαρισσίας!
Από τη Ζαχάρω φαίνεται να υπάρχει και οπτική με αυτόν εδώ τον κόμβο στην παραλία του Πύργου http://wind.pwmn.net/?page=nodes&node=318
καποτε με ειχε βρει και ενας αλκης που ειχε ενα ξενοδοχειο στην περιοχη, αλλα χαθηκε μετα.
Τα παιδιά από Ζαχάρω δεν τα γνωρίζω,αλλά τον Άλκη τον ξέρω,έχει ξενοδοχειακή μονάδα και σπίτι στην περιοχή Δρούβα (πιο ψηλά από την Ολυμπία) και πολύ πιθανόν να έκανε κανένα scan από την ταράτσα του ξενοδοχείου του.
Δείτε και στην φώτο:http://www.hotelpelops.gr/assets/images/pool_panorama.jpg
Η Θέα που φαίνεται στο βάθος είναι νοητά πρός Πύργο και Αμαλιάδα χωρίς εμπόδια!
Ίσως αν πάω κάποια στιγμή με laptop-access point-κεραία να πέσω επάνω στο δίκτυο του Πύργου-Αμαλιάδας.
Μάλιστα στην περιοχή Δρούβα λόγω της υψομετρικής διαφοράς του από την Ολυμπία (χαμηλά) έχει τοποθετηθεί και ο αναμεταδότης TV.
τσα !!!
http://img34.imageshack.us/img34/5149/19042009033.jpg (http://img34.imageshack.us/my.php?image=19042009033.jpg)
Ωραίος!!! Να υποθέσω οτι έχεις κάνει καμμιά πατέντα τέτοια???
http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/64.jpg
οχι ενα msi wind είχα και ενα usb 500mw realtek 8187b με 4db κεραιουλα το σκαν εγινε σε ενα σημειο απεναντι ας πουμε απο το βουνο που ειναι το ολυμπιον αστυ. Εκεί βλέπαμε το πανω μερος του Πυργου και μάλλον την Βρινα
Χμ,εσύ πρέπει να ήσουν πάνω στο βουνό των Μακρισίων (αν κρίνω από ένα δίκτυο Μakrisia στο laptop) που βλέπεις ντουφέκι Πύργο,Δρούβα,Μακρίσια,Κρέστενα,Βρίνα,και κάποιες παραλιακές περιοχές με κατεύθυνση πρός Ζαχάρω.
Σε εμάς εδώ,μας έχει φάει το βούνο της Σαλμώνης που κόβει την επαφή από Πύργο και το βουνό της Σμέρνας από πλευράς Ζαχάρως.Το βουνό της Σμέρνας είναι αρκετά ψηλό και εκεί έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αναμεταδότες ραδιοφωνίας-τηλεόρασης.
Η αλήθεια είναι οτι η Ολυμπία είναι σε γούβα με βουνά τριγύρω,ενώ από την περιοχή του Δρούβα που είναι ψηλότερα κάτι μπορεί να περνάει.
grigoris
21/05/2009, 11:38
:D
ναι βρε, ο ενας ειναι δικος μου!
εσυ που εχεις σπιτι?
:D
ναι βρε, ο ενας ειναι δικος μου!
εσυ που εχεις σπιτι?
Δεν έχω :( στην εθνική οδό τους έπιασα)
Τα παιδιά από Ζαχάρω δεν τα γνωρίζω,αλλά τον Άλκη τον ξέρω,έχει ξενοδοχειακή μονάδα και σπίτι στην περιοχή Δρούβα (πιο ψηλά από την Ολυμπία) και πολύ πιθανόν να έκανε κανένα scan από την ταράτσα του ξενοδοχείου του.
Δείτε και στην φώτο:http://www.hotelpelops.gr/assets/images/pool_panorama.jpg
Μπα, ο τύπος είναι αυτός που έχει το ξενοδοχείο Europa? Γνώρισα την πισίνα. Έχω πάει αρκετές φορές για καφέ εκεί.
Λοιπόν τα νέα είναι ευχάριστα. Σε λίγο από φραγκαπήδημα, θα βγάλουμε λινκ για Κυπαρρισία (Ζαχάρω και καλαμάτα). Όλα φαίνεται να είναι στην τελική τους ευθεία. Οπότε αν τοποθετηθεί ένας κόμβος πάνω στο ξενοδοχείο, άνετα πιάνει φραγκαπήδημα. Αν, δε, είναι και στην ίδια ευθεία (πρέπει να το δηλώσει στο wind), τότε μιλάμε με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Από εκεί μπορεί επίσης να βγάλετε άνετα και Link προς το κέντρο της Ολυμπίας ή όπου αλλού είσαι.
Έλα να συνδέσουμε όλη τη Δυτική Ελλάδα λέμε!
Με Σμερνα κανα κονε..... κατι ? :(
Nαι Europa λέγεται το ξενοδοχείο.
Πιστεύω οτι και από την Σμέρνα μπορεί να γίνει κάποιο link μιας και είναι ψιλό βουνό,αλλά μπές στο wind.pwmn.net να καταχωρήσεις τη θέση σου για να το διαπιστώσεις.
grigoris
30/06/2009, 19:37
ε, ειναι δυσκολο να βρεθει καποιος με σπιτι ακριβως πανω στην κορυφογραμμη της σμερνας
παντως μια φοα που ειχα ανεβει πεζοπορια (καμια 10αρια μερες πριν τις πυρκαιες) ειχα δει καποιες κεραιες.
