View Full Version : Ασύρματο δίκτυο στην Αμαλιάδα..
grigoris
04/05/2006, 01:13
Το υστερότοκο ασύρματο δίκτυο εν ελλάδι είναι ναζιάρικο,φιλικό και ακούει στο όνομα "WANA" ή σε ελεύθερη μετάφραση Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αμαλιάδος!
Έχει και ο νομός Ηλείας πλέον ένα ασύρματο δίκτυο να επιδείξει το οποίο θέλει να εξαπλωθεί στα πέρατα του νομού,να συνδεθεί με Ζάκυνθο,Πάτρα...όσο πιο μακριά μπορεί!
Ήδη μες στην πόλη υπάρχουν 3 access points σε πλήρη λειτουργία και 8-10 clients πέφτουν πάνω τους! Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τους 20 χρήστες.. Α,και στις 18 Μαϊου θα έχουμε και την απόφαση του πρωτοδικίου για την ίδρυση του συλλόγου μας!
Θα ήθελα να προσκαλέσω όποιον κατάγεται από την περιοχή ή την επισκέπτεται να έρθει σε επαφή μαζί μας διότι και βοήθεια θέλουμε,αλλά και έμπειρα άτομα! Δεν αναφέρομαι μόνο στην πόλη της Αμαλιάδος,αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και κυριώς του Πύργου έτσι ώστε να σπρώξουμε και εκεί τη δημιουργία ενός αντίστοιχου δικτύου με προοπτικές ασύρματης διασύνδεσης.. :idea:
Επιπλέον,αν επισκεφθεί κάποιος την περιοχή είναι ευπρόσδεκτος να δοκιμάσει το δίκτυο,αλλά και τις υπηρεσίες του(τις λιγοστές μέχρι στιγμής..)
Φιλικά,Γρηγόρης.
ΥΓ. Μία πρόγευση από το δίκτυο στη θα βρείτε στo http://www.wana.gr ,αλλα και στο http://www.youtube.com/watch?v=QfueHQkgQw0
Μπράβο Γρηγόρη!
Χαίρομαι που προχώρησε το project και εύχομαι σύντομα να διασυνδεθείτε προς όλες τις κατευθύνσεις!
Θα πρότεινα να υιοθετήσετε κι εσείς το WiND που είναι κλάσεις ανώτερο από τη nodedb. :wink:
johny_sketo
04/05/2006, 08:48
Να δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια σας, καθώς είμαι και εγώ από εκείνα τα μέρη. Ότι καλύτερο εύχομαι για να αναπτυχθεί σε ολόκληρο το νομό Ηλείας η ασύρματη δικτύωση.
JoHnY_SkEtO
madmetal
04/05/2006, 13:47
μπραβο γρηγορη!
αντε και στο νησι να οργανωθουμε να κανουμε λινκ!
κριμα που δεν πηρες εξοπλισμο εγγυηση... :shock: :roll:
vmanolis
04/05/2006, 15:43
...
Έχει και ο νομός Ηλείας πλέον ένα ασύρματο δίκτυο να επιδείξει το οποίο θέλει να εξαπλωθεί στα πέρατα του νομού,να συνδεθεί με Ζάκυνθο,Πάτρα...όσο πιο μακριά μπορεί!
Αυξάνεστε και πληθύνεστε και... κατακυριεύσατε την γη. :D
grigoris
04/05/2006, 15:49
Θα ήθελα επίσης να πω ένα ευχαριστώ στα μέλη του awmn και κυρίως στην "ομάδα των 5Ghz" που με βοήθησαν είτε στην οργάνωση είτε εξηγώντας μου λεπτομέρειες που δεν είχα καταλάβει !
grigoris
04/05/2006, 15:53
@johny_sketo: Από ποιο μέρος είσαι? Κατηφορίζεις καθόλου τα καλοκαίρια?
@madmetal: Όντως..θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και κάποιες καλύτερες επιλογές στο θέμα του εξοπλισμού!
