PDA

View Full Version : need help getting started

randomgr
13/10/2002, 02:18
Η ολη ιδεα μου φαινεται παρα πολυ καλη... σκεφτομαι να βαλω αλλους 5 φιλους στο κολπο... αλλα δεν εχω ιδεα απο που να ξεκινησω... που μπορω να βρω το hardware και τι θα πρεπε να αγορασω? και αφου αγορασω το hardware πως συνδεομαι, τι ειναι το access point, και γιατι πρεπει να το εχω συνεχεια ανοιχτο?

ggeorgan
13/10/2002, 06:36
Το πρώτο και μακράν το κυριώτερο είναι γνώση. Διάβασε στο forum και σε αντίστοιχα sites του εξωτερικού.
Για το hardware, αυτή την στιγμή πρέπει :
1. Να μην πετάξεις, αν τυχον έχεις κανένα παλαιότερο PC (386 και νεώτερα) που πιθανώτατα θα σου χρησιμεύσει αντί για ειδικό access point.
2. Να προμηθευτείς ασύρματη κάρτα (PCMCIA αν έχεις laptop ή desktop με την κατάλληλη θύρα) για να αρχίσεις να δοκιμάζεις την ασύρματη τεχνολογία.
Αν θέλεις, καταχώρησε την θέση σου στην node db (=βάση δεδομένων για μελλοντικούς κόμβους).
Καλώς ήλθες.

randomgr
13/10/2002, 15:21
το hardware εξαρταται απο την αποσταση με τον κοντινοτερο κομβο? Τι hardware μπορω να παρω με 100 Ευρω? Αν παρω καλο hardware θα εχω καλυτερες ταχυτητες?

stoidis
13/10/2002, 16:20
Όλος ο δικτυακός εξοπλισμός που χρησιμιοποιούμε έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές κι έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι διαφέρει ο εξοπλισμός που απαιτείται ανάλογα με την απόσταση από τον πλησιέστερο κόμβο. Βέβαια, ανάλογα με την απόσταση απαιτούνται διαφορετικές κεραίες, αλλά ο εξοπλισμός μένει ο ίδιος.

Μερικοί κατασκευαστές (dlink) υπόσχονται ταχύτητες 22Mbps αντί των 11Mbps που είναι το standard του 802.11b. Ταχύτητες βέβαια, 22Mbps δεν έχουμε δει μέχρι τώρα και στην πραγματικότητα, η αύξηση της ταχύτητας σε σύγκριση με τα 11Mbps δεν ξεφεύγει από το 20%. Όπως και να έχει το θέμα, όλες οι συσκευές που είναι συμβατές με το πρωτόκολλο 802.11b έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες προδιαγραφές και τις ίδιες επιδόσεις.