+ Απάντηση στη συζήτηση
Σελίδα 1 από 14 1 2 3 11 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 139

Συζήτηση: Dlink 900AP+ rev.C Ultimate Firmware!!! Ver3.06-Mod0.6

Προεπιλογή Dlink 900AP+ rev.C Ultimate Firmware!!! Ver3.06-Mod0.6

8/1/2005

Νέο firmware!!! modification v0.6. Πρόσθεσα το γιαπωνέζικο κανάλι 14. Στη λίστα με τα κανάλια θα δείτε επίσης και τα κανάλι 12 (Europe) και 13 (Europe). Αυτά τα έβαλα για όσους έχουν την αμερικάνικη έκδοση. Σε περίπτωση που έχετε ήδη αυτά τα 2 κανάλια, η επιλογή των χαρακτηρισμένων ως Europe θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτελεσμα με το αν επιλέγατε τα απλά.

Ακόμη προσπαθώ να βρω τρόπο να κάνω το d-link να scanάρει σε όλα τα κανάλια και όχι μόνο σε αυτό που είναι ρυθμισμένο.

30/12/2004

Διόρθωσα το πρόβλημα όπου η ρύθμιση ισχύος δεν δούλευε σε όλα τα μηχανήματα μέχρι το 1dbm. Επίσης πρόσθεσα και μερικές ρυθμίσεις ακόμη. Τώρα η ισχύς μπορεί να παίξει από 0dbm εως 18dbm σε βήματα των 2db. Την τελευταία ρύθμιση των 18dbm πάντως δεν την συστήνω γιατί μπορεί να υπεροδηγει τον τελικό ενισχύτη και να προκαλεί παραμόρφωση. Παρόλαυτά με τα μαμίσια f/w το dlink εξέπεμπε σε αυτή την ισχύ σε όλα τα modes εκτός από AP βεβαια! Επίσης απο εδώ και πέρα μετά το flashaρισμα σε 3.06_mod_0.5 από non-3.06 f/w η ρύθμιση ισχύος θα πηγαίνει κατευθειαν από default στα 0dbm.

Πράγματι το site survey ψαχνει μόνο στο συγκεκριμένο κανάλι που είναι ρυθμισμένο και ίσως και στα γειτονικά του. Πρόσθεσα ένα note κάτω από το site survey-κουμπί για να σας το υπενθυμίζω. Προσπαθώ να βρω τρόπο να το κάνω να scanάρει σε όλα τα κανάλια.

28/12/2004

Πακετάρισα το τελικό firmware!

Διορθώνει τα πάντα στο d-link! Θα δουλεύει σε όλα τα modes, θα ρυθμίζει ισχύ σε όλα τα modes, οι κεραιες θα παίζουν σωστά και στην εκπομπή και στην λήψη.

Εγχειρήσεις τέλος!!!!

Όσοι έχουν ήδη βάλει ποτενσιόμετρο πρέπει να το ρυθμίζουν τέρμα πριν χρησιμοποιήσουν το f/w γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ACX100 chip.

Όλες οι αλλαγές/βελτιώσεις είναι:

1) Ρύθμιση ισχύος από 1dbm έως 17dbm σε όλα τα modes (ίσως όχι σε όλα τα μηχανήματα - θέλω feedback για αυτό)

2) Διορθωση ώστε να δουλεύει και στην εκπομπή και στην λήψη η ίδια κεραία, αυτή που επιλέγουμε στο web interface σε όλα τα modes.

3) Διορθώσεις στο web interface:
    a) Οι κεραίες αναφέρονται σαν internal και external πιά για να μην μπερδευόμαστε με right και left.
    b) Στα stats τα πακέτα αναφέρονται πιά σαν total packets αντι για good packets που ήταν λάθος.
    c) Άλλαξα 1-2 φωτογραφίες για εφέ.

27/12/2004

Είναι γεγονός! Κατάφερα να βρώ και να διορθώσω και την επιλογή κεραίας από το f/w! Μέτρησα τον ηλεκτρονικό μεταγωγέα και πράγματι επιλέγεται η σωστή κεραία κάθε φορά και δεν αλλάζει στην εκπομπή ή στην λήψη. Το δοκίμασα σε όλα τα modes και παίζει σωστά.