Παρών, κάθε καλοκαίρι και συχνά όλο το χρόνο κοντά στη Φιγαλεία :)
Έχω πρόσβαση και στην κορφή της Μίνθης 8) . Αν μπορώ να πάρω feed απο Πύργο (οπτική) ή κάπου στα παράλια μπορούμε σιγά-σιγά να βάλουμε όλο τον άξονα Θολό-Ανδρίτσαινα :D
grigoris
04/05/2006, 17:00
Έχω πρόσβαση και στην κορφή της Μίνθης 8) . Αν μπορώ να πάρω feed απο Πύργο (οπτική) ή κάπου στα παράλια μπορούμε σιγά-σιγά να βάλουμε όλο τον άξονα Θολό-Ανδρίτσαινα :D
Όλο το καλοκαίρι με βρίσκεις στην παραλία Ζαχάρους πάντως..! Πάρε τον Λυμπερόπουλο και ελάτε για κανένα λινκ!
Όσον αφορά τον Πύργο έχω κάποιους γνωστούς ραδιοερασιτέχνες-και όχι μόνο- οι οποίοι με λίγο σπρώξιμο ίσως πειστούν!
johny_sketo
04/05/2006, 18:32
Κατάκολο.
καλορίζικο.
έχει μια πρωτοπορία το δίκτυο σου..το πρώτο δίκτυο full a από την αρχή
με το καλό να μπει και η adsl και να συνδεθεί με άλλες ασύρματες κοινότητες
Όλο το καλοκαίρι με βρίσκεις στην παραλία Ζαχάρους πάντως..! Πάρε τον Λυμπερόπουλο και ελάτε για κανένα λινκ!
Όσον αφορά τον Πύργο έχω κάποιους γνωστούς ραδιοερασιτέχνες-και όχι μόνο- οι οποίοι με λίγο σπρώξιμο ίσως πειστούν!
Καλορίζικο, το Πάσχα το ψιλοσυζήτησα με κάποια άτομα στον Πύργο, υπάρχουν κάποιοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους.
Αφού σκεφτόμουν να βάλω κάποια στιγμή μιά omni με ένα wrap και ότι προέλθει.
Χρειάζονται πάντως κάποιοι ενδιάμεσοι κόμβοι για να βγεί λινκ με Πύργο.
Κατάκολο.
Είμαι κοντά στο παλιό νοσοκομείο, πάνω στον δρόμο για το Κατάκολο
grigoris
04/05/2006, 22:01
@alexa: Από Πύργο να υποθέσω λοιπόν.. Και εμένα έχει πάρει κάτι το αυτί μου,αλλά δεν έχει καμία σχέση με δίκτυο..μόνο σκόρπια links. Ίσως και να μην χρειάζεται ενδιάμεσα σημεία,είμαι πολύ ψηλά!
@ngia: Merci! Το full deployment σε a ήταν μία προσωπική επιδίωξη που συνάντησε πολλέεεεεεεεεεες αντιδράσεις.. :evil: Και έτσι θα μείνει!
Υπάρχουν καμιά τεσσαριά adsl μες στο δίκτυο και έχουν γίνει οι πρώτες απόπειρες με tunnels με twmn,αλλά τίποτα οργανωμένο ακόμη γιατί έχω διάβασμα και δε βρίσκομαι στην Αμαλιάδα.
http://wind.awmn.net/?page=nodes&node=8803
grigoris
04/05/2006, 23:00
Ok,κατάλαβα που είσαι..
Δηλαδή μες στο καλοκαίρι μπορεί να έχεις μαζέψει μερικούς που μπορεί να ενδιαφέρονται για κάτι πιο οργανωμένο?
Ναι, θα ξαναρίξω την ιδέα στον ανηψιό μου που είναι συνέχεια εκεί (του άρεσε η ιδέα να τον κάνω κομβούχο!) για να την προωθήσει, όπως και σε κάποιους φίλους.
grigoris
08/05/2006, 12:30
Θα μπορούσε κάποιος να μεταφέρει το thread στο κατάλληλο σημείο? (-->Ασύρματο Δίκτυο Αμαλιάδας)
ZeroPoint
08/05/2006, 16:58
Γεια χαρά,
Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι πλέον έχει ασύρματο δίκτυο και η Αμαλιάδα :D .
Εγώ μένω και δουλεύω στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια και τώρα ετοιμάζω τον BB κόμβο μου.
Αν χρειαστείς ό,τιδήποτε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.
Θα είναι μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω.
Αντε και με το καλό να συνδεθείτε και με το AWMN.
Υ.Γ. Στείλε μου αν θες περισσότερες πληροφορίες με mail.
Διονύσης
ZeroPoint [6622]
grigoris
08/05/2006, 17:21
Γεια χαρά,
Εγώ μένω και δουλεύω στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια και τώρα ετοιμάζω τον BB κόμβο μου.
Διονύσης
ZeroPoint [6622]
Κάθε βοήθεια και εμπειρία είναι πάντα ευπρόσδεκτη,αλλά πάνω στον ενθουσιασμό σου μάλλον δε μου είπες από πού είσαι!
ZeroPoint
08/05/2006, 23:20
Γεια χαρά,
Διονύσης
ZeroPoint [6622]
Κάθε βοήθεια και εμπειρία είναι πάντα ευπρόσδεκτη,αλλά πάνω στον ενθουσιασμό σου μάλλον δε μου είπες από πού είσαι!
Από Αμαλιάδα είμαι, άλλα μένω Αθήνα τώρα. :D
Γι' αυτό και ο τόσος ενθουσιασμός και η χαρά για τα πάτρια εδάφη :wink:
wiresounds
09/05/2006, 12:55
Μετά το άνοιγμα την ενότητας από τους αξιαγάπητους admins, το μετέφερα εδώ. :D
Λοιπόν κοίταξα το χάρτη και μάλλον υπάρχει οπτική με Αμαλιάδα και Πύργο απο την κορφή του όρους Μίνθη ~ 40 και 60 χλμ αντίστοιχα. Μένει μια επιτόπια έρευνα τον Ιούλιο :)
Κουρούτα rulezz :p Αν και για κανα καφεδάκι παρά θιν’ αλός στη Ζαχάρω beach δεν είναι άσχημα :p Εγώ έχω εξοχικό σε μία περιοχή που λέγεται Λέτρινα,κάπου στη μέση μεταξύ Σπιάτζας και Αντλιοστάσιου για τους μυημένους :D
grigoris
09/05/2006, 17:23
Λοιπόν κοίταξα το χάρτη και μάλλον υπάρχει οπτική με Αμαλιάδα και Πύργο απο την κορφή του όρους Μίνθη ~ 40 και 60 χλμ αντίστοιχα. Μένει μια επιτόπια έρευνα τον Ιούλιο :)
Ωραία...τον ιούλιο μετά την εξεταστική θα βρίσκομαι και εγώ στην αμαλ γιατί θέλει πολλές διορθώσεις το δίκτυο.
Κουρούτα rulezz :p Αν και για κανα καφεδάκι παρά θιν’ αλός στη Ζαχάρω beach δεν είναι άσχημα :p Εγώ έχω εξοχικό σε μία περιοχή που λέγεται Λέτρινα,κάπου στη μέση μεταξύ Σπιάτζας και Αντλιοστάσιου για τους μυημένους :D
Περίπου κατάλαβα που είσαι(από το γνωστό ξενοδοχείο!) αλλά αν μπορείς ανανέωσε και το στίγμα σου στην nodedb γιατί δεν το βλέπω! Στη Ζαχάρω θα βρεις ένα ανενεργο node που είναι το δικό μου εξοχικο με μεγάλο ύψος για μακρινά links..
Περίπου κατάλαβα που είσαι(από το γνωστό ξενοδοχείο!) αλλά αν μπορείς ανανέωσε και το στίγμα σου στην nodedb γιατί δεν το βλέπω! Στη Ζαχάρω θα βρεις ένα ανενεργο node που είναι το δικό μου εξοχικο με μεγάλο ύψος για μακρινά links..
Όχι δεν μένω εκεί,απλώς έχω εξοχικό :p Μένω στο μαρούσι στην αθήνα.Πλάκα πλάκα όμως όταν κατέβω το καλοκαιράκι μπορεί να κάνω κανά σκαναρισματάκι ;) Ίσως και να πιάσω κανέναν :D Το ξενοδοχείο το Alde*** λες ε? Δεν είμαι κοντά σε αυτό,την Κουρούτα την ανέφερα γιατί είναι κορυφαίο σημείο για μπανάκια και ιστορίες τέτοιες :p Ο "αστέρας της πελοποννήσου" :D:D Από εκεί απέχω αρκετά χιλιόμετρα και από τη ζαχάρω ακόμα περισσότερα.Πηγαίνοντας προς Κατάκολο από την Πύργου-Κατακόλου,υπάρχει μια ταμπέλα αριστερά προς ΚΑΒΟΥΡΙ.Προς τα εκεί είμαι εγώ,αν συνεχίσεις λίγο και περάσεις το αντλιοστάσιο ;)
grigoris
09/05/2006, 17:41
Όχι δεν μένω εκεί,απλώς έχω εξοχικό :p Μένω στο μαρούσι στην αθήνα.Πλάκα πλάκα όμως όταν κατέβω το καλοκαιράκι μπορεί να κάνω κανά σκαναρισματάκι ;) Ίσως και να πιάσω κανέναν :D Το ξενοδοχείο το Alde*** λες ε? Δεν είμαι κοντά σε αυτό,την Κουρούτα την ανέφερα γιατί είναι κορυφαίο σημείο για μπανάκια και ιστορίες τέτοιες :p Ο "αστέρας της πελοποννήσου" :D:D Από εκεί απέχω αρκετά χιλιόμετρα και από τη ζαχάρω ακόμα περισσότερα.Πηγαίνοντας προς Κατάκολο από την Πύργου-Κατακόλου,υπάρχει μια ταμπέλα αριστερά προς ΚΑΒΟΥΡΙ.Προς τα εκεί είμαι εγώ,αν συνεχίσεις λίγο και περάσεις το αντλιοστάσιο ;)
Οκ,βάλε έναν κόμβο πάντως στην nodeb,δε χάνεις τίποτα,απλά για να έχουμε μια ιδεά!
Όσο για σκανάρισμα προμηθεύσου με μια κάρτα σε a,γιατί δε νομίζω να βρεις τίποτα!
Όσο για σκανάρισμα προμηθεύσου με μια κάρτα σε a,γιατί δε νομίζω να βρεις τίποτα!Επειδή σκέφτομαι κι εγώ τί θα πρέπει να έχω το καλοκαιράκι μαζί μου, εκτός απο μαγιώ ομπρέλλες και τα συναφή :P, αν κατάλαβα καλά τα ap που έχετε είναι σε a ή μιλάς για κατευθυντικά ifs;
Μου φαίνεται πως θα ενώσουμε και τις παραλίες, εγώ είμαι περίπου στην μέση της απόστασης για να βγεις Σπιάτζα από τα Λέτρινα, στην Αγία Παρασκευή.
grigoris
10/05/2006, 01:14
Όσο για σκανάρισμα προμηθεύσου με μια κάρτα σε a,γιατί δε νομίζω να βρεις τίποτα!Επειδή σκέφτομαι κι εγώ τί θα πρέπει να έχω το καλοκαιράκι μαζί μου, εκτός απο μαγιώ ομπρέλλες και τα συναφή :P, αν κατάλαβα καλά τα ap που έχετε είναι σε a ή μιλάς για κατευθυντικά ifs;
Τα πάντα είναι(και θα ειναι) σε a..
@alexa:Ε,δεν τα ξέρω και τόσο καλά αυτά τα μέρη. :cry: Από ιούλιο,όμως,να τα μάθουμε..!
Μου φαίνεται πως θα ενώσουμε και τις παραλίες, εγώ είμαι περίπου στην μέση της απόστασης για να βγεις Σπιάτζα από τα Λέτρινα, στην Αγία Παρασκευή.
Έλα σοβαρά ? Αν κατάλαβα καλά στο εκκλησάκι πρέπει να λες.Εκεί που έκανα πάσχα φέτος :p Στο τέλος θα βγούμε συγγενείς :D
grigoris
31/05/2006, 18:24
Να αναφέρω πως τελικά έγινε η δοκιμή από τον stafan από την κορυφή της Μίνθης,αλλά δεν μπόρεσε να δει κάποιο από τα APs μας.. :(
Τώρα το a φταίει, οι κεραίες φταίνε(πολύ πιθανό μιας και πρόκειται για AP και όχι για κατευθυντικό link) ,η στόχευση φταίει (ακόμη πιο πιθανό μιας και δεν έγινε κάποια αλλαγή εν όψη scan) ή η οπτική επαφή... δεν ξέρουμε!
Το καλοκαίρι θα δοκιμάσουμε με κανένα πιάτο και SR2 μήπως έχουμ καλύτερο αποτέλεσμα..
Να αναφέρω πως τελικά έγινε η δοκιμή από τον stafan από την κορυφή της Μίνθης,αλλά δεν μπόρεσε να δει κάποιο από τα APs μας.. :(
Πράγματι πριν δύο βδομάδες έγινε το scan απο την κορυφή της Μίνθης (~1300m) με εξοπλισμό wrap, mtik, panel 24dbi, μπαταρία, που πολύ ευγενικά παραχώρησε για μιά ακόμη φορά ο Δαμιανός (dti) - να είναι πάντα καλά :)
Δυστυχώς, τα λόγια του πεθερού μου, γνώστη της περιοχής, οτι φαίνονται Πύργος και Αμαλιάδα πολύ καθαρά, δεν επαληθεύτηκαν...
Γρηγόρη, τον Αύγουστο που θα είμαι κάτω, το ψάχνουμε και παραλιακά :D
Και δύο φωτό απο τη βόλτα στο βουνό...
grigoris
08/06/2006, 13:11
Σταμάτη δε νομίζω ότι φταις εσύ από τη μεριά σου ή ότι έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή..
Απλά το setup το δικό μου ήταν άθλιο. :evil:
Με πιάτο και SR2 ίσως έχουμε κάποιο αποτέλεσμα!
gegounaris
17/06/2006, 16:35
Μπράβο, Μπράβο. τώρα το είδα και έχω μείνει έκπληκτος με το, τι γίνεται στην πόλη!!!!
grigoris
19/06/2006, 23:19
Γεια σου gegounaris! Όσο περνάει ο καιρός το δίκτυο επεκτείνεται και ψάχνω απεγνωσμένα άτομα που ξέρουν δυο πράγματα παραπάνω και μπορούν να βοηθήσουν κιόλας!!
Οι πρώτοι 10 εκπέμπουν ήδη και σύντομα θα υπερδιπλασιαστούν!!
Θα βγάλουμε και κανένα Link από παραλία Γλύφας ? :D :D :D
grigoris
20/06/2006, 01:58
Θα βγάλουμε και κανένα Link από παραλία Γλύφας ? :D :D :D
Καλώς τον! Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα..! Μία δοκιμή θα πείσει! 8)
Για κάτι που είμαστε έτοιμοι και δεν θέλει και πολλά πολλά, είναι το link με Ζάκυνθο. Απο το σπίτι μου έχω τέλεια οπτική επαφή. Δεν είναι το πιο κοντινό σημείο όμως η Χώρα, αλλά πιο νότια - νοτιοανατολικά αυτής. Απέναντι από Κουρούτα.
Εκτός και περιμένουμε πρώτα να βγει link με το Κάστρο Κυλήνης, και μετά από εκεί να βγάλουμε Ζάκυνθο.
Hello grigoris !!
Σου έστειλα και μύνημα στο http://wind.awmn.net
Είμαι νέο μέλος και δεν έχω πολλές γνώσεις για ασύρματα δίκτυα μεγάλης εμβέλειας αλλά από wi-fi hotspots, security ktl καλά τα πάω πιστεύω.
Να κανονίσουμε να βρεθούμε ώστε να τα πούμε και σιγά σιγά να οργανώσουμε την ένωση Πύργου-Αμαλιάδας και μετά Πύργου-Ολυμπίας!!!
Σε λίγο θα υπάρχει και δεύτερο node εκτός από το παρακάτω
http://wind.awmn.net/?page=nodes&node=10200
Φιλικα
Άλκης
grigoris
21/09/2006, 21:45
Hello grigoris !!
Είμαι νέο μέλος και δεν έχω πολλές γνώσεις για ασύρματα δίκτυα μεγάλης εμβέλειας αλλά από wi-fi hotspots, security ktl καλά τα πάω πιστεύω.
Να κανονίσουμε να βρεθούμε ώστε να τα πούμε και σιγά σιγά να οργανώσουμε την ένωση Πύργου-Αμαλιάδας και μετά Πύργου-Ολυμπίας!!!
Φιλικα
Άλκης
'Εχεις πμ.
madmetal
22/09/2006, 00:41
αντε γρηγορη δικτυωσε την περιοχη γιατι απεναντι δεν ειναι ακομα σε τετοια φαση..
ολα καλα μεχρι τωρα? 8)
αντε γρηγορη δικτυωσε την περιοχη γιατι απεναντι δεν ειναι ακομα σε τετοια φαση..
ολα καλα μεχρι τωρα? 8)
Αν με το απέναντι εννοείς Ζάκυνθο, γνωρίζω καλά οτι υπάρχουν αρκετά links κι εκεί...
madmetal
22/09/2006, 01:26
ολα καλα μεχρι τωρα? 8)
Αν με το απέναντι εννοείς Ζάκυνθο, γνωρίζω καλά οτι υπάρχουν αρκετά links κι εκεί...
αυτο ακριβως εννοω!
