PDA

View Full Version : Αφίσες για το WiFi

stoidis
28/08/2002, 23:11
Ίσως αυτό (http://wifi.viljandi.ee/m2rk_fotod/pages/15.htm) θα ήταν καλό να γίνει και στην Αθήνα. Βέβαια, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μία άλλη μέθοδο και να μην κρατάει την ταμπέλα κάποιος :lol: , αλλά τι θα λέγατε να υπάρχουν ανακοινώσεις στα σημεία που είναι διαθέσιμο το wireless internet? Βέβαια, internet sharing γίνεται νόμιμα στην Εστονία, αλλά εδώ θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από ΕΕΤΤ γιατί θα πέσουν οι ISPs να μας "φάνε" :lol: :lol: :lol:

dti
29/08/2002, 00:25
Νομίζω οτι στη node db μπορούμε να γράφουμε στο πεδίο Comments τί υπηρεσίες θα προσφέρει ο κάθε κόμβος.

Οσον αφορά το οτι θα αντιδράσουν οι ISPs σε περίπτωση ελεύθερης παροχής πρόσβασης στο Internet, εγώ πιστεύω οτι στο μέλλον η δημόσια παροχή πρόσβασης θα θεωρείται δεδομένη (κάτι σαν τη μουσική στα FM) και κανείς δε θα μπορεί να πει τίποτε.

Προς το παρόν όμως, η παροχή πρόσβασης στα μέλη του awmn θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και όχι αυτοσκοπός ύπαρξης του δικτύου μας.
Εκείνο που προέχει είναι να στηθεί πρώτα το δίκτυο και σύντομα θα έρθουν και οι υπηρεσίες.

Τέλος, πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η ελεύθερη παροχή πρόσβασης στο Internet, π.χ. εγώ παίρνω ένα wireless router με ενσωματωμένη omni κεραία, το τοποθετώ ΜΕΣΑ στο σπίτι μου πίσω ακριβώς από το τζάμι ενός παραθύρου και το συνδέω με τη dsl μου.
Οποιοσδήποτε περνά ΕΞΩ από το σπίτι μου, εφόσον θέλω εγώ, έχοντας κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο router, μπορεί κάλλιστα να συνδέεται στο Internet και να απολαμβάνει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, που εγώ θέλω (κλείνοντας κάποιες πόρτες).

Υπενθυμίζω οτι για εντός του σπιτιού ασύρματη εκπομπή ΟΥΔΕΜΙΑ δήλωση χρειάζεται πουθενά. Εννοείται οτι η παροχή πρόσβασης είναι χωρίς καμία χρέωση.

stoidis
29/08/2002, 15:26
Συμφωνώ με το ύφος του post σου dti και θα ήθελα να θεωρούμε την ασύρματη πρόσβαση στο internet δεδομένη σε λίγα χρόνια. Εξάλλου, έχουμε και το λαμπρό παράδειγμα του καθηγητή κ. Νικόλα Νεγρεπόντε στο νησί της Πάτμου. Δεν θα πρέπει η σύχρονη τεχνολογία να μείνει πίσω επειδή κάποιοι είναι ακόμη στα 56άρια modems και θεωρούν την isdn τεχνολογικό θαύμα.

Go Wireless!!!

:D :D :D