ισως θα πρεπε να βρουμε καποιον με εξουσιοδοτηση εκει πανω..
Στη σμέρνα υπάρχουν κεραίες TV και ΡΑΔΙΟ και μάλιστα και τοπικων σταθμών όπως του ράδιο κρεστενα και greca fm. Απο οτι είδα ειναι το μόνο μέρος που πραγματικά μπορεί να ενώσει τα χωριά της περιοχής. Αλλιώς απο οτι είδα μόνο η ΖΑΚΥΝΘΟΣ μας κάνει (εννοείτε με πολύ μακρινά λινκς) !!! :lol: Έκατσα πριν κατι μέρες και μεσω του wind του PWMN που εχει περασμένα τα data για αποστάσεις κλπ η ζακυνθος είναι το απόλυτο σημείο για να ενώσει όλη την Ν.Δ Ελλάδα !!!
grigoris
10/08/2009, 03:51
αποψε εγινε η πρωτη εξορμηση για να βγει δοκιμαστικο link απο wana προς κυπαρισσια.
ειναι το τελευταιο βημα που απαιτειται για να ενωθει ολη η δυτικη ελλαδα! (http://wind.pwmn.net/?page=nodes&subpag ... b_node=393 (http://wind.pwmn.net/?page=nodes&subpage=plot_link&a_node=521&b_node=393)) [attachment=1:3kt7qy60]wind.JPG[/attachment:3kt7qy60]
αν και αρκετα δυσοιωνες οι προβλεψεις (60klm link εκ των οποιων τα 30 ειναι πανω απο θαλασσα) το λινκ φαινεται να βγαινει μπομπα!! [attachment=0:3kt7qy60]1.JPG[/attachment:3kt7qy60]
το πρωτο ping απο αγρινιο σε καλαματα δεν ειναι και πολυ μακρια 8)
Απομενει να γινει η αγορα του εξοπλισμου για να στηθει μονιμα.
1000 ευχαριστω στο mswn και στο gzac κυριως για τον δανεισμο του εξοπλισμου και για τη φοβερη στοχευση που εκανε με το ματι απο κυπαρισσια!
(αν ειμαστε -54 με τη μια και default tx ποσο θα παει αμα στοχευσετε κιολας?????)
antidrasi
10/08/2009, 08:51
(αν ειμαστε -54 με τη μια και default tx ποσο θα παει αμα στοχευσετε κιολας?????)
Μπράβο ρε grigori άξιος!!!Αυτο θέλει κίτρινες όμως και καστράκι.
Εχω μιά μικρή υποψία ότι αυτό που βλέπεις αυτό είναι και για τα 2 λινκ,μπορεί να πάω να κεντράρω και να χειροτερευουν αντι να καλυτερευουν.
basilis rulez (οι για να λέμε καλύτερα ραδιοφωνιάς rulez) για να λέμε και τα του καίσαρα το καίσαρι...αυτός μας κατεύθυνε για το που να στοχεύσουμε...και μάλλον έπεσε διάνα
Αρχίζουμε να αποκτά πείρα το Mswn σε λινκς πάνω από θάλασσα... :mrgreen: :mrgreen: μόνο ο whacker να μην μας έκανε νερά :oops: :oops: ...και όλα θα ήταν κατ' ευχήν
[attachment=0:3hah9ut8]7003p-king.jpg[/attachment:3hah9ut8]
papashark
11/08/2009, 02:14
Νeoplan, το Δίδυμο βάλε στο όνειρο, θα βοηθήσει πολύ :)
antidrasi
11/08/2009, 17:08
[attachment=0:12bjg75k]7003p-king.jpg[/attachment:12bjg75k]
Αυτό είναι ονείροξη οχι όνειρο.
grigoris
11/08/2009, 18:19
προς το παρον παμε γι αυτο.. :mrgreen: μονο ρευμα μ λειπει!!
[attachment=0:q5ag848v]tin touto.JPG[/attachment:q5ag848v]
Έλα θα έχουμε και ring με awmn όταν πέφτει η μία πλευρά θα πηγαίνουμε από την άλλη.
προς το παρον παμε γι αυτο.. :mrgreen: μονο ρευμα μ λειπει!!
[attachment=0:34aagam6]tin touto.JPG[/attachment:34aagam6]
Οπως είπαμε οταν βρεθήκαμε ένα if είναι έτοιμο και εκπέμπει προς Φραγκαπήδημα σε AP mode. Επίσης αν δεν βρεθούμε επειδή οι διακοπές τελειώνουν θα αφήσω και το ALIX 3c2 για να το παραλάβετε από τον ανιψιό μου.
Αν υπάρχει κόμβος στην παραλία στη Σπιάντζα τότε μπορεί να παίξει και Φραγκ-Σπιάντζα-Ζαχάρω :wink:
Αν υπάρχει κόμβος στην παραλία στη Σπιάντζα τότε μπορεί να παίξει και Φραγκ-Σπιάντζα-Ζαχάρω :wink:
Δυστυχώς το σημείο είναι χαμηλό και στην πλευρά που θα έβγαινε λινκ υπάρχει πιο ψηλό κτίριο.
AWMN 2010