αν μπορεις να βοηθησεις ειναι οτι καλυτερο!
μεχρι τωρα δεν εχω βρει κοσμο να οργανωθουμε..
links μπορει να υπαρχουν στην πολη και στο λαγανα και σποραδικες προσπαθειες με απεναντι αλλα κατι οργανωμενο δεν πιστευω οτι εχει γινει..
αντε να οργανωθουμε και στο νησι να πηγαινω πιο πολυ.... :wink:
Θα σου στείλω pm με πληροφορίες.
Υπάρχει πολύς εξοπλισμός εγκατεστημένος (ίσως εκπλαγείς μάλιστα...) και σε 802.11a & σε 802.11b στη Ζάκυνθο.
grigoris
23/09/2006, 17:25
Υπάρχει πολύς εξοπλισμός εγκατεστημένος (ίσως εκπλαγείς μάλιστα...) και σε 802.11a & σε 802.11b στη Ζάκυνθο.
Γεια σου Δαμιανέ! Κάνε τον κόπο να το στείλεις και σε εμένα αφού και εμείς βρισκόμαστε σε εξάπλωση αυτόν τον καιρό..! Απλά τα πράγματα προχωρούν λίγο πιο αργά μιας και είμαι φαντάρος αυτόν τον καιρό(στον Πύργο είμαι βέβαια... :wink: )
Hello grigoris !!
Φιλικα
Άλκης
Έγινε scan χθες από την θέση Άγιος Γεώργιος στα Μακρίσια (Δήμος Σκιλλούντος) που βλέπει προς Ολύμπια αλλά τίποτα δεν βρήκε ο ξάδελφος μου που το έκανε. Μετά πήγε Αρχαία Ολυμπία και μονό στο κέντρο βρήκε ένα AP που λέγονταν Olympia κάπως έτσι και ένα άλλο με άθλιο σήμα . Στο μουσείο και γενικά στα περίχωρα τίποτα απολύτως… νέκρα.
madmetal
24/09/2006, 16:58
Γεια σου Δαμιανέ! Κάνε τον κόπο να το στείλεις και σε εμένα αφού και εμείς βρισκόμαστε σε εξάπλωση αυτόν τον καιρό..! Απλά τα πράγματα προχωρούν λίγο πιο αργά μιας και είμαι φαντάρος αυτόν τον καιρό(στον Πύργο είμαι βέβαια... :wink: )
αντε εξαπλωθειτε απεναντι, να κανουμε δουλεια!
αντε καλος πολιτης γρηγορη!
Εχεις p.m
Γρηγόρη γεια χαρα!!!
Δεν ξέρεις ποσο μεγαλη χαρα μου εδωσε μολις το "WANA "!!!
Να σου στείλω τα συγχαρητηρια μου για την πρωτοβουλια σας αυτή, κ να σου πω , πως κ η Ζαχάρω ειναι ΜΕΣΑ στο κολπο!!! :D
Ειμαστε υπο κατασκευή κ οπωσδήποτε πρεπει να μιλησουμε!!
Δεν ξερω αν θα φτασει το σήμα αλλα line of sight με Αμαλιαδα νομιζω πως
εχω!!
οποτε βρεθείς στα μέρη μας , θα ειναι τιμη μας να κεράσουμε καφεδακι!
tsipas
grigoris
11/11/2006, 14:44
Γρηγόρη γεια χαρα!!!
Δεν ξέρεις ποσο μεγαλη χαρα μου εδωσε μολις το "WANA "!!!
Να σου στείλω τα συγχαρητηρια μου για την πρωτοβουλια σας αυτή, κ να σου πω , πως κ η Ζαχάρω ειναι ΜΕΣΑ στο κολπο!!! :D
Ειμαστε υπο κατασκευή κ οπωσδήποτε πρεπει να μιλησουμε!!
Δεν ξερω αν θα φτασει το σήμα αλλα line of sight με Αμαλιαδα νομιζω πως
εχω!!
οποτε βρεθείς στα μέρη μας , θα ειναι τιμη μας να κεράσουμε καφεδακι!
tsipas
Χα..
Από Ζαχάρω κατάγομαι! Έχεις πμ!
pstratos
03/09/2008, 12:28
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 8803 που το πιάνω μέσα απο ΣΕΤΤΗΛ (στρατιώτης γαρ....) και απο εκεί στο proxy 10.32.54.14 (πως συνδέομαι στο proxy-mesh???)
