View Full Version : Καλως σας βρηκα
Ειπα να πω την καλησπέρα μου σε ενα community που παρακολουθω καιρό, ως τώρα παθητικά, αλλα ηρθε το πληρωμα του χρόνου να ασχοληθώ και ενεργητικά. Και για προσωπικό ενδιαφέρων αλλα και για επαγγελματικό. Συγκεκριμένα, ειμαι εργαζόμενος στην vodafone, και ασχολούμαι με ενα wlan project. Εχω στην διάθεση μου μπόλικο εξοπλισμό (δεκαδες wlan καρτουλες, και μερικα APs, ολα της cisco), και συντομα θα σηκώσω στην οροφη μια κεραία για διασύνδεση με ενα άλλο κτήριο της vodafone. Με το project αρχισα να ασχολούμαι τελευταία βδομάδα (παράλληλα με πολλάαα αλλα), οποτε οι τεχνικές μου γνώσεις ειναι ακόμα σε πολυ μετριο επιπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο το project του AWMN είναι παρα πολύ ενδιαφέρων, δημιουργώντας συναισθήματα, οσων αφορά την ανταλλαγή data, της παλιάς σχολής.
Θα ψάξω λίγο το site για τεχνικές λεπτομέρειες, οπως το αμα λειτουργούν σε adhoc (το λογικότερο) τα nodes του awmn, σε τι προτόκολλο, αμα υπάρχει LOS είτε του κτιρίου που δουλεύω, είτε του σπιτιού μου, με αλλα nodes κλπ.
Είμαι σιγουρος το athenswireless.net περαν των αλλων ειναι και ισως ο καταλληλότερος κόμβος ανταλλαγής χρήσιμης τεχνογνωσιας οσων αφορα το 802.11
Την καλησπέρα μου και πάλι.
zlimvos, να σε καλωσορίσω στο forum και να ευχηθώ σύντομα να τα λέμε και online από το wifi. Το site και ιδιαίτερα το forum του Athens Wireless αναθαθμίζεται και προστίθενται νέες πληροφορίες συνεχώς. Μπορεί οι τεχνικές σου γνώσεις πάνω στο wifi να είναι σε πολύ μέτριο επίπεδο, αλλά οι τεχνικές σου γνώσεις γενικότερα στις τηλεπικοινωνίες θα μας είναι σίγουρα χρήσιμες. :D
zlimvos, να σε καλωσορίσω στο forum και να ευχηθώ σύντομα να τα λέμε και online από το wifi. Το site και ιδιαίτερα το forum του Athens Wireless αναθαθμίζεται και προστίθενται νέες πληροφορίες συνεχώς. Μπορεί οι τεχνικές σου γνώσεις πάνω στο wifi να είναι σε πολύ μέτριο επίπεδο, αλλά οι τεχνικές σου γνώσεις γενικότερα στις τηλεπικοινωνίες θα μας είναι σίγουρα χρήσιμες. :D
Τωρα, θα σε απογοητευσω.. Βλεπεις ειμαι IP oriented guy.. Δυστηχως (η ευτυχως) η ενασχοληση μου περιοριζεται στα data networks, οποτε θα σας ειμαι ελαχιστα χρησιμος σε οτι αφορα το wireless τουλ. layer 2 και κατω..
Regards
Καλωσήλθες κοντά μας!
Να ελπίζουμε οτι θα μας φανείς χρήσιμος όσον αφορά θέματα routing?
Επίσης θα ήταν χρήσιμο να μας παρουσιάσεις κάποια στιγμή τυχόν δυσκολίες ή ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισες με τα AP's της Cisco, αποστάσεις των ζεύξεων, κεραίες που χρησιμοποιήθηκαν, εκπεμπόμενη ισχύς και γενικά οτι πιστεύεις οτι θα βοηθήσει, τηρουμένου βέβαια του επαγγελματικού απορρήτου σε κάποια ευαίσθητα θέματα...
Καλωσήλθες κοντά μας!
Να ελπίζουμε οτι θα μας φανείς χρήσιμος όσον αφορά θέματα routing?
Επίσης θα ήταν χρήσιμο να μας παρουσιάσεις κάποια στιγμή τυχόν δυσκολίες ή ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισες με τα AP's της Cisco, αποστάσεις των ζεύξεων, κεραίες που χρησιμοποιήθηκαν, εκπεμπόμενη ισχύς και γενικά οτι πιστεύεις οτι θα βοηθήσει, τηρουμένου βέβαια του επαγγελματικού απορρήτου σε κάποια ευαίσθητα θέματα...
Βεβαιως σε ολα τα παραπανω.
Ηδη αντιμετωπιζω καποια προβληματα. Για την ιστορια χρησιμοποιω σαν AP Cisco 1200 με module για 802.11b (παιρνει και 802.11a αλλα δεν διαθετω..), και καρτουλες pcmcia Aironet 340.. Φανταζομαι μια τεχνικη κουβεντα ομως δεν θα συνεχιστει σε αυτο το forum..
Rgrds
ggeorgan
09/10/2002, 15:01
Απ' όσο μπορώ να δώ εγώ ως απλός χρήστης, συνδέσεις βλέπω data δεν βλέπω. Εξηγούμαι : Οι συσκευές βλέπονται, αλλά από κει και κάτω άλλα προγράμματα και συνδέσεις λειτουργούν πλήρως, άλλα με ειδική μεταχείριση (IP address αντί για ονόματα των πόρων) καί άλλα καθόλου. Είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπεις ισχυρό σήμα και να μην μπορείς να δείς τα data που θέλεις. Είναι θέμα λειτουργικών συστημάτων, μηχανισμών ασφαλείας τους και εφαρμογών που λειτουργούν με διαφορετικό το καθ' ένα τους τρόπο. Αυτά ελπίζουμε να μας βοηθήσεις να ξεδιαλύνουμε.
Απ' όσο μπορώ να δώ εγώ ως απλός χρήστης, συνδέσεις βλέπω data δεν βλέπω. Εξηγούμαι : Οι συσκευές βλέπονται, αλλά από κει και κάτω άλλα προγράμματα και συνδέσεις λειτουργούν πλήρως, άλλα με ειδική μεταχείριση (IP address αντί για ονόματα των πόρων) καί άλλα καθόλου. Είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπεις ισχυρό σήμα και να μην μπορείς να δείς τα data που θέλεις. Είναι θέμα λειτουργικών συστημάτων, μηχανισμών ασφαλείας τους και εφαρμογών που λειτουργούν με διαφορετικό το καθ' ένα τους τρόπο. Αυτά ελπίζουμε να μας βοηθήσεις να ξεδιαλύνουμε.
aakrivws.. basika fantazomai h pio aplh topologia einai ola katw apo ena SSID, xwris wep, xwris tipota, kai se kapoio AP pou kseroume oti 8a einai on synexeia na trexei enas DHCP server gia na moirazei ip's... auto 8a dhmioyrgisei mia aplh tcp/ip topologia, diladi ena LAN sto opoio 8a einai panw ola ta nodes... vevaia milame gia midamini asfaleia to opoio omws isws se prwth fash na mhn mas/sas endiaferei.. dysthxws den kserw sygkekrimena ti exei ginei ws twra gia na epekta8w..
Kai kati asxeto, elysa ta provlimata pou eixa me ta AP tis cisco, kai genika paizei arketa kala.. leptomereies allh stigmh..
Rgrds
vevaia milame gia midamini asfaleia to opoio omws isws se prwth fash na mhn mas/sas endiaferei.. dysthxws den kserw sygkekrimena ti exei ginei ws twra gia na epekta8w..
Νομίζω ότι η ασφάλεια με την λογική του WEP είναι χαμένη υπόθεση, για να μην πω και αδιάφορη. Κατα την προσωπική μο άποψη το security είναι end to end principle και όχι infrastructure. Άρα σε ένα δίκτυο "ΦΟΡΕΑ" εφαρμογών όπως το AWMN δεν έχει καννένα νόημα. Για μια εταιρία με wireless εντός του χώρου εργασίας αλλάζει.
my 2c και μάλιστα σε ευρώ :-)
Καλως ήρθες
[/quote]
Βάλε στο ταμείο άλλα 0.02€ ...
To WEP δεν κάνει για ανοιχτά δίκτυα. Για μας είναι άχρηστο overhead. Επομένως μην δίνετε παραπανίσια λεφτά για συσκευές που απλά υποστηρίζουν μεγάλα WEP keys αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο στο AWMN.
Na kalosoriso kai ego apo thn meria mou ton filo zlimvos.
H koinotita mas oso paei kai pli8enei apo atoma me gnoseis kai pira se diaforous tomeis, alloste mhn ksexname pos edo eimaste gia na voi8ame o enas ton allon, kalosorises loipon sthn Community mas :D
AWMN 2010