PDA

View Full Version : kaliaspera...

fido_dido
03/10/2002, 19:41
Enas filos mou eipe gia tin prospa8eias sas kai tin brika poli endiaferon.
Meno sto ILION konta ston Agio Nikola kai apo tin taratsa tou spitiou mou blepo olo to to3o ( peripou 270 moires) apo Patni8a - Penteli-Ymito-Peiraia-Kipoupoli enoeitai kai oles tis perioxes pou briskontai meta3i emena kai ton parapano perioxon (an oxi olo sxedon olo to Lekanopedio).
An mporo na boi8iso euxaristos.
Kali sinexeia.

dti
03/10/2002, 20:45
Καλωσήλθες στην μεγάλη παρέα μας!

Είσαι διπλά τυχερός : όχι μόνο γιατί έχεις τόσο καλή θέα, αλλά και γιατί στην περιοχή σου λειτουργεί ήδη ο πρώτος κόμβος μας :!:

Θα σου πρότεινα να καταχωρήσεις κι εσύ τη θέση σου στην on-line node database (http://www.nodedb.com/europe/gr/athens)μας και να επικοινωνήσεις με τον LLaffer...

fido_dido
04/10/2002, 15:57
Peirazei an balo to node mou sto peripou giati den mporo na katalabo poious dromous deixnei o xartis?
Kai mia alli erotisi me tous keraunous ti ginetai?

ggeorgan
04/10/2002, 17:15
Και 'γω νόμιζα ότι θα τα έβαζα λάθος με τον χονδροειδή χάρτη της node db και καθυστέρησα κάτι μήνες.
Για να μην πάθεις τα ίδια πάς πρώτα στο www. maporama.com και βρίσκεις τις συντεταγμένες σου ακριβώς. Μετά πάς στο node db και πατάς το κουμπί Use Coords, οπότε βάζεις τις τιμές γεωγραφικού μήκους και πλάτους (copy-paste και με προσοχή στα δεκαδικά). Γράφεις και τα υπόλοιπα στοιχεία και ο κόμβος σου είναι δηλωμένος. Είναι ευκολώτερο να το κάνεις απ' ότι να το περιγράψεις.
Για τους κεραυνούς υπάρχουν κάτι (ακριβά) εξαρτήματα που προστατεύουν την εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν πάντως στην βιβλιογραφία και την δικτυογραφία πολλές περιπτώσεις ζημιών από κεραυνούς γιατί οι κεραίες στην συχνότητα αυτή είναι μικρές. Πολύ μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πέσει κανείς από την στέγη μέσα στον ενθουσιασμό του να βάλει την κεραία στο καλύτερο σημείο. Δεν θέλουμε μάρτυρες ! Η ιδέα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς ζημιές. Γι' αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ !

fido_dido
06/10/2002, 10:04
Ευχαριστω.
Αλλο πλοβλημα εχω τωρα.
Βρικα τις συντεταγμενες μου αλλα δεν μπορω να κανω edit το node μου.
Δειτε τι μου βγαζει:
You haven't confirmed your email account, I cannot let you continue until you do!
Another email has been generated in case you missed the last one.
1.Για να εχω κωδικο forum παει να πει οτι εχω ενεργοποιησει την συνδεση μου μεσω του email.
2.Ποτε δεν μου ηρθε αυτο το email που μου λεει οτι θα μου στειλει το robot.

Τεσπα οι συντετεγμενες μου ειναι :
38° 2' 35" , 23° 41' 43" || 38,0433 , 23,6955

jlian
06/10/2002, 10:23
Γεια. Υπαρχει η περιπτωση να εγραψες λαθος τη διευθυνση σου και να πηγε αλλου. Στειλε το email σου στον dti για να στο διορθωσει.
Ειναι επισης χρησιμο να γραψεις και στο elevation (υψομετρο) να ξερουμε τι γινεται πανω κατω.
Ομως αυτο γινεται με 2 τροπους : Με GPS ή με γεωγραφικο χαρτη με ισουψεις καμπυλες. Η ακριβεια δεν ειναι μεγαλη αλλα δινεται ενας χρησιμος ποιοτικος προσδιορισμος του σημειου σου. Αυτο ισχυει για ολα τα νεα παιδια που θελουν να συμμετασχουν.