26/12/2004

Ο Δημήτρης μου ανέφερε ότι η ρύθμιση ισχύος του δουλεύει μέχρι τα 8dbm. Από εκεί και κάτω (5, 3, 1dbm) εκπεμπει στο μέγιστο. Σε εμένα, σε δύο d-link δεν μου παρουσίασε τέτοια συμπεριφορά. Κοιτόντας τον κώδικα είδα μία πιθανότητα να χάνεται το κρατούμενο από μία πρόσθεση δύο καταχωρητών και να παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο. Θα ήθελα να έχω όμως μπόλικο feedback από εσάς πάνω σε αυτό γιατί φαίνεται ότι το hardware από μηχάνημα σε μηχάνημα αλλάζει ακόμη και μεταξύ ίδιου h/w rev.

25/12/2004

Δοκίμασα το δεύτερο firmware για ρυθμιση ισχύος σε client mode και δούλεψε!!! Απίστευτο! Μετρώντας το ποδαράκι του MAX IC αλλά και με τις netgear μου διαπίστωσα ότι το Dlink ρυθμίζει ισχύ σε όλα τα Μodes πια. Αυτή τη στιγμή πειραματίζομαι προσπαθόντας να βρω στο f/w το σημείο που εναλλάσεται η κεραία από RX σε TX.

24/12/2004

Εδώ και καιρό είχα φτιάξει ένα μεταλλαγμένο firmware βασισιμένο στο original 3.06 f/w το οποίο ήλπιζα ότι θα χαμηλώνει ισχύ σε AP mode μέχρι και 1dBm. Δεν τολμούσα όμως να το δοκιμάσω γιατί αν κάτι μου είχε διαφύγει θα έκλαιγα το d-link μου που είναι το AP μου αυτή τη στιγμή. Ώσπου βρέθηκε ο Dimitris που προσφέρθηκε με αυτοθυσία να το δοκιμάσει για όλη την ασύρματη κοινότητα. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία παρακάτω.

Το μηχάνημα του Dimitris είναι (πιστεύω) το πρώτο D-link rev.C2 στον κόσμο που δουλεύει σε ισχύ 1dbm με ρύθμιση μέσα από το firmware και χωρίς ποτενσιόμετρο!!! Το δεύτερο είναι το δικό μου.

Υπενθυμίζω ότι η ρύθμιση λειτουργέι πάντα μόνο σε AP mode. Στα άλλα modes η ρύθμιση δεν προκαλεί καμία μεταβολή στην ισχύ! Έχω φτιάξει και ένα δεύτερο firmware που είναι πιθανό να ρυθμίζει ισχύ και για client mode αλλά αυτό είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνο γιατί είναι βασισμένο σε εικασίες για το πως μπορεί να δουλεύει το adv_wireless.cgi.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν έχω καμία ευθύνη αν χαλάσετε το μηχάνημα σας βάζοντας το παρακάτω firmware.
    Συνημμένες Εικόνες
    Συνημμένα Αρχεία

Προεπιλογή

.....

3. Προεπιλογή

Πολύ καλή δουλειά και χρήσιμη Βασίλη.
    Μέχρι στιγμής από την ώρα που πέρασα το Firmware παίζει άψογα.
    Άντε φτιάξε και το άλλο Firm για Client mode που θα μας βοηθήσει αρκετά
    στο να αποβάλουμε θόρυβο. Αυτό και αν θα ήταν πολύ καλό.
    DiMiTRiS^^^ [ dgi ]
    Hello wireless people
    www.dgi.awmn - www.dgi.gr
    WiND node 2125 - Forum node 2125
    music is... everything !!! ---> radio.dgi.awmn
    DC Hubs: dc.godgi.awmn & dc.dgi.awmn - IRC: irc.dgi.awmn

Προεπιλογή

Για rev B τίποτα?

5. Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από smyrosnik
    Για rev B τίποτα?
    Ψάξε για το power hack, κάποιο trhead είναι.

Εδώ και πάνω από χρόνο έχει βγει και το έχουμε βάλει όσοι έχουμε dlink.

6. Προεπιλογή

Το power hack είναι υπόμνημα.

Παρακαλώ κάποιος να κάνει και αυτό (μαζί με το άλλο του Acinonyx για την εγχείριση του DLink) υπόμνημα, ώστε να μην χάνονται με τις υπόλοιπες πληροφορίες καθώς είναι από τα πιο σημαντικά τόπικς πιστέυω.
    During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.

Προεπιλογή

Για rev B τίποτα?
    Έχει μετρήσει κανείς αν το rev.B πραγματικά κατεβάζει ισχύ σε client mode; Η επιλογή κεραίας δουλεύει σίγουρα σωστά σε αυτό; Ίσως θα μπορούσα να κοιτάξω το hacked F/W του rev.B για να δω αν βρίσκω κάτι παρόμοιο στο 3.06 για να διορθώσω την επιλογή κεραίας. Μπορεί κάποιος με rev.B να το κοιτάξει;

8. Προεπιλογή

τι να πω και παλι αφωνους μας αφηνεις...!!
    αντε δες και στη δρομολογηση που εχω ενα προβληματακι να με βοηθησεις μιας και κανεις δεν βλεπω να μου δινει λυση!!lol!!

9. Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Acinonyx
    Για rev B τίποτα?
    Έχει μετρήσει κανείς αν το rev.B πραγματικά κατεβάζει ισχύ σε client mode; Η επιλογή κεραίας δουλεύει σίγουρα σωστά σε αυτό; Ίσως θα μπορούσα να κοιτάξω το hacked F/W του rev.B για να δω αν βρίσκω κάτι παρόμοιο στο 3.06 για να διορθώσω την επιλογή κεραίας. Μπορεί κάποιος με rev.B να το κοιτάξει;
    Nαι κατεβάζουν ισχύ, ναι αλλάζουν την κεραία σωστά.

Είναι το 2.61 με power hack και διορθωμένο το πρόβλημα με τις κεραίες.

Αλλάζοντας κεραία, απλά χάνω το ΑΡ που συνδέομαι, κατεβάζοντας την ισχύ, το βλέπω στο ΑΡ340 που πέφτει.

10. Προεπιλογή

Παίζει ΚΑΙ σε C1 !!!

Αν μπορείς βάλε και μια επιλογή "MAX POWER" δηλαδή 20dBm, όπως κάνουν αυτοί εδώ http://home.earthlink.net/~mlampie/Powe ... -900+.html

Θα ήταν πολύ χρήσιμο για μερικούς εδώ που μένουν μέσα στα δάση
    Αν το κάνεις αυτό, τότε έφτιαξες το απόλυτο 900+ C* Firmware για όλες τις περιπτόσεις

+ Απάντηση στη συζήτηση
Σελίδα 1 από 14 1 2 3 11 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοιες Συζητήσεις

1. Dlink 900AP+ rev.B Ultimate Firmware!!! Ver2.61-Mod0.3
    Από Acinonyx στο forum Hardware Reviews
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταία Δημοσίευση: 04/07/2006, 19:45
  2. Firmware For Dlink 900+
    Από ckats στο forum Ερωτήσεις
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία Δημοσίευση: 17/02/2006, 12:10
  3. DWL 900AP+ Firmware Hack
    Από Kaberis στο forum Ερωτήσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία Δημοσίευση: 27/03/2004, 01:18
  4. Dlink DWL-900AP+ & Dlink DWL-900AP For Revision C1 Only.
    Από smarag στο forum Ερωτήσεις
    Τελευταία Δημοσίευση: 01/06/2003, 11:57
  5. DWL-900AP+ Firmware 2.3
    Από smarag στο forum Ερωτήσεις
    Τελευταία Δημοσίευση: 08/01/2003, 12:18

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Άδειες Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες συζητήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις