+ Απάντηση στη συζήτηση
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 16

Συζήτηση: Ασύρματο Δίκτυο Ναυπάκτου και ραδιοζεύξη με Πάτρα

Προεπιλογή Ασύρματο Δίκτυο Ναυπάκτου και ραδιοζεύξη με Πάτρα

Μίας και δεν βρίσκω αλλη κατάλληλη περιοχή στο φόρουμ κανω αυτο το πόστ εδώ.

Την προηγούμενη εβδομαδα, με την βοήθεια διαφόρων μελών του ασυρμάτου δικτύου πατρών στήθηκε το ασύρματο δίκτυο Ναυπάκτου και ταυτόχρονα και εγινε και η διασύνδεση με Πάτρα.

Υστέρα απο μελέτη του χώρου και της τοποθεσίας που είχε γινει πριν καιρο, βρέθηκε το κατάλληλο σημείο που εχει πολυ καλη θέα σε ολη τη Ναύπακτο και στην απεναντι μερια του Πατραικού κόλπου.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήθικε :
    2χ Linksys WRT54G με αλλαγμένο Firmware
    1x stella 24db για link με Πάτρα
    1χ Panel -3db -> 60 κάθετης πόλωσης (απο τσεχία) για το local AP και την διασύνδεση των απέναντι περιοχών

Τα αποτελέσματα ειναι καταπληκτικα, αφου με 20 μόλις mw απο την πλευρα της Ναυπάκτου και 30 απο αυτην της πατρας, ειχαμε αψογο και σταθερο σήμα , και μεταφέραμε αρχεια με ταχύτητα 350 Κb/s .

Ετσι λοιπον τωρα καλυπτοντα απο το PWN-NPWN ολες οι περιοχες απο πατρα προς Αίγιο (Ριο,Αγ.βασιλης,Αραχωβίτικα,Δρέπανο,Παναγοπούλα)
    και στο προσεχες μέλλον ενδεχεται να γινει διασύνδεση με Αιγιο.

Μάζι με τη γέρυρα λοιπον που εχει γίνει το σημείο κατατεθέν πια της περιοχής μας, συνδέουμε και απο την μερια των δεδομένων τις δυο όχθες.

Όσοι παρευρέθηκαν στην εγκατάσταση καλο θα ήταν να προσθέσουν τα σχόλια τους και την άποψη τους.

ΥΓ. Επειδη οι διαδικασιες εκχώρησης adress space ειναι χρονοβόρες προσωρινα εκχωρήθηκε στην Ναύπακτο ενα B class απο το adress space tou PWN (το 10.145.χ.χ)

2. Προεπιλογή

Μπράβο παιδία. Για τι απόσταση περίπου μιλάμε ; Καμιά φωτογραφία υπάρχει ;
    Kozani Wireless Network -Two things have come out of Berkeley, Unix and LSD.It is uncertain which caused the other. Ασύρματο δίκτυο Κοζάνης Reloaded

Περιοχή
    Νέα Ιωνία - Ωρωπός

Προεπιλογή

Θερμά συγχαρητήρια! Αντε και με άλλες πόλεις απέναντι από την Πάτρα! (Μεσολόγγι; )
    Στηρίζουμε την ανάπτυξη του δικτύου συμμετέχοντας ενεργά στο Σύλλογό μας και υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το Άρθρο 3 του Καταστατικού:
    Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών θα διέπεται σε όλα τα επίπεδα από χαρακτήρα ανοιχτό, πλουραλιστικό, δημοκρατικό, ελεύθερο και συμμετοχικό.

4. Προεπιλογή

Συγχαρητήρια(Μακαρι να βλεπαμε περισσοτερες τετοιες προσπαθιες και οχι μονο λογια )
    Node #446
    Voip 04461
    Μανώλης

ΈΞΩ ΤΟ ΥΠΕΞ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ FORUM

5. Προεπιλογή

Κάντε επίσημα εγκαίνια του λινκ μαζί με τα εγκαίνια της συνδετικής γέφυρας!
    Έτσι για την φιέστα!

6. Προεπιλογή

Μιας και παρευρέθηκα στην εγκατάσταση αλλά και είμαι ο άμεσος ενδιαφερόμενος από την απέναντι πλευρά, να προσθέσω,ότι το link με Πάτρα έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης,δλδ την μετατροπή του σε καθαρό BB link με dedicated μηχάνημα και από την Πάτρα με σκοπό την σταθεροποίηση του.

*Είναι πάντως συγκινητικό να μπορείς να pingαρεις pc στις 2 αντίθετες παραλίες της Πάτρας ! (Αραχοβίτικα->Ροϊτικα).
    Συνημμένες Εικόνες

Προεπιλογή

Καλησπερα σ'ολους.
    Εχω ενα εξοχικο στην Ακολη Αιγιου και θα κατεβω προς τα εκει στις αρχες Αυγουστου για διακοπες, και θα ηθελα, εστω και για μικρο διαστημα, να συνδεθω.
    Ο εξοπλισμος μου θα ειναι Laptop + lmc 352 + στελλα 19αρα.
    Εχεται δοκιμασει κατι προς τα εκει?

ΜΦΧ
    Telis 2239 / Παντελης
    Awmn- 2239
    http://www.telis57.awmn
    Voip: 22391

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από the_eye
    Μπράβο παιδία. Για τι απόσταση περίπου μιλάμε ; Καμιά φωτογραφία υπάρχει ;
    Περίπου 11 χιλιόμετρα.

Αν και οι γνώσεις μου γύρω απο τα ασύρματα δίκτυα είναι μηδαμινές σχεδόν, είμαι ο ένας από τα δύο (2) συνολικά άτομα που συνδέονται στο ap της Ναυπάκτου. Αυτο που ξέρω είναι ότι προς τα τέλη του μήνα αναμένετε να σταθεροποιηθεί το link.
    Γεγονός όμως έιναι πως τα παιδιά απο pwn προτείνουν την μεταφορά του ap προς αντίρριο πλευρά...

9. Προεπιλογή

Ήμουν και εγώ εκεί! Και να και οι αποδείξεις! Οι φώτο είναι από το κινητό Nokia 6600 του φίλου dgregory.
    Συνημμένα Αρχεία
    Βλέποντας και κάνοντας...

Προεπιλογή

Μπράβο ρε παιδιά! Ελπίζω να κρατήσει το link... Το επόμενο καλοκαίρι θα έρθω με laptop να το δοκιμάσω. Προς ποιά πλευρά της Ναυπάκτου κοιτάει η sector;

+ Απάντηση στη συζήτηση
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοιες Συζητήσεις

1. Ασύρματο Link Αγρίνιο - Πάτρα
    Από platongr στο forum Ασύρματο Δίκτυο Αγρινίου
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταία Δημοσίευση: 25/04/2009, 13:50
  2. Από ---> Ασύρματο Link Αγρίνιο - Πάτρα
    Από coffeex στο forum Ασύρματο Δίκτυο Αγρινίου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία Δημοσίευση: 15/04/2009, 13:22
  3. Ασύρματο Δίκτυο Χίου