Alexa, κερνάμε καφε στην πλατεία του πύργου 20:00 - 22:00 μια -μία (!)
grigoris
03/09/2008, 12:42
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 8803 που το πιάνω μέσα απο ΣΕΤΤΗΛ (στρατιώτης γαρ....) και απο εκεί στο proxy 10.32.54.14 (πως συνδέομαι στο proxy-mesh???)
Alexa, κερνάμε καφε στην πλατεία του πύργου 20:00 - 22:00 μια -μία (!)
για δωσε πληροφοριες αρχηγε...! :D τι πιανεις? με τι ssid? με τι address space? μπας και γινει τπτ ποτε στον πυργο.
ΛΔ εισαι?
Ωχ βλέπω τον υδατόπυργο της ΣΕTΤΗΛ με πιάτο :lol:
Γεια χαρά,
Επιτέλους είχα τον χρόνο τον Αύγουστο και μετέφερα εξοπλισμό που είχα μαζέψει εδώ και καιρό ώστε να να στηθεί ο πρώτος κόμβος στον Πύργο.
Λειτουργεί ένα wrap με δύο interfaces σε B/G προς το παρόν.
Το ένα είναι access point με omni 7 db, SSID awmn-8803 (επίσης 2 virtual APs)
Το δεύτερο έχει μία μικρή panel όπου εκεί συνδέονται οι κόμβοι alexa-spiatza (13342, ευλόγησα τα γένεια μου και είχα internet και voip) και kaggelos-pirgos (15552, εξάδελφος)
Στην επόμενη επίσκεψη στον Πύργο, μιας και οι διακοπές τελείωσαν θα βάλω άλλον ένα κόμβο στον αδελφό μου γύρω στα 300 μέτρα απόσταση.
Ο κόμβος φιλοξενείται στην ταράτσα του πατρικού μου και μέσω της ADSL της αδελφής μου με VPN σε μένα στην Αθήνα υπάρχει πρόσβαση στο AWMN.
Προσωρινά το address space είναι 10.2.79.193-206 από το δικό μου C class. Το 10.2.79.193 χρησιμοποιείται από τον router και στο port 80 κάνει relay το site του AWMN.
pstratos, είναι πολύ κοντά στην ΣΕΤΤΗΛ, σήμερα είδα ότι κάποιος συνδεόταν και το καταχάρηκα. Δυστυχώς έχω βάλει queue με όριο 512kbs για να μπορούν να λειτουργούν σωστά και το δικό μου internet και της αδελφής μου. Αλλά νομίζω από το ολότελα ...
Προς το παρόν λειτουργεί σαν σπόρος μπας και φυτρώσει τίποτα εκεί.
grigoris
03/09/2008, 19:47
Μπραβο ρε Αντρεα.. αντε! Μπας και ξυπνησει κανενας αλλος στον πυργο. Προς φραγαπηδημα εχεις οπτικη? φανταζομαι πως ναι.
Αν προχωρησει η δουλεια, το wana μπορει ευκολα να βαλει εναν κομβο εκει πανω για ΒΒ.
Μπραβο ρε Αντρεα.. αντε! Μπας και ξυπνησει κανενας αλλος στον πυργο. Προς φραγαπηδημα εχεις οπτικη? φανταζομαι πως ναι.
Αν προχωρησει η δουλεια, το wana μπορει ευκολα να βαλει εναν κομβο εκει πανω για ΒΒ.
Λογικά έχω οπτική, βάλε ένα κόμβο στο Φραγκαπήδημα στη wind στο σημείο που μπορείς. Αν και το wind.awmn.net δεν δίνει στοιχεία εδάφους στην περιοχή.
Εχω βάλει τους κόμβους και στο wind.pwmn.net http://wind.pwmn.net/?page=nodes&node=317 εκεί έχει στοιχεία εδάφους.
grigoris
03/09/2008, 22:05
μηπως ξερω που ειναι στο wind?!? βασικα απο το σπιτι σου βλεπεις τα υψωματα/κογχες προς τα βορεια?
απο εκει υπαρχει τελεια οπτικη προς το μεγαλυτερο μερος του καμπου, απλα να σιγουρευτουμε οτι δε σε "κοβει" κατι..
Νομίζω δεν υπάρχει εμπόδιο, είχα τραβήξει κάποιες φωτο πέρισυ, θα τις βρω και θα τις ανεβάσω για check
AWMN 2010